Nejste přihlášen/a.
Zdarvím zdejší diskutující.
Náš pejsek ( kluk ), kříženec čivavy a yorka, začal z ničeho nic jíst venku psí výkaly ( hovínka ), několikrát byl za toto i ,,potrestán", bylo mu vysvětlováno, že je to ,,FUJ", nepomhlo ale nic a dělá to stále. Již to trvá asi měsíc. Předtím to nedělal. Co s tím? Je mu asi rok a půl...
Děkuji
Z hladu to není, pejsci jsou prostě z našeho pohledu tak trochu "čuníci" a rádi žerou podobné nechutnosti (taky s oblibou slepičince a kočičince). Nezbývá, než ho venčit na vodítku, mít oči jako ostříž a těsně před tím, než to vezme do huby, razantně škubnout vodítkem a houknout to "fuj". Potrvá to dlouho, ale snad se to odnaučí. Tak přeju hodně trpělivosti, kříženec těchto dvou tvrdohlavých ras asi je na výchovu vůbec pěkný "oříšek"!
Dobry den,nemyslim si ,ze by pejsek trpel hlady,ale domnivam se,ze mu neco chybi...mozna vitaminy a mineraly? Co poradit se s veterinarem?Urcite se za svou praxi s podobnym problemem setkal.Moji pejskove sice venku exkrementy nezerou,zato obcas kdyz jsme nekde v prirode na prochazce,tak se v buhvicem vyvaleji.Jestli je to nejaka chciplotina,nebo neci vykaly,to jsem nikdy nezjistila,ale pachne to priserne a doma musi okamzite do vany a vydrbat.
Ano, dodnes s mrazením vzpomínám, jak se nám na procházce synův výmarák velmi důkladně vyválel ve zdechlé rybě. Cesta autem zpátky domů byla nezapomenutelná :D
Toto je , strejci, suprový odkaz.A navíc, u každého článku dole je další problém a jeho řešení. Nemá to hlavní stranu?
Je parádní. I já osobně jsem za ten odkaz moc ráda, protože to dokazuje, že psi jedí výkaly ne proto že jsou čuňata, ale kvůli různým důvodům. Mám dva a nikdy je to nenapadlo, naopak jak někde na bobek narazí, velmi štítivě couvají.
Psa zásadně na vodítko, jak psala limetka. Náš pes takové čuňárny nedělá. Ale udělal to párkrát, když byl s jiným psem. Byla to o hodně starší fenka, které se nikdo nevěnoval. Byla celý den doma a když potřebovala ven, tak si zaškrábala na dveře a někdo ji vždycky pustil. Bohužel, neměla správné venčení, ničím se nezabavila - resp. nikým nebyla zabavena, takže se nudila. A nenapadlo ji nic jiného, než se vykadit a pak si pochutnat. Náš pes to u ní okoukal a vyzkoušel to po ní. Joj, to byl tanec. Od té doby, jak byli spolu, tak jsme chodili po zahradě a sbírali všechno, co vypustili. Po našem psovi to bylo samozřejmé, protože přeci kamarádům nezaděláme zahradu. Jenže po jejich psovi nesbíral nikdo. Jen tatínek, který byl zásadně proti psovi, ale exmanželka si ho prostě dotáhla domů. Pak se o něj nestarala ani ona, ani dospělé děti. Jen to vypouštění si dokázali zorganizovat. Takže to zůstalo na kamarádovi, který byl celé dny v práci, takže se psovi stejně nemohl věnovat a exkrementy sbíral jednou do týdne.
Psa dejte na vodítko, do kapsy dejte pár pamlsků a vyražte ven. Jak se bude blížit k hovňajsovi a bude si chtít jen přivonět, dejte psovi povel "nesmíš" a dejte mu pamlsek. Takhle si spojí, že když něco nesmí venku, tak bude odměněn. Nebo vymyslete jiný povel... hlavně to musí být něco, co si pak pes spojí s odměnou a přestane to dělat.
Já už se na to samé ptala, ale asi to zaniklo v jiných problémech. Moje psí Kesy hlad určitě nemá a jakmile může a já si ihned nevšimnu, ukradne z kočičího záchodu hovínko a maže s ním na gauč. Když za ní běžím, tak ho v běhu naschvál rychle slupne. Už jsem nad tím přemýšlela, jestli to není tím, že dáváme kočkám ty granule a ten pes to z toho asi cítí.
Kočičí granule jsou výživnější a pro pejsky lákavější než ty jejich psí. Proto jim i ty kočičince tak "jedou". Mně někdo poradil posypat kočičinec pepřem, že to naši fenku odnaučí - kdepak! Tvářila se, že je to ještě větší lahůdka, pepř jí vůbec nevadil...
Hladem to zcela určitě není. Žere-li své výkaly, je pudově šetrný, třeba. Stejně tak zbaští někdy pes svoje zvratky, některý . Vyválí se v něčem nevábném, zejména když je moc vykoupaný, navoněný. Něco tím sleduje, od čeho člověk už dávno odpadl. Co s tím? Asi jedině vynadat do čuňat, ale obávám se, že to moc nepomůže, tak hlídat a dávat pozor, aby neměl možnost .
psi to prostě dělají. Ještě horší je,když se v něčem extra smrdutém vyválejí... to je taky jejich zábava... (u nás to byl stoletý mrtvý krtek - obrovské lákadlo pro všechny psy z okolí...)
někdo radil, že je dobré pravidelně každý den po dobu dvou týdnů dávat psovi slupnout tvarůžek (syreček), že ho to přejde. No nevím, třeba to funguje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.