Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si pořídil nějakého malého domácího mazlíčka. Jsem 17-ti letý student - tedy nic náročného na čas ani peníze => představoval bych si něco jako křeček, morče, potkan, myš (obečně asi nějaký hlodavec) - v nějakém akvárku/terárku. Jde mi jen o to abych si sním mohl pohrát, "pomazlit", zabavit atd.
Můžete poradit?
Děkuji
Lukáš B.
Dobrý den. "Nějakého domácího mazlíčka, nic náročného na čas ani peníze.." To není zrovna dobrý důvod proto, aby si člověl pořídil zvířátko. Každé potřebuje péči, trpělivost i čas. Názory budou jistě různé, za sebe doporučuji morče, či zakrslého králíčka. Ale zvažte to dobře, zda není lepší najít si jinou zábavu, než živého tvora. Ono když je potom potřeba s ním běhat na veterinu apod...Stojí to i ten čas, i ty peníze. Nic ve zlém, opravdu.
Tak já doporučím morčátka, nejlépe dvě samičky. Ale doporučím spíše klec. Akvárko se blbě čistí a je tam špatná cirkulace vzduchu. Nebo taky králíčka. Moc užásná stvoření, můžete je naučit čistotě a budou vykonávat potřebu jen do záchudku. Další ještě toho potkana, velice učenlivá zvířatka a když se mu budeš věnovat, můžeš ho naučit různým kouskům.
Myšky a křečky, no ti nejsou moc na mazlení, ale jestli by tě bavilo je pozorovat, tak proč ne? A jsou to nenáročná zvířátka, obzvláště myšky.
Morče, nemá rádo průvan, podestýlka nasákne močí a zapáchá, vyhazuje podestýlku z klece ven.
Křeček, samotář, když koupíte dva, můžou se prát. Nemůžete dát do klece dva druhy. Když budou mít mladé, samec musí být jinde, jinak malé zabije.
Vím, že to není váš výběr. Malé akvárium, koupit hotové, pár rybiček a máte pěkné podívání. Zábava, trochu starostí, trochu práce, je to různorodé. Určitě rybičkám nebude vadit, když na ně, jeden den zapomenete. Jen můj názor.
doplněno 11.02.12 02:58:Každé živé zvířátko, potřebuje péči, čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.