Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrouskani u kocek

Od: nikolka098* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,chci se zeptat,nase kocka se mrouska a zacala teprve vcera ..Nevime jak ji pomoct (kastrace) .Pry existujou naky tabletky nebo jeste neco jineho?dekuji za odpoved ...Porad ji hladime ale mrouska jeste vic..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

můžu vám potvrdit z vlastní zkušenosti, že mít v bytě mrouskací kočku, to může skončit horrorem. Naše první kočka dorostla z kotěte, začala mrouskat a my jsme také nevěděli co s ní. Navíc jsme jí jednou s mojí tehdejší přítelkyní a dnes ženou sehráli takové představení, že se snad pominula rozumem. Běhala a skákala po bytě, po skříních, po zdech, vydávala pekelné vřeštivé zvuky a nakonec s rozběhem vyskočila oknem. Bydleli jsme tehdy v prvním patře paneláku, nad zvýšeným přízemím, okno bylo pět a půl metru vysoko. Kočce se nic nestalo, ale už jsme ji potom nikdy neviděli. Od té doby jsme měli koček docela dost a taky pár kocourů. Všichni byli kastrovaní. Jojo, je to tvrdý a definitivní zásah, ale zvířata jsou po něm mnohem klidnější a jsme v poradně. Tak vám radím, vezměte ji k veterináři na kastraci.

michalov*

Já doplním figurka,že to není tvrdý zásah,ale naopak.Pokud je kočka v bytě,tak neukojené mrouskání je svým způsobem pro ní trápení.Doporučuji kastraci.Také nekastrované volně pobíhající a nekontrolovatelně se množící kočky jsou problém.My máme v bytě dvě kočky a jednoho kocoura a všechna jsou kastrované.Jsou klidné a v pohodě.

doplněno 05.02.12 10:32:

Tady je jedna z nich.Naše Eliška.Je to takový mazel.když má pocit,že by jí měl někdo šimrat pod krkem,tak si řekne krátkým mraucnutím. :D Je to mývalka :

hodnocení

0x

Skutečnou plnou pomoc bohužel jedině kastrace. Vše jiné ji možná mírně přitlumí ale mrouskání nevyruší navíc prostě to není nějak extra zdravé kočku pořád ucpávat chemií.

No a pak je ještě jedno řešení, ale koťátka asi nechcete *modla*

elda*
hodnocení

0x

Zdravím,

za pár dní jí to přejde a pak se domluvte na kastraci. Je to asi nejlepší řešení, pokud neplánujete koťátka. Spokojenější budete vy i kočka...

stafan*
hodnocení

0x

Možností je více. Mrkněte zde : nevy.cz/...

stormin

ja byt vami tak ji dam vykastrovat...

kocka nam to taky delala a z achvily to bylo k nevydrzeni

hodnocení

0x

Dcera byla na dovolené a já jsem hlídala kočku. Začala se mrouskat a já jsem myslela, že se z toho zvencnu. Jéžiši, to bylo! Ptala jsem se veterináře, jak dlouho to bude ještě trvat a on mi popovídal, jak kočky jsou tajemné, že se mrouskají klidně třeba 2x do měsíce a pak dlouho nic. A doba, kdy se mrouskají, je také neodhadnutelná. A že než léky, že ji máme nechat vykastrovat. Navíc, kastrace omezí možnost rakoviny. *cert* S Anuškou jsme se měly velice rády, ale byla jsem přeťastná, že už si ji berou domů. Byla fakt nesnesitelná a mi jí bylo líto. Smiřte se s kastrací.:(

ilka*
hodnocení

0x

Měla jsem zlatíčko kocourka Leoška. Ale bohužel to taky jinak vyřešit nešlo. Bude to lepší jak pro vás, tak pro

něho. Hlavně kastrovaná zvířata potřebují zvláštní péči (stravu) jinak jim to může poškodit i zdravý, když ho

budete krmit normální stravou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]