Nejste přihlášen/a.
Chtěla jsem se zeptat jestli první týdny se štěnětem jsou všude tak krušné jako u nás? Jsem ttiž hrozně nevyspalá a mám tendeni přemýšlet jaké by to asi bylo , kdybychom pejska zase neměli.(Vrátit ho nechci , ale už jsme z toho vynervovaná).
za odpovědi děkuji.
Je to miminko. Jak si myslíte, že se žije první měsíce s normálním miminkem? Brečí, řve ve dne v noci, jenom čůrá a kaká.
A štěndo taky kňučí, všude čůrá a kaká, protože to neumí a musí se to naučit. K tomu je třeba s ním chodit třeba každou hodinku dvě ven.. nezlobte se, ale co jste čekali, když jste si štěndo pořizovali? Že bude spořádaně ležet a čekat, až ho zavoláte, kdy vy chcete?
No musela jsem hodně zapátrat v paměti, protože můj pes má už 17let Ale ani tak jsem si nevzpomněla, že bych s ním měla takové starosti. Jo, párkrát se doma počůral a pokadil, ale velmi brzy pochopil, že to nesmí. Takže ne, nevyspání se štěnětem neznám. Ale klidně do toho někdy v budoucnu půjdu. Pro pejska všechno
Musíte první napsat, co máte za štěňátko? Jaké jsou s ním problémy? Jak chodíte s ním ven? Necháváte ho doma samotného?
doplněno 27.01.12 19:20:Dovezla jste si domů z porodnice miminko. Máte pro něj postýlku, vlastní pokojíček, hračky, jídlo, pití. To miminko, je vaše štěňátko. Malé štěňátko potřebuje pelíšek, svoje malé místečko v domácnosti, to znamená předělit kousek chodby, kde nic nerozkouše, /to bude jeho pokojík,/ tam bude mít misku na jídlo, vodu, hračky. Starý budík, který tiká. Také mu na zem dejte rozložené noviny, kam pejsek může doma čůrat. Dejte pejskovi nějaké vaše staré oblečení, které může kousat a na kterém bude ležet. Jídlo rozdělte na více dílů, nejvíce mu nechte na večer. Nyní je potřeba miminku vysvětlit, jak se chodí čůrat, pravidelně ho brát ven, kde chodí ostatní pejskové. Pejsek bude očúrávat stejné stromy, jako ostatní. Jste na pejska sama, nebo se o pejska bude starat i někdo jiný z rodiny? Večer, než půjdete spát, tak se s pejskem pořádně projděte, nechte ho běhat. Před spaním mu dejte najíst.
doplněno 27.01.12 19:23:Důležitou věc: Do jeho pokojíčku za ním musíte chodit, mazlit se s ním, mluvit na něj, aby si zvykal na váš hlas. Mluvit na něj můžete i když si doma něco děláte a pejsek je u sebe, občas ho pohlaďte a dejte mu pamlsek, Jen na něj nekřičte, když se počůrá.
Na pejskasama nejsem, bydlíme v paneláku a je to Biewer york terrier. Rádi bychom mu vymezili místo ( má ho v kuchyni) ale on za námi neustále běhá a když si ho 24hodin denně nevšímáme tak provádí lumpárny. (okousává věci)
No to je nádhernej pejsek. Nezlobte se, ale kuchyň není dobrá, protože může běhat po celém bytě. V paneláku je nejlepší místo na chodbě, protože se dá přepažit, aby pejsek nemohl běhat po bytě, čůrat a okusovat věci. Musíte mu zatím udělat místečko na chodbě, něčím přepažit. Až se naučí čůrat venku a neokusovat věci, tak bude moc mít pelíšek třeba v ložnici. Musíte mu nějakou věc na okusování nechat. Pozor na boty a pantofle, ty jsou pro ně, to nejlepší na okusování. Problém je, že už je pak okusují celý život. Tak pozor na boty. Nechte mu tam třeba nějakou starou krabici od bot. Musí si mít s čím hrát, jak se bavit. Udělejte mu místečko a sedněte si k němu, bavte se s ním. Nakrájejte si na malé kousíčky rohlík, nechte uschnout, dejte do nějaké dozičky a z ní mu dávejte, rohlík, jako pamlsek. Mají to moc rádi.
