Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřad pro slepice - jaký tvar?

Od: pidgin* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych vyrobit hřad pro slepice, tedy nějakou desku nebo bidlo, na kterém by v noci spaly. V současnosti spí jednoduše na zemi, což asi není úplně vyhovující, protože vlastně sedí ve svých výkalech.

Četl jsem na jednom diskuzním fóru, že by takový hřad měl mít průměr zhruba 8 cm. Chtěl bych se zeptat, jestli by pro tento účel stačilo použít plochou desku, kterou bych mírně zaoblil a zkosil bych hrany. Anebo je třeba použít kulatinu o tom průměru 8 cm? Jde mi o to, aby se na tom těm slepicím dobře stálo a aby neutrpěly nějakou újmu.

Děkuji za radu!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

2x

www.ifauna.cz/cla/... tady se dočtete jak by to mělo vypadat.A z vl.zkušenosti vím,že když se jim to nebude líbit tak na to nepolezou.Mě začaly spát na obyčejným prkně.

hodnocení

1x

Lepší je ta kulatina, většinou je to smrk. Nejde o stání, slepice i kohout si na hřad vylétnou a po chvilce vrtění nohy jaksi pokrčí a jakoby usednou. A tam je pak dobrá ta kulatina (stačí půlkukatina, ale mohla by se prohýbat), protože ji kury pařátem v přirozené poloze mohou obkreslit.

uska*

Kulatina se nedoporučuje, to bývalo kdysi. Nejhodnější je bidlo ze střešní latě se zkosenými hranami. Jen bude problém nyní slepice naučit na bidlo když se naučily spávat na zemi. CHce to trpělivost a i po setmění sem tam nějakou na bidlo posadit, další to časem odkoukají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]