Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělají andulky hluk?

Od: kacu* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

tak mě napadlo, jestli dělajá andulky velký hluk. Dočetla jsem se že tak jakoby křičí, když se jim něco nelíbí, ale dělají to jenom tak? Dalo by se s nimi spát v jedné místnosti? Popř. nerušila by sousedy?

Děkuju za odpovědi, a doufám, že moc hluku nenadělaj :D

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kacu - moje zkušenosti: mívala jsem doma andulky jako dítě a nemám pocit, že by to bylo až tak hrozné... večer, když chtěl člověk klid, tak je přikryl dekou a ony šly spát - ráno, když jsem nešla do školy a chtěla si přispat, tak andulky už to nebavilo pod dekou a vykřikovaly tam... to mě rozčilovalo...k sousedům to ale slyšet nebylo, to zas ne :D a je pravda, že kolem klece na skříni byl věčně nepořádek, jak všecko vyhazují z klece - slupky zrníček, když je loupají, peříčka atd. Možná by oprvdu byly lepší třeba chůvičky... jdi se podívat do zverimexu, tam to uslyšíš "naživo" jak kteří ptáci křiči...;)

marenka*
hodnocení

2x

Dělají hluk a dokáží nadělat i pěkný nepořádek. Slupky ze semen jen lítají, do toho jemná prachová peříčka.

kacu*
hodnocení

A to dělají všechny, nebo jen někteří jedinci? :D

marenka*

Kacu, všechny. ;)

raadek*
hodnocení

1x
Ale nadělaj! :) Lepší na hluk jsou chůvičky. R.

kacu*
hodnocení

Tak děkuju za odpovědi, znova ještě zkusím najít něco na netu.. A doufám, že se najde pár klidnějších jedinců :D :)

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti vím, když přijdeme na návštěvu, je to slyšet po celém bytě. Mají dvě andulky a jednoho papouška. Papoušek, ten by šel, ten jen povídá, sem tam zakřičí. Andulky, to je celkem šílené, při bavení překřikujeme ptáci. Bydlí v domě, ptáčkové mají svůj vlastní prostor na chodbě a někdy létají volně. Doma bych to nechtěla, každý den uklízet, nejen klec, ale kolem dokola je také pořádný binec. I když mají veliké voliery, dole kolem dokola papír, tak binec je všude. Když se večer přikryjí, tak je klid. Je to starší paní, nevadí jí hluk a učí andulky mluvit.

hodnocení

0x

Andulky jsou ukřičené a dělají nepořádek. Všechny. Syn má dvě a v pokoji by se s nimi určitě nikdo nevyspal. I když jim na dně klece udělal "mantinely", slupky a peříčka občas lítají po místnosti. Snacha luxuje a vzdychá: Já se z těch ptáků jednou zblázním!

Ještě horší nepořádník je loskuták. Pták krásný, velice inteligentní, ale má řídký trus, který všude střílí kolem sebe., většinou i kolem své klece. Moc by se mi líbil, ale kvůli této vlastnosti - NIKDY!*bzum* Jaga.

rony*
hodnocení

0x
My jsme měli kanáry, ti byli v pohodě a vůbec žádný rachot nedělali jen se každý den koupali. Pak jsme je vyměnily za andulky a pak začlo eldorádo :) pořád si vykládali a napodobovali zvuky a ptáky co slyšeli z venku. Časem samička přestala mít anduláka ráda protože po ní pořád chtěl ... :) to byl celkem rachot tak jsme je darovali aby to jiní taky užili :)

kacu*
hodnocení

Na netu toho moc není, zapálení andulkáři to na svoje stránky asi nepíšou :), asi se půjdu fakt kouknout do zverimexu, škoda že je tak daleko.. :/ A děkuju za odpovědi :)

fran
hodnocení

0x

Jedna andulka, která nebude debatovat s druhou, bude možná málo hlučná. Nejlépe naučit andulku mluvit, musí se ovšem od malinka*houpy*.

kristynadankova*
hodnocení

0x

mi jednu meli a to byl ramus

kristynadankova*
hodnocení

0x

ale tatka ji potom odpalil novinama protoze sme mu zapomeli zavrit klec

silverfox*
hodnocení

0x

no můj brácha má dvě andulky ve svém pokoji , klidně tam i spí a není to tak strašný občas si zařvou ( teď si ani nevzpomenu kdy to bylo naposledy) rozhodně bych neřekla že řvou přes noc, když už tak ráno, ale na to jak si občas zařve náš vořech nemají

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]