Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám doma vubec jorkšíra?

Od: guanka odpovědí: 36 změna:

lidičky koupila jsem si jorka a prosím vás o vaše názory,jelikož mám víc a víc pochyby jestly je čistej pač když jsme pro ní byly tak jsme viděly jen fenu ale tatínek nebyl prý doma.mě se pořád zdá jako kdyby byla s něčím skřížená jak kdyby s kníračem nebo tak,ani uši ji nejdou a nejdou postavit a je velká.v 5 měsících má 3kg.tak nevím a oproti našemu pejskovi je jednou taková,on je malinkej a to je mu rok a pul.prosímvás co myslíte.jde mi o to že jí mám na chcov a nerada bych aby se skřížila s naším jorkšírkem pokud je ona sama křížená,to by mi bylo hanba prodávat.děkuji.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čistokrevná je, což o to, ale nevím nevím, jestli bude chovná a jestli její štěňata dostanou průkaz původu. Bude větší, ale o to bude zdravější a odolnější. Na výstavách asi nebude královnou, ale bude to miláček milovaný. A vy ji budete milovat takovou, jaká je. :) Pomalu už je na čase udělat něco s chlupy mezi očima, ať vidí. Jestli nebudete česat culík, je potřeba je ostříhat. Culík asi ležatým ouškům moc nebude slušet. *placni*

doplněno 09.01.12 16:03:

Ahá, teď čtu ostatní, nejen vaši otázku. Nemá PP. Tedy její prarodiče nebo prarodiče z nějakého důvodu nebyli uchovněni a jejich štěňata nedostala PP. Nejspíše kvůli oušků a že jsou velcí. *sok* S tím je třeba počítat, když člověk kupuje štěně bez papírů. Stejně jako já.*jasne*

doplněno 09.01.12 16:06:

Takhle vystříhat mezi očičkama. Bude ji tím i držet ofinka

Mám doma vubec jorkšíra?
arakain77*

Kůrňa děvčata.Kdesi v emerice pejsánkům aj lakují nechty a taky pedikůru.Myslím že aj nějaké melírky někde dělají.Nechcete to taky zkusit?

arakain :D*hi*:D

arakain77*

copak babi?Já jen slyšel,tak radím co vím.

guanka
hodnocení

děkuji za odpověd docela jste mě potěšila ale mužete mi poradit jak ostříhat ty chlupy mezi očima?myslíte uplně nakrátko?pořídila jsem si naši miušku hlavně na chov je to nevěsta našeho jerryho tak doufám že to klapne a budou mít krásná mimča.a co se týká těch oušek tak už od 10 týdnu co jsme si jí přivezly tak s tím zápasíme,vždycky třeba na hodinu stály po odlepení a pak zas ležely,tak uvidím,ale jejím rodičum ouška stojí oběma tak bych toho chtěla docílit.chtělo by to nějaký šikovný trik jak je stavět aby ta chrupavka se zpevnila.veterinář mi radil vzít ucho obrátit a položit na hlavu a přes to stejným zpusobem i to druhé a slepit je takže ouška jsou obrácená a leží na hlavičce a větrají ale nevím jaký to bude mít efekt,prý už by se pak neměly překlápět směrem dolu.zkouším co se dá přeju si aby jí ouška stála,ted stejně přezubuje takže zatím je lepím ale vím že bez efektu.*hi*

arakain77*

Myslím,že ležící ouška tak mladému pejskovi vůbec nevadí.Do dospělosti a nebo až začne naslouchat,co se kde šustne,by si ouška měla stavět sama.

arakain77*

..jo a mě taky nestojí.

guanka
hodnocení

no jen aby se mu vubec někdy postavily.jorkšír je plemeno kterému by prostě uši měly stát a tak to je.

arakain77*

a co dělá s ušima,když zpozorní?Měla by je sama zvednout.

doplněno 09.01.12 16:34:

a nebo místo lepení zkuste dětské sponky do vlasů?Uši převraťte naopak a opatrně sepněte dětskou sponečkou srst přes uši.Chlupatá je dost,tak sponka držet bude.Ale ne na dlouho-postupně přidávějte na době.

