Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řeč těla u kocourka

Od: krkovicka* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den.Prosím o radu.Když dám kocourovi jídlo a on hlta tak se u toho jakoby najezi a vrčí,jakoby zlostne?
Druhá věc:sedí po jídle a jakoby kycha ale do sebe.
Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

3x

Zvířata když žerou,tak jsou zranitelná a jsou si toho vědoma. Kocour chce odradit konkurenci od své porce a proto "pouští hrůzu".Dělají to hlavně psi.Rychle jí hltá a proto pak zřejmě kucká. Všiměte si,že i když kočka v klidu žere,občas se se zastaví,přestane kousat (to aby ji nerušil zvuk v lebce od žvýkání při naslouchání okolí) a krátce se i třeba jakoby rozhlédne. Dělá to kvůli tomu,aby zjistila zda je okolí bezpečné či je nutné vzít chutnou porci rychle do zubů a odběhnout a ukrýt se s ní na klidnějším místě. V domácích,tedy v těch "bytových" kočkách se toto chování občas, k překvapením jejich majitelům probudí,když jim dáte kus něčeho obvzlášť dobrého (třeba kousek syrového masa, apod.)

michalov, toto je moc krásné vysvětlení. *palec*

doplněno 17.12.11 15:50:

ludak, co to je za zvířátlo? Vypadá to jako pouštní lištiška, fenek a někdo si pohrál při úpravě s fotkou. Mám pocit, že žádná kočka nemá hnědé oči. Karamelové, bronzové jo, ale čokoládové? *hej*Tlapky také mi nevypadají jako kočičí. Co to je? Moc by mě to zajímalo.

ludak*

Jo je to fenek,mládě a nemam ho:(.

Jen se reagoval na ty ušiska.

hodnocení

2x

Jo, bojí se, že mu to někdo sní. A to jakoby kýchání je vlastně škytavka. Křeč pohrudnice, kterou vyvolalo hltání vzduchu spolu s jídlem. :D Ale pozor, ať ho nelitujete, že má málo a přidáte mu. Bude potom tlustý a hubnout s kočkou, není žádná sranda.*cert*Neodolám a přidám fotku nového kocourka, pro kterého si v týdnu dcera pojed.

Řeč těla u kocourka
krkovicka*
hodnocení

Má krasny modrý oči.S tím vrcenim,asi opravdu chce bránit.Ponoří se úplně do misky a je mimo"nenazrany",že zachvíli má dojezeno.Já mu to ale vzít nechci :)

Jak dlouho ho máte? Odkud? Je to nalezenec, nebo Vám ho někdo přinesl. To všecho je důležité. Kocourek, tedy je to mládě. Možná, že předtím měl hlad, nebo musel bojovat s ostatními o své, tak hltá a a vrčí. To kýchání je vzduch, který spolyká tou rychlostí, jakou jí. jak už to někdo povídal. Zklidní se docela určitě pravidelnou stravou a hlavně tím, až si uvědomí, že už nemusí bojovat a rychle urvat kde se co dá. To bude za pár dní. Znám to, vychovala jsem několik přivandrovalců. Teď mám dokonce "vampírka", *smich* ale to je zase jiná historie. Jídlo mu neberte, uvidíte, že se to srovná a za chvilku bude dokonce vybíravý.

doplněno 15.12.11 21:23:

No, ale pardon, já četla kocourkovi, a ono je to kocourovi. Tak to se omlouvám, já myslela že je to kotě. Tak tady bude problém jinde.

krkovicka*
hodnocení

Nalezenec.Odhadují mu něco málo přes rok.přišel v únoru a pořád má ten ustraseny výraz kotete.Nejspíš ho matka dokojila pak musel jít sám.Má ještě mlecny zoubky.
Řeč těla u kocourka #2
krkovicka*
hodnocení

To že je vybiravy,to máte pravdu.Odmítá už i konzervu.Prahne po masu.
kejki

Možná zbytečná rada, začít odčervením. A s konzervou - třeba se jedná o sdílenou kočku, kolik partají jí krmí?

ludak*

Taky mam takový zvířátko.

Řeč těla u kocourka #3
fran

babka...: To bude čistokrevné zvíře, rasa kočičí, ne? Dala bych baštu nebo mlíčko někam úplně do klidu ( a skoro stejně jako kdyby to byl pes):).

jozef111*
hodnocení

2x

Před asi 2 lety jsme si vzali kocourka z ůtulku s doporučením, že se musí hladit, aby papal. No, prvního půl dne to šlo, ale na druhý den hlazení nebylo třeba a snad by byl zbaštil i nás. Teď už hladit nemusíme, ale ani neútočí, když mu chci vzít misku (samozřejmě, aby dostal nášup).

Řeč těla u kocourka #4

petula00*
hodnocení

1x

Není někdo v jeho blízkosti když žere?To dělávají.bojí se o žrádlo.To jakobykýchání je od toho hltání.Pokud je jinak v pořádku tak se neznepokojujte.

fran
hodnocení

0x

1. řeč: Kdyby to byl pes, tak bych řekla že si žřádlo preventivně hájí proti potenciálním nenechavcům.

2. řeč: Kdyby to byl pes, tak úpně normální škytavka. Velmi podobná té lidské.

*hej*Kocour "se vyjadřuje" možná stejně. *vtip*

ludak*

(Kdyby to byl pes) Tak bych se mu pokusil žrádlo odebrat.

Pokud se nic nestane tak bych ho v klidu pohladil a vlýdným hlasem ho oslovil.Za pár dní zjistí že se nemá oč bát.

Kdyby byl agresivní tak bych mu vysvětlil jak se věci maj.

fran

Ano? Vám také někdo bere ...jídlo? *afro*Kam ten svět spěje...

krkovicka*
hodnocení

0x

vracím se k Vám,kocourek se z toho dostal.Jen ještě na jedno se zeptam...V okoli se objevil rezavy kocourek,kočka? ma obojek,je přitulny a je od sousedů pes ulici.Ale ten Náš černoušek na něho nějak divně knučí jako sirena,pláč ditěte...nevrčí,nemnouka...hned tam hodi tu sirenu...copak se mu snaži řict?Jo a poté rezavy odejde ani se nepřiblíži.

kejki

"Křičím víc než ty a taky jsem větší rváč a tady nemáš co dělat! " Copak neznáte kočičí řev před rvačkou? Sparta polovinu soubojů vyhraje na dB a váhu, k samotnému utkání nedojde.

krkovicka*
Ne to neznám :D děkuji.Myslela jsem že se chce no...ehm...už zacinala běhat za kočičkama.

figurek*
hodnocení

0x

Máme tři kočky a jedna se vždycky nacpe tak, že se jí udělá zle. Potom vidíte, jak to s ní lomcuje. Někdy začne i zvracet a vydává zvuky, jako při škytavce. Ale to není škytavka. Je to kočičí bulimie. U koček prý nic zvláštního.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]