Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Také pozorujete úbytek tažných ptáků?

Od: ded* odpovědí: 10 změna:

Mám na zahradě dvě budky pro špačky,jedna u souseda. V roce 2010 zahnízdily tři páry - dvakrát - celkem tedy odlétlo cca 40 špačků. V loňské roce se vrátil jenom jeden pár. Druhou budku tedy obsadil rehek zahradní - jak to i uvádí o něm atlas.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já za to nemohu, že všechny špačky z okolí si dávají sraz u nás v lesíku. Chtěla jsem jen potěšit ostatní pohledem na odlet špačků. Pěstování vína, to je zase jiná věc, tam špačkové škodí.

des*

Ano viky,je to polemika,ale je mnoho věcí,nebo činností co jednomu prospívají a druhým škodí.My jsme měli doma také špačkárnu,vždycky navečer seděli na boudě a vyhvizdovali.Ale je to dávno.

hodnocení

0x

Máme jednoho špačka u domu, druhého na stodole. Budky pro sýkorky, hnízdečka různých zpěváčků, jak v okrasných stromech, tak ve stodole. Letos jsme přijeli na chalupu a naše břízy vypadaly, že umírají, větvě byly dole. Rychle jsem vzala telefon, dala na serii snímků a cvakla. Takhle se špačkové loučili 9.10.2011, to byl poslední slet u nás. Každý rok se vrací domů, k nám, tak jako ostatní. Máme u nás na zahradě v lesíku: Špaček, Kos, Sýkorky- různé druhy, Konipas, Vlaštovky, Bažanti, 2 kusy,spí na borovicích, Strakapud, Kvíčala, Sojka, Kukačka, Sova, nebo sýček, to nevíme, Brhlík, Pěnkava, Dlask, Zvonek. To není výmysl, koupili jsme si na to Encyklopedii ptáků. Vše fotíme a co nevíme, tak se zeptáme odborníků, co je to za zpěváčka. Zapomněla jsem na vrabce. Zpěvné ptactvo zde má lesík a klid, nikdo ho neruší, najíst dostane také.

Také pozorujete úbytek tažných ptáků?

hodnocení

0x

Odlet špačků 9.10.011

Také pozorujete úbytek tažných ptáků? #2

hodnocení

0x

Poslední nashledanou

Také pozorujete úbytek tažných ptáků? #3

hodnocení

0x

Nashledanou příští rok

Také pozorujete úbytek tažných ptáků? #4
tomasgulas

Nářez :) Kdy já naposledy viděl ptáka... Bez dvojsmyslů, prosím *smich*

miljan*
hodnocení

0x

Pozoruji drzost a nadbytek modrých ptáků.

hodnocení

0x

Špačkové, tam kde mají budku, vyvádějí mladé, nikoho jiného nepustí. Člověk k životu potřebuje přírodu, ptáci i zvířata, je škoda, že tak málo dělá, pro zachování přírody.

Také pozorujete úbytek tažných ptáků? #5
des*

Obzvášť je krásné,když se stará vinař celý rok o vinici a potom mu tam přiletí špačci např.od viki a sežerou mu úrodu.Ten vinař je přírodou nadšen a špačky miluje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]