guanka
hodnocení

když zpozorní tak je občas zvedne občas ne a občas jen jedno a s těma sponkama to není dobrý nápad protože máme ještě pejska a ten by jí to hned strhl,to už jsem zkoušela taky.

arakain77*

Tak pokud při nějaké pozornosti zvedne ouška,tak bych to opravdu neřešil.Naučí se je zvedat určitě sama.Možná je má trošku větší a proto je neudrží a plandají.Časem by se to mělo opravdu spravit samo.

hodnocení

2x

Na fotce, ten černý pejsek to má takhle ostříhané. Je to naprosto přesně vidět.*smich* Zmiňujete se stále o tom, že ji máte na chov. To opravdu chcete fenečku 2x do roka, vždy, když hárá, připouštět a zaplavit okolí štěňátky od vaší fenky, která není ve standardu? Opravdu? Aby si váš pejsek měl kde píchnout? Neblázněte! *cert*A co s ní, když nebudete chtít krýt a ona bude hárat, budete cca tři týdny dělat? Celé to vaše psaní totiž vypadá, že jste koupili pejskovi sexhračku. Promiňte mi, nechci být protivná, ale tak mi to příjde. A navíc, pejskovi to stejně nepomůže, že bude několikrát za rok krýt. Čím menší pes, tím větší sexuální maniak. :D

guanka
hodnocení

děkuji za odpověd ale ta fotka,kde jsou dva pejsci a jeden je černý ta není ode mě.moje fenečka vypadá trochu jinak.a k vašemu komentáři nejsem opravdu blázen abych nechala při každém hárání aby měla štěnátka,ostatně to jsem zde nepsala,ani bych to nedopustila.nejsem množitel,který má psy pro peníze,to opravdu ne,jen jsem chtěla aby spolu měly třeba až jí budou dva roky štěnátka.myslím si že fenka ,když má do třech kil tak je ve standardu,takže nevím proč by spolu nemohly mít jednou štěnátka.

guanka
hodnocení

tohle je moje fenečka.

Mám doma vubec jorkšíra? #2
guanka
hodnocení

omlouvám se všimla jsem si že fotečka kde jsou dva pejsci je vlastně od vás ,ale vubec váš komentář nechápu,asi jste mě nepochopila,chtěla jsem jen vědět co si myslí druzí lidé jestly vypadá že je čistokrevná ale je protože dnes jsem majitelku navštívila a ta mi ochotně ukázala pejska i fenku,takže je vše v pořádku.*placni*

No právě. Koukněte na toho černého pejska, který kouká do mého objektivu. Tam přesně vidíte, jak vypadá střih mezi očima, jak postaví ofinu a uvolní očička, aby pejsek viděl.

doplněno 10.01.12 21:18:

Máte čistokrevného poejska, tak by měl tak vypadat. Kolem tlapek by se chlupy měly také zredukovat. Jestli sami nestříháte, zajděte za střihačkou, ať vám udělá fazonu, aby psinečka vypadala jako jork. A pak už upravujte sami.

guanka
hodnocení

tak už jsem jí to ostříhala a vypadá k sežrání uplně jí to změnilo pusinku je rozkošná.*smich*

Že jo! Většina pejsků bez úpravy nemůže být. Pokusím se dát tady důkaz. Bez té paní na fotce a nůžek a kartáče, by pejsek takhle nevypadal. Foceno vloni v Brně.

Mám doma vubec jorkšíra? #3
arakain77*

...Bábi a co ten melírek a pedikůrka?Náhodou ta ,,psinka"je hezká i bez stříhání.Když ty krasavce omydlíte,vypadá to jak sedřený smeták.Ostříhat jo,ale přiměřeně.

arakain, to je právě to umění. Vědět co a až kam ustříhnout, prostříhat, zastřihnout. A co nechat a co ne. ;) 1/3 úspěchu pejska.

arakain77*

Ta malá krásná bílá chudinka je pes?

doplněno 13.01.12 12:00:

...toto je pes.

