Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr labradora

Od: hanzelkatom784573 odpovědí: 24 změna:

Dobrý den

již delší dobu máme myšlenku pořídit si kávového labradora.Jsme mladí manželé kteří zjara začnou stavět domek ,takže sháníme dostatek informací.Třeba jestli je dobré aby byl navyklý jen na ven a nebo i na doma?

Bydlíme na vesnici,takže bych volil cestu aj aj.Nechtěl bych naletět ale prodejců labradorů po dobrých rodičích s pp jsou mraky a zase kupovat čistokrevného s pp mi přijde zbytečné,protože ho sice chceme mít jako miláčka na doma a jednou i pro děti,ale výstavy a takové to opravdu né.Samozřejmně že výchova a výcvik,ale né zase nějak na profi úrovni.

Poradte prosím.Spíš bychom fenečku.Královéhradecký kraj-okolí Náchoda

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

3x

Labradori jsou velmi spolecensti psi nejsou vhodni na to aby byli venku a sami pro ne je dulezityhlavne kontakt s lidma to ze ma papiry neznamena zemusite jezdit po vystavach ale zarucuje zdravi a kvalitu psa ono se to nezda ale je to jak u lidi stejne jak dite po inteligentnich rodicich ma velke predpoklady ze bude inteligentni tak je to i u psu ale to je na moc dlouho pokudmate zajem se vsim ohledne labradoru vam pomuzu a poradim mam dlouholete zkusenosti s timto plemenem...

hodnocení

2x

Musím souhlasit nahoře s rádcem. Pes s rodokmenem není jen o penězích. Rodokmen vám zaručuje zdravého, očkovaného psa, po velmi dobrých rodičích, který nebude mít problém s výcvikem. Zdravotní stav štěněte, vám u psa bez papíru, nikdo nezaručí.

hodnocení

2x

Za prvé bych nejdříve postavila ten domek, teprve pak se ohlížela po pejskovi. Při stavbě bude plno starostí, běhání, zařizování, na psa a jeho výcvik nebudete mít čas. Také by bylo dobře, aby měl své pevné teritorium, zahrádku, a to bude v pohodě až v tom novém bydlení. I vy po dostavění budete spokojenější, že bydlení už je zajištěné a budete se moci svému psímu kamarádovi naplno věnovat. Nespěchejte, píšete, že jste mladí, pejsáčka si ještě užijete.

Tu barvu také nemusíte mít tak vyhraněnou. Ti čokoládoví jsou sice krásní, mají zelené oči, ale: Známá paní má čokoládového a žlutého. Pěkně se jim věnuje. Čokoládový je mezek, dělá si, co chce, při procházkách utíká, rodina pak lítá po vsi a hledá Gastona. Ten žlutý je takové dobrotisko, od paní se nehne, při vycházkách se jí drží, nikdy jí neutekl. Takže ono to opravdu není v barvě srsti.

Jinak labrador je pes společenský, měli byste ho mít doma a věnovat se mu. Nejhorší je zavřít ho do nějakého výběhu 3 x 3 m. Dobrou péči Vám oplatí láskou, mají totiž úžasnou povahu. Proto jsou vybíráni pro canisterapii či jako vodicí a asistenční psi.

Ještě dodatek: Postarejte se svému psovi o hodnotnou četbu. Ne žádný brak. Tady Aron zabral mou postel a čte si román Co život dal a vzal od Betty Mac Donaldové.*smich* Jaga.

Výběr labradora
hanzelkatom784573
hodnocení

Zdravíme

Máme to vše v plánu.Nejdříve pořešit a dokončit stavbu.Povolení je,penízky snad dopadnou-řešej se.Takže dříve jak v roce 2013 v létě nebo na podzim to nebude.Procházky se psem?To jesnad samozřejmost.Vesnice je výhoda.Je tam furt kam jít.Taky bydlíme kousek od Náchoda,takže přírody tu je dost-aspoň konečně poznáme své okol.

Prozatim mám doma Jak poznat psí duši od Desenského,Labradorský retrívr od B.Duke a potom nějakou knížku o štěňatech od Harriesové.

