Nejste přihlášen/a.
Ahoj, již jsi se na cvičáky zde jednou ptala. Podívej se do diskuze ze dne 10.11. www.poradte.cz/zvirata/3320-vycvik-agility-v-praze.html
Pozor na pravidla poradny. Z6- Je zakázáno pokládat stejnou otázku dvakrát.
ja mam fenku bígla a agility jí jde suprove a chodíme taky na dogdancing a taky jí to jde takže nevidim problem začít s agility
Ahoj,
já mám fenku bígla a agility taky děláme (no teda teď máme přestávku čeká štěniska) ale takhle já s ní začala v době kdy už byla na cvičáku obstojně ovladatelná. Dřív mi to příjde jako blbost - kvůli kontaktu s tebou je potřeba aby se na tebe pejsek soustředil a to je pro něj těžké..takže doporučuji nejdřív cvičák (ale tosi už asi chodila) a pak až začít s agiltiy. Jo nenechej se odradit! Protože to že je to "bígl"
uslyšíš možná víckrát.. nás málem z jednoho kurzu vyhodili ..jako na začátku před cvičením protože jak paní se zápisníkem uviděla bígla tak hned jeslti jako má přivolání a že není čas psa při agility nahánět po celém cvičáku
( a že jeslti máme nějakou poslušnost za sebou..a tak no
zajímavé bylo že do ostatních pejsků se nenavážela..
Nic doporučím den před agility nebo aspoň večer nedávat žrádlo aby byl pejsek hezky namotivovaný..nám jde běhat dobře na hračku..teřeba balónek..a co se mi teda osvědčilo..doporučuju zvládnot dlouhodobé odložení..krásně se pak vybíhá když se dá pejsek na začátku odložit.
Ahoj ,
Cvičák už máme za sebou Jo jo to mi něco povídej , když jsme se na cvičáku učili přivolání , tak k žádnýmu psovi neměla cvičitelka komentáře jen typu : jo dobrý to bylo , spuer , trošku to zlepšete .. Ale vždy když jsme šli mi a musím říct , že mu přivolání většinou šlo líp než ostatním pejskům , tak k nám měla vždy nějaké připomínky typu : mohlo by to být lepší , tohle děláte špatně atd.. Pak když se nám to nepovedlo a Beník ( tak se jmenuje můj hafan) běžel místo ke mě , na druhou stranu cvičáku kde něco patrně něco cítil a asi tam i něco bylo , protože tam čmuchal když přicházeli , tak paní cvičitelka měla dlouhý proslov na téma bígl .. Její slova : vidíte typický bígl , i kdyxž s ním budete cvičit přivolání tak vám na 80 % zdrhne a to vykládala , tak aby to šlyšeli všichni co tam byli .. Když jsem jí řekla , že bígl nikdy nebude poslouchat jako její vlčák na 100 % , ale když s ním budu pilně cvičit , že bude dost poslušnej . A kdybys viděla v tu chvíli její obličej .. Když jsme pak dělali nějaký základníí překážky , tak to Beníkovi šlo skvěle ale že by ho někdy pochválila jako ostatní psi? Nikdy!
Na poslední hodinu byla uspořádaná taková malá soutež v tom co jsme se naučili. Hodnotili to 2 cvičitelky od 1-5 ( jako ve škole ). Začínalo se chůzí u nohy tam nám šla pocelou dobu a tak jsme dostali - 3,4 ( samo sebou že 4 od naší milované cvicitelky) . Přivolání to se nám povedlo takže sme dostali 1 ,2 ( té se zase něco nezdálo ..) .Za sedni , lehni a vstan jsme dostali 2,2 . Aport 1,2 . Přecházení lávky 1,1 . Skok přes překážku 1,1 . A odložení za 2,2 .. Nakonec jsme skončili k velké nelibosti naší hl. cvičitelky celkově z 15 psů 3. Dostali jsme diplomy atd.. A když vyhlašovala mě a Beníka nezapoměla přidat komentář , že by jsme se ještě měli zlepšit a doufá , že nám Beník nikdy nezdrhne ..
Popravdě byla jsem ráda , že jsme z toho cvičáku vypadla .. Ale i když jsme někdy na procházce nebo na výletě tak často slýcháme jé ten je pěknej ale je to bígl ten neposlouchá atd.. Nejradši bych za tu větu vraždila ..
Jenou jsme byli na výletě v ZOO . Potkali jsme nějakou malou holčičku s tátou alias psím "odborníkem". Holčička si ho začla hladit a říkala tátovi , že by chtěla taky takovýho . A táta jí odpověděl : Bígla nechcem ten neposlouchá a ještě se na mě koukl s takovým výrazem .. Já mu odpověděla že pokud se psovi nebude věnovat a nebude s ním cvičit tak nebude poslouchat žádnej pes .. S bíglem je to sice težší a musíte se mu víc věnovat ale za to to jsou osobnosti! =)) On na to že bígl je prý hrozně neposlušný že to četl na internetu a že se vůbec nedá vychovat a já na to - tak to asi máte špatné informace místo čtení chytrejch "pejskařů" se radši zeptajte v nějaké chovatelské stanici kde tomu rozumějí ..
