Nejste přihlášen/a.
Pořídili jsme si nové slepice, teď už nám nejspíš některé začínají snášet, protože nacházíme vajíčka. Bohužel je snášejí na zem, hned pod bidýlko. Jak je naučit aby snášeli do podestýlky (tzn. do budky pro snášení, na jedno místo)? Neví někdo? Děkuji.
Do snášedla dejte podkladky, slepice jak je uvidí, tak postupně vám tam budou snášet. Pokud jste koupili vynesené slepice z drůbežárny, tak je asi tomuto kousku nenaučíte.
doplněno 07.12.11 23:10:Na 6 slepic se počítá jedno snášedlo, vystlané slámou či senem. Snášedlo má být umístěno v kurníku na tmavším místě, slepice nemají rády při snášení moc světla nebo slunce..
lze naučit slepice z velkochovu snášet do snášedel, ale za podmínky, že si je necháte třeba další rok. U nás se po třech měsícíxh zabíjejí do mrazáku a to holky se nenauší, alespoň u nás.
Vše je o penězích - ekonomice. Záleží v kterém období slepice z velkochovu kupujete. Já je beru v létě, nechám miniimálně 2 měsíce, aby z nich ty sajrajty vyšly - nekrmím kupovanou směsí pro nosnice. Jakmile jim změníte krmení než na jaké byly zvyklé, tak přestávájí snášet a začnou přeprchávat. Než se přepeří, tak vám nedá ani jedno vejce a zdá se mi to zbytečné je krmit. Také mi zabírají místo v kurníku. Po jejich zlikvidování na jejich místo do kurníku nastupují nové vlašky před snáškou, které si doma líhnu. Z vlašek zase polívka není nic moc a masa minimum a tak to kombinuji. Za to vlašky nesou bílá vejce a jsou ozdobou dvora.
Kupuji si každoročně několik tzv. "vynešených" slepic z velkochovu. Bývá jim kolem 1 roku a to nejlepší mají ještě před sebou. Navíc kus za dvacku, nekupte to. Zpočátku také vejce pokaždé trousí, kde je napadne, ale asi tak během 3 měsíců se naučí chodit do kukaní. Já mám totiž ¨k těm novým pokaždé asi 4-5 veteránek, starších a od těch se to ty nové naučí.
Jinak se mi osvědčila sádrová vejce - podkladky. Koupí se za pár korun v železářství - domácích potřebách. Nejhorší ale na tom je, že naše silně dementní babička se občas šourá podívat na slepice. Při té příležitosti posbírá vejce včetně podkladků. A já to potom musím třídit! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.