Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamosce uhynula andulka

Od: tomas997799 odpovědí: 27 změna:

kamosce uhynula andulka .Ona ji posorovala uz delsi dobu ze neni vse jak ma byt a domniva se že se ji otravila bužirkou z tyček na kleci ale neni si jista . poradte mi nekdo prosim*mala*

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sisinka*
hodnocení

3x

I kdyz to byla jeji prvni andulka,tak preci kdyz videla,ze neco neni v poradku,tak mela vyhledat vetrinare.Nez si poridila kamaradka ptacka,mela si nejprve prostudovat,co takovy ptacek potrebuje k zivotu,jak se o neho dobre a spravne starat.Mozna mu koupila spatne krmeni,a mela andulka vubec vodu na piti?A nejak nerozumim tomu,jak pises ze ji dala do tepla.To predtim byla nekde v zime?A kde mela andulku pred tim?Kazdopadne doporucuji nez si ty,nebo kamaradka poridite dalsi nove zviratko,prostudujte si nejprve nejakou literaturu o chovu.

tomas997799
hodnocení

Ona ji mnela vkleci doma v bytě a kdyz to sni bylo spatny tak ji dala pod lampičku do tepla . To se dověděla v knizce ze kdyz je andulce spatne tak ze ji ma dat do teplaaaaaaaaaaaaa.!

susenka*
hodnocení

0x

Tak nějak nevím na co se ptáš? Jak máme vědět co jí bylo? a byla s ní vůbec u veterináře? Ona jí pozorovala a nikam s ní nešla?

tomas997799
hodnocení

ona to je jeji prvni andulka tak si mislela ze to bude dobry dala ji do tepla a andulka ji po 2 dnech uhynula . Ale on se domniva že jeji andulka se otravila bužirkouuu zklece

lenulinka*
hodnocení

0x

Ráda bych zareagovala na odpovědi. Já jsem taky měla nemocnou andulku, ale už jse z toho dostala. když jsem si prohlížela všechny nemoci a jejich popis v brožurkách všude psali"jděte k veterináři", ale pak jsem narazila na stránku jednoho zkušeného chovatele a ten psal, že většina veterinářů se tolik nezajímá o andulky a jiné ptactvo. Byl jste někdo s andulkou u veterinář?

des*

Nedělal bych s tím ciráty,andulka je pták za pár kaček a koupit si nového není problém.Zkrátka nechtěla žít a tak šla do ptačího nebe.Z té bužírky to být může,nikdy jsme takovou klec neměli a nic nám nesc...o.

susenka*

No ale stejně to je živé stvoření které cítí, vůbec nejde o to že stála "pár kaček". A tu celou dobu než umřela mohla mít strašné bolesti.

des*

Jistě,ale já jsem jí je nedělal.

alikkkkk

andulka je pták za pár kaček?! jak tohle můžete napsat?! Vám bych tak svěřila nějaké zvíře! i pes s útulku stojí pár kaček, v každé inzerci se píše že darují kotátka, ty sou tedy zadarmo! a myslíte že jejich majitele mrzí mín když jim umřou?! tady přece nejde o peníze! je to živí tvor!

des*

Naučte se češtinu a potom budešte na úrovni Začátek věty=velké písmeno,6chyb,živí tvor-jaký tvor,živý.7chyb na takovém kousku,to už je výkon,žyvytelko.Něco se vám nelíbí,tak to holt nečtěte.

ludak*

Naopak si myslim že je potřeba zjistit proč uhynula i když jí to už nepomůže tak příští andulka by to mohla ocenit.

sisinka*
hodnocení

0x

Dobry den,nechci se tu s nekym hadat,ale zarazil me pristup nekoho,kdo muze napsat ,,ze zahynula jen andulka za par korun,, no to snad nemyslite vazne,vzdyt je to zive zviratko jako kazde jine,byt za par korun.*cert*

kol

Tak se nehádejte a kušujte.Víte že se dávají v zoo andulky hadům na sežrání?Bílé myši dravým ptákům?Útlocitnost s mírou ,jo?.

susenka*

No jo, ale chápete že ta andulka musela mít pár dní velké bolesti?!

dadak*

Správně,měli s ní fláknout vo zem a dát hadovi do zoo.

ježíš to je téma,tak klec je asi stříklá komaxem,prášková barva,klovala to asi z nejakýho důvodu,spíš když si nějaký zvíře pořídím tak se seznámím s jeho chovem,andulka potřebuje jak proso tak vitamíny,vodu a sephijovou kost aby si měla o co brousit zobák,taky když je jedna nudí se,jinak klidně mohla mít nějakou nemoc,pokud jí dala pod lampičku do tepla tak se to kolikrát ještě urychlí,většina ptáků má prujmová onemocnění,to je dokáže rychle zabít,kolikrát si to donesete už z obchodu a aniž by ste to tušili ,změna prostředí teplota a stres a pták to má sečtené,jinak zima jim neva,měli jsme je venku ccelou dobu mrazy,jen nesmí mít pruvan,a stím fláknutím o zem,jednou mě doktor doporučil u chovu taky utratit 50ks,nevyléčitelné,tak co máte koukat jak budou se trápit a čekat,občas je to pro ně milost.

martinaa*

Jako chovatel hadu se nad timto musim pozastavit... jiste, mys, andulka, krysa, potkan, morce, kote, kralik... to vse je mozna dat hadovi jako potravu. Nicmene - chovatele odlisuje od sadisty prave ta mira utlocitnosti a treba i ucta k potrave. Me je lito kazde mysi, kterou hadovi davam, nicmene to beru jako zakon prirody.

