Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych předělat dno v mém akváriu, ale jak to mám udělat s rybkama?
Kolik máte rybiček? Nejrychlejší, jak udělat nové dno v akvariu je rybičky nastěhovat do třílitrovky a dát jím tam vzduchování. plavoucí rostliny. Ne když máte skaláry, nebo nějaké větší ryby.
doplněno 21.01.12 22:35:Když je rybiček více, dejte je do více sklenic. Ještě trochu ke dnu akvária. V dnešní době se dělají dna v akvariu rovné, tím se veškerá nečistota rozprostře po celém dně. Manžel i syn dělají dna u akvaria šikmé, nejnižší dno, je vpředu akvaria a nevyšší je vzadu akvaria. Pohybem vody, se všechen kal sune k přední části akvária, tam se trychtýřkem kal vysaje a dno je dlouho čisté.
doplněno 21.01.12 23:04:To je v pohodě. Třináct malých rybiček se vám v klidu vejde do jedné třílitrové lahve, dáte jim tam vodu z akvária a vzduch. Pak v klidu si můžete čistit akvárko a dělat nové dno.
Dobrý večer. My je vylovíme síťkou a dáváme je, na tu chvíli, do kýble s odstátou vodou. Zatím nám to takto funfuje již několik let.
Ano, taky bych to tak udělal. Když jsem měnil dno, dal jsem rybky i vodu do druhého nepoužívaného akvárka a pak zase nazpět. Pokud tato možnost není, zvolil bych kýbl. Tyhle rybky to chvilku vydrží. Ovšem důležité je to vzduchování! A nečistit filtr pod tekoucí vodou, aby se zachovalo co možná nejvíce nitrifikačních bakterií a nebyl problém s nálevníkem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.