Nejste přihlášen/a.
kdo mi poradí?Při jaké nejnižší teplotě by se měl vzít pes-vlčák do domu?boudu má zateplenou?Díky
Měli jsme fenu NO, měla boudu zateplenou, ale stejně spala venku - někdy na podestě na rohožce, jindy jen tak ve sněhu. Pokud je pes zdravý, nemá s mrazem problém. Stočí se do klubíčka a spokojeně spí. V nejhorším se uchýlí do té boudy, ale to se nám nikdy nestalo... Zachovejte klid!
Jestli máte psa, jako člena rodiny, vzala bych ho domů do chodby. Proč by měl mrznout venku, když bude -25 stupňů, možná 35 stupňů. Ani ten ovčák není připraven na takové mínusové teploty. Je to živý tvor. Je to jen můj názor.
doplněno 30.01.12 17:42:Nevím, jak máte starého psa, čím starší, tak to chce brát více ohledu.
Ale jistěže je připravený na takové teploty. Celý rok se na to chystá! (jak pak to řeší armáda a policie...) Obzvlášť pokud má boudu zateplenou a vystlanou slámou, není to problém, daleko horší je ho vzít na noc do domu a ráno ho vystrčit na mráz! Jinak si oblečte kožich, buďte venku a pak si v něm pěkně celou noc zůstańte doma, to bude něco. Tak nějak bude psovi.
Pro zadavatele: měla jsem ovčáka celoročně venku i -30°C bylo. Ráno vylezla pěkně teploučká, jen se protahovala Teď mám belgičana, malinu, a také je celoročně venku. Podmínka je ale zateplená bouda + koberec na vchodu ať tam netáhne. Ostatně, uvidíte to na psovi, pokud ráno příjdete k boudě a pes vyleze a nebude se třást...není co řešit.
Ahoj, náš pes je taky "venkovní", ale zatím v boudě nespí, i když už je -10... jenom když prší a cáká mu na oblíbenou "přespávací" lavičku u domu, zaleze do boudy... ale samozřejmě taky chce pořád dovnitř, ne že by mu byla venku zima, ale aby byl s náma - tak ho vždycky vezmu na půlhoďku do chodby, kde není tak teplo, tam se "pomuchlujeme", chvíli si tam poleží na své dece a zas jde ven... i když spí na té lavičce, tak je krásně teplej, když ráno přiběhne... to byste určitě poznala, kdyby byl pes zmrzlý a nešťastný...
no, já v těchto mrazech pouštím psa na noc domů-do nevytápěné chodby, je tam kolem 5 stupnů. Takže horkem netrpí a zima mu taky není... Nicméně zateplená bouda se slámou je dostačující...
Nevím jak se pozna,zda je psovi zima.Mám ridžbega a tomu zima je!Boudu má zateplenou polystirenem,včetně podlahy.Na podlaze a jedné stěně ma elektrickou tepelnou rohož 30w.Ma tam termostat na 20°.Když venku mrzlo,Tak z boudy ani nevylezl.Ten topný kabel se i bez termostatu nějak moc nezahřeje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.