Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer přeji všem tady,
můj problém se týká našeho skoro 4 letého psa, plemene Zlatého retrívra. Od štěněněte se zdál, že bude strašně klidný, ale to se děsně po roku změnilo.. Jenže už byl docela vycvičený, zdokonalovali jsme to cvičením. Chodíváme s ním na dlouhé vycházky, většinou bývá puštěný z vodítka, ale poslední dobou se to nedá.. Je divoký čím dál víc a poslouchá čím dál míň.. Už nevím co s ním dělat, máma je na mě naštvaná, že jsem chtěla psa a že teď vidím jaký je a tak.. Ale prostě pro mě je to miláček číslo jedna! <3 Nevíte čím to je, že je čím dál tím divočejší? Já už si fakt nevím rady, ale nechce se mi ho trápit tím, že by byl pořád zavázaný na vodítku..
Poraďte, prosím..
opravdu doporučuji navštívit místní kynologickou organizaci - cvičák, domluvit si lekce poslušnosti aby vám pomohl opravdu profík. Rady na internetu jsou na houby, když toho psa neznáme, neznáme podrobnosti, jak venčíte, kde, kdy utíká, kam, jestli přijde a kdy... je spousta otázek... Fakt doporučuji cvičák, chodit pravidelně, trénovat se psem poslušnost a ovladatelnost.
A hlavně - pes musí vědět kdo je tady šéfl - jestli on nebo vy. Vypadá to tak, že šéfem u vás je pes...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.