Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prosím o radu. Mám doma fenu paržského krysaříka. Je jí 5 let a jsme spolu cca půl roku, vzala jsem si ji z útulku. Nebyla naučená na venčení , ale během 1-2 měsíců se to nučila...Doma občas chodí čůrat na plínku, když jsem přes den v práci, ale ne každý den, často to vydrží až do mého příchodu...je sama doma 8 hodin. Někdy se takhle vyčůrá i když jsem doma, třeba když otálím s venčením, ale to se stalo opravdu jen párkrát, vždy šlo takřka o vteřiny...než najdu svetr, druhou botu a podobně
Problém jě, že občas (dejme tomu jednou za čtrnáct dní), se počůrá přímo na gauči, nebo na svém pelíšku...přitom má plinku k dispozici...prosím o radu?
Nikdo neví, co všecko zažila před a v útulku. Co všecko jí potkalo. Bobeček! Musíte se naučit číst signály, protože ona vám něco říká už dost dlouho předem. Já u Dorotky ví, že když se začne na mě upřeně dívat, tak že něco chce. Když začne být neklidná, přešlapuje a pobíhá, tak vím, že se jí chce. A když začne dýchat jako když běhá nebo je horko, vím, že nesmím hledat ani svetr, ani botu, musím jít. Ihned! Takhle párkrát jsem vyběhla v županu a v papučích. Sice jen ke vchodovým dveřím a jí jsem pustila ven.
Jednou, když jsem jí ještě nerozumněla, takhle dýchala už chvíli a pak s velkým štěkotem vběhla do koupelny a skočila do vany a vyčurala se tam. Musíte ji začít rozumět. Všimnout si, co dělá, jak se tváří, jak má ocásek a uši. Takhle pejsci mluví, komunikují. My jim nerozumíme. Musíme se to naučit!
Dobrý večer , nejprve bych vyloučila zdravotní problém. Raději bych šla za vetem. Může bých nachlazená ,nebo mít problém s ledvinama , nebo problém po kastraci . Pejsek si sobě do pelíšku nenačůrá. Možná se počůrá při spaní a ani o tom neví , to by taky značilo zdravotní potíže. Takže neprve raději vyšetření u veterináře.
Všem moc děkuji za reakce a rady...fenka je po kastraci a v útulku žila s dalšími asi 20psy, takže zda i tam se občas počůrala se zjistit nedá, nemám s tím zase až takový problém, že bych jí kvůli tomu vracela, to samozřejmě ne!...chtěla jsem jen nějakou radu, názor, čím toje...u veterináře jsme samozřejmě také byli...několikrát...byla na rentgenu celého těla, na vyšetření močového měchýře i na krvi, vše v pořádku.
Kdyby se počůrávala radostí, tak to vůbec neřeším, to pejci prostě dělají, spíš mi jen tak přišlo divné, že to dělá takhle...mě napadá jedině, zda se tím nějak i třeba částečně nezahřívá...v útulku žili venku, měli boudu s haldou polštářů a zahřívali se vzájemně...tak zda je to třeba i tím?...nevím, nevadí...dávám jí jednoduše do pelíšku pod deku plínku a na gauč také...takže když se počůrá, jednoše jen stáhnu deku, polštář a vyperu...a může vesele pokračovat
Tak ještě jednou děkuji za odezvu a přeji všem krásné prožití svátků vánočních
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.