Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle březí morče?

Od: martinus* odpovědí: 11 změna:

Zdravím Vás všechny,
chtěl jsem se zeptat, mám doma dvě morčata, samečka a samičku, a mám takový dojem, že samička strašně nabrala na šířce.
Myslíte, že samička je březí?
Děkuji za odpovědi.
P.S. Fotografie má trošku rozmazanou kvalitu, ale dá se to.

Je tohle březí morče?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hurá, budete dědečkem! Paní morčátková je opravdu v očekávání.*haha*

Hlavně je oddělte od sebe. Pokud je necháte, aby se spolu i nadále "radovali", budete mít do roka stovku morčat. jejich reprodukční schopnosti jsou nevídané.

Příběh pro pobavení: moji dva synovci, když byli malí, jezdívali často na vesnici k prarodičům. Děda měl veliký chov králíků, v každém kotci u králíků 1 morče a dával si bedlivý pozor, aby se k sobě nedostali. Najednou se morčata rozrodila. Snad všechny samice. To bylo nadělení! Děda si lámal hlavu, kudy chodil. Jak se to mohlo stát? Vždyť byl tolik opatrný...

Nakonec to vylezlo najevo. Ti dva malí kujóni objevili na půdě starý kočárek pro panenky i s peřinkami. Naložili do něj pokaždé několik morčat a jeli s nimi procházku. Po návratu je zase šikovně rozdělili po jednom a naložili další partu. Morčata, místo aby si užívala procházku a čerstvý vzduch, vesele se pářila. Moc jsme se nasmáli, zvláště, když oba kluci to nádherně popisovali: Víš, dědo, oni ti měli takovou radost, že jedou ven, že v tom kočárku skákali, tancovali a dělali kotrmelce. Jo, kotrmelce...*haha* Jaga.

krkovicka*
gratuluji Jagusko.Po dlouhý době jsem se zasmala:-D
borax*

mikikus*
hodnocení

1x

100% je březí

susenka*
hodnocení

1x

To se tady ptáš jestli je březí. Ta má ale bříško! :) Hlavně samečka odděl.

myse*

hurá! budou miminka!

martinus*
hodnocení

A nebude se jednomu pod ruhém stýskat? Vím, že když si třeba chci pochovat samičku, tak se po 15 minutách začně samečkovi tak nějak "stýskat" a začně vydávat smutný zvuky.

myse*

zvykne si, neboj. Ta samička by měla mít klid, až porodí a vypiplá miminka by jim mohl samec ublížit. Raději bych je oddělila a dohromady zase dala až budou malí chlupatí a běhat venku... Ale pomalu, aby se nepoprali...

susenka*

Samec miminkám neublíží! Ale samičku by mohl zase hnedka nakrýt a pak by se chudák urodila k srmti! A morčecí miminka se rodí už osrstěná, vidí, slyší mají zoubky a druhý, třetí den už začínají ochutnávat dospěláckou stravu. :)

martinus*
hodnocení

Děkuji vám všem za rady, moc mi pomohly. Ale podle toho obrázku, jak dlouho samičce asi zbývá ještě do porodu? A jak to vůbec probíhá, když morče vrhá mladé? Piští u toho, dělají rachot?

susenka*

No nevím to se nedá přesně určit. Ale už ti může klidně někdy teď porodit. A samičky morčat si většinou vybírají noční a brzké ranní hodiny. Nám teda porodila dopoledne v 10h. Ale to je různý. No moc u toho nepiští, jenom může občas zakvíknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]