Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadení psa psem

Od: williemese* odpovědí: 10 změna:

Včera v odpoledních hodinách napadl mého psa, jezevčíka, nějaký boxer. Můj pes byl přivázán na vodítku k zábradlí u obchodního domu a čekal na mě až se vrátím z nákupu. Když jsem přišel, na mém psovi vysel obrovský boxer a kousal ho do hlavy. Tohoto boxera držel jakýsi chlap a snažil se ho z mého psa strhnout. Tento boxer neměl vodítko ani obojek. Po vyproštění mého psa jsem s ním okamžitě opustil prostor a jel k veterináři. Prodělal operaci hlavy. Dnes mi bylo řečeno ostrahou obchodního domu, že ten muž, který boxera z mého psa tahal, nebyl ani jeho majitel, že prý majitel přiběhl až když jsem svého psa odnesl. Je pravděpodobné, že se mi podaří zjistit totožnost majitele útočícího psa. Jak mám postupovat? Můj pes je 15 let starý, přišel zraněním o 3 zuby, kus čelisti a má díru v hlavě pod levým okem. Operace stála 2.500,- Kč. Mám právo na nějaké odškodné? Ani mi nejde o ty peníze, spíš o to aby byl ten člověk potrestán. Tohle přeci není normální, aby takového psa nechal volně puštěného před obchodním domem. Mohlo to dopadnout ještě daleko hůř. Prosím o radu, děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud zjistíte totožnost majitele psa, pak by určitě neměl být problém požadovat po něm odškodné. Právo na to máte. veterinář by Vám měl vystavit pro majitele zprávu o zranění a ošetření Vašeho psa, včetně Vámi vynaložených nákladů. Toto je potřeba předat majiteli a domluvit se na úhradě škody. Když odmítne, kontaktovat policii a škodu vymáhat soudně. nezodpovědný majitel za chování svého psa zodpovídá a tudíž jste naprosto v právu.

martinaa*
hodnocení

0x

ifauna.cz/... Zde je podobný případ.

Nahlaště napadení na policii (ta to předá nejspíš přestupkové komisi), předložte veškerá vyjádření veterináře + účty za ošetření.

doplněno 20.01.12 11:28:

A nezapomeňte shánět svědky.

hanika*
hodnocení

0x

Dobry den,kamaradka mela jorksirskeho teriera fenecku,maji novy dum a bohuzel ho jeste nemaji oploceny.Jejich lajda odbehla kousek od domu cca 3m od jejich pozemku,nanestesti zde vencil jeden pan nemeckeho ovcaka mel ho sice na voditku ale bez kosiku.pes napadl Lajdu-napadení bohuzel zkoncilo jeji smrti i presto,ze ji odvezli na veterinu a snazili se udelat vse aby prezila.majitel nemeckeho ovcaka pri utoku dokonce reagoval tak,ze sveho psa se ani nesnazil odtrhnout a o napadeni jorksirky se vubec nezajimal.Moji znami se s nim pokouseli spojit a dohodnout se na nejakem opatreni aby aspon sveho psa mel pod kontrolou,ten na misto nejake domluvy je nepustil ani na dvur a jeste toho psa na ne poslal.Vse tedy nahlasili na policii.Tam jim bylo receno ze jejich pes byl navolno,takze si za svou smrt muze jorksirka sama.Nebrali vubec v potaz jorksir versus nem.ovcak.Nevim jestli se nekde nejake spravedlnosti dovolate,priste to nemusi byt lajda,ale treba nejake male dite!

kratast*

tak to je logicke, yorksir tam nemel co delat. Podle vyhlasky obce je take stanovena povinnost mit psa na voditku a pri hmotnosti treba nad 10kg povinnost mit kosik na cumaku(to si tedy urcuje kazda obec sama). Ja mam 2 foxteriery (9kg) pri venceni na voditku k nim pribehl jiny velky pes a bitka zacala, bohuzel to odskakal a rozhodne bych nezaplatil ani korunu.Ja jsem neporusil zadnou mestskou vyhlasku. Stejny pripad, mam středoasisjkeho pasteveckeho psa na pozemku, psi k nam chodi za fenkama a SAO si je hlídá, nedej boze kdyby k nam nejaky jiny pes prostrcil hlavu pod plotem, nebo podlezl. a zase bych nezaplatil ani korunu, ja nic neporusuji. a ani by nikdo nemohl argumentovat ze SAO ma 65kg a sezral pudla co ma 7kg ze to je nepomer.

hanika*

Ve vyhlasce obce je voditko plus koš,a pes byl sice na voditku,ale stopovacim ,ktere ma 10m,takze byl jakoby navolno,presto uvazany,ja osobne mam tez dva jorksiry a nemeckeho ovcaka a nikdy bych nedopustila kdyz s nim jdu ven aby sel bez kose i kdyby to nebylo ve vyhlasce,mam ho vycviceneho a na psy agresivni neni,ale nikdy nevite co se v psi hlave muze semlet.Urcite bych ja osobne tezce nesla kdyby muj pes mel ublizit nebo dokonce zakousnout jineho pejska,takze tohle je spise o lidskosti ne o nejakych zakonech.

honzakoudal

Tedy promiňte ale jak to myslíte "jakoby navolno"? Asi stejně jako že ten york byl "jakoby na vodítku, s jakoby košem" a teď je "jakoby mrtvej".

