Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit pejska, aby konal své potřeby venk

Od: lenulinka* odpovědí: 13 změna:

Náš pejsek své potřeby koná uvnitř ale když jsme s ním byly asi hodinku venku vůbec nechtěl. Prosím pomocte jak ho to naučit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Lenulinko, chce to trpělivost. Když vykoná potřebu doma, musíte mu říct fuj a zahrozit ukazováčkem, aby si zapamatoval, že to udělal špatně. Naopak venku ho za to moc pochválit. Také pomůže, když budete pejska pozorovat, když bude chtít vykonat potřebu doma, začne hledat vhodné místo, třeba se točit dokola, nebo moc očuchávat. Pokud si toho všimnete, tak ho musíte hned vzít ven. Pokud vykoná potřebu, tak pochválit a odměnit ( my jsme dávali za odměnu piškoty). Jinak je ohledně tohoto problému docela hezky psáno zde: canisblog.txt.cz/clanky/92073/jak-naucit-psa-vykona/ .

hodnocení

0x

doma na noviny a donest je ven aby ocuchal.

kvik
hodnocení

0x

Pejsek, jak je starý? Je to štěňátko, doufám, velký pejsek už umí chodit ven, čůrat i kakat. Jaký druh pejska to je? Některá rasa je bujná, jiná klidná. Štěňátko, doma má mít svůj koutek, kde má pelíšek. To je jeho místo, na toto místo ho posílejte. Musí si zvyknout, kam má jít. Nejlépe je to v chodbě, pejsek ví, že má hlídat a také slyší, když venku někdo jde, kolem dveří. V chodbě, také visí jeho vodítko a obojek. V chodbě můžete dát na zem noviny, kde si pejsek může ulevit, než se to naučí venku. Když jdete s pejskem hodinu venku, necháte mu volnost, na dlouhém vodítku? Pejsek si musí zvyknout na určitý čas, kdy chodí ven. Když bydlíte v domě, kde přes den nikdo není doma, tak ven musí jít ráno, po probuzení. Hned, jak někdo přijde domů, potřebuje jít zase ven. Nemusí to být hodina, důležité je, aby si pejsek zvykl, kdy chodí ven. Večer se chodí nejlépe před spaním.

lenulinka*
hodnocení

Je mu 5 měsíců a je to kavalír king charles španěl. Je většinou na volno protože se skoro vůbec nevzdaluje a nepo má vodítko až na 5 metrů.

kvik
hodnocení

0x

To nejdůležitější jsem zapomněla. Za vše musíte pejska chválit a dávat mu odměnu. Stačí si nakrájet na malé kousíčky rohlík, nechat ho uschnout a vždy si část dát do kapsy. Pejsek už bude vědět, že vždy dáte ruku do kapsy, kde je pamlsek.

kvik
hodnocení

0x

Pět měsíců, to už by pejsek měl zvládat své potřeby, dělat venku. Vyzkoušejte jít na krátkou procházku hned ráno, jak vstanete. Stačí, aby se vyčůral a proběhl. Pak mu hned doma dejte jídlo a vodu. Jak vše sní, hned jděte ještě jednou ven. Sledujete, zda udělá potřebu, pak ho ještě nechte chvilku proběhnout. Nedávejte mu na noc jídlo. Dávejte mu jídlo, až ráno. Důležité, za vše hladit a odměňovat pamlsky. Mluvit na něj.

lenulinka*
hodnocení

Jenže mi jsme ho v 5-ti dostali. Do 5-ti byl doma se svými souruzenci.

billie*
hodnocení

0x

Chválit , chválit a zase jenom chválit.Pokud jste si jej přivezli v 5 měsícíh domů je to iž pozdě (tedy z mého hlediska,nejsem odborník) , ale vpodstatě jej učte jako malinké štěně. Chodtě často ven a poku si vykálí doma nebo udělá loužičku ,tak jej netrestejte. Tím spíš se bude snažit aby nebyl přistižen , ale doma bude vykoávat potřebu stále.

kvik
hodnocení

0x

Nedá se nic dělat, když jste pejska dostali až v 5 měsících, mějte s ním trpělivost. Jestli máte možnost, choďte s ním často ven, stačí jen na krátké procházky, než udělá potřebu. Udělejte mu to místečko na chodbě, tam mu dejte noviny a trochu mu to zahraďte, ať se vyčůrá jen tam. Tak jak to bylo už napsáno nahoře. Důležité je komunikace s pejskem, mluvte na něj, mazlete se s ním. Když poslechne, nebo udělá venku hromádku, pochvalte, pohlaďte. Určitě se to zlepší, potřebuje se to jen naučit.

fran
hodnocení

0x

Už mluví?;)

Vše tu už bylo dobře porad/(ze)ěno, jenom ještě: Dávejte dobrý pozor doma, po určité době cvičení nastane okamžik, když si "řekne". Jde ke dveřím, něco chce, nějak se ošívá...a mohlo by to být ono, chce ven. To je ten moment, kdy popadněte psa a leťte. I když to třeba zrovna jeho hodina není - a je - nedej bože - půlnoc. Vyplatí se to, i když skoro půlroční se bude učit hůř . A když udělá potřebu, obrovsky chvalte,...jak už tu bylo řečeno vícekrát. Když ne, příště, nic se neděje. Zkuste ho při tom venku učit pokyn "Vyčúrat, vyčůrej se, vykakej se..."

fran
Doplnění:
Jinde byl podobný dotaz zodpovězen takto:
Jak naučit psa aby si řekl že chce na záchod (čůrat, kakat)
Text uživatele: Já nevím jestli to půjde i u staršího psa, ale já jsem na veterině pořídila jskýsi sprej, který se stříkal tam, kam jsem chtěla aby štěňata chodila. Tak jsem koupila dětské podložky do postýlky a nastříkala jsem na ně sprej...a štěňata to naučila, pak jsem podložky popotahovala čím dál blíž ke dveří až byly za dveřmi. Pak se štěňata naučila škrábat na dveře a podložky skončily a chodily jsme ven.
Ovšem - jaký sprej to tedy byl?
...Ví tedy veterinář...
billie*

... hodina není - a je - nedej bože - půlnoc ...

Nevím jak vy ale já to třeba o té půlnoci nepoznám. Spím a tak si zajistá nevšimnu že pejsek žádá abych s ním šla ven ;( Takže to jaksi nechápu. Poradíte mi jak často ho mám v noci vynést ven aby si ulevilo? Děkuju.

mana07
hodnocení

0x

mám stejný problém máme 2a půl měsíční štěně Bernsého Salašnického Psa a furt ho hlídám al přez no c ho necháme v kuchyně kde má novinyna ty je naučen a přez noc to dělá na nš´ě a bude nejs=íš o té doby než to bude dokázat vydržet přez noc a furt čkáme až si řekne někdy kňučí tak ho vezmu ven pár krát se to povedlo tak jsem ho moc chválila ale jinak kdž může tak čůrá doma nechceme ho za to trestat ale už by se to měl naučit :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]