Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátit psa nebo přesvědčit manželku?

Od: kolacek odpovědí: 18 změna:

Koupili jsme dceři 14 let,štěně psa.Máme ho doma 5 dní a manželka,která s koupí moc nesouhlasila je ze psa nešťastná.Pejsek zlobí,okusuje věci a dělá loužičky.Jak dlouho mám nutit ženu,aby to ješťe zkoušela vydržet,nebo raději pejska vrátit paní chovatelce co nejdříve.Díky za každou radu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Domnívala jsem se, že v rodině, se radí vždy celá rodina, co koupit domů a co ne? Zvlášť, když se jedná o živé zvířátko, musí souhlasit celá rodina.
Udělali jste nejhorší věc, co jste mohli udělat, pro život štěněte ve vašem bytě. Donutili jste manželku, přijmout do uklízeného bytu, malé cizí štěně, které ji převrátí byt, vzhůru nohama. Manželku v žádném případě nedonutíte, aby milovala tvora,/ štěňátko/ které nechce. Pes, když bude doma s manželkou, bude nešťastný a manželka také.
doplněno 25.01.12 17:20:

Vaše 14 letá dcera, nyní půjde dál do školy, nebo učení, vy jistě chodíte do práce, manželka štěně nechce a ani ho nebude mít ráda, kdo se o štěně, které je jako miminko, potřebuje lásku, péči, aby se vše naučilo, bude starat, když nebudete nikdo doma? Nelituji rodinu, ale štěňátko.Lepší ho rychle vraťe.

bela*

Ano presne tak,jak pise viky.Urychlene stene vratte,pokud to je mozne.Jak uz jsem jednou psala,ja lituji ty stenatka,kteri si novy majitele koupi a hned chteji,aby stenatko nedelalo nic,necuralo,nekakalo,netrhalo,vzdyt to stene za to nemuze ,ze jste si ho poridili.Jste nezodpovedni a takovy lidi ,by si porizovat zive tvory natoz psy vubec nemely.

26.01.12 09:53

viki *hej**palec**palec**palec*

dixiee*

Je možné že si však manželka štěňátko zamiluje.Sama to vím.Když jsme si kupovali KKCHŠ štěně tak moje babička nadávala a říkala že toho psa nechce ani vidět.Asi víte jak to teď vypadá,babička má psa nejradši z celé rodiny a nedá na ni dopustit,neviděla bych to tak černě ;)

petr123*
hodnocení

3x

Hnusná otázka - ale co jste čekali? Štěně se prostě chová jako štěně, musí se nejdřív naučit jak se má mezi lidmi chovat.

Jestli je to problém tak vrátit co nejříve zpět, protože nevychované štěně = nebezpečný pes.

wrtulka*
hodnocení

3x

Bože zase jeden nevhodný dárek. Nebo jinak pokud jste ho koupili dceři tak by se o štěňátko měla starat dcera případně vy. Podle mě byste ženu neměli k ničemu nutit, ale udělat všechno pro to aby se jí péče o štěně vůbec nedotkla..zajistit všechny potřeby štěněte včetně úklidu. Je otázka jeslti jste tohp dera a vy jste schopní (časově,i jinak)? Protože pokud manželka psa nechěla..pak opravu není na ní aby se o ně starala. A to že štěně dělá loužičky a všechno kouše..je to štěně jinak se ani chovat nemůže! Co jste si představovali že bude sedět vzorně v koutku jako plyšáček?

myse*
hodnocení

2x

štěně je ještě miminko. chvíli potrvá, než se všechno naučí. Také záleží na plemenu, které jste koupili, některé se učí rychleji, jiným (jorkšír) to trvá déle. Nepočítejte, že do týdne to bude 100%ní, prostě mu musíte dát čas a důslednou ale jemnou výchovu. počítejte tak do měsíce se naučí doma nečůrat (pokud ho budete pravidelně co 2h venčit, i do týdne), pokud jste celý den všichni pryč je to složitější, musít ho naučit chodit na plenu... Přečtěte si web o chovu psů a nácviku, hodně vám to pomůže.

Že okusuje věci? to psi dělají... nudí se. Dejte mu hračky a hlavně pozornost!

Jestli mu nechcete věnovat 90% svého času, raději ho vraťte a kupte si plyšového. Ten nečůrá ani nezlobí.

susenka*
hodnocení

1x

No ale to jste s tím měli počítat, že štěndo bude dělat loužičky,okusovat věci, ... . Je to ještě mimino, tak se musí vše naučit, kde má dělat loužičky, že nesmí kousat boty,židle,... Tak proč ho chcete vracet. To jste si měli rozmyslet dřív než jste ho koupili!