Vždycky naši mněli psa,kočku a jiná zvířata,takže takový nýmand už ted nejsem.Ale už se těším až budeme spokojená rodina.

Mám švagrovou,která je sluchově postižená a když jsem viděl,jak se jí když byla na mé svatbě líbil ratlík pochybné rasy z vesnice kterého se naši ujali,tak to bude dobře i z tohoto hlediska.

No a nějaká bouda-to možná tak jen na zahradě kotec kam by se mohl schovat,ale jinak bude mít své místo doma.

Kdo víjestli si nepořídíme dva to je ve hvězdách

medwed*

Ano to je velmi dobry vyber pan.Desensky je snad nejlepsi clovek ktereho znam jeho vycvik je opravdu prevratna metoda na svete nikde jeste nezdokumentovana a rekl bych epochalni. Pokud ho nejaky pes neposloucha utrati ho a to si myslim ze ma myslenku a psi si z toho vezmou ponauceni pro priste vrele doporucuju! Hele vykasli se na psychology a psychyatry kazdej kdo takovou knihu pise tak ji pise ze sveho pohledu jednoho cloveka a to jak jiste uznas je dost malo, ja se hodne naucil na psich forech kde pisou sve poznatky stovky lidi a to uz je nejaky rozdil nad tim hodne premyslej...

hanzelkatom784573
hodnocení

Myslím že není špatné si přečíst více pohledů.No a co je na psychologovi špatné?Když zdědíte nebo vezmete si z ůtulku psa ,kterej má nějakej problém tak proč ne psycholog.Nebo Vy snad když máte problém třeba jen sám se sebou co se týče psychiky nebo zdraví a víte že něco není v pořádku tak nejdříve běžíte na fora a až potom k doktorovi?

Kdyby lidé podle for stavěli třeba svépomocí domy a daly na rady lidí,kteří sice po dobu stavby získali nějaké zkušenosti,ale nejsou to odborníci tak by se mnohokrát nedopustili chyb který zjistěj až když jim barák stojí.

Prostě si čtu to co mne připadá zajímavé a z čeho si můžu něco vzít.A za to mne tu nikdo nemůže pranýřovat.

ludak*

Desenský co já vim tak psi před utracením zachranuje tak nepište hlouposti

hanzelkatom784573
hodnocení

Děkuji že mne aspoň někdo pochopil a podpořil.Mám od něj knihu a že jsem toho v životě moc nepřečetl tak tato kniha mne dost pohltila.

ludak*

Má i webovou poradnu tak si mužete počíst co je zač.*palec*

psycholoog-psu.com/...

ludak*

Odkaz nebude fungovat pač muíte smazat to jedno o co jsou vedle sebe.prostě mi nebylo dovoleno napsat to normálně prý je to zakázané slovo*nevi*

katerina77*
hodnocení

1x

U labradoru bych rozhodne vubec neuvazovala o bezPP psovi a i u PP chovu si dobre prohlidnete zdravotni vysledky predku a pokud mozno i vysledky uz odchovanych stenat po danych rodicich. Labradori hodne trpi na dysplazii kycli, do chovu jsou pripousteni jen ti s dobrymi vysledky, ale i tak proverujte a ptejte se a vybirejte. Pokud si koupite labradora bez PP, to riziko, ze bude mit kycle nemocne je mnohonasobne vyssi a nestoji to za to. A ptejte se i po vysetreni na EIC, jedna se o syndrom vycvikoveho kolapsu, ktery bohuzel u labradoru taky neni nicim vyjimecnym a takhle postizeny pes kolabuje pri jakekoliv namaze. je to pravdepodobne geneticky podminena zalezitost, takze berte jen stene po vysetrenych zdravych rodicich. A jen poznamka na zaver, az budete colat chovatelum - hneda barva u labradoru se nazyva cokoladova, ne kavova :) Hodne stesti pri vyberu a radosti se stenatkem!

hanzelkatom784573
hodnocení

Předem děkuji

Nechci koukat jen na cenu,ale i na podmínky chovu a chovatele jako takového.Pejsek by mněl mít i své místo doma a to se zařídí.Jedná se mi spíše o to jestli neznáte někdo tu na královéhradecku solidního chovatele čokoládových labradorů?Mám doma nějaké knížky,takže vše beru předčasně a nechci to mít jen jako ozdobu k domečku a už vůbec né jako hlídacího psa,ale zvířata ke mně odjakživa patřila.Proto se zajímám s ročním předstihem o vše co bych mněl vědět.

