Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím jak to mám jinak nazvat...ale moje Beta bojovná chřadne. Mám jí 2 měsíce, vypadala dobře, před zrcátkem se napařovala...najednou jí ale ploutve nějak srostly...do takového cancourku a rybička začala ztrácet svojí barvu a přestala žrát (i když krmivo dávám speciálně pro bety) akárium mám na 5 litrů bez vzduchování a vodu měním 1 za týden, nepřekrmuji a když rybák něco nesní, hned to vyndám. Poradíte?
Děkuji Neumělka
Beta hyne protože měníte každý týden vodu. Musíte pořídit větší akvárium a filtr, jednou za 14 dní vyměnit max 1 třetinu vody. Jistě vám ve zverexu tvrdili, že žádný filtr nepotřebuje a přežije i v láhvi od okurek...to je klasika. Není tomu tak. Bohužel nejste první ani poslední, kdo takto dopadl. Přečtěte si tady toto a hlavně se podle toho zařidte betta.wz.cz/... Držím palce, ale obávám se, že pro vaši bettu je pozdě. V případě že uhyne, tak to nevzdávejte a na akvaristiku nezanevřete, pokud budete ctít prvidla, zjistíte jak nádherný je to koníček... par tipů pro inpiraci akvarko.cz/...=
Řekl bych, že je jen otázkou krátkého času a uhyne. Jinak beta není náročná na objem nádrže (mohla by však být trochu větší) a nepotřebuje vzduchování, přesto bez vzduchu hrozí zakalení vody a to už není to pravé ořechové. Ještě je důležitá teplota a ta vyhovuje spíše vyšší (25-28 stupňů). Ta vyší teplota nevyhovuje nemocem a je do určité míry léčivá, ale když si na to ryba zvykne, tak při poklesu je zas víc odhožena. Je otázkou jakou nemoc si přinesla rybka z prodejny.
Všechno špatně. Já měl betu první v pěti litrech. Tak jsem se vlastně dostal k akvaristice. Nemohl jsem se na to ovšem dívat. Koupil jsem 15 litrové aq, písek, nějaké rostlinky a Beta si v tom spokojeně žila. Vzduchování není třeba. Já neměl ani filtr. Ikdyž je to lepší. Vodu měnit 1x týdně cca 1/3, v žádném případě všechnu! A nepřekrmovat!
Tak Beťák to má za sebou...jenom mi připadá zvláštní, že se to projevilo až po 2 měsících, co jsem ho měla doma
To je jasný, nemůžeš měnit všechnu vodu a už vůbec ne tak často. To se ukáže právě časem. Rybičce to hafo ničí "imunitní systém". Až to s ní sekne. Kup trošku větší akvárko /aspoň těch 12 - 15L - v hornbachu jej mají za cca 150 - 180 kaček/, písek na dno, nějaké nenáročné rostlinky jako anubias či echinodorus /do takového objemu ti budou stačit dvě - 1+1/ a zdravou rybku. Jednou týdně vyměň jednu třetinu vody a hlavně nepřekrmovat /doporučuju krmit jen jednou denně, vážně jen trošku, co sní, aby to nepadalo na dno a jeden den v týdnu hladovku/. A uvidíš jak se bude mít k světu a bude ti dělat radost )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.