Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nechce nastoupit do auta

Od: umpalump* odpovědí: 16 změna:

Chtěla bych se zeptat máme ročního psa Akita Inu a nemůžeme ho donutit nastoupit do auta . Nefungují pamlsky , nefunguje nic prosím neznáte nějaký fígl jak psa do auta dostat? Předem děkuji za vaše nápady .

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tyto negativní reakce na auto většinou vznikají postupně, a tak je možné zabránit jim dříve, než se plně rozvinou. Máte-li pocit, že Váš pejsek nemá z cestování radost nebo se mu dokonce vyhýbá, zkuste mu auto zpříjemnit. Může v autě dostávat pamlsky nebo si v autě najde svou oblíbenou hračku, aniž by se autem kamkoli jelo. Nastoupí a najde hračku, kterou si vezme a zase vystoupí. Nebo může přímo v autě dostávat krmení, uvidíte, bude se pak do auta těšit! Další důležitá věc je, abyste se psem nejeli jen tam, kde je mu to nepříjemné (např. na veterinu, kde může být pes stresován), ale vzali ho i na výlet, kde se mu bude líbit, spojí si tak cestu autem s příjemnými pocity.

Takže trpělivě trénovat, pamlsky a pochvaly...Hlavně to zkoušet znova a znova.

koudalak*

JJ přesně jak říká kapka...

Naše trdlo autem jezdí ráda, hlavně protože když se někam jede, tak se vždycky děje něco zajímavýho - výlet, prochajda, cvičák, návštěva... no a když jedeme k veterináři, tak se taky těší, protože kde jinde dostane toliko mlsků jen za to že chvíli posedí v čekárně, pak si pohraje s kámošem vetem a jde se na prochajdu?;)

Jeden ze psů tam nejdřív taky moc nechtěl, tak jsme tam před ním vždycky nasypali pár piškotů do kufru, chvíli jsme mu ukazovali jako hop... a pak jsme ho tam vysadili. Časem tam už skákal sám...

Teď mě napadá - jeslti ho máte při nastupování na vodítku, tak se zkuste rozběhnout - ať to má rafan snažší a taky pozor na to aby měl kam skočit - dát pryč plata z kufru. Jestli máte kombíka - tak všechny! Ať se nebojí že tam skočí a dá si do čumáku...

fran

Měl by mít v autě pohodlí, pod sebou něco známého, "svojí" deku např. A na konci cesty by mělo čekat něco hodně příjemného co mu před cestou budete slibovat. Nejlépe lítání v přírodě, samozřejmě, chalupa. Tenhle slib dodržovat, musí pochopit o co jde a nakonec mu psík porozumí.

ahasver4*
hodnocení

0x

Pořád je tu ta možnost,že nikdy nebude mít rád jízdu autem.Jsou jako my,každej jinej...:)Ten můj,nynější,by nejraději řídíl ale měl jsem i pejska,taky jezevčíka a tomu se pobyt v autě nikdy nezamlouval.A nikdy si nezvykl..Tak uvidíte jestli se ten Váš naučí autu rozumět,chce to trpělivost...:)

hodnocení

0x

Třeba ho jen cpete do špatných dveří...

Možná chce řídit...zkuste to dveřmi u řidiče:)

hodnocení

0x

Psa jsme učili na zahradě skákat do auta a sedět v autě. Otevřeli jsme kufr auta, kde byla pro psa deka, poklepala jsem na deku a řekla, hop. Seděla jsem na okraji auta a dávala mu pamlsky. Když jsme potřebovali, aby seděl uvnitř auta na sedačce, tak jsme na sedačku dali deku. Otevřeli jsme dveře na straně, kde sedí pes, na druhé sedadlo si sedněte vy a zavolejte ho. Poklepejte na sedačku vedle sebe a řekněte hop. Nevím, zda je váš pes naučen na zavolání skákat. Když k vám vyskočí, pohladíte ho a dáte mu pamlsek. Musíte mu nechat čas, aby si zvykl. :)

Při jízdě, nejedete moc rychle a nebrzdíte prudce, že pes lítá v autě sem a tam? Náš pes měl problémy při nastupování, když do nás narazil tirák a tlačil nás před sebou. Trvalo dlouho,než zase při jízdě autem spal.

hodnocení

0x

Nevím, co máte za auto? Sedí pes v autě na sedačce, nebo vzadu v autě? Combi? Jestli na sedačce, tak si sedněte na sedačku s ním a zůstaňte s ním, při jízdě. Sledujte, jak se chová za jízdy.

hodnocení

0x

Záleží, jaké byly jeho první zážitky v autě. Koupili jsme štěňátko, jeli jsme pro něj až na Moravu, hrozně daleko. Vezli jsme ho domů v krabici s dekou, v Olomouci ty "kočičí hlavy" a tramvajové koleje, skákalo to jako splašená koza a pejsek zvracel. Pamatoval si to celý život. A nemohli jsme ho do auta dostat.