Taky se spíš přikláním k papírovému pejskovi.

zakus*

Labradora 100% s PP. To se dá říct i o ostatních plemenech. Jak už zde bylo napsáno PP hodně snižují ryziko zdravotních problémů.

Řešit pár tisíc v rozdílu ceny je obrovský omyl, protože pořizovací cena psa je v celkových výdajích ta menší položka.

Pokud chcete příští rok stavět, odložte pořízení psindy ještě o rok ať se ji potom můžete na 100% věnovat.

Pročtěte si web www.muj-labrador.cz ,chovné stanice zde www.retriver.cz/c/... .

doplněno 03.12.11 22:01:Roulette Cashier van de Weeward z

www.dracominor.un/... je taky náš táta.

Výběr labradora #2
hanzelkatom784573
hodnocení

Děkuji za radu

Máme to v plánu,ale už příští rok se rozhlédnu a začnu jednat.Pesan příjde samozřejmě do hotového.Takže spíše v létě 2013

Děkuji za radu a třebas sem za čas vložím foto

Tom

medwed*

Rovnou ti reknu jak slysim nekoho ze si vybira barvu driv nez psa je jasny o co mu jde jen o modni doplnek a ne o psa a to se mi opravdu hnusi doporucim ti jedno vyber si chov zajed tam a kterej prcek ti padne do oka toho si vem. Doporucim ti jeden chov ale predem te upozornuju nedavaji stenata kazdemu my jsme u nich byli 3hodiny na pohovoru a az na konci nam rekli ze nam stenatko daji mozna je to kus ale my jeli 300km nase fenka ma 5let a doted dekuji vsem kdo nas do toho navezli...

doplněno 03.12.11 21:34:

dracominor.unas.cz/...

hanzelkatom784573
hodnocení

Tak asi takto

Za prvé bych byl rád kdyby mne lidi nesoudili pokud mne neznají.Myslím že to že chci labradora a čokoládovýho není nic špatného.

Za druhé si nemusíme nalhávat to že tato barva ještě oprti černé a zlaté není tak častá.

Za třetí než něco budu kupovat tak se budu chtít podívat na celý chov-prostředí,fenku.

A netvrdím že si pojedu hned kupovat psa.Nechci si zvednout prestiž tím že budu mít zatím né tak rozšířené barvy pejska a ego už vůbec né.

No a na modu si vážně nepotrpím.Vám když se líbí nějaký tip auta tak nekoukáte na barvu,nebo co to s vámi je že mne takto soudíte?

No a za další.Děkuji za odkaz mrknu se na to.

medwed*

Nedovolil bych si te soudit jen proste tipuju protoze ted je v mode hneda barva i kdyz nejhezci je cerna jak uz z pohledu barvy lesku a i doteku protoze mame dost znamych co maj psi vsech barev a odstinu dokazu to posoudit.

Přesne jak se tu zminuje pokud chces stavet pockej az bude hotovo labik potrebuje v podstate 24h denne kontakt s clovekem aspon z mojeho pohledu no nejsem nejakej odbornik ale po 5letech se psem si troufnu rict ze uz mam docela prehled...

Jak rikam na tohle tema by jsme se mohli bavit hodiny jak o vyberu chovu ceny a barvy tak o vychove pristupu a zabave ktera je spojene s pesanem...

kdyz budes potrebovat poradim i soukrome na PM neni problem.

martinaa*

ifauna.cz/...=

Tady mate labradory v kralovehradeckem kraji:)

venda*
hodnocení

0x

Zdravím.My jsme si asi před 3 měsíci taky pořídili labradora jako štěně. Labradory vřele doporučuji, já bydlím také na vesnici a pejska máme venku. myslím, že je to dobrý hlídač,ale k dětem - a k rodině se labradoři hodí na 100%!. To jsou vyloženě rodinný psi. Samozřejmě na ně musí být čas, hrozně rádi chodí na procházky a aportují cokoliv,co jim přijde do tlamičky:). A labrador se také hrozně rád v létě koupe. Je to vyloženě vodní pes. Ten náš, když mu byl měsíc a půl, už se snámi v létě koupal v rybníce a taky krásně plave.

