Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem byla s kočičkou u veterináře. Celý den zvracela a polehávala také na nic nereagovala. Veterinář nám řekl, že to vypadá na šelest srdíčka. zadala jsem si to ne internet a našlo mi to nemoc HCM. KDyž jsem si o té nemoci četla, nemohla jsem se z toho vzpamatovat. takhle zákeřná nemoc a navíc lidi píší jak jim kočičky trpí a brzy umírají. jsem z toho strašně špatná ceý den nemůžu přestat brečet. Ale veterinář o hcm nemluvil,řekl jen, že má asi šelest na srdci. proto se ptám je tedy šelest na srdci stejná jako hcm? je to stejná nemoc? máte s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpovědi.
Co je to za kocku? Na HCM existuji testy, pro nektera plemena geneticke, pro dalsi geneticke testy nejsou k dispozici, ale je mozne je vysetrit sonograficky, ovsem ne na kazdem pracovisti maji pristroj o vhodne frekvenci a tohle vysetreni by se melo po case opakovat, protoze se muze vysetrovat sice HCM pozitivni jedinec, u ktereho vsak jeste nejsou patrne zmeny. Tahle nemoc je zla, umiraji na ni mlada zvirata a neda se jim pomoct, v podstate se udusi pred zraky majitele, aniz by stihnul prijet veterinar a trapeni ukoncil.
To ze veterinar nic o HCM nerikal, muze take znamenat, ze se prubezne nevzdelava.
je to kratkosrsta britka. no on rekl ze to nevi na sto procent. Dozvime se to zitra. Jen me zajima jestli to automaticky znamena ze ma hcm.
No jo, tak bohuzel britky jsou presne to plemeno, ktere by se bez negativnich testu vubec nemelo mnozit. Selest automaticky nenamena HCM, ale pokud slelest je, mela by se kocka vysetrit, protoze patri k hodne zatizenemu plemeni.
Jeste se na sto procent nevi. od rana nepila, takze byla lehce dehydratovana, pry to muze byt tim. neni to spatny veterinar zatim mame jen dobre zkusenosti. Je to nejlepsi veterinar ve meste. Ale take me zaskocilo, ze mi nic nerekl. Mozna Jen nechtel predcasne strasit. ja jsem si o tom neco chtela zjistit a naslo mi to prave hcm. zitra se no an to zeptam, ale chela bych uz ted vedet jak to je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.