Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, právě přemýšlím jestli si mám koupit králíčka nebo křečka. Kdo se vám víc zamlouvá? Váš názor, koho byste mi poradili?
Dobrý den. Králíček je přítulnější, takže za sebe říkám, když už, tak rozhodně králíček.
Pozor na to, když zdrhne křeček, je to velmi obtížné a pracné, dostat ho zpět do klece.
No, tak křeček toho moc nenažije a navíc je o ústa pustit ho běhat po bytě.
Králíci jsou zase malý žárlivý vyčůraný bestie... moje děti měly jednoho půjčeného na prázdniny ze školy a už první den jsem myslela, že ho snad prdnu na pekáč. Na konci prázdnin jsem byla ráda, že už konečně opouští naši domácnost, protože to s ním došlo tak daleko, že za mnou po bytě běhal jak pejsek... aby mě v nestřeženém okamžiku mohl kousat do nohou, hajzlík jeden nevděčná. A to jsem za něj vyhodila peníze na veterině a denně mu do očí dávala kapičky a mastičky, abych mu vyléčila zánět, který měl léčený už ve škole, ale nějak ho asi nedoléčili či co. Ale děti se s ním vyblbly, rozhodně víc, než s morčaty (které máme taky), na ty byl hodný, ty jedinkrát nekousl. Když jsem si stěžovala kamarádce - chovatelce morčat a králíků, tak mě utěšila, že je to celkem běžné, že její králík jí zas s oblibou chodí čůrat do postele, když je na ní naštvaný (například když ho nechá přes víkend doma a odjede si klidně pryč) a vyskočit na postel si vyskočí, protože pro něj problém si k posteli dostrkat třeba krabici místo schůdků.
Jinak pokud už máte morčata, tak jako výhodu vidím, že králíci a morčata se vzájemně bez problémů snesou,což si nejsem jista, jestli morče a křeček taky - spíš myslím, že křečci mají radši samotu.
no, tak srovnávat křečka nebo králíka je poněkud nepovedené, každý je jinak velký a má jiné potřeby, křeček je do každého bytu,králíček občas potřebuje více prostoru. křeček obvykle ve dne spí a moc si s ním nepohrajete, ale nebývá nemocný a není s ním moc starostí,zato v noci dělá bugr. Na hraní nedoporučuju ani jedno, spíše psa.
Rozdíl tam jistě je ale k lepšímu.Já kočky taky nikdy nemusel ale jednou sem přitáh domů kotě a teď musim říct že psa sice nenahradí ale je to mazel a každopádně zpestří život.Nejlepší je že je to zvíře čistotné a nijak naročné.
Samozřejmě se najdou i zápory.
Ale mě prostě mamka kočku nepovolí, až budu bydlet sama tak si jí pořídím. Ale ted mi je pouze 13.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.