Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozela pestra-> chov

Od: zdenka08 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, není to tak dlouho, co jsem sem psala, že bych chtěla zjistit pohlaví naší rozely. Nakonec jsme podle všech rad uznali že je to doopravdy nejspíš kluk ( Chybí jí pruh pod křídly). Dneska jsem se chtěla zeptat, jestli by bylo vhodné mu pořídit samičku. Docela rádi by jsme měli mladé. Ovšem naprosto netušíme jak na to. Jak správně vybrat slečnu, kde je máme chovat a tak podobně. Není tu mezi vámi nějaký zušený chovatel rozel?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Krom toho že příšerně řve,je i pěkná.Když řvou dvě,jde i o uši.Nedoporučuji je chovat.Švagr je choval,Měl 10 párů,venku ve voliéře.Kupodivu nedařilo se mu s mladými.Vychovaly mu jen 3kousky.Chtěl na nich zbohatnout.Jednou ráno přišel k voliéře a všechny mu někdo v noci ukradl.Bylo to za 80tisíc.Zatlačil slzu a na ptáky už ani nevzdychne.Policie nic nezjistila.Pojištěné je meměl.

zdenka08
hodnocení

Ano, ano ten náš taky řve jako tarzan. Ovšem na vše jsme připraveni. Zbohatnout na nich nechceme. Pokud by se to povedlo tak máme pána, který by si je vzal, protože taky chová a zbytek by jsme prodali za nějakou symbolickou cenu. Bydlíme v malé vesničce a myslím, že tady by se něco takového stát nemohlo. Neříkám to 100%, ale takového paviána by v takovémhle klidu asi nikdo nechtěl :)

mrnousek*

Dobrý den, já jsem vám odpovídala na to pohlaví a chci se zeptat, jestli někdy jakoby zvedne "zadeček" do výšky a a vydává jakési kvokavé zvuky.. V tom případě by to měla být samička, protože tohle gesto je součástí páření rosel a samice čeká na samečka...

Víte, ono je u téhle nejisté volby se asi zeptat veta, protože když byste pak koupili samečka k samečkovi, tak byste jednou mohli zjistit, že se uklovali navzájem.. jsou to strašně inteligentní tvorové a když jim někdo vleze do zelí, tak se prostě brání.

Ale tohle se může stát, i když je to samička se samcem.. Prostě si nepadnou do očka a začnou se vyhánět. Proto je zezačátku lepší je dát do dvou odďelených klací a každého do jiné místnosti. Ptáci si budou je povídat. Pak je dát v těch klecích do stejné místnosti, aby na sebe koukali, ale zatím je nepouštět k sobě. Po nějaké době je můžete dát do jedné klícky, ale nejlepší by bylo, aby každý pták měl vlastní krmítko a napáječku, protože by se o to mohli jinak rvát. Jakmile však postřehnete nějaké nepřátelství, raději ještě oddělte, aby nedošlo k trhání peří mezi opeřenci. :)

stirecek*
hodnocení

0x

Kdysi dávno ještě za totáče jsem měl rosely pestré, samičku jsem dostal od známého chovatele a samce jsem sehnal v časopise přes inzerát. Dorazil kupodivu v pořádku a ještě v tom roce měli mladé, tuším 5 nebo 6 jich bylo.. Samec je líp zbarvený a menší než samička, měl by mít větší hlavu.Pak se to dá poznat podle chování. Na pruhy pod křídly bych moc nesázel, barevných mutací je celá řada, kdoví jaké má rodiče, prarodiče prapra...kde kdo to kříží všelijak, hlavně aby něco bylo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]