Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vodítko na výstavu

Od: verca0078 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

půjdu se psem poprvé na VÝSTAVU PSŮ. Je to GOLDEN RETRIEVER a nevím jaký vodítko a obojek mu mám pořídit. Jaká barva by se k němu hodila a nebo jak tlustý vodítko či obojek. Díky moc za pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zima*
hodnocení

2x

Na zlatého retrívra mám něco podobného jako je na odkazu ta třetí fotka voditka.cz/...

Vodítko má šířku zhruba ten 1 cm. Obojek se nekupuje, je to vlastně vcelku s vodítkem. Barva se kupuje většinou byrvy srsti psa. Takže záleží jaký má váš retrívr odstín. Hodí se většinou krémové, smetanové barvy.

hodnocení

1x

Ale v takovémhle vodítku se pes musí naučit chodit. Aby se prezentoval co nejlépe. ;) V normálním vodítku a obojku je naučený, že nesmí táhnout, jít u nohy. Ale v kruhu trošku táhnout musí. Tím se narovná, vyniknou plece a vlastně postavení celého těla. S hlavou nahoru. Musíte to včas natrénovat. *hej*Já jsem dala příkaz Vpřed a po chvíli, když ochaboval šustila jsem kuličkou celofánu v prstech, před a nad jeho hlavou. Byl zvědavý, cože to mám. Narovnal hlavu a uši a šel jako lipicánek. Musíte něco najít, jak na něho.:D

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den Verco, "zima" má pravdu, nejlepší je tenké výstavní vodítko v barvě srsti a nebo na goldeny /smetanové/ se často dávají v kontrastní barvě a to nejčastěji v červené. Naučte ho někde na volné ploše, aby Vám běhal volně u nohy. Golden má překrásný pohyb a je velice elegantní, když běží volně vedle svého pána a nesnaží se s ním v kruhu přetahovat. Normální obojek mu nedávejte, kazí to krční linii. Přeji mnoho úspěchů Eva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]