Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak mě napadlo, jestli dělajá andulky velký hluk. Dočetla jsem se že tak jakoby křičí, když se jim něco nelíbí, ale dělají to jenom tak? Dalo by se s nimi spát v jedné místnosti? Popř. nerušila by sousedy?
Děkuju za odpovědi, a doufám, že moc hluku nenadělaj :D
Kacu - moje zkušenosti: mívala jsem doma andulky jako dítě a nemám pocit, že by to bylo až tak hrozné... večer, když chtěl člověk klid, tak je přikryl dekou a ony šly spát - ráno, když jsem nešla do školy a chtěla si přispat, tak andulky už to nebavilo pod dekou a vykřikovaly tam... to mě rozčilovalo...k sousedům to ale slyšet nebylo, to zas ne :D a je pravda, že kolem klece na skříni byl věčně nepořádek, jak všecko vyhazují z klece - slupky zrníček, když je loupají, peříčka atd. Možná by oprvdu byly lepší třeba chůvičky... jdi se podívat do zverimexu, tam to uslyšíš "naživo" jak kteří ptáci křiči...
Z vlastní zkušenosti vím, když přijdeme na návštěvu, je to slyšet po celém bytě. Mají dvě andulky a jednoho papouška. Papoušek, ten by šel, ten jen povídá, sem tam zakřičí. Andulky, to je celkem šílené, při bavení překřikujeme ptáci. Bydlí v domě, ptáčkové mají svůj vlastní prostor na chodbě a někdy létají volně. Doma bych to nechtěla, každý den uklízet, nejen klec, ale kolem dokola je také pořádný binec. I když mají veliké voliery, dole kolem dokola papír, tak binec je všude. Když se večer přikryjí, tak je klid. Je to starší paní, nevadí jí hluk a učí andulky mluvit.
Andulky jsou ukřičené a dělají nepořádek. Všechny. Syn má dvě a v pokoji by se s nimi určitě nikdo nevyspal. I když jim na dně klece udělal "mantinely", slupky a peříčka občas lítají po místnosti. Snacha luxuje a vzdychá: Já se z těch ptáků jednou zblázním!
Ještě horší nepořádník je loskuták. Pták krásný, velice inteligentní, ale má řídký trus, který všude střílí kolem sebe., většinou i kolem své klece. Moc by se mi líbil, ale kvůli této vlastnosti - NIKDY! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.