Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kinofobie a roznáška novin

Od: happisek odpovědí: 19 změna:

Jak jinak by si měl student na maloměstě přividělat než rozvážkou novin? ano jsem jeden z tech cvoku co vstanou brzy rano a jeste pred skolouj jdou roznest svuj rajon. Ale je tu komplikace. Trpím kinofobií(strach ze psú) což je pro roznašeče novin velký problém. Zvlášť když musím jednou za týden až na kraj města kde neprojde živá noha a vytvořila se tam takova osaměla osada v podstate uz nepatrici k mestu. Jedna rodina tam vlastní velkého psa. nebyl by to takovy problem kdyz mate svuj domecek tak proc ne ze? Jenže oni ho přes den nechají volně pobíhat a nezavírají ho. Lidé si tam už na něj zvykli ale ja to asi nedam. Již několikrát jsem se s rodinou pokoušel domluvit že by byl v sobotu rano zavřený ale ona s nimaprostě není řeč. Slíbí mi že ho zavřou ale pak kdyýž tam příjdu už tam zas pobíhá. Tak jsem se chtěl zeptat nevíte, jestli má v takovém případě městská policie právo na odchyt popř. nenapadá vás nějaké jiné řešení?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

3x

Budete nepochybně všemi ctěn a milován, když budete v sobotu brzy ráno kolem sebe házet petardami *smich*

Ne, vážně: pes je evidentně neškodný a i když to od majitelů správné není, neřešte psa, ale sebe. Nechávat se omezovat jakoukoli fobií je ptákovina, prostě se jí zbavte. Zvlášť takovou, která omezuje váš život - psi jsou všude, třást se, kde na nějakého narazíte je o ničem. Proti fobiím se dá zakročit stejně, jako když se chystáte do studené vody - buď prostě skočit, nebo se postupně osmělovat. Skočit je rychlejší, jen to chvíli studí víc. Osmělování je bez šoku, ale zase to chvíli trvá. Pes je bohužel na dlouho, takže by nebylo dobré si nějakého pořizovat, ale pomuchlat se s nějakým u kamaráda, pokecat venku s pejskařem a podrbat mu mazlíka za uchem... prostě otužovat. Respekt je zdravý, ale pěstovat si fobie?

Z druhé strany: pokud tam lidem nosíte noviny, řekněte jim, že dokud tam bude běhat velký pes, donáška nebude. Když si majitelé nedají pozor sami, třeba na ně zatlačí četby chtiví sousedi. Nevím, jaká jsou pravidla u roznášek, ale co vím, ani pošťáci nemusí někam, kde jsou psiska na volno.

hodnocení

2x

Policie na odchyt právo má, ale toto řešení bych nevolil. Volte jistý krok bez ohlížení, funguje to spolehlivě. Pes ztratí vlastní jistotu a hlavně nebude mít důvod útočit. Nemluvte na něj, prostě vhoďte tisk do schránky a jděte dál... buďte pánem situace! *palec*

hop®
hodnocení

2x

Ahoj, trpíš pravděpodobně kynofobií, kinofobie by mohla být obava navštěvovat biograf... ;)

Pokud si majitelé psa nehlídají a nefunguje ani domluva na době, kdy bude pes zavřený, je asi opravdu čas přemýšlet nad možnostmi sebeobrany. Policie by zasáhnout mohla a teoreticky měla, ale ze zkušeností známe, že pokud pes někoho nesežere, nic se neděje. Navíc, když se psa vyloženě bojíš, pes to vycítí a stáváš se pro něj lovnou zvěří, pak začínají být agresivní i psi, kteří se k ostatním cizím lidem lidem chovají s odstupem či dokonce přátelsky.

Souhlasím s odstrašením psa petardami, případně mít pro jistotu v pohotovosti pepřový sprej, podobné obranné pomůcky lze dnes běžně koupit. Pokud použiješ pouze petardu, riskuješ možnost že se pes rány nelekne a naopak ho tím ještě vyprovokuješ, takže opatrně!

happisek
strach navstevovat biograf urcite nemam :)
Tady je prave problem uz sem totiz jednou pred nim strach projevil takze mam obavu z toho, aby nezacal utocit.

kr*
hodnocení

1x

Ve výprodeji teď můžete levně sehnat pyrotechniku. Kupte petardy se zvukovým efektem, psa tím spolehlivě odeženete, možná i na pořád.

Petardy odpalujte opatrně, ať vás pokud možno nikdo nevidí. Pamatujte na to, že pes je v ČR posvátné zvíře a uctívači psů jsou nebezpeční, můžou se vám za to tvrdě mstít.

tlapka*

Proč by měl za neschopnost majitelů psa na chvíli zavřít trpět pes? Navíc, pokud se jako většina psů petard bojí (víte, kolikanásobně silněji než my vnímají takovou ránu?), tak tazateli určitě prospěje a práci ulehčí, když psa vystresuje... *bzum*

kr*

Protože nakopat debilního majitele je nelegální.

Odpalovat petardy je legální, bezpečné a jednoduché řešení.

Tazateli myslím prospěje, když se před ním budou psi klidit. Debilním majitelům to asi nebude příjemné, když se čokl bude plašit, ale můžou si za to sami.

