Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně je agresivní

Od: celis* odpovědí: 25 změna:

Ahoj,potřebuji odbornou radu,máme 5měsíční fenu AST,která na mne napadá.Třeba sedím,fenka ke mě přijde a začne mě kousat kamkoli dosáhne,neplatí nic nesmíš,fuj,plácnout novinami,shození na zem,dávání hraček...,navíc se naježí až k ocasu,kousání se stupnuje,fena krčí čumák.Prosím o radu jak fenu uklidnit,podle mě jde o rivalitu a dominantní postavení ve smečce,nikdo jiný doma s ní problém nemá,děkuji za radu.Alena

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

2x

také mám psa , kterého ostatní řaděj do bojového plemene ,ale musím říc , že to je gaučák jako blázen , miluje děti a na ostatních psů si vůbec nevšímá .Když jsem si ho přivezl ( můj první pes) ,byl jsem neštastnej , pořád na nas útočil a kousal nás ( opravdu nás chytal a kousal ) lehnout si na zem bylo nemožné a tak se přitvrdilo a dneska je to nejhodnejší pes . Kdybych vám ukázal video jak si hraje když se přetahuje , tak do té místnosti nikdy nevlezete ,protože to je hrozný vrčení a útočení na hračku , páníčka se ani nedotkne . Když si lehnu na zem s tím , že mi něco udělal ( dělám že to hrozně bolí ) tak se může zbláznit , běhá kolem jeho jazyk mám snad všude . Ale když vstanu a vezmu hračku , jde zase na hraní . Výchova je nejdůležitější už od mala .

Jinak je to bulteriér *smich*

horsik*
hodnocení

1x

Promiňte, ale já bych řekla, že jste na ní tvrdší než zbytek vaší rodiny... Učit psa takto agresivními postupy v pěti měsících... To se pak nebudu dvit, že ona ale jedná také agresí... Jestli by to nechtělo spíš se zeptat ve stylu hrozného divní - ale ne zvýšený hlasem či agresí - co to děláš? hele kámo a co s tím přestat? Navíc bych to brala spíše jako přátelskou hru, jen jí ukázala, že mě to baví a nézačít na ní bejt agresivní a tu agresi ještě vyvolat.

hodnocení

1x

Do téhle diskuze jsem se nezapojovala, protože práci s velkými psy jsem jen sledovala, ale nezapojovala jsem se. Moje pozorování odhalilo to, že rapl pán, rapl pes. Každý utváří psa k obrazu svému. Zažila jsem ženu s pitbulem a jinou se stafordem. Všichni chlapi okolo řvali jako blázni a ty dvě mluvily tiše. Psi byli v klidu a chodili jako hodinky. :D Jednou šel pes ke zkouškám místo dřevěného aportu s cihlou. A to proto, že pes nechtěl aportovat, tak dostal cihlou. Od té doby jí nosil. Byla diskuze, rozhodčí to nechtěl uznat. Protože nešlo o hračku, uznali to. ;) Jednou mě fascinovala paní, která vystavovala středního knírače. Stála klidně a jen pohyby hlavou měnila postavení psa. :D Tím chci říci, že agresívního psa vychováváte vy. Vy ho tvarujete, vy ho přetváříte. Vy ho nutíte být agresívnějším, než ve skutečnosti je, než co má v povaze.

doplněno 19.12.12 10:42:

"Můj pes umí všecko. Neumí jen anglicky. A to proto, že nechci. Až budu chtít, naučím ho to." pravil kamarád.

hoummy*
hodnocení

0x

Dát psa pryč, to je dobré řešení. V životě bych si nekoupil bojové plemeno, otázkou jem zdali jej zvládáte a bude do budoucna zvládat. Znám plno lidí, kteří mají psa, bojové plemeno a nezvládají výchovu. Co třeba pejskovi semtam nějakou tu ránu štědřit?

martina0*

Co to plácáte? zbavit se 5 měsíčního štěněte, protože zlobí? Dítěte se taky zbavíte, když vás neposlouchá? Toto nemá s bojovým plemenem nic společného, každé štěně zlobí, některé víc některé míň. Já mám "nebojového" psa a dělal přesně to samé...

