Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotě má ve spaní tiky - znamená to něco?

Od: denita* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, před pár dny jsem tu psala kvůli naší kočce a kotěti - jak se k sobě chovají, ale ještě vlastně jsem si vlastně vzpomněla na jeden dotaz: kotě, když spí - ne jen na oko že se vzbudí při každém pohnutí prstu, ale skoro tvrdě - jak jen to u koček jde :), tak sebou cuká, jak kdyby mělo tiky. Ne dlouho a ne často, ale stává se to. Je to všude po těle a vždy sebou jen zacuká, a pak spí dál. Jinak žádné potíže nemá. Není to nějak dramatické, i když to asi tak zní. Prostě sebou cukne jako by se nechumelilo, a dál nic. Nevím, jestli je to normální, asi to nic není, ale kdo má stejnou zkušenost, byla bych vděčná za každou poznámku.

Děkuju. Možná to zní jako banální dotaz, ale moc mi na něm záleží.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Pravděpodobně ve snu honí myšičku! :)

Pozoroval jsem takhle svojí fenku ovčandu, kdy toto snění dovedla až do extrému. Pravděpodobně honila zajíce, či co a u toho utíkala, co jí síly stačily. A to nejen ve snu. Vleže kmitala nožičkama tak, že se postupně posunula až ke skříni a když jí ta skřín zaačala bránit v "běhu", probudila se a koukala jak vrána, v tu chvíli asi vůbec netušila kde je a proč. Podobné mírnější projevy určité fáze spánku mívala častěji, neměl jsem tedy strach že se děje něco špatného a docela jsem se bavil, bohužel mne nenapadlo to nakamerovat.

Kdoví co vyvádíme my, když se do určité fáze spánku dostaneme - kdyby nás tak někdo natočil. Nebo nahrál mluvení ze spaní. Anebo raději ne... ;)

ahasver4*
hodnocení

1x

Tak já bych řekl,že ho ve spánku něco kouslo a nebo má prostě sny...Jak moje kočka tak i pes sebou takhle cukají když spí.Někdy se tím i bavím na ně koukat,je to legrační.Moc by mě zajímalo co se jim zdá...Věřím,že každému něco jiného...:)

doplněno 05.01.12 01:41:

Nehledal bych za tím nějaké zdravotní potíže...

michalov*
hodnocení

1x

Přesně jak tu píší spolupřispěvovatelé. Má prostě své kočičí sny. :)

jozef111*
hodnocení

1x

To ještě není tak zlé-alespoň je u toho potichu. To náš kocourek dokáže chrápat, že trumfne i paničku!

micina*
hodnocení

0x

Náš kocour zase ze spaní mlaská. Spí a najednou mu začne v tlamce kmitat jazýček a vydává nepřtržitý mlaskavý zvuk. Když ho pohladím, přestane. Cukání určitě taky není nic, co by vás mělo znepokojovat.

fran
hodnocení

0x

Jasný kočičí sen. Nebo si uvolňuje ve spánku něktreré svaly.

Náš pes ve spánku občas viditelně pohyboval tlapkami, prokazatelně utíkal. A že toho rád naběhal probuzený, kilometry :)

denita*
hodnocení

Taky jsem si myslela na sny, ale chtěla jsem mít jistotu. Jsem ráda, že jí nic není. Koukat se na ní je mnohem větší zábava než cokoli jiného. Dovedu ji pozorovat dlouho a vždycky si uvědomím, jak ji mám ráda. Připadá mi jako kdybych pozorovala svoje vlastní dítě. Taky ve spaní seká ve vzuchu packou, a se zachytí za mě, vzbudí se a kouká jako spadlá z višně. V tu chvíli bych ji nejradši umačkala! A náš pes se zase někdy ve spaní převaluje...Zviřátka jsou skvělá terapie.

Díky za odpovědi!

jory
hodnocení

0x

Náš pes dělá to samé, škube sebou,utíká,mlaská.Ovšem nejlepší jeho projev byl kdy začal v noci výt ze spaní a žádné kníkání,prostě festovní vytí jak vlk.Když jsem to slyšela poprvé, vystřelila jsem z postele a strašně jsem se vyděsila.

Myslím že i sousedi:-D

elisme*
hodnocení

0x

Naše osmiměsíční kotě to dělalo taky. My jsem si mysleli že to jsou sny.

hop®

A už si to nemyslíte? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]