Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký symbolický náhubek?

Od: koudalak* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

máte někdo tip na "symbolický" náhubek pro psa? Máme fenku berňáka a bohužel v našem městě musí psi nosit košík jak na vycházku, tak do autobusu. Dřív jsme bydleli na vesnici, kde nebyl problém...

Podle mého je to hloupost, ale s tím nic nenadělám. Proto hledám nějaký náhubek který sice bude náhubek, ale zase psa nebude omezovat. Doteď jsme "podváděli" s haltinou, ale už se nám stalo, že řidič nadával. Klasické náhubky jsou spíš tak na týrání zvířete, zvlášť ty, kde pes má nuceně zavřenou tlamu.

Pro hlupáky a rýpaly dodám, že fenka je vychovaná a dobře socializovaná. Máme zkoušku ZOP 1. a 2.stupeň.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

2x

Vemte psa do zverexu a tam mu vyzkoušejte kožený, dost velký aby mu tlamu nedrřel zavřenou (když dá nekdo psovi koš tak aby neotevřel papulu, tak to není chyba náhubku, ale jen a jen majitele) pokud to bude jen do toho autobusu.Osobně preferuji klasiku, drátěný. Ten, pokud máte správnou velikost, nijak psa neomezuje v dýchání s otevřenou tlamou, jinak pes by si měl i s košem na tlamě zívnout. Asi se mu to nebude líbit, ale je to jen na zvyku.

doplněno 28.11.11 09:26:

On totiž náhubek jen jako asi ani není. Psovi musí zabránit v pokousání, také jsem marně vysvětlovala, že fena je anděl a košem tak akorát dítku zlomí nos, až ho bude chtít olíznout...ale vyhláška je vyhláška..

koudalak*
hodnocení

přesně tak, ve zveráči jsme byli ale právěže na nás nic o dost většího neměli - prý to musí objednat a to je docela střelba naslepo.

Je to nesmyslný, za psa platíme poplatky, bobky uklízíme a ještě ho máme trápit náhubkem *zed*. Člověk mu věnuje tolik času i peněz a nějakej ouřada pak od stolu rozhodne, že i když je to moje zodpovědnost, tak tohle všechno nic neznamená a je to na stejné úrovni jako kdejakej zanedbanej chudák pes co by ze strachu sežral celej svět.

Že pes opravdu musí nosit náhubek, je podle mě selhání majitele.

pb®

Pes a uz vubec ne cizi, nema co olizovat diteti oblicej.

fran

Nebylo řečeno, je jde o cizí dítě, pes je spíš v rodině a opečovávaný, sledovaný co dělá a žere Náhodné olíznutí člena rodiny vůbec nevadí, nebylo řečeno, že pes dítě olizováním myje*stop*. Lépe než zírat do počítače je dětská hra ze psem.

borax*
01.12.11 17:24
borax*

Hlavně si dvouleté (cizí) dítka musí hlídat rodiče...nic moc když se vám vrhne na psa jako na hračku, před ním ještě zakopne a svalí se přímo na něj, naštěstí můj pes olizuje...

fran
hodnocení

0x

Hodně měkký, lehký, udělaný z cca 1-1,5cm širokých řemínků, volný, netísnící, a ze světlejších řemínků, aby zářil na šťouraly. Měli jsme takový od nepaměti, a stejně se sundával jak to šlo a strčil zmáčknutý do kapsy. Věděli jsme 100%ně, že náš psík by do člověka nekous *stop*. A vyzdobte psa známkou na krk, taštičkou s adresou nebo tak. Legrační šátek na krk, cokoli co činí psa přijatelného pro laiky, nepsáře a eventuální rýpaly. Já nevím, zda se teď takový obojek dostane koupit, asi by šel i udělat na míru, otimální. V Praze musí mít pes náhubek jenom v dopravním prostředku. Má povolené běhání na volno ve vybraných parcích, ovšem cvičený je něco zcela jiného, nějak to prezentujte a přeji psisku vše dobré.

fran

akva-exo.cz/...

Třeba tenhle typ.

hodnocení

0x

Symbolický náhubek, jistě by s tím nesouhlasil nikdo, koho pes pokousal, nebo pokousal člena rodiny. Olizování kohokoliv je nebezpečné a není to přípustné. Proč by vycvičený pes, měl někoho cizího olizovat? Když chcete náhubek dostatečně rozměrný, tak si ho nechte udělat na míru, přímo od výrobce - nejlépe kožený. Musíte počítat z vysokou cenou.

koudalak*

Vážená Viky, kdo s tím nesouhlasí mě nezajímá, jestli někdy někoho pokousal nějaký pes, je mi to jedno. Já řeším našeho konkrétního psa, který nikdy nikoho nepokousal a už vůbec nevím co máte s tím olizováním? Pes má přeci výcvik aby se "choval" a já mám rozum a vodítko, abych ho zkorigoval kdyby bylo potřeba. Nevidím v tom žádný problém. Krom toho, že pro spoustu lidí je PES JAKO PES, což je ovšem fatální chyba. Ale to je téma na jinou diskuzi.

fran

Nic ve zlém, vás bernardýn (jestli dobře rozumím zkratce) pokousal? Rozumíte určitě víc kočkám, takže by v případě jiného temperamentního psíka třeba ani nebylo divu :D Nebezpečnější bude třeba, když někoho olížete vy, sliny dezinfkují - slyžel jste jistě o zvířeti, které si líže ránu, že? Nosil byste rád náhubek? *tuc*

broca
hodnocení

0x

Určitě někoho rozzlobím a někoho pobavím, ale máme dva psíky - jeden je miniaturní 2kg a druhý 7kg Jack russel. Občas s nimi cestujeme vlakem, samozřejmě mají mít košík. Pro toho malinkého s čumáčkem 3cm dlouhým je košík ironií, neboť tak malinký ani neseženu. Abychom předešli nepříjemnostem, malinký psík cestuje u mne pod bundou a ten větší má na nose na tu chvíli nastrčenou dětskou ponožku s odstřiženou špičkou. Pro Vašeho poněkud většího miláčka Berňáčka můžete použít ponožku přiměřeně větších rozměrů. *vtip* Průvodčího vždy pohled na našeho pejska spíše pobaví a svůj účel to splní. Samozřejmě mít nějakého zlostného kousavce, tak by to nestačilo a jistě bych to řešila třeba koženým náhubkem. :)

fran

Při cestování "pes ve schráně" myslím náhubek být nemusí. Že si ale ten větší tu ponožku packou nesundá? To přiléhavé ho musí štvát, řekla bych. Jsem pro symbolický řemínkový náhubek, šel by udělat i doma.

hodnocení

0x

Na ty symbolické náhubky pozor. Bývají jen jako, většinou z kožených proužků. A jsou dost fest, natěsno. Když je horko, pes nemůže otevřít hubu, vypláznout jazyk a chladit se.*jasne* Já vím, je zima, ale taková věc se nekupuje na sezónu, ale na několik celých let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]