BTW. nic jako bojové plemeno neexistuje, existují pouze psi, kteří jsou vyšlechtění na různé účely... A pokud byste si něco přečetl, tito vaši bojoví psi by na člověka nikdy ani neměli zavrčet, jsou vyšlechtění na "psí zápasy" (hrozné:/), ale na pánečky nesměli ani špatně kouknout... To už vás spíš napadne hlídací pes

pecenkav*

Houmy, ta tvoje prvni poznamka je pekna kravina, bojove plemeno neexistuje, jinak mas pravdu, pejsek ranu potrebuje ustedrit, v okamziku zavrceni a nebo kousnuti je potreba mu ji flaknout prez hubu a to tak rychle a okamzite, ze si ani nesmi vsimnout, odkud to prilitlo. A v zadnem pripade nicim jinym, nez rukou. Ty noviny u sebe clovek vecne nenosi sebou treba na prochazce a pak ve smecce se psi mezi sebou taky nemlati novinama pres zadek, ale kousou se prave po tlamach. Je to jejich normalni boj o misto ve smecce, ktery musi s uspechem absolvovat a vyhrat i clen rodiny, jinak bude mit pes vzdycky navrch.

Ale za tenhle nazor me tady takzvany chovatele ukamenujou.

nicozjb*
Ast není bojové plemeno :(

martina0*
hodnocení

0x

Každé štěně je agresivní i ten můj malý prcek (jack russel) býval... utíkali jsme před ním na stůl :D a taky na něj absolutně nic nezabíralo... On s toho tedy časem vyrostl ale kdykoli si takhle začal okamžitě jsem ho povalila na záda (tohle opravdu nezabírá, rozdivočí se ještě víc) :D Zkuste ji pořádně vyblbnout, pořídit ji nějakého plyšáka, ať se vyblbne na něm. Nemyslím si, že v jejím věku jde o soupeření o dominanci.

Zkuste i cvičák anebo trénovat povely doma, to pomáhalo nám, ale až když byl o maličko starší... Prostě ji zabavit jinak než aby vás zlobila:)

doplněno 17.12.12 21:24:

Nejste na ni oproti rodině třeba hodnější? neodpouštíte jí víc věcí? Možná jde o to, že zkouší co si může dovolit a u vás pochopila, že si může dovolit víc než u ostatních členů domácnosti. Takže žádné ťuťu ňuňu ale pořádná nekompromisní výchova (ale ne bití).

Zkuste když jí třeba dáváte nažrat dát jasně najevo, že vy jí dáváte najíst a je to vaše žrádlo, takže se v něm klidně v misce hrabte a ona nesmí ani zavrčet, pokud to udělá, zvýšit hlas a změnit tón (strašně se zlobit), stoupnout si před ni, ukázat vaší "velikost ... Do dveří první vy, pak až ona... Do postele ani na gauč nesmí... atd. je toho hodně ale to vám všechno poví na cvičáku :)

doplněno 17.12.12 21:34:

pecenkav: ano,máte pravdu:) ale ten můj blbeček padne vyčerpáním a za dvě hoďky je schopný uběhnout 5 km :D, takže si myslím, že v energii se tito dva psy moc neliší. Co se týče povahy, tam je to jiné. "Bojoví" psi jsou úžasné zlatíčka když ví, kde je jejich místo ve smečce. Já mám pocit, že ten můj blbeček bude zastydlý v pubertě dosmrti :D

pecenkav*

Bohuzel, tyhle plemena se nevyblbnou na plysakach, tyhle psi dokazou cely den tahat tezky klacky, litat do kopce za micem, ale nenechaji toho, dokud jim to nekdo nevezme a nebo dokud nepadnou uplnym vycerpanim. Tyhle psi opravdu musi citit autoritu a nebo sefuji doma oni.

jaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

Dát někomu, kdo ho zvládne vycvičit. Není normální, že si tolik lidí pořizuje bojová plemena a pak nezvládají výchovu. Mě před pár lety jeden takový pes pokousal (nezodpovědnému majiteli utekl z pozemku a bez varování se mi zakousl do nohy). Bolest strašná! Jizva na noze sice bledne, ale jizva na duši a psychice...

kristy1300*
hodnocení

0x

ja mam taky psa a jako stene kousal furt protoze se mu vymenovaly zuby chce to poradne zarvat do ucha ,dolu, prastit pres tlamu, na zadek a schodit z gauce! vubec zadna litost protoze jako dospely by vas potom sezral!