U prvního psa, si muž vzal do hlavy, že ho odnaučí v noci naříkat a že prostě musí zůstal v předsíni. Dal si nafukovačku k němu a jakože spánek. Probudil mě šílený kravál. Pes řval jako pominutý a muž chrápal tak strašné, že se zdi třásly. Ani už nevím, jak dlouho to vydrželo a změnilo se to. Kníráček Andy v posteli níikdy nebyl. Nikdy! Ale jorkinka Dorotka spává se mnou od první noci, když bez hlesu seděla a pěkně se dívala. Za hodinu zas, ale to se celá třásla. Po dalčí hodině vibrovala. No, odolej!
Věřila jsem, že se pes nikdy do pelechu nevyčurá. A ikdyž byla maličké štěně, nepočurala se. Vždycky jsem na sebe hodila kabát, nezdržovala se ničím, popadla ji po probuzení do náruči a metelily jsme ven. Ale fenečka je něco jiného než pejsek.
Jsou zde všechno pěkné, důležité rady.
Hlavní je, aby jste všichni doma brali na zřetel, že máte doma malé miminko, které hledá svoji maminku,// to je, hledá svého páníčka.// Ten kdo se mu bude věnovat, chodit s ním ven, mluvit na něj, mazlit se s ním, dávat mu odměny,pamlsky, ten bude jeho páníček, toho bude bezmezně milovat.
Záleží co přesně vám pejsek dělá.Jestli vám kouše nábytek a podobně,ničí věci nebo kouše dokonce vás tak se nudí.Věnujte mu co možná největší pozornost a lásku.Choďte se štěňátkem na procházky,vymýšlejte různé hry,hrajte s ním na schovávanou a podobně.Jestli jde o to že pejsek čůrá a kaká doma tak je nejvyšší čas naučit ho ven.My jsme naši teď již dospělou fenku prvně učili na noviny,až povyrostla tak ven.Berte štěňátko každé dvě hodiny,klidně častěji ven.Když udělá potřebu venku tak pochvalte a dejte pamlsek,když doma tak nadejte.Pejsek brzo pochopí co po něm chcete a když se mu bude chtít tak začne kňučet u dveří,naše fenka to tak dělala a dělá doteď.Odměnujte dokud pejsek nebude čůrání a kakání venku zvládat skvěle.To pamlsky můžete pomalu odvebírat a nakonec nedávat vůbec.Jestli štěně kňučí nebo štěká v noci kdy si ho nemůžete všímat,tak to musíte buď vydržet,štně jít utěšit a nebo si je vzít k sobě do postele.Jestli nemáte pejska který líná tak to nebude problém,musíte však počítat s tím že jestli ho tam až bude starší nebudete chtít,budete ho tam muset odnaučit chodit.Snad krušné chvíle s pejskem brzy přejdou a příjdou ty šťastné
Nechat se vynervovat není ono a už vůbec nesmí přijít rozmilé štěně na to, že vás nervuje.. Musíte vést štěně k čistotě, utahat ho hrou (přetahování o něco, aport malého balónku) vymýšlet hračky, nechat je ty hračky všude roztahat...Vykládat mu něco...i když vypadá že ničemu nerozumí, věřte, že zvyky svých lidských bližních rozoumkem někam ukládá. Naše štěňata byla vynášená před dům i v nejnemožnější noční hodiny, střídali se doma všichni. Když to bylo časově na loužičku, nepovedlo-li se, tak za chvíli znova...Pak příjde ten okamžik s velkým O: Řekne: chci ven, a je na paničce to pochopit a letět. Od tohoto okamžiku loužičky zcela utnou, značí se větší venkovní teritorium. Je to fakt jako výchova dítěte - i s tím výsledkem: Kolik energie a trpělivosti do něj ve štěnecím věku investujete, tolik vám jako dospělý přítel vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.