Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče ke koupi pejska

Od: alexandram* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat jak bych mohla přesvědčit své rodiče ke koupi pejsánka.Bydlíme v velkém rodinném domě s obrovskou zahradou.O pejsku uvažujeme už 4roky.Vím že pes není jen radost,ale také starost :) Stojí peníze,ale stím počítáme.Pomáhám doma atd...Chodím venčit psy kamarádu,sousedů.Chci dokázat že se umím s pomoci rodičů postarat o čtyřnohého příslušníka rodiny:) Předem děkuji za odpovědi.:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kolik je Ti let? Jak to zvládáš ve škole? Možná, že se Ti mé otázky zdají divné, ale souvisí s tématem. Zda bys byla schopná se o pejska postarat a aby tím netrpělo učení.

Jinak ta veliká zahrada je dobrá. Ale uvědom si, že pejsek, to je závazek na takových 15 let. Plno dětí je chce k Vánocům a rodiče vyhoví, co by pro svého miláčka neudělali, že? Dítě pejsek brzy omrzí, je divoký, čurá v bytě, ledacos zničí - rozkouše. A tak se začínajícím rokem se pokaždé útulky plní. A také kdy se mu budeš věnovat, nestačímu jen ta zahrada, potřebuje i procházky a proběhat se venku. A jak to bude, když budete všichni mimo domov /zaměstnání, škola/. Aby to nebyl chudák. Zvláště malé štěňátko potřebuje velkou péči a stálou přítomnost, aby mu to nahradilo jeho ztracenou mámu a sourozence.

Pejska bych Ti přála, ale opravdu budeš muset pečlivě uvážit všechna pro i proti. Já bych také moc chtěla pejska, loni mi umřel labradoráček a dodnes pro něj smutním. Ale víš, máme moc starou babičku a je silně popletená. Nemohla bych ji nechat samotnou a jít s pejskem na procházku. Také by mu mohla ublížit /nechtíc/. Třeba tím, že by mu pořád cpala nějaké jídlo, už z toho nemá rozum. A tak zatím nemohu. Uvažuj rozumně - pejsek je kamarád a velká radost, ale zároveň i závazek a starost. Není to plyšák, kterého posadíš na gauč. *placni* Jaga.

wrtulka*
hodnocení

0x

Zdravím,

Jaga má pravdu. Pejsek je závazek na dlouhou dobu a je to takové "v dobrém i zlém" protože i když máš sebehodnějšího a seberoztomilejšího pejska tak každý pejsek někdy něco provede. Píšeš že máte velkou zahradu..maminka se na ní určitě hodně nadřela a nebude ráda když pejsek bude chodit a očůrávat keříčky..nebo jí hrabat ve skalničkách...Pak samozřejmě štěnátko může kousat tvoje i jiné boty..oblečení..nám pejsek sundával oblečení ze šňůry..a může ho napadnout spousta dalších "lumpáren"..

Předejít tomu aby se takové lumpárny aspoň minimalizovaly není jen na tobě...a to tak aby si s ním hodně hrála, cvičila ho...ano čím vychovanější bude tím víc pro vás bude "člen rodiny" a ne nej zlobivý chlupáč...a chodila s ním na procházky prostě mu věnovala čas.. ale je to také na rodičích..aby si třeba okrasnou zahrádku ohradili plůtkem přes který se štěňátko/pejsek nedostane..nebo nevím třeba máte jen anglický trávník a tam by se pak už "jen" zbýraly hovínka.. A to je také na tobě..ty jsi pejska chtěla..myslíš že se ti bude každý den nebo aspoň jedno za dva tři dny chtít jít a uklízet po něm?

Neboj se vůbec se tě nesnažím od pejska odradit naopak..já pejska mám a teď chceme druhého. Ale jsme na to vybavení..nevadí nám když pejsek vyhrabe díru uprostřed zahrady protože s tím počítáme a jsme na to připravení...věnujeme se co to jde...a on nám to vrací..neumíš si představi jak je to krásný pocit když pejska něco naučíš..něco nového ...třeba takovou blost jako "válení sudů" jsi pak hrdá ty na něj jak je šikovný a na sebe že jsi šikovná že jsi ho to dokázala naučit..je z vás tým...pejsek tě miluje..jsi pro něj vlatně takový bůh..bez tebe je smutný..čeká na tebe a když se vrátíš je šťastný...to je tak nádherné..já se třeba strašně ráda vracím domů...právě protohle úžasné vítání..

No snad mi rozumíš trošku..pejsek je úžasný ať už si vyberete plemeno jakékoliv...doporučila bych nějaké menší..aby si pro začátek měla lehčí "start"...pejsek je úžasný parťák a když ho necháš dá ti strašně moc lásku, pocit že někoho máš i když se k tobě celý svět otočil zády, dá ti důvod jít ven v dešti...protože víš že bude nadšený z procházky...prostě je to něco za něco snad mi rozumíš..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]