Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych vyrobit hřad pro slepice, tedy nějakou desku nebo bidlo, na kterém by v noci spaly. V současnosti spí jednoduše na zemi, což asi není úplně vyhovující, protože vlastně sedí ve svých výkalech.
Četl jsem na jednom diskuzním fóru, že by takový hřad měl mít průměr zhruba 8 cm. Chtěl bych se zeptat, jestli by pro tento účel stačilo použít plochou desku, kterou bych mírně zaoblil a zkosil bych hrany. Anebo je třeba použít kulatinu o tom průměru 8 cm? Jde mi o to, aby se na tom těm slepicím dobře stálo a aby neutrpěly nějakou újmu.
Děkuji za radu!
www.ifauna.cz/cla/... tady se dočtete jak by to mělo vypadat.A z vl.zkušenosti vím,že když se jim to nebude líbit tak na to nepolezou.Mě začaly spát na obyčejným prkně.
Lepší je ta kulatina, většinou je to smrk. Nejde o stání, slepice i kohout si na hřad vylétnou a po chvilce vrtění nohy jaksi pokrčí a jakoby usednou. A tam je pak dobrá ta kulatina (stačí půlkukatina, ale mohla by se prohýbat), protože ji kury pařátem v přirozené poloze mohou obkreslit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.