Pes by za to trpět neměl, ale v tomto případě hlasuji jednoznačně pro petardy. Sám jsem je pořídíl synovci, jezdí dost na kole a už několikrát se vrátil s tím, že po něm jede vořech z vedlejší ulice. Prostě jak jel kluk kolem, pes po něm vystartoval. Tak jsem mu koupil petardy, ty největší, co jso k dostání, zacvičil jsem ho v házení. Párkrát to po psovi hodil, od té doby, když ho vidí, dobrovolně zaleze. Věřím, že to psovi jistě nebylo příjemné, ale mám li si vybrat, volím bezpečí lidí, než pohodlí psa.

martinaa*

Bože, to je zase rada! Proč by na psa neměl rovnou vzít pistoli, ne?*zed*

Ono by taky psa mohlo napadnout mstít se tomu, kdo mu bude ubližovat a házet k němu petardy... a ani bych se nedivila, kdyby listonoš skončil s prokousnutým zadkem.

Není na tom nic, co bych uctívala apod., nicméně kdyby někdo házel petardy na Vaše zvíře (jedno jaké), zřejmě byste mu šel potřást rukou... viďte?

happysmajl
hodnocení

jaká je tedy vase rada? Nebo zadnou nemate? proc tedy zasahujete do diskuze?

martinaa*

Moje rada je, abyste nedělal z komára velblouda, nevyšiloval, psa obešel a nevšímal si ho. Když to zvládnou jiní, zvládnete to Vy taky. Jenže to už tu bylo několikrát řečeno, tak proč to opakovat pouze kvůli Vašemu pocitu? :)

Jinak zde má káždý právo vyjádřit se k jakémukoli příspěvku, hochu:) Proč zasahuji v tomto případě? Kdyby na Vaše zvíře někdo vzal petardy nebo plynovou pistoli, souhlasil byste s tím?

dzordz*
hodnocení

0x

To už můžete rovnou radit kasr nebo plynovku.. to by psa taky poučilo.*zed*

kr*

Plynovka má skutečně kouzelné účinky na psa, ideální je nabíjet střídavě náboje s akustickým, světelným efektem a pepřové. Na psy jsou vhodné extra silné pepřové náboje s dvojitou dávkou účinné látky.

Ovšem tazatel je student který si vydělává roznášením novin a plynová pistole není zrovna nejlevnější, takže

ty petardy budou asi jednodušší řešení.

polulinapermanenta
hodnocení

0x

Takže vy hodláte na svoje zákazníky volat městapo? Vašim zákazníkem bych rozhodně nechtěla být. Jak to řeší pošťačka? Nestačí noviny hodit přes plot (viděla jsem v americkém filmu)?

happisek
hodnocení

Já samozdřejmě běžně na svoje zákazníky chlupatý nevolám, protože taky s žádným jiným nemám problém. Když nekterý z nich vlastní psa tak ho má za plotem a tak at si štěká jak chce. Jo taky mě zajímala ta otázka jak to dělá pošťačka a vykoumal sem to. Pošťačka tam prostě jezí autem (služebním) ale já žádným autem nedysponuju a taky by se mi to nevyplatilo za to nic co už tak vydělám...

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že zbavit se fobie není taková jednoduchá sranda, jak si tady někteří představují, souhlasím s petardami. Pes za to sice nemůže, ale pokud volím mezi sebou a čoklem, je volba jednoduchá.

buss
hodnocení

0x

Zvířata nemají volně co pobíhat. Chodím kolem jednoho baráku v extravilánu kde mají psy, jeden jak tele, za plotem ostří. Předevčírem utekli a když jsem na ně narazil, tak jsem napřed ztvrdnul, ale kupodivu kamarádští. Vlastník dostal jen poučení, že myslivci si smlsnou. Jinak bych jim řekl, že to prostě nedoručím, nechám jim to někde jinde.

doplněno 02.01.12 12:57:

Nos buřta a bude na tebe čekat...

fran
hodnocení

0x

Marná snaha, někdo psy ne a ne *uf*- ale přece:

A což se začít na tom velkém psu té kYnofobie zbavovat? On je to pravděpodobně pes hodný a nikomu neublížil a ani ublížit nehodlá. Hoďte mu připravený pamlsek, když se bojíte přiblížení, on se rád zabaví...Strach člověka pes ucítí, ale případně u vrat řádí proto, že hlídá. Nikoli proto, že by chtěl kousat, zvláště velká plemena, ta ví, že je jejich zjev chrání. Pokud chcete aby vás znal a pustil ke schránce, jestliže tak nečiní, mluvte na něj. Klidně - ale to asi bude oříšek*uspech*Bojte se spíš nervního malého jezevčíka, když už...A chraň pámbu před petardami, to by vás ten pes skutečně mohl začít mít nerad (a jeho majitelé ještě méně)...ale potom si nestěžujte.

borax*
hodnocení

0x

Píšete, že zaútočí protože jste před ním ukázal strach. Víte ono to není tak horké jak se říká...doporučuji znovu navštívit majitele a důrazně je upzornit, že to opravdu není příjemné. Pes bude pravděpodobně dobrák, zkuste piškoty nebo granule. Prostě mu hrst hoďte a než je sesbírá, budete už za rohem. Problém tohoto je, že pes se na vás bude asi časem těšit a bude rád, že vás vidí :) Možná vás té fobie zbaví.

A nemáte známého co se nebojí, že by vás ze začátku doprovázel? Možná byste si zvykl...on to není problém jen tohoto psa. Jak už tu někdo psal, musíte se toho zbavit, psů je všude dost.

Petrdy bych nepoužívala...zaprvé pes za to opravdu nemůže a zadruhé já znala jednoho co ho to spolehlivě vyprovokovalo k útoku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]