Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Línání psa

Od: aracely odpovědí: 6 změna:
Dobrý den můj pes hrozně líná nevíte jestli na to něco je? Já se z těch chlupů asi zblázním jsou všude a to ho vyčesávám a není to lepší, pohladím ho a už mám hrst chlupů v ruce prosím poradte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Chybí informace o druhu a stáří.Za současného počasí je ale celkem logický,že zvířata línají,je jim prostě moc teplo,protože se psi nepotěj,maj šanci se teplu bránit jen touto cestou,a samozřejmě taky vyplazenym jazykem
al bunda*
Přesně, oba moji vlčáci jsou na tom naprosto stejně. Až z nich chlupy lítají.. *smich*

hankao
hodnocení

0x
ahoooj, já jsem na tom naprosto stejně, máme v bytě labradorku (rok a půl stáří) a připadá mi, že líná snad čím dál víc, už z toho taky šílím. Nedávno jsem někde vyčetla, že prý je na to supr lososový olej (firma Kronch nebo tak nějak), doporučoval nám to i dodavatel granulí, ale tomu jsem moc nevěřila. Ale na tom netu si to paní hrozně pochvalovala, prý to zabralo po dvou měsících, pejsek jim líná uplně minimálně. Není to uplně nejlevnější, ale už jsem v takovým stavu, že asi zkusím všechno :o) tak pevné nervy a ahoj Hanka
Jasně,labrador v bytě líná,protože je mu teplo a nemá potřebu si držet srst.Když ho necháte ve studenym prostředí,línat zákonitě přestane.Snažit se zabránit línání psa v teplym prostředí znamená jít proti přírodě

qwertz*
hodnocení

0x
To, že pes napodzim najaře líná je naprosto normální věc, prostě právě mění srst na zimní. Zabránit tomu nelze jediné, co pomáhá je vyčesávat venku. Zažil jsem jednoho psa, co nelínal, ale ten se musel stříhat, protože mu chlupy pořád rostly.

mini*
hodnocení

0x

Také jsem měla v bytě psi, různé rasy, všechny krátkosrstí. Pochopitelně chlupů halda. Veterinář mi jasně

řekl, že se tomu u psů chovaných doma nedá zabránit. Ti co jsou venku i v zimě v zateplených boudách nebo kotcích, s těmi takové problémy nejsou, Taky mění srst, ale v běžné míře a i když je berete občas domů, nemáte plný byt chlupů. Prostě byt pro ně není přirozené prostředí, nedá se nic dělat. Jedině chodit ven s vyčesávací rukavicí a během procházky hladit a hladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]