- Vaše dedukce co by kdyby... no kdyby to bylo místo yorka třeba dítě, tak ho jednak nenechají pobíhat jen tak po ulici (aspoň doufám) a druhak by ho ten vlčák třeba nenapadl. (Je samozřejmě otázka kdo napadl koho! ) Kdyby jim ten york vběhl pod auto, tak by taky po řidiči chtěli náhradu?

My chodíme s naším psem zásadně navolno a to hned z několika důvodů.

- Pes se může bránit při napadení nevychovaným psem. Vzhledem k tomu že Bobík má přes 50kg, tak ti normální psi si to dvakrát rozmyslí, než začnou otravovat. No a pak jsou tady psi co si myslí že si můžou dovolovat na každého - většinou jsou to ti "kapesní" psíci typu York, Čivava, Maltézák ... Bobík se nenechá vyprovokovat, ale že by si nechal s..t na hlavu a okusovat nohy to taky ne.

- Děti Bobík téměř bezmezně toleruje, když už se mu hra nelíbí, tak se se stáhne a odejde od dětí. Opět je ale na rodičích aby si své děti hlídali. Když se na nás na ulici vrhne cizí rozmazlenej capart, pověsí se psovi kolem krku a začne ho rvát za uši tak je to na facku - ale facku mamině co stojí opodál a hloupě se směje jakou si to její dítě našlo hezkou hračku. Smrad se u nás naučí, že je normální věšet se cizím psům kolem krku a příště až potkají jiného psa, tak zase budou mít hyeny z Primy co točit... A za zlýho bude zase pes, i když na vině je člověk...

- Nejdůležitější důvod je taky ten, že pes nás může bránit při napadení. Bohužel bydlíme ve městě, kde tlupy jistých spoluobčanů neváhají zmrzačit důchodkyni pro 200Kč nebo přepadat děti cestou ze školy. A takový velký pes NAVOLNO i když poslušně jdoucí u nohy má obrovský psychologický efekt právě na takové existence.

A řeknu Vám upřímně, kdyby někdy Bobík nějakýho útočnýho, volně pobíhajícího yorka překousnul, tak majiteli taky nic nedám.

pt®
hodnocení

0x

"williemese", je mi strašně líto co prožil Váš psík za bolesti a za šok, byl přivázaný a nemohl utéct a případně se schovat pod nějaké auto. Určitě pátrejte po majiteli psa, ale v každém případě to nahlašte ještě dnes na policii.
Macíku, nevzdávejte to. Víte máme psíka, kterému vlčák překousl nohu pod pravým ramenním kloubem a pořádně ho pokousal, psík vypadal na umření. Náš byl na vodítku, vlčák volně a bez obojku. Jeli jsme do Horoměřic u Prahy, kde jsou veterináři téměř nonstop. Psíka nám zrentgenovali a řekli cifru 15.000.- a poslali nás domů, jelikož měli ten den opravdu operaci jednu za druhou a objednali na druhý den, to byla neděle. Psíkovi se ta nehoda stala na Valentýna a nebylo možné ani lehké veterináře sehnat až v těch Horoměřicích. Přesto operace proběhla, náš psík má dvě kovové dlahy a pět šroubů, které mu zůstanou až do smrti. My jsme částku zaplatili v hotovosti, jinak by ho utratili. Hned jsme to nahlásili na policii, psa i majitele jsme znali, byly výslechy a postoupili případ státní policii, jelikož částka převýšila 5.000,-, což se počítá, jako trestný čin. Majitel vlčáka nám vyhověl a splácel nám škodu, kterou způsobil. Zachraňte vašeho psíka, pejsek Vám bude vděčný. Moc vám držím palečky a dejte vědět, jak se pejskovi daří.
doplněno 20.01.12 17:03:

Účty od veta schovat a pro policii okopírovat.

hodnocení

0x

Je to hrůza a děs, když majitel nechá takového psa, volně běhat. Co když u zábradlí vedle psa, bude čekat na rodiče malé dítě? Bude svého psa bránit, tak běsnící pes napadne i dítě. Začněte na policii, kde nahlaste co se stalo a jaké to mělo následky. Váš pejsek, to není jen operace, to budou další kontroly u lékaře, tím částka stoupne, snad policii bude vstřícná, když ten pes, může u obchodního centra napadnout i lidi. Váš pejsek přišel o zuby a ještě o kus čelisti, bude mít problémy se stravou, jak jí kousat. U obchoďáku určitě nebyl ten pes s pánem poprvé, snad se najdou svědci, kteří ho mohou popsat, nebo budou vědět, kde bydlí. Jestli máte možnost, sedněte na kolo a jen tak projíždějte ulice kolem obchodního domu, pes nebude bydlet daleko, když pán byl nakupovat v obchoďáku. I když nebude bydlet v domku, boxer musí chodit ven, se vyvenčit. Třeba ho objevíte sám. Držím vám a vašemu pejskovi palce, ať se s toho hrozného zážitku dostane.

hm*
hodnocení

0x

Pokud Vám jde o řešení případu, určitě to nahlaste. Zkuste si zajistit svědectví, třeba ochranky z obchodu. A taky si připravte soupis všech nákladů: operace, další léčení (určitě bude), cestovné za ježdění k veterináři.

dixiee*
hodnocení

0x

Máte právo na odškodnění,měla by jste se domluvit s majitelem.Mojí známé pokousal jejího pointra při cvičení vlčák a dostala odškodné.Pointer je však od té doby zlý na jiné psy.Majitele bych být vámi našla,obeznámila ho se situaí a požadovala tuto částku uhradit,protože tohle opravdu normální není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]