Kdo se k tomu stavi stylem "vsak umrelo jen zvire za par korun" - do sadisty skutecne daleko nema. Jednoho z hadu mam uz 12 let, od kamaradky za par piv, protoze nebyl urceny k chovu. Cena si 100kc. Nikdy bych o nem nerekla, ze je to jen zvire za par korun. Je to muj mazlik, tak jak jini maji psa, ja mam hada. Neni to o nic mene.

lenulinka*

Já nevim jestli je nejlepší bavit se o tom kdo je tady sadista a kdo ne.

Někdo zde vznesl otázku: jestli je možné, aby se andulka otrávila bužírkou na mřížkách klece?

Vy se tu, ale bavíte o něčem jiném(z části).

Co víte měkdo bude mít nemocnou andulku, která mu oklovala bužírku z klece a bude hledat pomoc zde. Přečte si vznesenou otázku a doufá, že zde najde i odpověd*bzum*. Tak to mi řekněte jakou odpověd asi tak najde!*zed*

martinaa*

Mam pravo vyjadrit zde svuj nazor. Jinak . pokud se podivate do 90% otazek, tak spolu radcove diskutuji, komunikuji, sdeluji si sve nazory a postoje.

Reakci na tu buzirku mate nekolik, staci si to poradne precist:)

lidus*
hodnocení

0x

Krásně jste se tu hádali vážení rádcové. I já si myslím, že andulka je ptáček za pár kaček, vyšetření u veterináře drahé a u ptáčka se velmi špatně poznává co mu je. Je to sice smutné i naše velmi krotké andulky které i mluvily byly členy rodiny ale přece jen se to stane a každý chovatel s tím musí počítat. Kamarádka ať si koupí novou. Pochybuji, že by se otrávila bužírkou, jeví se to jako nesmysl.

martinaa*

Nekdo bohuzel nebere andulku jako kus za par korun, ale jako mazlika. Nekdo ma psa, jiny andulku, dalsi jesterku. Kdyz zemre, kazdy majitel (pokud to nebere na kusy, neni velkochovatel nebo prekupnik) bude z teto ztraty kamarada smutny.

lidus*

Martino, to je v pořádku, žádné bohužel. Každé zvíře co jsme měli byl člen rodiny, naše zvířata mají vlastní hřbitov a nestydím se jim tam rožínat svíčky. Přece jen vztah s hlodavcem, kočkou nebo se psem je intenzivnější než s rybičkama nebo ptákem ale i tak vím už v den kdy si ho beru, že mě pravděpodobně nepřežije. Já jen chtěla říct, že to léčení je dražší než ta andulka a výsledek velmi nejistý.

martinaa*

To plne souhlasim, pokud leceni dalekosahle presahuje cenu zvirete, hodne lidi inklinuje k bezbolestne smrti. I u hadu to takhle chodi (take jsem musela dat mazlika zmrznout, jak se to bezne dela:( )... jen jsem nesouhlasila s vyse napsanym nazorem, ze stejne je to stejne zvire za par kacek, tak co. Jakoby touto nizkou cenou zvire vlastne ztracelo pravo na nejaky vztah s majitelem...

cocinkamichalka*

Souhlasím s Martinou, že nejde říct, že zvíře za pár kaček je "méněcenné". Já mám ke svým Kubíkům vztah lepší než k psovi, ke kočce i k leckterému člověku. Někdo je prostě "psí", někdo "kočičí" a někdo ptačí".

Je však pravda, že jakékoli léčení takto malého ptáčka je velmi obtížné. Mám to za sebou, bohužel moje předešlá andulka i přes podávání antibiotik a veškerou péči zemřela v ordinaci po podání injekce. Veterinář mě varoval, že tak malého ptáčka to může zabít. A stalo se. Ještě Kubíka "ohledal", zjistil, že byl vyhublý na kost, takže zřejmě špatné trávení. :( Už je to přes tři roky, stalo se to 11. září. Byl to pro mě hrozný, traumatizující zážitek.

kol

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys hejkal 05. 12. 2011 04:53:07
nevadí, když píšeš pod různými nicky z jednoho počítače do jednoho vlákna..vadí, když provokuješ, a tvoje odpovědi nejsou k věci a nepomáhají tazateli.. pravidla -Z1občas spravedlnost prohlédne a dokáže postihnout
lenulinka*

Z jdené strany má des pravdu: andulk ase dá koupit nová, ale z druhé doufám, že des chápe že jakékoliv zvířátko přiroste člověku k srdci. A v prvním momentu je člověk na prášky. Rozhodně nemá smysl se o to hádat!*srdce*

martinaa*

NIkdo nikoho neprovokuje, pokud se ti to nelibi, tak diskuzi necti. A na urazky od takovychto schovanych anonymu - poseru jsem zvykla, tudiz muzes pokracovat:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]