Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se nesmí zvířatům stříhat fousy?

Od: sabka odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, slyšela jsem, že se zvířatům nesmí stříhat fousky, proč?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Protože,díky těmto fouskům se lépe orientují v prostoru,jsou to takové jejich radary.

hodnocení

3x

Jakoby Tobě odřízli nos a prsty. Je to ovšem přirovnání, ale zvíře se bude po tom zákroku cítit zrovna tak.

jabraka*

No konkrétně se to týká hlavně nočních tvorů,koček, vyder,ty mají na koříncích fousů citlivá čidla,určená k orientaci.Psovi by to vadit nemělo.

JABRAKA

hop®

Suzy, budu trošku oponovat! ;) Prsty ani nos nepotřebujeme k orientaci, k tomu abychom se někam přesunuli. Ale zkuste si představit (nepřeji Vám to, jen teoreticky!), že by Vám odřízli uši a palce u nohou...

hop®
hodnocení

1x

Wamp byl rychlejší! Jsou to jakási jejich tykadla...

haluzar
hodnocení

0x

Dobrý den, těmto fouskům se jinak říká hmatové a to Vám napoví, proč by se tak činit nemělo. A upřímně toto najdete kdekoliv na webu, tak nechápu, proč se ptáte. Hezký den

soina*
hodnocení

0x

Uvedu příklad. Kočky třeba používají fousky, aby zjistily, zda se do daného prostoru vlezou, nebo ne. Proto kočky prolezou snad vším. Jen tam strčí hlavu a jestliže se fousky dotknou stěn, kočka ví, že je pro mi prostor příliš malý. Pokud o fousky příjde, bude buď stále na jednou místě, nebo se bude snažit prolézt i tím, kde se nevleze, a tak může někde uvíznout. Obojí je nežádoucí. Na psy to vliv nemá.

michalov*

Hlavně jimi cítí každý sebemenší závan vzduchu ,takže poznají kudy ven z neznámého prostoru i v úplné tmě.Mají je velice citlivé a to tak,že z malé misky,kde se dotýkají svými vousky okrajů,raději tahají žrádlo mimo misku a žerou ho na zemi. Proto je lepší pro kočky dostatečně velká (široká)miska na granule.

pb®
hodnocení

0x

Nebrala bych to tak dogmaticky. Kdo ma doma kocky, ten mozna zazil, ze kocka klidne nacpe hlavu do uzkeho prostoru, z ktereho ji pak nemuze vyndat, fousky nefousky. Bezsrsta plemena fousky nemaji skoro vubec a nevadi jim to. Kocky ukusuji fousky svym kotatum a ta si bez nejakeho omezeni dal dovadeji.

michalov*

Kočky ukusují fousky svým koťatům? To slyším prvně. Nevšiml jsem si,že by koťatům kočky okusovaly vousy. Na každý pád nevím proč stříhat vousy kočkám ,psům či jiným zvířatům.

hop®
hodnocení

0x

NAPROSTO nesouhlasím s názorem či tvrzením, že psovi odstřižení vousů nevadí. Mám zkušenost, kdy po ostříhání vousů u psa (neodborný sestřih malého knírače) tento pejsek měl určitou dobu problémy s orientací v prostoru...

pt®
hodnocení

0x

"sabko", jednak je to nepřirozené a jednak to zvířatům omezí funkci, kterou vousy mají, neli dokonce, že tuto funkci ztratí. - stařenka

fran
hodnocení

0x

I tohle zvířátko má své parádní hmatové vousky - kterépak že to je?

Ano, je to mládě - Ďábel medvědovitý z nejmenšího kontinentu - velmi správně.

nik*
hodnocení

0x

Na které zvíře se ptáte konkrétně? Mám psa, dlouhosrstého, holím mu čumák i náprsenku ( samozřejmě i s vousky, hodně lidí se diví, kde je má) a pejskovi to vůbec v ničem nevadí. Je více takových plemen, které se takhle musí upravovat.

sabka
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]