Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může králík v zimě umrznout?

Od: chvzj odpovědí: 5 změna:

Ahoj, ještě než začly tyto mrazy, umřel Nám králík, kterého jsme měli v dvoupatrové králikárně. A tak jsem si říkal, jestli by vůbec tuto zimu přežil, kdyby měl dostatek sena, vody a zateplení. Tak se vás chci zeptat, jestli si tyto mrazy, které ještě nekončí odnesly život nějakého vašeho králika, nebo králíky jak na chov, tak na jídlo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud máte zateplenou králíkárnu,tak Vám určitě neumrznou.My jsme jim v zimě ještě dávali na dvířka nějakou deku,aby jim tam nefoukalo a ráno dostávali teplou bílou kávu s chlebem.Je už to hodně roků zpět a to bývaly pořádne mrazy.Nikdy jsem neslyšela,že by v dědině někomu králici umrzli .

doplněno 07.02.12 13:03:

My jsme například vodu vůbec nedavali,jen tu bílou kávu a v létě samozřejmě dostatek trávy.Teta je přikrmovala ovesnými vločkami,mrkví ,kedlubnami nebo kvaky.:)

limetka*
hodnocení

0x

Králíkárnu nemám zateplenou ani nedávám deku na dvířka kotce, přesto se mi to ještě nestalo, aby některý umrzl. Kotec musí být dost velký, aby tam měl králík možnost pohybu, teplou vodu nosím do napáječek dvakrát až třikrát denně podle toho, jak moc mrzne, dávám dost sena a dvakrát denně kousek mrkve nebo zelí. Na tu teplou vodu už čekají a dají si hned jak ji naliju, zřejmě jim to dělá dobře jako nám horký čaj:)

hodnocení

0x

Opravdu jste králíky nezajistil dobře. Mráz jim škodí stejně jako nám, lidem. Na zimu jsme králíkárnu obložili otýpkami slámy - byly to takové balíky, dopředu na pletivo jsme dali díly z plexiskla a nechali jen proužek volný na výměnu vzduchu. Hodně podestlat, aby se mohli zachumlat, sena také hodně, těmi mrazy zvířatům velice rychle ubývá energie, proto potřebují větší přísun potravy. Dávali jsme i obilí. No a každý den vlažnou vodu, či mléko a mohu napsat, že nám nikdy žádný mrazem neuhynul. Jaga.

uska*
hodnocení

0x

Králíkům mráz nevadí, tak jak nevadí v přírodě zajícům. Ale co králíkům vadí, je průvan a vlhko. Bydlíme na horách, tak o nízké teploty není nouze. Připouštíme celoročně a úhyny nejsou ani teď při mínus 30st. Králík musí mít vysokou suchou podestýlku a kvalitní krmení a dostatek vody. Jen v případě silného sněžení s větrem dáváme do poloviny dvířek plexi, aby neměli v kotcích závěje...

chvzj
hodnocení

Já jsem se vyjádřil špatně, králík nám umřel na podzim, nebylo ani mínus, zemřel na otravu a tak mě napadlo, jestli by tuto zimu přežil. Byl to belgický obr a ten podle mě by vydržel i -40, asi přeháním, ale záleží také na plemenu, ne? Třeba bel. obr v sobě bude mít více tuku na zimu, než třeba beránek., že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]