A užili jsme si to i u jednoho veterináře ten pro změnu výklad o tom jak ho musím pořád civičit a cvičit a bejt přísná .. Hlavně když byl Beník tak aktivní že mu nemohl píchnout injekci .. Byl na nás tak nepříjemný že od té doby se Beník úplně klepe už když sedíme v čerkárně a pak když musí na injekci tak už se chudinka nebrání a celej vystresovanej sedí na tom stole a čeká co se s ním bude dít .. Veterináře jsme změnili ale Beník už se bojí i u našeho nového , který je suprový a vždy nám poradí a nikdy nemá řeči proti tomu že máme Bígla =))
Takže nás už snad nevykolejí nic :D ..
Moc děkuju za vaší odpověd! =))
A gratuluju k štěnátkům =) Určitě budou nádherný )
Jak vidím tak nevraživost k bíglům světem vládne ( To je mi líto ...my to měli podobné..jako se zkušenostma..
Nemáš fotku? Jakej je to fešák? ráda se pokochám)
Přesně pokud se mu budeš dál takhle hezky věnovat tak bude šikovnej a hodnej a je jedno jesli je to bíglík nebo není.. máš pravdu jsou to osobnosti ale třeba já tím že nemám srovnání že je to můj první pejsek tak nemám pocit že by byla nějaká pomalejší..nebo hůř že by se učila
My klikrujeme neznáš to? Já jen je to super věc. Sice se nedá zrovna využít na agility..na parkuru ale rozhodně pomáhá při učení nových kousků, triků..my na něj učili i to odložení a na agility jsme na něj trénovali slalom.
Na našem cvičáku jsme si vyslechli spoustu keců ale dneska (my tam chodíme už 2roky) už o mé fence nikdo neřekne nic špatného protože všichni koukají s respektem jak je šikovná - chůze u nohy, změny poloh, přivolání, a tak dál..ona umí navíc i třeba štěkat na povel, válet sudy , podbíhat pod nohama, dávat pac a další "blbinky
" Dokonce jsem slyšela že moje fenka není bígl
Takhle dost lidí mi taky fenku obdivuje a pak se ptají proč že je tak klidná..je fakt že my s ní chodíme 2x týdně cvičák nebo agility..nebo obojí jak to vyjde..takže se nenudí a to je u bígla hodně důležitá věc..jak se nudí začínají vymýšlet kraviny..
Ještě je taky důležité pejska nerozmazlovat.. to píšu i pro tebe..protože oni pak kolem puberty a dál můžou utíkat..takže nerozmazlovat a nikdy nehonit když ti náhodou uteče..nebo spíš vyběhne..třeba ta moje to na mě taky občas zkusí ale ví že já ji nikdy nehodím otočím se a jdu pryč to máš vidět jak rychle běží za mnou ..nebo domů
No prostě jsou to úžasní psy je s nima sranda a ať si kdo chce co chce říká se správnou výchovou jsou to absolutní zlatíčka!
Úžasnej pejsek ) a krásný fotky..
moje beruška vypadá takhle (foceno před březostí)
No s klikrem to není moc složité. Nejdřív se pejsek musí takzvaně aklikat. Jde o to že si potřebuje zvyknout na zvuk klikru který pro něj má znamenat = odměna..Dělá se to tak že si vezmeš horu pamlsků sedneš si k pejskovi a klikneš klikrem dáš pamlsek..,klikneš klikrem dáš pamlsek..a tak pořád dokola..chvilku max 5 minut tedn den to můžeš ještě jednou opakovat..mě doporučovali takhle aklikávat 3-4dny. Až máš pejska naklikaného to poznáš reaguje ti na zvuk..protože už je to pro něj spojení klik=jídlo. Vždycky když klikneš musí dostat odměnu ať jsi klikla omylem nebo schválně..vždycky to je asi nejdůležitější..
Pak už můžeš začít učit nové triky. Klikr je od toho aby označil žádoucí činnost nebo ještě líp to co se tomu co od pejska chceš nejvíc přibližuje..s klikrem vlastně hraješ s pejskem takovou tu hru samá voda , přihořívá..přihořívá..hoří Pejsek na začátku neví jaký cvik od něj chceš..nerozumí slovům takže nejdřív klikáš bez slovního příkazu jen jakoby za to co je cviku co nejblíž..např. Třeba když budeš učit pejska přes klikr dej pac tak když zvedne packu kterou chceš aby dával pac..tak klikneš..a hned dáš odměnu..pejsek docela rychle pochopí aha páníček ode mě chce něco s touhle packou..takže to za pár pokusů bude zkoušet sám..že ti tu packu jako nabídne a ty budeš chválit a klikat..pak když jí bude zvedat nebo tak tak už třeba budeš klikat jen za to když jí zvedne pořádně aby to byl celý cvik. A až na konci až to bude umět tak budeš říkat dej pac..pak už to bude umět na slovní povel..
Nevím jeslti to úplně dobře vysvětluju..jde o to že složitější cviky je nutné jakoby si rozfázovat do menších častí..a vždycky klikat už za ty..aby pejsek nestratil motivaci.
Třeba moji obludku to moc baví jak vidí klikr skáče metr vysoko Tak hodně zábavy!
ta fotka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.