Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit psa do boudy

Od: honzaferda® odpovědí: 20 změna:

Již 3/4 roku má náš jednoroční Akita inu postavenou zateplenou boudu, spí ale na scodech, v altánu debo jen tak na zahradě. Jak ho naučit spát a schovávat se před deštěm v boudě? Děkuji za odpověď.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neučit, pokud bude cítit potřebu, boudu nakonec využije. Z vlastní zkušenosti vím (fena NO), že boudu prostě nepotřebuje a raději spí pod okny ložnice majitelů. A nechá se klidně zapadnout i sněhem, jen uši a oči koukají... My jsme nakonec boudu využili jen jako trest, když psina třeba rozhrabala záhon: BĚŽ DO BOUDY A NECHCI TĚ ANI VIDĚT! Psina byla v boudě tak minutu a jak jsme se otočili, byla z ní venku a dělala jakoby nic... :)

hodnocení

2x

jako pes si lehne kde je mu nejlíp,násilím to nemá cenu,jedině mu tam dát jeho věc nebo něco z čeho bude cítit pach,jinak jsme naučili štěně tak že mělo v boudě deku s naším pachem,taky se mu tam nechtělo ale navykl si,pokud ho tam budete strkat nebo podobně ,máte utrum už tam nepujde

hodnocení

Děkuji za radu. Obě odpovědi v podstatě říkají to samé, nenutit, až bude chtít, sám si boudu najde. Nechám to tedy na něm.

olaf71*
hodnocení

0x

jsou psi, kteří do boudy nevlezou, protože jim je venku líp. měl jsem novofundlanda a ten ležel na dešti, na sněhu a boudu měl jenom na okrasu,jelikož je to pracovní plemeno, tak to chápu. Akita je navíc tvrdohlavý pes

myse*

náš pes do boudy leze jenom v noci a v zimě, jsou tam všichni i s kočkama... jinak spí na terase u dveří...

Äle přesto jsme jí dávali do boudy dobrůtky - až ůplně dozadu aby tam aspon vlezla a viděla že je to tam fajn...

Občas jim tam zabloud slepice

myse*

ještě fotka...

Jak naučit psa do boudy
des*

Máš to vymakaný,ale schází mi tam ten kurník.;)

myse*

kurník je jinde - navíc za plotem... Ale občas nějaká slepice zdrhne... a zaleze k psovi... To se mu ale nelíbí a se slepicí v boudě být nechce *smich*

des*

Kdysi jsme měli psa a ten musel být uvázaný,protože slepice likvidoval.Měl to vymakaný tak,že dělal že spí a až tam byly slepíce nadosah,tak naně vyběhl.Museli jsme přivázat i boudu,on totiž neodhadl délku řetězu a bouda letěla i s ním.Když jsme nevěděli jak to dělá ,že je převrácená bouda,tak to byla celkem záhada.

limetka*
hodnocení

0x

Není mu bouda malá? To by také mohla být příčina, proč tam nechce - ale pokud ne, tak mu tam dejte nějaký kousek koberce, aby měl tepeji a měkčeji odspodu a až uzná za vhodné , vleze si tam sám.

hodnocení

I Vaše rada byla dobrá ale bohužel již jsem vyčerpal své tři možnosti. Děkuji Honza

hodnocení

Já Vám všem děkuji za odpovědi. Vidím, že opravdu žádné nucení, žádné přivazování, prostě nechat to na něm. Když jsem tu boudu stavěl, tak jsem se těšil jak se mu tam bude líbit, on ale moji snahu popřel a žije si podle svého. Ještě jednou děkuji za rady.

doplněno 05.12.11 11:51:

Ještě ta bouda.

Jak naučit psa do boudy #2
limetka*

Tak teď podle fota vidím, že je mu ale opravdu malá - mohl by se v ní sice stočit do klubíčka, ale on se potřebuje i natáhnout a ležet na boku a to už by podle fotky nejspíš čouhal z boudy. Na výšku je to dobré, ale šířka a hloubka jsou nedostatečné.

fakt malý,když se natáhne je to nic moc,ale pokud tam bude chtít vlézt vleze si

hodnocení

Vnitřní rozměr boudy je šířka=112 cm, hloubka=75cm a výška=98cm. Je to podle rady na internetu a ještě jsem přidal, to si opravdu myslíte že je to pro psa který váží 35 kg a je v kohoutku vysoký 56cm málo? Já si myslím, že ta velikost je v pořádku. Možná že je spíš větší.

Já si myslím, možná blbě, že se to psovi nelíbí, že je to tak uprostřed prostoru. Pokuste se postavit boudu k baráku nebo k tomu skleníku. ;) Velikost je fajn, protože v zimě, v chladu psi spávají stočení a v létě, v horku do boudy nelezou.

doplněno 05.12.11 17:48:

Ale parádní ta bouda je. To zas jo!;)

hodnocení

Ono to teď už tak v prostoru není, protože je ze západní strany, (toje ta viditelná boční) přistavěna vysoká a dlouhá hranice dřeva, takže má i ten vchod od západu krytý. Snad si tam tedy v zimě zvykne. Bude to jeho první zima u nás.

elisme*
hodnocení

0x

No nevím jestli Vám to pomůže, ale když my jsme meli pejska tak jsme mu do boudy ze začátku dávali na každou noc flašku ( takovou tu termo jak se do ní dává horká voda) a naplnili ji jen teplou ( kdyby ji prokousl tak at se neoparí) vodou. Je ale pravda že to bylo štěně a podle jedné knížky mu to mělo připomínat mamiku, coz asi pripomínalo, protože se tam opravdu naucil na kazdou noc chodit. Také jsme mu tam dali jedno naše obnošené, nevyprané triko aby nás z toho cítil. Tak hodně štěstí. ;)

michalov*
hodnocení

0x

Nechte o spát u Vás v domě na chodbě na nějaké staré matračce či nějakém koberečku.Pes bere Vás a Vaší rodinu jako smečku a Váš dům jako "boudu",protstor,kde nocuje celá smečka. My máme salašáka a spí u nás na chodbě.

hodnocení

0x

Přečetla jsem si všechny příspěvky a nedá mi to, abych také něco nenapsala. :D

Prohlédla jsem si pěknou boudu, která byla dělána s láskou, ale je pro vašeho pejska krátká. Změřte si svého pejska, když si lehne a natáhne nohy, tak jak to psi dělají. Vašemu pejskovi by nohy koukaly z boudy. To je jen můj názor. *uf*Doma jsme měli dobrmany, ovčáka a směs, co ulice dala. Ne najednou.

