Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s trimováním u westíka?

Od: bonye odpovědí: 5 změna:

Je nutné westíka trimovat (tj. vytrhávat odumřelou srst)? Hrozí nějaké riziko když jej budu pouze stříhat? Prosím poradte ... ;(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ano

Boney, na: www.hafici.cz/dis/... k tomuto píše jedna majitelka salonu toto: já jako majitelka salonu, ale i kdybych měla vesta i bez PP bych doporučila jen trimování, začíná se kolem 3 měsíce a dále dle potřeby. Trimovaná srst je krásně přilehlá, pejska chrání, nepromokne a neprofoukne ho vítr. Pokud se srst stříhá, ta se následně zjemní a otevře - to je srst v kudrdlinách, která naprosto neplní funkci ochrany. jinak tito bílý pejskové jsou náchylní na kožní problémy z nesprávné úpravy, takže rozhodně nestříhat, ale trimovat. Také se netrimuje tak často jako když se pes ostříhá. Takže rozhodnutí je na Vás...

doplněno 26.12.11 14:58:

Pardon - bílí.*hi*

susenka*
hodnocení

0x

Jak píše kapkanadeje, určitě je lepší ho trimovat! ;)

billie*
hodnocení

a musim do salonu?

doplněno 26.12.11 18:26:

jsem Bonye , ale registrovala jssem se

ano

To určitě není nutné. Pokud to dělá někdo doma, umí to a je šikovný, pak salon nutný není. Znám hodně lidí, kteří si pejsky kupírují sami v pohodě.

doplněno 26.12.11 18:36:

Pardon-trimují...:)

hodnocení

0x

ano

Vezměte si pilku na železo, jen plátek, zabalte konec, který budete držet do novin nebo do hadříku. Pejska jakoby hlaďte. Po směru růstu chlupů i proti směru. Až si na to zvykne, vezměte plátek do ruky a mezi palec a ostří plátku chyťte chlupy a jakoby vytrhněte.Ne příliš razantně.Co půjde vypadne, co ne, zůstane. Toto je postup pro začátečníka. *hej*Dají se koupit trimovací nože, ale plátek pilky mám odzkoušený. Nůž se mi nelíbil. Měla jsem ten plátek rozříznutý na polovinu a ty dvě poloviny sešroubované tak, že mezi nimi byla vložena podložka. Ostří tak bylo pár milimetrů od sebe. Upravovala jsem knírače nějakých 15 let. Abych si přivydělala. Své psy skoro 30let. *hi* Vždycky, když se mi moji pejsci nelíbili, sjela jsem je pilkou. Nikam jsem nemusela jezdit a platit jako blázen a nakonec jsem zjistila, že to trimování udělali jen tak halabala.*jasne* Pozor, je z toho dost binec. Je nejlépe trimovat venku. Nebo židli, zvanou štokrle, do suché vany a sítko na kanálek.Však na to příjdete sami, pejsek žije nějakých víc než 15 let.*placni* Úplně na začátek zkuste ho pohladit tím plátkem, tedy ostřím plátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma trimování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]