badoo

Ano, ano řvát do ucha psovi, který už takhle slyší mnohokrát víc než lidé je vyborná volba.
Sice ano, žádné slitování, ale takhle bych psa opravdu netrestala.
Navíc jak sama píšete, tak mu rostli zuby. Tak prostě potřeboval něco na okusování. My ve štěněčích letech našich psů měli okousané ruce neustále. Pejsek si pohrál a všechno v pohodě. A jak vidno, stále všichni žijeme a pejskové jsou opravdu skvělí, nikdy nikomu neublížili a opravdu jsme na ně nikdy nepoužívali takhle drsné tresty ...

pecenkav*

On je taky problem v tom, ze lidi rikaj, ze je pes kouse a ze nevi, jak ho to odnaucit, na to je ten muj navod, ale neco jinyho je, kdyz si pes jenom hraje, jak pise badoo, tam uz clovek musi neco vydrzet a ne si hned stezovat, od maleho ratlika to hrani tolik neboli, jako od pitbula, proste je potreba rozlisit hrani od vyjizdeni a podle toho jednat a ne si stezovat a snazit ho odradit od obojiho, to hrani ten pes potrebuje.

badoo
hodnocení

0x

Tak přesně takhle vzniká pojem "bojová plemena". Člověk si pořídí teriéra a naprosto nezvládá jeho výchovu. Být vámi, tak zajdu na cvičák, tam vám porádí co a jak. Teriéři jsou od přírody "blázni" a potřebujou pevnou ruku, žádné rozmazlování.
Nedávno jsem koukala na zprávy ze Slovenska. Jak MSP a kříženec napadli člověka a televize z toho udělala "šou" stejně jako tady s tím křížencem. Všichni se divili, každej říkal jak je pes agresivní a kdesi cosi. Pak udělali nádhernéj záběr na zahradu, kde psi žili. Opravdu nádhera, všude harampádí, výkaly a jiné smetí. Boudu pro tak velkého psa bych spíš přirovnala ke králíkárně. Pán byl přesná ukázka člověka, kterého potkat tak se zakousnu do stromu a dělám, že jsem suchá větev. Psi prostě rostli jak dříví v lese. Pochybuju, že dostávali granule jako potřebovali, nebo třeba čistou vodu...
Bohužel to nikoho nezajímalo. Hlavní bylo, že psi jsou děsivě agresivní a to je všechno.
Zákony by měli být udělané líp. aby netrpěli psi, ale majitelé *bzum*
Taky pokud máte psa bez PP, je dost možné, že některé vlastnosti zdělil po rodičích. I to se někdy stává...
S fenkou přeju hodně štěstí, snad se srovná ;)

nicozjb*
hodnocení

0x
věnujte se mu berte ho často ven pořídili jste si teriéra může to být pokus vtáhnout vás do hry pokud bude projevovat dominanci bude to znatelné ukažte psovi hranice Tito psy potřebují pracovat . cvičák jistě ale volte takový kterýž má skušenosti s tímto plemenem
doplněno 17.12.12 23:47: Jinak a. staford byl vyšlechtěn jako výstavní a je veden jako 3sk terier FCI

borax*
hodnocení

0x

Cvičit cvičit cvičit. Tak si autoritu vybudujete. Ale určitě zajděte na cvičák, ať vám ukáží jak na to.

celis*
hodnocení

Ahojte,díky za rady a zkušenosti,nejsme v chovu a výcviku nováčci,měli jsme více psů,naposledy fenku am.pibulteriéra,byla moc hodná,no zlatíčko,bohužel měla rakovinu,proto jsme si pořídili AST,jsou to výborní psi,ale toto chování u štěněte neznám.Fenku jsem přitlačila k zemi,chytla za kůži za krkem,no nic.Ted jsem nasedila při dorážení a kousání obojek s vodítkem a prudce trhla dolů,vypadá to,že to zabírá,fenka se uklidní,uvidíme jestli to zabere.Fenka je jinak hyperaktivní,ale má dostatek pohybu,neumí bohužel odpočívat,snažíme se jí to naučit.Doufám,že to zvládnu,nevzdám se bez boje,jinak mi ježíšek naloží rukáv na obranu,chi
P:S Pro badoo:to s tou větví nemá chybu