Labradoři jsou lidumilové,ale také dobrý hlídači!

fran
hodnocení

0x

Má-li být labrador labradorem, určitě s průkazem původu. Projděte si chovatele, co budou mít štěně k odběru, inzerují třeba v časopise "Pes přítel člověka" atd., (nebo internet), jejich chovy, nedejte na prvního. Zajeďte k nim, prohlídněte si, jak to u nich vypadá s rodiči (častěji s rodičem, druhý bývá odjinud) štěněte, popovídejte. Rodič cacib není na škodu, i když pak nebude následovat výchova pro výstavy. Neváhejte s chovem z druhého konce republiky (není tak veliká*bezim*), je to investice na minimálně 10 - 15 let, pokud bude vrh dobrý, dobře na vás působit. Pokud si vyberete štěně, které se z klubka ostatních vybatolí první, "vybere si vás", pozor, je to dominantní pes. Potřebuje potom velmi pevnou ruku, má tendenci velet. Perfektní zvíře ale *palec*- pokud jste "pejskař" zkušený a umíte to se psy.

hanzelkatom784573
hodnocení

Děkuji Vám velice.Zatím jsem u knížek ,to abych se připravil na přírustek teoreticky.Vždy jsme mněli doma oříšky,ale ted to zatím nejde až postavíme a budeme zabydlení.Vaše odpověď je pro nás zatím přínosem.Vím že to bude něco jiného než mít doma podvratáčka,ale aspoň se o něj budeme více starat a budeme vědět co máme doma za rasu.Co mu budeme kupovat za granule a jaké povely ho naučíme,aby aspoň základní povely uměl a nebyl agresivní na ostatní pejsky a domácí zvířata no a lidi také.

Každý pes se dá zkazit tak proto když ještě nemáme rodinu tak proto nějaké plemeno pro rodinu a hodné na děti a postižené.

Díky Tom

Tome, líbí se mi, že přistupujete k výběru pejska zodpovědně.

Nelíbí se mi, že se vyjadřujete s despektem o podvaťáčcích. Labrador je krásné zvíře a měla jsem ho. Veterinář ale říkal, že je to plemeno už hodně přešlechtěné, proto méně odolné a náchylnější k nejrůznějším nemocem a poškozením. Za tu krásu se prostě platí.

Měla jsem i podvraťáčka Čertíka, zachráněného a byl to takový pejsek, jen promluvit. Chytrý, poslušný, čistotný, měl v sobě prostě něco, že jsme ho ani nemuseli moc učit, co smí a co ne, sám se choval naprosto bezvadně. Nikdy nezpůsobil sebemenší škodu. Měl krásnou psí duši. Takže i podvraťáček má něco do sebe a jsou mezi nimi krásní pejsci. Jaga.

Tohle byl on, můj Čertík:

Výběr labradora #3
hanzelka78*

Jé ten je krásnej

Já to tak vůbec nemyslel že se mi pouliční plemena nelíběj .Maj své kouzlo a šibalský oči.Čekaj kdy provést nějakou lumpárnu.Zrovna předloni nám stářím 15, 14,5 , a 14 let pošli tři psi.

Rodiče už žádného nechtěli ale vydrželi to asi dva dny.Ještě než Ronny odešel,tak za ním chodil místní nalezenec.Pak odešel a naši se ho ujali.Pokud se mi to podaří tak pošlu odpoledne foto.Je to něco mezi psem a žábou.Skáče jak maxipes fík.Je bomba-ty jeho korálky mezi chlupama,přírodní rozcuch.

Labrador je můj asi 5 letej sen a budu rád když se mi to splní.Jinak máme ještě bílého kocoura a taky není papírový.Doma se tak ale chová jako kdyby mu to všechno patřilo.

Musím jít makat jsem v práci,takže zatím Ahojky Tom

ludak*

Pořádně překříženej kříženec je nejlepší PLEMENO*srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]