Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním 6letého psa Shih-tzu a máme problém s kůží pejska už 2 roky. Vypadá to jako ztráta pigmentu, dělají se stroupky a zůstávají na kůži bílé fleky. Zkoušeli jsme vybírat i vhodné granule apod. pro zlepšení stavu pejska (např. pštrosí granule bez lepku), dále různé šampóny (nyní používáme: Trixie - VITAL - SHAMPOO: s aloe vera a mandlovým olejem), dále jsme používali i vitamíny pro srst a kůži pejska (Aptus BIORION). Náš pes má velice rád rohlík, prvně jsme si mysleli, že kůže může být špatná z tohoto, tak jsme rohlíky přestali dávat, ale bohužel to nemělo vliv.
Vše jsme konzultovali s veterinářem a jeho názor byl, že si bohužel s tímto neví rady a že v našem městě už jsme druhý takovýto případ. Pejska stříháme mašinkou, aby se mu kůže nezapařovala a pro lepší údržbu. Čím delší má srst tím horší jeho kůže v oblasti zad a ocasu je.
Pejsek si tyto oblasti nedrbe, takže způsobení tímto být nemůže. Koupáme maximálně pejska jednou za 14 dnů.
Předem děkujeme za radu.
a co zkusit jineho veterinare? ...a neni problem prave v tom specialnim samponu?Nam zverolekar rekl,ze se psim samponem se dobre vycisti koberec,ale pejska mame koupat a myt s detskym mydlem.
sisinko, ty řeči o psích šamponech byly pravdou před mnoha lety. Za komančů. Dnes jsou to špičkové výrobky a já jsem si ze zoufalství, že nic nepomáhá na svědící hlavu s padajícími vlasy, myla hlavu Dorčiným šamponem s norkovým olejem pro jorky. Firma Gottlieb. Špičkový! sam- toto je šílené trápení. Kdysi dávno měla moje fenečka tentýž problém na zádičkách nad ocáskem. Nebylo boha se toho zbavit.
Po nějaké době jsem vyházela veškeré pelechové věci a fungl novou deku jsem začala oblíkat do bílé cíšky, kterou jsem každý týden převlíkala a vyvařovala s ručníky. Od veta jsme dostaly šampon, který kapku voněl dehtem, ve dvou injekčních stříkačkách. Bylo to na 4 koupání. Pomohlo to a stratilo se to.
Minulý týden jsem si na to vzpomněla, když jsem trefila na Polytar Liquid. Poklikejte a přečtěte si o něm něco. V lékárně cca 120kč bez předpisu. Mám v tom umytou hlavu 1x a jsem zvědavá, co bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.