Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mazlit s kočkou?

Od: elisme* odpovědí: 11 změna:

Přídu k mé osmiměsíční kočičce a ona leží. A já jí začnu hladit tak ona nejdříve začne vrnět a pak, ale i švihat ocáskem a já nevim no líbí se jí to nebo ji nemam rušit? Děkuju za odpovědi

Kočku jsem v bytě nikdy neměla tak ji nechci nijak znepříjemňovat pobyt u mě.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danch*
hodnocení

3x

U většiny koček je vrnění a švihání ocáskem příznakem pohody, klidu. Někdy ale může být i příznakem nepohoidy-nemoc, nervozita. Co se vrnění týče, pokud je klidné, stejně tak švihání ocáskem-ne jako švihání bičem, bude to příznak pohody.

Kočka kterou máte je ještě mladá a vy se s ní musíte seznámit, stát se její kamarádkou. Postupem doby si budete budovat sociální hierarchii, kde by jste vy měla být tím "šéfem ve smečce". Kočka je tvor sociální a potřebuje si nalézt svoje místo ve vaší rodinné hierarchii.

Postupem doby u ní budete pohodu, nepohodu, rozeznávat i podle jiných příznaků - hmouření očí, mňoukání, styl chůze, ležení. Dívejte se na ni jako na člověka :).

figurek*
hodnocení

3x

Máme doma kočky tři a měli jsme jich celkem už šest, takže můžu radit.

Vaše kočka je s vámi spokojená. Když je jí hlazení nepříjemné nebo nemá náladu, pak buďto odejde nebo vás začne dost velkou silou odstrkávat. Kdyby ani odchod nebo odstrkávání nepomohlo, kočka vystrčí drápy. To už je poslední varovný signál před tím, než je použije.

pb®

Nektera kocka nevaruje, nektera sekne hned. Znala jsem takove tri, ktere kdyz se jim neco nelibilo, tak neodesly, jen blbe koukaly a kdyz clovek neprestal, tak sekly.

Pokud kocka mrska ocasem, znamena to vetsinou ze se ji neco nelibi.

petula00*
hodnocení

1x

Ano,prudkým mrskáním ocáskem dávají najevo,že se jim něco nelíbí.Jsou nervozní.Naše kočička i koucourci to dělali,že i kolikrát zaútočili pokud jsme je nepřestali škádlit a nebo jim např.vyčistit kožíšek nebo ouška.

hodnocení

1x

Myslím, že se jí nelíbí, že má jiný program a vy ji rušíte. Když chce pohlazení, příjde si. :D Kočka nepřede jen spokojeností. Přede i v jiných situacích, třeba když má bolest. Tím samozřejmě nechci říct, že jí to bolí. Musíte si všimnout i jiných projevů Např. když vás dloube hlavičkou, jestli jde ruce naproti nebo uhýbá, případně trpně drží. Co jí dělají uši.*jasne* Poklikejte si a pohledejte "řeč těla kočky", "co nám kočka chce říci" atp.

elisme*
hodnocení

Děkuju moc všem

elisme*
hodnocení

Někdy mi olízne nos :D ale nevim no neni třeba ze mě nervózní?

kejki

To ochutnává vůni a chuť, protože jste v partě, chce vonět podobně.

U toho mrskání ocasem to časem poznáte, nelibost začíná pocukáváním konce ocasu.

Vrnění může být nejen libost, ale také podřízenost, nebo snaha překonat bolest. Osobně spící kočky v pelíšku mazlením neobtěžuji, ocenil bych totéž od nich.

sargo*
hodnocení

0x

Mrskání ocasem může být obojí - ale myslím, že hlavně platí, že když kočku něco neba, prostě jde pryč :-D To není zvíře, které by cítilo potřebu se zavděčit. Zato dobře cítí nálady. Když zní budete moc s odpuštěním vytrslá, pozná to spolehlivě a co vám pak bude provádět... no... všechno, co zvládne vymyslet, aby se ukázalo, že je doma pánem *smich*

andulka*
hodnocení

0x

když kočka vrní nebo švihá ocasem znamená to že jsou štastné a když aspon pět minut vrní znamená to že ji můžeš klidně vzít na sebe.

catwoman*
hodnocení

0x

No kočky mají ruzné povahy my máme 2 kocouri a jsou ůplně jiný,jeden je línej a a nenechá se mazlit jen někdy,a druhej vyžaduje furt společnost a když jí nemá začne hlasitě mňaukat.

Já to dělám tak když je unavená nebo tak a odpočívá tak ji hladím a začne vrnet.Ale pokud přestane vrnět a začne ocáskem vrtět přestanu, a nebo jí dám šunku abych jí potěšila aby na mě nebyla naštvaná ..:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]