Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když kočka bezdůvodně kouše?

Od: wyx odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
Nemáte někdo zkušenosti s tím, že na Vás z ničeho nic kočka zezadu vystartuje a kousne Vás do lýtka? Jedná se o 5ti letou kočku evropskou, kterou máme od 3 měsíců doma v bytě a nikdy venku nebyla. Bohužel variantu pořídit ji kamaráda uskutečnit nemůžeme. Mě kousla již 2x z ničeho nic. Myslela jsem, že ji vadí má voňavka, která voní opravdj hodně. Ale dnes kousla i sestru, když ráno odcházela do práce a žádnou voňavkou se nevoněla. Nechceme ji dát pryč, prosím poraďte.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Neni mozne, ze se nudi a takto vyzaduje Vasi pozornost? Nudici se, nevybite kocky rady startuji po nohou a skrabou, zakusuji se - a tim si hraji, zadaji o zajem, prochazku, hry...

doplněno 14.12.11 16:36:

Prectete si toto rozmalka.webnode.cz/...

A toto hobby.idnes.cz/...

lidka*
hodnocení

0x

Jak píše martina, ona skutečně asi vyžaduje pozornost. Můj desetiletý kocour a ještě k tomu nekastrovaný - zvyklý doma i venku - také občas takto reaguje. Hlavně když sedí vedle mne, třeba snídám a jeho si nevšímám. Ale chce to se neleknout, protože on vlastně fakticky nekousne, jenom na sebe upozorňuje. A to má pořádné upíří špičáky. ;) Někdy se i pokouší packou i s povytaženými drápky po mne šmátrat. Ale zase už jsem na to zvyklá a tak neucuknu a klidně jeho packu sundám. Kdybych se lekla a reagovala rychle, tak možná i zasekne. Zkuste reagovat klidně a uvidíte, že nechce ublížit. :)

doplněno 14.12.11 18:23:

Přečetla jsem si i odkazy od martiny - i ten můj desetiletý senior si ještě rád hraje. Třeba s míčky a nebo plastovými obaly z Kinder vajíček. Určitě jí nějaké hračky pořiďte. *tuc*

martinaa*

Clovek si taky cely zivot rad hraje:)

Kamarad ma dva koucoury, jednoho klasickeho zrzaveho a druheho mainskeho myvalyho, to je obr!:D Ten rezavy se naucil krasnou hru na aport - kamarad mu hzi takove ty zlute penove spunty do usi a kocour mu je nosi:) Nic podobneho jsem jeste u kocky nevidela:D

kejki

Můj kocour, když má chuť, chytá malého plyšáka na provázku a zase mi ho velkoryse pustí, aby hra pokračovala.

A po nohou šel jednou, rodiče mi přijeli s něčím pomoct a celý den si ho nikdo nevšímal. A najednou skočil máti na nohu a zase odskočil. Smáli jsme se, že poznal ředitele ;).

martinaa*

:D:D Ano, slovo "velkoryse" se ke kockam skvele hodi...

kejki

Jistě, dovolí mi plnit misky a drbat za uchem. ;)

Když nemá chuť, myšáka ignoruje a pak naštvaně chytne a připlácne tlapkou gumičku. Sparta ví o lidech a jejich použití víc než já.

lui*
hodnocení

0x

Provokuje. Chce si hrát. Vyžaduje pozornost.

zanyyy
hodnocení

0x

kočka se bere vaší nohu jako kořist, je to lovec :) bere to jako hru :)

figurek*
hodnocení

0x

kočičí zábavy jsou trochu tvrdší. Když se vaše kočka nemá s kým honit ani s kým hrát na rvačku, pak si hraje s vámi. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]