Nejste přihlášen/a.
udělal sem si s polistyrenu 3d pozadí do akvaria, na internetu jsem našel, že lze to natřít balakrylem unit, poté co to zaschne , nastříkat octem, že se to zneutralizuje, myslíte že je to nebezpečné pro ryby, když o tom lidi píši na netu:? balikryl je vodou ředitelná barva, nebude po zaschnutí v akva pouštět: dik
Ahoj dávám ti em tip jak si udělat hezké pozadí do akvária
Vezmete si polystyren , vyřežete si určitý vzor (podle vašich představ), potom povrch zatavíme horkovzdušnou pistolí (jednak aby se polystyren nedrolil, jinak to udělá zajímavý vzor). Potom bych povrch ošetřil epoxidovou pryskyřicí nebo lakem (nezávadným s atestem) a zasypal bych to pískem.Na vrstvu písku bych nanesl další vrstvu epoxidové pryskiřice nebo laku, vznikne vytvrdlý nejemnný povrch. A nakonec tu pryskiřice je nutno zneutralizovat kyselinou (kys. citronovou nebo octem) , ale až po tom CO ZATVRDNE)
Doufám že jsem vám alspoň trohcu pomohl
takto už sem to udelal a natřel tím balakrylem jak hodne lidi psalo na internetu, jen mi nejde do hlavy že když je vodou ředitelná barva , a po zaschnutí nebud ve vodě pouštět? zda není nejak nebezpecny pro ryby když se pak zneutrlizuje?
Akime používá se na to Pryskyřice Epoxy 2000. "Polyš" se může nejprve natřít již zmíněným balakrylem anebo se do pryskyřice přidá prášková barva. Já jsem dával přímo do pryskyřice spárovačku na obklady. Taky je potřeba Epoxy 2000 po namíchání ředit lihem, aby se to dalo dobře natírat. Jinak je to husté jako med a natírat to jde dost blbě. Po naředění lihem a pořádném promíchání to jde dobře. Je dobré použít hodně tmavou, téměř černou barvu. Po zaschnutí a napuštění vody pozadí "zesvětlá". Ono sice časem poroste přisedlou řasou a chytne tu správnou patinu, přesto je lepší tmavá barva. Na přiloženém foto byla použita barva tmavě hnědá a pak to takto zesvětlá.
Jak už psal hansikii pozadí se může posypat jemným pískem, který se musí vysušit v troubě, jinak se to časem bude loupat. Pak má pozadí povrch jako pískovec. Pokud se přidá do pryskyřice prášková barva (spárovačka) tak se to pískem sypat nemusí a povrch vypadá jako kámen. Po řádném vytvrdnutí cca 4-5 dní je potřeba pozadí neutralizovat. Já osobně používám ocet. Nastříkám rozprašovačem, nechám 20 min působit a opláchnu. To opakuji 2x.
Tak ať se zadaří.
a mohu to nechat bez té epoxy pryskyřice? myslím pouze natřené tím balakryl,nechat vytvrdnou a zneutralizovat octem? už jsem to tím balakrylem natřel a tvrdne to krásně,posypal sem to i jemným pískem. jenon ta barva nebyla levna, a dalsi nakup epoxy by me financne zrujnoval.(STUDENT) DIK,NEBO JESTLI JE JESTE NEJAKA MOZNOST
Akime to tě zklamu, balakryl i když vytvrde tak pokud je ponořený ve vodě, tak částečně vylučuje do vody chemikálie. Je to přeci jen vodouředitelná barva a voda pak psobí jako rozpouštědlo. Je opravdu potřeba použít Epoxy 2000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.