Nejste přihlášen/a.
Pejskaři prosím jaký máte zkušenosti s kterejma uklidňujícíma prostředkama pro pejsky když maj panickou hrůzu z petard? Už se děsim silvestra( Minulej rok sme dostali od veterináře Serene-Um - skoro vůbec nezabral
A teď mi veterinář poradil Sedalin a čtu na to hrozný recenze, to jim fakt nedám
( Nemáte někdo zkušenosti s Diazepamem nebo Dithiadenem?
Soninko, vždycky je lepší dát na doporučení veta, protože zná zdravotní stav psa a dovede posoudit nejlépe i škodlivost léku. Diazepam může vyhovovat v mnoha případech, ale může se u některého psa objevit i nežádoucí reakce. Ten je stejně také na předpis, takže já bych věřila více doporučení veterináře, popř. na ten diazepam bych se zeptala tedy přímo jeho.
Děkuji za odpověď, no já se právě chtěla poradit s vetem a ten mi doporučil po telefonu ten sedalin, že si mám přijít k němu pro předpis, ale já se hned koukla na nějáké recenze na tento přípravek a psali tam lidi, že už nikdy více, nějáká kočička na to umřela, pejska z toho dostávali dlouho a všeobecně tam lidi píšou že už nikdy víc to psovi nedají( Ten diazepam tam doporučuje víc lidí, ale osobně se taky bojím jim ho dát
veterináře sem se po telefonu zeptala, jestli ho můžu pejskům dát a on mi řekl že nezabere
tak nevim, nejraději bych jim samozřejmě raději nedávala žádnou chemii
(
Já mám veliké štěstí, že se žádný z mých psů střelby nebál. Dorka je celá zvědavá, cože to bouchá. Chvíli posedi u mě na klíně a pak jde po svých. :D Ale kamarádi mívají šílené problémy. Dnes mi kamarádka říkala, že dostala od veta prášky, že je má začít dávat půl ráno, půl večer, už na Štědrý den, až do Silvestra. Ale už s ní nebudu, že bych se jí zeptala. Zuste zavolat na 596 721 771 a zeptat se veta. Napsala bych vám to na vnitřní poštu, ale nejste registrovaná.
Nechci nikomu vyvracet jeho názory, nebo vnucovat svoje, přesto si dovolím malou poznámku k tématu.
Strach psa z petard /pokud už ho má/ chlácholením jen zhoršujete. Pes pak má pocit že je opravdu čeho se bát, když ho uklidňujete a plaší ještě o to víc.
Nejlepší je trénig. Už od štěněte ho zvykat na spousty nových neznámých podmětů. Střelbu a petardy nevyjímaje. My to děláme tak, že vezmeme psa, plnou kapsu petard a jdeme někam mimo civilizaci a nejdřív mu je dáme očuchat, pak házíme do co možná největší dálky petardy zlomené /neudělají ránu, jen zasyčí a zasmrdí/ potom ty nejmenší petardy co se seženou, pak větší a větší. Stejně tak rakety...Pořád děláme jaká je to sranda a psa odměňujeme. Hlavně se sám těch petard nebát, panicky je nezahazovat atd. Pes to všechno vidí a podle toho usuzuje zda se bát nebo ne.
Když takovéhle školení uděláte štěněti, nebo mladému psu, máte pak na léta klid.
Dobrá metoda je taky s přispěním jiného psa který se nebojí, aby ten váš plašan viděl že se nic neděje když to kolem práská.
Co bych našemu psu, kdyby se petard bál, nikdy neudělal je podání sedalinu a jiných "paralyzérů". Pes pak všechno vnímá (pokud se petard bojí, tak trpí strachy, ale nemůže se hýbat)...
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Bohužel můj pes je už starší, je mu 7 let a jako malý se nikdy petard nebál, bohužel před 2 roky mu vybuchla petarda při venčení kousek od něj, dostal hrozný šok a od té doby se bojí takže to už se asi těžko odnaučí
( bydlíme v paneláku, takže pejsek je samozřejmě doma, ale bohužel na sídlišti to o silvestru bouchá takřka už od 18h odpoledne, pak přes půlnoc masakr no a trvá to tak do 3 do rána
( Je to ve všech místnostech stejné
minulý rok sme strávili v koupelně přes půlnoc se zapnutým rádiem, ale to jen přes půlnoc přes to nejhorší, ale jak říkám práská to celý den, takže pes už je vystresovaný na maximum.((( Samozřejmě žádné prášky do něj cpát nechci, určitě ne žádná sedativa, jen sem chtěla mu dát něco slabšího na uklidnění, protože vypadá vždy jak když má dostat infarkt
klepe se, splašeně pobíhá, štěká, překotně dýchá...