Bouda pro psa, nemůže, / neměla by / stát na kachličkách, pes si před boudu potřebuje lehnout, třeba v létě, spí a hlídá svůj rajon. Kachličky, jsou ledové a ještě k tomu jsou různě poskládané, tak na lehnutí místo není. Bouda měla by stát někde, aby pes měl přehled po zahradě, nebo pozemku, ale musí vidět také na vaše dveře, na místa, kde se pohybujete. Píšete, že spí v altánu. Vidí z toho altánu na vaše dveře, nebo na vchod do domu? Jestli ano, tak boudu postavte do altánu. Když tam spí, tak bude spát i v té boudě. Jak je vidět s toho, že pes spí v altánu, tak mu venku dobře není. Pes hledá, kde by se schoval. Postavte boudu ke straně altánu, ne doprostřed. Můj osobní názor je, že pes přes zimu, by mohl spát v chodbě domu, třeba jen od noci, než jdete spát a ráno, jak se probudíte, ho hned pustit zase ven. Hlavně když venku hodně mrzne. Je to také jen pejsek.
Promiňte, je to jen můj názor. Dovolila jsem si přidat odborné rady zGoogle.
Jak připravit psí boudu na zimu/ informace z Google/
Jakmile se dostanou teploty blízko bodu mrazu, měly bychom psí boudu připravit na příchod zimy.
O tom, jak připravit psí boudu pro Vašeho psa na zimu je nutné rozhodovat již při stavbě nebo koupi psí boudy. Především by měla mít správnou velikost, měla by být dvoukomorová a měla by mít dostatečné zateplení (minimálně 4 cm polystyrén).
Zde jsou další základní parametry, které by měla mít každá psí bouda:
-zvýšený práh u vstupu psí boudy
Ten zajistí, že se nebude dostávat průvan po podlaze do psí boudy.
-zateplená přepážka předsíňky
Ta zajistí ještě vyšší tepelnou izolaci a tepelný komfort pro Vašeho psa.
-střecha ve formě víka
Střecha by měla být zasunutá do psí boudy jako víko. Tím je zajištěna dokonalá těsnost. Nevhodné jsou především střechy, které jsou na psí boudu jenom položeny a na několika místech ukotveny uvnitř psí boudy. Může totiž dojít ke vzniku malých mezer , které propouští chladný vzduch do boudy.
-stojné nožky
Ty vytvoří prostor mezi podložkou psí boudy a podlahou. Tím odizolují dno psí boudy.
Pokud již máte psí boudu postavenou nebo zakoupenou, můžete ji připravit na zimu pomocí několika dalších kroků:
-Podestýlka uvnitř psí boudy
Podestýlka je pro psa v zimě velice důležitá. Jako vhodná podestýlka se doporučuje sláma nebo si můžete koupit podestýlku u nás (vyrobena ze sušené dřevité vlny). Pes si v zimě udělá v této podestýlce svůj pelech, který mu pomůže udržovat jeho tělesné teplo. Podestýlku je nutné během zimy měnit dle opotřebování. Je také možné pořídit psovi pelech. Ten by měl být vyroben z takových materiálů, které nedrží vlhkost a plísně.
-Zakrytí vchodu
Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou můžete udělat pro zazimování psí boudy, je zakrytí vchodu psí boudy vhodným materiálem. V naší nabídce můžete najít vchodovou clonu z měkčeného PVC. Tato clona je odolná vůči velice nízkým teplotám, poškrábání a je průhledná. Alternativou může být deka, kterou připevníte na vchod. Vchodová clona zabraňuje chladnému vzduchu, aby pronikal přímo do boudy a je tak velice užitečným nástrojem ke zvýšení tepelného komfrotu Vašeho psa v zimě
-Vytápění psí boudy
Pokud máte starého nebo nemocného psa, můžete uvažovat o vytápění psí boudy. Topné těleso by ale mělo mít příměřený výkon. Není dobré pokud má topné těleso příliš velký výkon (více jak 80 W u největších psích boud). Rozdíl mezi teplotou v boudě a venkovní teplotou je potom příliš velký. Topné těleso by také mělo být chráněno krytem tak, aby se pes tělesa nemohl dotknout (Už teploty kolem 60 °C mohou psa popálit).
Než si koupíte psa aneb 7 otázek, na které byste měli znát. Informací je tam spoustu.
doplněno 11.12.11 00:04:

Ještě maličkost, misky na jídlo by měl mít uvnitř boudy. Nyní přes zimu. V létě voda je lepší dávat třeba do kbelíčku, někam do stínu.
doplněno 11.12.11 00:12:

Velikost boudy. Nemusíte pejska měřit, podívejte se na pejska, když stojí před boudou venku. Otvor, který má jako vchod, není na ležení. Když si pejsek zvykne na spaní v boudě, pak je možné mu na zimu dát na vchod kousek koberce. Koberec se rozstřihne na dvou místech na průchod. Chrání to psa v zimě před mrazem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]