Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeček syrský- původce zánětu mozkových blan?

Od: evacek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, chováme dva křečky syrské-jsou to cca 3 měsíční mládata. Jsem krátce těhotná a bojím se nákazy- zánětu mozkových blan o kterých se píše. Klec jim čistím já a pokaždé si potom umyju ruce ale prý se to dá přenést kapénkovou cestou. Máme hodně maličký byt a křečkové jsou pořád s námi v jedné místnosti.Vadí to? Mohu si je chovat nebo se mám raději bránit tělesnému kontaktu? Zvířátka Jsou zdravá, čiperná bez zjevných zdravotních problémů. Je reálné že bych se mohla nakazit? Nechci je dát pryč, máme je rádi ale trošku se ted bojím. Děkuju za každou odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, je to realne. Tato nemoc je nebezpecna pouze pro tehotne, poskozuje plod. Symptomy nejsou moc viditelne, nakazeny je nejen krecek, ale zamorena muze byt i klec, seno, kde vsude mohou byt roztoci poschovavani. Ze spadleho sena se roztoci dostanou na koberce, sedacky... obzvlaste, kdyz cistite klec Vy!

Je mi lito, ale krecky bych dala pryc.

sargo*
hodnocení

0x

První informace o zánětu mozkových blan u křečků je, že je postihuje do věku tří měsíců. Máte je cca tři měsíce. Myslím, že pravděpodobnost, že se něco přihodí, je již velice nízká - prostě jste tu nebezpečnost tak nějak prošvihli :) Pokud z toho máte špatný pocit, manžel - přítel péči o ně určitě pár týdnů zvládne, než budou spolehlivě za časovým zenitem onemocnění. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]