celis*
hodnocení

Ahojte,bohužel s vámi nemůžu souhlasitsnažila jsem se řešit chování feny v klidu,takové to co to děláš,bolí to nebo jak jsou rady nahlas vykviknout,že to bolí nezabírá,dlouho jsem váhala fenu usměrnit fyzicky,není to můj styl,nikdy jsem žádného svého psa fyzicky netresalaž nebila,jen zvedla hlas,bohužel toto neplatí,každý píše bobeček štěnátko,má jen 5měsíců...,ale nikdo mi nevysvětlil,proč se fena celá naježí?To není hraní,to je útok,těžko mě odsuzovat,fenu jste neviděli v akci,jak jsem již psala,zkušenosti mám,navíc manžel je psovod,ale toto ještě nezažil,tak prosím nějakou radu jak psa uklidnit,jak postupovat a ne soudit,díky.Alena ps 2měsíce se fenu snažím uklidnovat,dávat hračky apod.,ale mám šrámy do krve,všude modřiny,tak jaká rada?Díky

jakoola*

Asi nejde o to jak ji odnaučit kousat , ale o to zjistit proč to dělá. A jen Vám .Zkuste si vybavit přesně tu chvili, kdy si Vás přijde kousnout. Píšete , že sedíte a ona přijde a kouše ,Jste v pokoji sama? Díváte se na ní? Nebo naopak nedíváte? Nebo něco děláte? Nemůže takhle projevovat žárlivost? Asi by to nejprve chtělo najít ten spouštěč ,na který reaguje takto. Takhle po netu se to nedá odhadnout, ale když se zaměříte na to ,co jí rozčiluje tak je vyhráno.Znám psa, který na paničku řve a šťouhá do ní vždy , když pracuje na PC.Zavře PC a pes jde pryč.Prostě to nemá rád:(Ono 5ti měsíční štěně už má docela sílu, ani se nedivím , že hledáte způsob , jak na něj.To zježení a krčení nosu znamená ,že se mu něco dost nelíbí. Někdy to může být i projev strachu, nebo i nejistota z toho , co se teď bude dít , tak v podstatě raději ,, zautočí ,, jako první. Věřím , že jakmite s manželem přídete na to ,co je spoutěčem této reakce , tak máte vyhráno. Hodně štěsti

jakoola, skvělé *palec*

pecenkav*

Neni jina cesta, nez jak uz jsem psal, bud ona a nebo ty.

horsik*

Hlavně myslete pozitivně, opravdu to pomáhá, i když jsem tomu mooc nevěřila. Když jí budete vidět jako skvělého pejska, začne se skvělým stávat ;) Kdy vidíte situaci až takhle, nechala bych jí celý den obojek i s vodítkem - doma třeba metrové nebo dvoumetrové. Když by k vám šla, normálně bych si s ní hrála, měla radost, ale jak začne kousat silou, zeptala bych se, co děláš? V případě, že by se uklidnila smaozřejmě veeelká pochvala, ale v opačném případě bych ji poslala na místo. Nejdřív samozřejmě musí být naučena, že má někde své místo, když by nešla, tak tam máte to vodítko. Nebo stačí odvolání, jak chce. Odvoláním myslím to, že nesmí být na tom místě, co je. Nemyslím přivolání a pak bych ji třeba za pět minut přivolala, pomazlila...

stefan1
hodnocení

0x

Mám SBT, štěně kousalo vše co potkalo, normální štěněčí chování..

Chodili jsme do psí školky na cvičák a pejska to tam jednak bavilo, jednak se naučil spoustu povelů a nyní je to úžasný dospělý pes.

Na cvičáku opravdu fundovaně poradí a pomohou... Doporučuji kontaktovat např. ZKO Úhonice. Mám s nimi jen skvělé zkušenosti.

celis*
hodnocení

Ahojte,konečně někdo,kdo to vnímá jako já,tu příčinu zatím nevím,sedím v klidu,dívám se na televizi,fenky si nevšímám,přijde ke mě,jako první mne očuchá,oblízne a už vím,co bude -zničeho nic raf,vyloženě se zakousne,pak se to stupnuje,žádná provokace z mé strany,pes se do té kousací fáze chová úplně normálně,to se děje v klidu i po dlouhé procházce,kdy je unavená,budu jí dále sledovat,pak napíšu jak pokračujeme,děkuji Všem za odpovědi a rady a přeji krásné a klidné vánoční svátky,Alena

jakoola*

Pořád přemýšlím , proč Vás ochutnává a očuchává . To není úplně běžné , aby si Vás doma očuchávala .( mojii hafani si mě očuchají jen když přijdu domů s kontrolují , jestli jsem nesahala na jiné psy ). No , každém případě napište na co jste přišli. Zdravím a přeji hezké svátky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]