Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potkan kýchá - jak léčit?

Od: natissek* odpovědí: 7 změna:

Mám potkana který kýchá nevíte kvůli čeho? podestýlkou to nebude protože by musel kýchat i králik a jak jsem ji koupila tak byla v pohodě začalo to tak po měsíci ..Zkoušela jsem ji dávat piškot s medem ale nic ..:// prosím poraďte tady máte video jak kýchá

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může to být alergie na prach, nebo také nachlazení. Příznaky - Kýchání, kašel, chroptění při dýchání, vlhký čenich
Příčina - Průvan, střídání teplot, infekce.
Léčení - S nemocným potkánkem zajdeme rovnou k veterináři, stejné příznaky totiž mohou ohlašovat i jiné onemocnění. Nemocnému potkánkovi můžeme dát k pití slabší černý nebo šípkový čaj s medem případně citrónem.

Prach - klec by zásadně neměla stát přímo na zemi. V mnoha případech to není úplně možné, přesto si můžete sami v letních parných dnech vyzkoušet, jak se žije asi 10 cm u země. Vzduch je těžký a plný prachu, zvláště v případě máte-li koberec. Prach v tomto podání může být zdrojem kýchání zvířat. Může zapříčinit i alergii. Doporučuji klece stavět na nízký stolek (možno i samozhotovení) nebo na nízkou bednu. Pro estetično překryjte podstavec kusem látky nebo ubrusem.

doplněno 15.01.12 19:00:

Není zač.

natissek*
hodnocení

A můžu se zeptat u toho černého čaje kolik lžiček medu ..?..;) Jinak děkuju Vám za radu..

Jedna kávová lžička stačí.

susenka*
hodnocení

2x

Když kýchá, tak určitě k veterináři!

natissek*
hodnocení

No skusím tam zajít.. Uvidíme.. Jinak vám děkuji..;)

figurek*
hodnocení

0x

toto zvíře prý pochází z tropů kolem Thajska, takže trvalá teplota kolem dvaceti stupňů pro něj může být proklatá zima. Vezměte ho k doktorovi.

hodnocení

0x

V létě strašlivě kýchala naše kamarátka ši-ca. Paní s ní chodila na veterinu, měnili léky, léčbu. Psina asi po čtrnácti dnech byla už hodně zbědovaná. Až jednou jí něco koukalo z nosíku a ono to bylo stéblo trávy asi 10 cm dlouhé. Viděla jsem to, jinak bych neuvěřila. *hej*Prohlédněte mu pořádně nos. Nemá tam pilinu, stéblo nebo neco?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]