Mám doma vubec jorkšíra? #4

arakain, nekecej, že jsi jako ti zakomplexovaní mužští, kteří si své sebevědomí musí nahnat velkým autem, velkým domem, velkou babou s velkýma hmmm, očima a také velkým psem. Nejlépe zabijákem. Žádný setr, žádný vlkodav. Ale pěkně velkého, nejlépe najedovaného, ať se všichni kouknou, jaký on je jůra, že ho ovládá. No fakt, nekecej! *hej*Zlatý pan Zdeněk Srstka, se svým ratlíčkem!

arakain77*

Můj ,,zabiják"je tak zhnilý,že ani žrát nechce.Gaučová bestyja,co nezaštěká ani když mu na ocas stoupnete.Ale děti hlídat umí.Lepší jak úča ze školky.

doplněno 13.01.12 19:10:

A ještě vtípek.

Pan Srstka měl kdysi telefonní hovor:Dobrý den pane Srstka.

My bychom chtěli koupit nějakýho pejska

No výborně a jakou rasu nebo velikost pejsánka si představujete?

No asi tak pro osum lidí...

arakain77*

Nebojte babi.Není to tak zlé.Pes je na hlídačku.

Pán přinese k vetovi maličkou čivavu. "Pane doktore, když tomu psovi cokoli přikážu, vždycky se pos-re. Co Mám děla?" Doktor chce to vidět a pán strašlivým hlasem velmi silně zařve-" Sedni", no pes se zase pos-al. :D

polednice*
hodnocení

0x
Foto by bylo?

guanka
hodnocení

omlouvám se zde je fotečka.

Mám doma vubec jorkšíra? #5

Je to jork, kámoška měla taky takového - měl 4 kg a uši mu nestály. Byl s PP.

guanka
hodnocení

jééé to jste mě potěšila a postavily se mu ty ouška někdy protože jí ještě vubec nestály ted teda přezubuje ale nemyslím si že někdy budou stát.což mě mrzí.

No, rodiče kamarádky mu ty uši nějak lepili, ale je to nezákonné. Pak s tím přestali a furt mu nestojí (jenom malinko).

guanka
hodnocení

mě dal pro ní vetrinář vitamíny na posílení chrupavky a poradil jak podlepovat tak to dělám ale zatím bez výsledku.

bela*
hodnocení

0x

A kupovala jste ji s PPnebo bez PP.Ale k otazce,no nevim ,neco se mi tam nezda.Ale uvidite,az trochu vyroste.Ouska se ji postavy samy.Co ja bych za to dala,aby moje jorksirka vyrostla,ma 1 rok a 7 mesicu a ma stale 1,40kg

guanka
hodnocení

je bez PP,ale to není podstatné,pejska kterého mám tak ten je taky bez PP a je nádhernej,ale ona se mi prostě nezdá.nevím kdy se vybarví jestly až v roce se to pozná?nevím.veterinář mi řekl že vypadá že je čistá ale mě se nezdá no.volala jsem i té majitelce,ale ta tvrdí že je to jorkšír akorát je prý vetší proto že je z vrhu kde byly jen dvě štěnata,tak nevím.popravdě jsem z toho smutná,chtěla jsem pro našeho miláčka nevěstu a ted co?*zed*

bela*

nebudte smutna,pockejte az vyroste jak jsem psala a uvidite.Ony ty stenatka nekdy vypadaj divne,ale uvidite,ze sni vyroste pekna slecna.Majitelka ma pravdu,cim min stenat se narodi,tak jsou vetsi.Nezoufejte a mejte ji rada.

guanka
hodnocení

to máte pravdu náš Jerry když byl malej tak mi chvílema taky připadal jak koštátko ale padl mu rok a je k sežrání miláček tak snad se z ošklivého kačátka stane princeznička.:)

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

to je pes od psa, mam doma civavu ktera ma pres 6 kg a jednu co ma 1,8kg oba papirovy jeden trochu vice ji ale neni tlustej jen velkej. To same z malamutama jeden mel 60kg a byl obrovskej a druhej ma jen 40kg

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]