Nejste přihlášen/a.
Dcera si bere kocourka 7.února-to bude mít klučina 13 měsíců, už umí chodit na záchůdek. Pokud vím prohlédla internet a sjezdila více chovatelů aby viděla v jakém prostředí kočky žijí, také by stačil bezpapírák ale tito chovatelé je mají jen na prodej za poměrně dost peněz, nedávají žádné záruky, málo kdy jsou kočky očkované a jelikož se koťata rodí bílá tak kdo nemá zkušenost ani nepozná jak se vybarví v dospělosti. S PP stojí cca. 10 000 a má všechna očkování + u těchto koček prý důležité ECHO srdce, jezdí za ním každý víkend aby si na ně zvykl. Pokud budete chtít kontakt tak mohu dodat, je to kousek od Brna.
Dekuji za radu.
Rad bych take kocoura s PP, ale na to momentalne nemame penize. Zkusim se podivat jeste po internetu, event. se zeptram u zverolekare, kolik by stalo pripadne ockovani.
Omlouvám se , ale musím. Pokud si chcete koupit koťátko bez PP tak rozhodně nemluvto o tom že to bude ragdoll.
Pouze kočka podobná tomu plemenu. Hodně lidí si neuvědomuje co ty papíry znamenají, ale věřte jsou dost podstatné.
Dneska se dá koťátko s PP koupit i za 6 tisíc. A dávat čtyři za kočku bez PP s které nidy nevíte co vám vyroste mi přijde
dost zvláštní. A vím o čem mluvím mám doma kočičiky čtyři z toho jednu bez PP a i když rodiče byly takzvaně s PP,
rozhodně Orinka má z mainkou hodně málo společného. Ale i přez to je to naše zlatíčko, to je jasný. Takže pokud chcete ragdoll
kvůli povaze a vzhledu , tak jedině s PP. Pokud chcete společníka, rozhlídněte se u vás ve městě po depizitářích a určitě si vyberete toho pravého mazlíčka.
Pak ještě nezapomeňte že ragdoll je velmi kontaktní kočka a k životu potřebuje buď ještě jednu čičinu a nebo pejska, prostě někoho s kým bude když nebudete doma. Jinak budete mít doma velmi smutného a nespokojeného kocourka.
Pak když už budete trvat na kocourkovi bez PP pak jedině starší dvanásti týdnů. Nikdy se koťátka nemají odebírat od matky dřív.
Jak to většina množitelů bez PP dělá. Protože v tom posledním měsíci co je koťátko u matky tak se od ní učí vlastně pravidlům slušného chování. Ale jelikož se v té době koťátka už přikrmují, tak se jich skoro všichni množitelé zbavují aby je nestály peníze. A včasné a pravidlené očkování a od červení, to vám taky zaručí jen chovatel, ale ne množitel. Samozřejmě je neházím všechny do jednoho pytle, ale je jich bohužel víc než dost.
A hlavně si dejte pozor aby bylo koťátko tak zvaně vymazlené, aby se vás nebálo, no a je toho ještě spoustu a spoustu.
Bohužel stejně tak můžete narazit na neseriózního chovatele, co se ko´tátkům nevěnuje tak jak by měl. Ale proto určitě navštivte pár chovatelských stanic, aby jste si sám udělal obrázek jak to má asi vypadat a pak si správně vybral.
A poslední věc je péče o kočku a je jedno jestli s PP nebo bez nebo z útulku, tu potřebují všichni stejnou. Nás ty čtyři číči měsíčne vyjdou tak na pět tisíc. A to mají granule jak super kvalitu i ty méně super. Ale to nemluvím samozřejmě o whiskasu, friskís a jim podobné, to není krmivo , ale srač...a to doslova. Je to i s očkováním a vším co k tomu patří. A le není v tom zahrnuto nic z náhodných nemocí, to se pak teprv plácnete přez kapsu. Nemyslím to nijak zle, jen vás chci předem varovat že i koťátko je živej tvor a pokud si ho k sobě připoutáte, tak by jste mu za tu jehu lásku, která je nepopsatelná měl taky něco dát, a ne jen brát.
Ale kdyby jste chtěl ještě cokoliv vědět tak se ptejte ráda pomůžu , když budu moct. Jinak přeju štastnou ruku při výběru a hodně spokojených let s čičinou.
zvirata.bazos.cz/... u strejdy Gůgla a najdete
doplněno 10.01.12 15:51:Nedá mi to, musím se kouknout na vaši otázku z odvrácené strany, která se vám zdá sice zanedbatelná, ale jestliže moc peněz nemíváte a nemáte, je velice důležitá. Dejte sem ještě jednu otázku a to takovou, na kolik peněz měsíčně příjde kočka. Žrádlo, schválně nepíšu jen granule, protože jako krmivo to některé kočky odmítají. Pár jich za den pocucají, ale jako plnohodnotné krmivo odmítnou a k žrádlu potřebují něco jiného, dražšího. Stelivo. Nemůžete dát kočce s takovouhle srstí písek. Vitamíny, pasty na trávení nebo na vyblinkání smotků chlupů:D Pořizovací cena záchůdků, nejlépe dvou, škrabadel a prolézaček také není zanedbatelná. Když tohle nebudete mít, kočka si to vynahradí tak, že leze, skáče, škrábe nábytek, záclony, závěsy, gauče a křesla. Bude-li kapku živější.
A nedej bože zdravotní problém. Veterináři jsou s cenami před zlatníky. Když už vůbec nic jiného, odčervení a očkování alespoň jednou za rok.
Kočka není žádná levná sranda. Venkovní mourek u sousedů je něco jiného než vyšlechtěná rasa.
To všechno musíte vědět, než se napevno rozhodnete.
Diky za radu, zvazim to.
Kdyz jsem byl maly meli jsme na hajovne vdycky tak 3 -5 bezudrzbovych kocek.
Ted ve meste je situace jina a kocky uz taky nejsou to, co byvaly )
Nebo si poridim nejakeho mourka z utulku. Je mi jasne, co by pak nasledovalo.
Dobrý den, sice nevím kde koťátko pořídit, ale souhlasím s jedním komentářem. Proto bych Vás chtěla trochu upozornit jak je to z penězmi. Jen tak pro zajímavost mám kočičku a měsíččně mě přijde zhruba na 250 kč. 130 kč kupuji pytel granulí(1,2kg) , okolo 70Kč stelivo a pro přilepšení kapsičky cca 40Kč. Ale na začátku jsem ještě kupovala za 1200 Kč škrábadlo, 150Kč záchůdek, 200 Kč hračky, 700Kč 1. návštěva veteriny ( základní očkování), 2. návštěva veteriny 900Kč ( doočkování), 250Kč konzultace ohledně kastrace a konečná kastrace 2300Kč. Pokud si budete pořizovat kocourka je možné že bude doma značkovat a kastrace bude nevyhnutelná. Takže pro začátek si připravte tak 5500Kc. Ale za tu radost to určitě stojí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.