( Ale tak snad z toho infarkt nedostane a opět to přežijeme oba ve zdraví, asi se na ty prášky vyprdnu a zkusíme to bez nich...
Jezis cpat do psa leky kvuli tomu ze se trpi na silvestra se mi vubec nelibi, mame taky psa ale kvuli tomu bych mu teda zadne leky nedaval. A co tim vyresite, ten pes se boji, ma strach a vadi mu ten hluk ze zabavne pyrotechniky a tim ze ho oblbnete nejakymi prostredky se to stejne nevyresi. Nas pes zaleze do sklepa nebo je s nami doma a to si myslim ze mu pomuze vic nez nejake leky.
Pokud se nečeho bojí nebo je z něčeho nervózní člověk, užívá uklidňující léky (již zde bylo mnoho dotazů, mnoho lidí má doma Diazepamy či jiné, kdyby náhodou). Pes se bojí a je úplně stejně nervózní jako my. A když je nervózní člověk, také chce být uklidněn, ať už někým, nebo něčím...
"soninka" Když je pes už velký a z nějakého důvodu se bojí střílení, nebo petard, je lepší se chovat normálně. V paneláku se vše ozývá, chce to trochu pustit hudbu, dříve, než začnou petardy lítat. Dějte pejskovi brzo jídlo, nejraději, třeba maso, aby se dobře najedl, vyvenčil a byl v klidu doma. Když si někam zaleze, tak ho nechte, občas mu dejte nějaký pamlsek, tak jak běžně dostává. Čím víc, si budete psa všímat, pes vycítí, že se něco děje.
doplněno 20.12.11 15:21:Malé štěňátko, jestli máte možnost, tak ho na pedardy nučte. Koupte nějaké malé petardy, jděte s pejskem někam na louku, kde nikomu nebudete vadit. Jeden z vás bude mít štěňátko na vodítku, bude u něj sedět a mluvit na něj.Druhý půjde dostatečně daleko od vás, musí to být / představte si cvičák, psi jsou na jedné straně cvičáku a na druhé straně se střílí/může to být i dál. Pes musí vidět druhého, ten dá ruku nahoru a hodí petardu. Klidně dál seďte u psa a povídejte si s ním.Klidně mu dejte pamlsek. Udělejte to, dvakrát, třikrát. Jestli máte poplašňák, je to ještě lepší než petardy. Pejsek už se nebojí žádné střelby ani petard.Dávejte pozor, při venčení na Silvestra. To jsou jen zkušenosti.
doplněno 20.12.11 22:49:Štěňátko má přijít do styku se střelbou už od mala, hned jak si zvykne na nové majitele. Nejlepší jít s ním na cvičák, kde se střílí a jsou ostatní psi.
Víte, kdo má psa, který se petard nebojí nebo bojí, si nedovede představit, co je panický strach ze střelby. A jestli se jedná o takový fakt šííílený strach, paniku, pak to není logicky řešitelné. Viděla jsem takového psa a řeknu vám, že to je nepředstavitelná hrůza. Zažila jsem fakt kvalitní majitele, kteří připravovali nádherného psa na bonitaci, kde se za strach ze střelby určuje, zda pes bude chovný nebo ne. Trénovali víc než rok velmi intenzivně a podle všech nejlepších rad, a pak poplašňák 100m od psa, za keřem a pes v děsu málem umřel. Nedostal chovnost. Pes, za kterého lidé dali hromadu peněz a jinak byl nadějný, parádní.
Optimální, bez chemie: Vzít psíčka a odjet s ním tábořit na chatu nebo někam, kde bude zaručený Silvestr bez petard. Psíček má pravdu, je to hloupost. Pokud zaleze pod gauč, dobré řešení, alespoň něco. Venku nepouštět z vodítka, kde by se děsem rozběhl. Jinak lék se dávkuje podle hmotnosti psa, na to se ptejte veterináře především, ať neusne...na příliš dlouho. Ale myslím, že by to tedy měl být oblbovák na spaní.