Pak jsem měla kříženečka, s tím jsem jezdívala autem na houby. Ten byl zase tak rád /věděl, že se v lese vylítá/, že občas vlezl do auta a čekal tam, i když jsem na houby jet nechtěla.

Chce to nalákat na pamlsek /piškoty/ a po dojetí do cíle opravdu nějaký příjemný psí zážitek, jak už psali ostatní, aby se těšil a věděl, že po té pitomé jízdě bude něco pro něj moc fajn. Že se to nechá prostě vydržet.;) Jaga.

hodnocení

0x

Pro pejsky jsou prášky na jízdu autem. Veterinář vám je může napsat. Dát pejskovi asi hodinu před jízdou půl prášku, pejsek se uklidní. Jen než si zvykne, že v autě se nic nestane., sedět s ním vzadu na sedačce.

lidus*
hodnocení

0x

Vím, že je to hrozné když potřebujete někam jet a spěcháte ale náše šeltie Nik jak viděl otevřené dveře od auta i cizího už byl uvelebený na sedadle a byl problém ho od tama dostat. Ten prostě chtěl od malička cestovat. Zkusila bych sednout si na zadní sedadlo a psa si přivolat, malého bych vzala do náruče ale to by jste se s Akitou asi pěkně pronesla, že?

hodnocení

0x

Osobně mám úplně opačný zkušenosti, jakmile jen projdu u auta, už tam je hned by nejradši skočil dovnitř. V létě mu ho nechám otevřený a dokáže tam na zádech proležet celý odpoledne.

vykuska
hodnocení

0x

Neubráním se tomu, abych Vám tady nenapsala opačný problém.

Paní jezdila s dogou, která kulhala. Packu jsem vyšetřila - nic...a doga odkráčela bez známek bolesti. Druhý den znovu...přijeli - kulhala...odcházela...nic.Tak to bylo týden, až mě napadlo: a nejezdí ona jenom ráda autem?Další den paní ke mě nejela, jen dogu nechala nastoupit, objela s ní město, přijeli domů a pes zázračně vyléčen! Prostě si spojila jízdu autem s návštěvou.

Zkuste také tak...jet autem kousek...k lesu, psa nechat proběhnout a domu. Pes si spojí jízdu autem s něčím co následuje a je mu příjemné.

koudalak*

Tak to je krásný*smich*

meruzalka1
hodnocení

0x

A už jste tam pejska v autě někdy měli? Jel někdy už s váma autem, nebo je to poprvé? Nestalo se mu někdy něco cestou? Některý pes může cestu autem špatně snášet a můře se např i pozvracet.

borax*
hodnocení

0x

Taky jsem měla tento problém. Prostě s povelem "jedem" jsem psa na tvrdo do auta nacpala- povel zůstaň (rázný), pochvala.. Tak se to opakovalo ještě několikrát. Nakonec skákala do auta sama, protože pochopila, že to jinak prostě nejde. Pes by vás měl poslechnout a né že nechce...jiné by bylo kdyby se z auta třepal strachy.

Udělejte to několikrát, podjeďte, psa vytáhněte a pohrajte si sním hru kterou má nejraděj (přetahování, aport...) Spojí si jízdu autem s příjemnou zábavou. Pamatujte, že v kufru nebo na sedačkách nesmí být nic, co by mohlo po prostoru v zatáčkách jezdit, nedej bože na psa spadnout nebo se převrátit, to je pro psy velmi nepříjemné a může jim to cestování opravdu otrávit.

Neznám psa co nejezdí autem, myslím psa co žije se svou rodinou, takže držím palce, to dokážete :)

magda
hodnocení

0x

Zítra bude mému jorkšírkovi rok. V podstatě celé léto jsme byli venku na chatě, trochu mu trvalo, než si zase zvyknul na městské venčení, ale je supr, dává to. Na víkendy jezdíme zase ven a pak zas do domů, ale i když jízdu v autě zvládá, nekňučí a spí, dostat ho do přepravky je trochu problém, třese se,...V přepravce má svoji dečku, uklidňuju ho před nastoupením do auta procházkou, ale je v třesu pořád...Jinak je úplně v pohodě, když z auta vyskočí, je zase spokojený...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]