Dobrý den. Pejsek se musí cvičit a vychovávat. Chce to hodně trpělivosti a hlavně času. Není moudré se takto brzy zbavovat odpovědnosti. Pejsek nemůže za to, že jste si jej pořídili proti vůli manželky a nemůže za to ani chovatelka. Není to zrovna fér, co říkáte? Nešlo by manželku přesvědčit tím, že je třeba, aby Vaše dítko mělo také nějakou starost a zodpovědnost vůči pejskovi? Měli byste jít v tomto dceři příkladem. To je můj názor.

dixiee*
hodnocení

1x

To že pejsek zlobí je způsobeno tím že je to ještě malé hravé miminko.Pro jistotu ale pejska hned jak povyroste začněte učit povelům aby vám nepřerostl přes hlavu.Okusování věcí znamená že se nudí,věnujte mu pozornost,hrajte si s ním.Je však možné že dceru za pár měsíců pejsek v jejím věku omrzí,proto ji motivujte aŤ vymýšlí s pejskem různé hry,bude je to bavit oba. Dělání loužíček je jasné,pejsek nebude automaticky chodit ven,ale dá se to naučit.Berte pejska pravidelně ven a pokaždé když vykoná potřebu mu dejte pamlsek.Když to udělá doma tak mu nadejte.Pejsek jistě brzo pochopí že to má dělat venku a pokaždé když se mu bude chtít tak si o to řekne - bude kňučet u dveří,pejska odměnujte dokud se dokonale nenaučí chodit ven,potom pamlsky ubírejte až nakonec přestanete dávat.S pejskem bych to ještě zkusila,každý pejsek se musí vychovat,jestli však cítíte že jste si koupili pejska kterého nezvládáte nebo je na vás přílíš dominantní či temperamentní tak je lepší pejska vrátit a koupit si méně dominantní a trošku línější štěně.Sama můžu z vlastní zkušenosti doporučit kavalíra king charles španěla,přeji se štěňátkem hodně štěstí.

buss
hodnocení

0x

Ale to je živý tvor, má své chování, neusměrněné, není to stroj?.Co čekáte od štěněte? Malé děcko chodí na WC? Je třeba ho vychovávat, cvičit! To jste nevěděli?

krkovicka*
hodnocení

0x
Nezlobte se.Vase žena byla proti jeste před koupi.Když teď nebudete táhnout za jeden provaz a pejska řádně nevychovate, pak o to pozdeji to půjde hůř.Radši ho vraťte, když na to nemáte.Nebo jdete do toho, ale vsichni společně.

hodnocení

0x

Člověk, který nechce psa, by si ho neměl pořizovat...Vaše žena Vám to teď dává najevo, že ONA ho nechtěla a je z něj tak nešťastná, že Vás donutí ho vrátit. Každé štěňátko je zlobivé a dělá loužičky, ale brzy se vše naučí ;). Co na to říká Vaše dcera, že chcete pejska vrátit?Koupili jste ho přece pro ni. Mohu se zeptat, co je to za plemeno?

elisme*
hodnocení

0x

Mysliím si že je lepší počkat, já jsem ( je mi 15 let) tátu nutila, aby mi dovolil taky zvířátko( kočičku) a trvalo to roky než jsem ho přemluvila a to jsem si ji mohla vzít jen pod podmínkou, že bude jen na zahradě. Ale postupně jsem tátu přemlouvala, až kočička mohla být přes den někdy doma a později že mohla být doma i přes noc. A teď ji má táta hrozně rád a je nadšenej když k nemu příde se pomazlit. Takže si myslím že Vaše žena, až si víc zvykne a dcera jí s nepořádkem pomůže a bude na štěňátko důrazná tak se to naučí. Ještě jsem od nikoho neslyšela, že by se to pejsek nenaučil. Takže opravdu manželku poprosit o trpelivost.

fran
hodnocení

0x

Vrátit. Než si zvykne. Neměl by se dobře, protože vám - nebo spíš někomu z rodiny - činí potíž ho vůbec začít něčemu učit. Štěně naprosto netuší, proč loužičky jsou špatně. Takže začnete jenom vytýkat - jako klasičtí nepejskaři. Pes není věc, nelze ho jen tak někomu dát, už vůbec ne dorostence s plno jinými zájmy. Je to úvazek k péči na min. 10 let. Paní by to štvalo až do konce, možná tuší, že gro krmení, venčení...by bylo na ní.

hodnocení

0x

Moudří rádci tady už všechno napsali. Proto jen přidám: KDO NEMÁ RÁD ZVÍŘATA, NEMÁ RÁD ANI LIDI.

Přikláněla bych se k možnosti VRÁTIT MANŽELKU! Ten pejsáček za nic nemůže. *bzum*Jaga.

ladinpraha*

Jaguško, o tom to přece není. Možná že právě manželka je jediná, kdo si plně uvědomuje, co všechno to obnáší.

hodnocení

0x

Proč by manželka si měla přidělávat práci? Je to týrání štěněte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]