Včera jsem narazil na článek blog.zvireci-psycholog.cz/.... Věnuje se tam i možným lékům, tak třeba pomůže.
Dobrý den, pro všechny, co odsuzují chemii (viz "kvůli nějakému ohňostroji bych tedy psovi léky nedával") - asi jste nezažili, že by pes měl opravdu panický strach. Máme tříletého maltézáka, od prvního silvestra, kterého zažil jako štěně stačí jedna petarda a je úplně mimo. Nechlácholíme, chováme se normálně. Tohle už je trochu lepší, ale Silvestr je děs. Myslím, že na ten den pejskovi chemie neublíží a alespoň je více v klidu. Část prospí, část se proklepe, ale není to tak strašné. Jsme s ním doma, máme rozsvíceno, nahlas muziku a stejně je to slyšet - nezapomeňte, že psi mají mnohem vyvinutější sluch než lidé. Není to z naší pohodlnosti (tak jako tak máme kvůli němu po Silvestru a nevadí nám to), ale abychom mu to ulehčili, aby tolik nevnímal a nebál se.
Jukněte se na netu po výrazu Bachovy kapky, Bachova esence. Je to ověřené od mnoha pejskařů, které znám. Nejde o chemii, pouze o bylinky a namíchají vám je přesně podle potřeb vašeho psíčka. Takže nehrozí předávkování, či něco podobného.
Známí měli velikého křížence, který se bál rachejtlí úplně neskutečně. Zvečera na Silvestra mu dali půlku Rohypnolu, do koupelny mu nastlali deky, tam to bylo nejmíň slyšet, pes padl na deky, usnul a probudil se až na Nový rok ráno. Jinak pejska dobře zavřít, v té hrozné panice se stává, že vystresovaný pes uteče a zdrhá pryč a třeba už se nikdy s páníčkem neshledá. Mám ráda psy a proto nemám ráda rachejtle. Nový rok přijde tak jako tak i bez našeho přičinění, tak proč dělat rámus, jako v pekle?Jaga.
Moje zkušenost sgelem Sedalin :
Včera jsem poprvé v životě aplikovala mé 7.-leté feně rasy dalmatin x stafbull gel Sedalin. Dávka byla odměřena na 22kg veterinářem. Účinek byl takřka okamžitý ( asi dvě minuty od podání pomalu ani nedošla 5 kroků do pelechu ). Bylo mi řečeno, že účinek gelu, tedy utlumení psa funguje přibližně 6-7 hodin. Ještě dnes kolem 19 hodiny byla naše fena stále sjetá. Celý den odmítala chodit ven na vyvenčen, nosila jsem jí v náručí a při konání potřeby jsem ji podpírala, granule a piškoty si vzala pouze z ruky, misku s pitím jsme ji museli nosit do pelechu, ráno se ve spánku pomočila. Nyní v 0:05 2.1.2012, čili 26 hodin po podání jsem si teprve troufla s ní vyjít na krátkou 10.- minutovou procházku, kdy se sama bez pomoci vykálela. Již reaguje na povely, občas zavrtí ocasem, ale stále je malátná, koordinace pohybů je ještě značně pokleslá a oční víčka stále povadlá. Jistě na každého psa může účinek být individuální. Hysterii z petard jsme se vyhli, ale za jakou cenu? Rozhodně již příští rok nebudu podávat ani Sedalin ani jiné svinstvo a raději se s ní zabarikáduji v baráku. Za ty hodiny strachu, jestli jsem jí v dobré víře spíše neublížila mne pro jednou opravdu stačily!
Po Silvestru:
Tedy petardy jsou děsná věc - z vesnic i malých měst se rozléhaly přírodou úplně šíleně. Pak nebylo druhý den vidět ani srnu, ty petardy byly občas slyšet i prvního, co si mulseli obyvatelé lesů (zvířecí myslím) prožít...min 2-3km daleko byl slyšet kravál.
Jsem pro zákaz nebo výrazné omezení, je to hloupost, která se trochu moc rozmohla. A když se petarda k petardě vine...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.