Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezevčice, co s ní

Od: suzymon® odpovědí: 78 změna:

Tak jse opět tady, přátelé zvířátek. Víte ten můj problém, jak trhla a trhala, provrtala jsem všechny své skříňky ohyzdnými šroubky, abych jí zabránila přístup k potravinám, protože mi mi bylo líto, ji nechávat venku a taky jsem se bála, že se někudy dostane ven a že ji přejede auto. Trvalo to několik dní, víte, že jsem byla zticha, a že jsem se holedbala, jak jsem to vyřešila. No, nevyřešila. Jelikož se nedostala do skříňek, tak mi dnes strhala tapety ze zdi, než jsem se vrátila z návštěvy domů. Trestat ji nebudu, myslím, že to nemá smysl, ale nechám ji poprvé přes noc venku. Je mi jí líto, ale nevím si s tím rady. Každou noc jsem ji měla v posteli, snažila jsem se, seč jsem mohla. Myslíte, že bych ji měla naučit žít venku? Je jí přes rok. Mám krytý altán a dokonce i boudičku, kterou jí vystelu a zateplím, nebo ji mám vrátit do útulku? To se mi nechce, ona asi neví, co dělá, ale já si přece nemůžu nechat zdevastovat byt. Co mám dělat? Jsem nekonečně pitomá, neměla jsem si ji brát, ale co teď, když už ji mám, a ona si tady zvykla. Myslíte, že pes může být přes noc venku? Nejradši bych bych si nafackovala, ale tím nic nevyřeším, pomozte mi. Prosím. Suzy.

78 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ten váš problém chvíli přehazuji v hlavě. Může to být velmi tvrdá, dominantní pes. Daklíci jsou a musí být tvrdí a dominantní. V noře s jezevcem by dlouho nepřežili. Na to byli vyšlechtěni.*cert* Může se snažit šéfovat. Může si stále hledat místo ve smečce, protože má od vás rozporuplné signály. Protože jste vpodstatě laskavá a ona to ví. Často jste hodná a nabídnete jí svůj pelech a své jídlo. Občas děláte kravál, no a co?! Snaží se dokazovat svou nadřezenost. :D Anebo, ale o tom pochybuji, je nešťastná a snaží se na sebe upozornit. Ale to bude všecko dohromady + uložená vzpomínka na útulek. *zed* Já bych to začala řešit poměrně ostře. Z mého pelechu ven! To je důležité! Žádné lidské jídlo. Žádné dělení se o kořist! Pak bych si pohledala chytré povídání o dominantních psech. Představila si, jak se chovají vůdci ve smečce vlků. Je třeba si uvědomit, že toto je ověřeno staletími. Funguje to.*hej*A začala bych cviky poslušnosti. Stahovací obojek, teple se obléci, jít stranou a cvičit. Chválit, pamlsky. Každou neposlušnost trestat cvičením. Sedni, lehni, vstaň, k noze! Vojáci pochodují do úplného zblbnutí a nesmyslně cvičí. To všechno proto, aby přestali být lidmi, přestali přemýšlet. Jen poslouchali. Byli číslem. A ona psem.*cert*Když jsem připravovala Andyho na zkoušky, vždycky večer si mi lehl k nohám. Párkrát ho vzali do parády ostatní a večer se nastěhoval na jejich nohy. Psům prostě prospívá, když vědí, kdo je vůdce, že je na něho spolehnutí, že zodpovědnost není na něm. *hej*V této fázi bych se vůbec neostýchala seřezat ji. Něčím viditelným, třeba mokrým kapesníkem. S velikým kraválem. Hlavně je třeba si uvědomit, že do jaké pozice ji a sebe postavíte, tak to musí být stále. Jakmile jednou zapochybujete-bobečku, já se ti omlouvám, přestane to fungovat. Měnit to do vlídného, mazlivého vlažna můžete až po delší době, když už bude vědět, jak vypadá náboženství, hranice. :D Když kouknu na jorkinku Dorotku, tak je mi jasné, že co tady píšu zní falešně. Ale věřte, je to tak.*placni*Nemáte možnost zajít na cvičák?

hodnocení

Babko, já bych potřebovala pár facek, a to v první řadě. Na cvičák nepůjdu, protože nejsem pejskař a mám takový docela zvláštní život. Já se k tomu nepřinutím, já se Ti přiznám, mně to nebaví. Já nechci tu Kesynu cvičit, nemám na to psychicky, jsem srab, nebo jak chceš. Stahovacím obojkem ji také trápit nebudu, ani na to nemám sílu. Ale jsi moc hodná Babko, protože ses mi snažila pomoci. Já jsem udělala blbost, už to říkám po několikáté, ale holt jsem tu koninu provedla a vzala si pejska, ačkoliv k tomu nemám nejmenší předpoklady. Jsem blbá a byla jsem nezodpovědná. *bzum**bzum* Ale má se u mne dobře, to se spíše nemám já dost dobře u ní ;) trápí mě, je to tak, jak říkáš. Dobře ví, že se jí nic moc nestane. Má ze mne prču. Ví, že když udělá ten svůj kukuč, tak se "zlomím". Já bych si tak ráda nafackovala... Ale nikdy to nevzdám, do útulku ji nedám, prostě jsem se angažovala. Co jsem si nadrobila, tak taky musím sníst, tomu už mne život naučil ve všech směrech. Ahojky Suzy.

doplněno 21.11.11 19:30:

Tak a ještě mi zbyly dvě zelené hokejky, tak je prostě mezi vás rozdělím, jako poděkování.

doplněno 21.11.11 19:32:

Také jsem si všimla, že někteří mají už hokejky od jiných rádců, tak to vezmu tak, jakbych je přidělila já a dám těm, kteří nemají.

marenka*
hodnocení

2x

Suzy, nejsem zastáncem klecí pro pejsky a přesto jí v tomto případě doporučím. Jezevčíka bych se venku bála nechat, oni marodí hodně na klouby a záda a prostydnutí by mohlo skončit katastrofálně. Pokud jste doma a máte jí pod dozorem, může být klec otevřená, v ní bude mít holčina hračky a deku, aby věděla, že to je její zázemí. Nebo by stačila dětská ohrádka.

doplněno 21.11.11 07:40:

Suzy, jestli to má holčina stresové, pak doporučím Bachovy květové esence. Je to to nejlepší, co může být a dnes už i hodně veterinářů tohle doporučuje. ;) Jen zjistit, jaký typ kapek, ale to většinou poradí. e-bach.eu/...

Znám hodně pejkařek, které je užívají. Jak ony, tak jejich mazlíčci.

hodnocení

moje milá Mařenko, je to kříženec, já se ve psech moc nevyznám, ale od té doby co ji mám, tak koukám kolem sebe a nyní vím, jak vypadá opravdový jezevčík. Něco v ní z jezevčíka určitě je, ale je to hóóódně vzdálené. Já ji mám ráda, to Tobě nemusím vysvětlovat, ale když ona je fakt nezvaladatelná. Tak dobře, když myslíš, tak já tu klec pořídím, ale mám takový vnitřní pocit, že bych udělala lépe, kdybych jí dala tu boudičku do altánku, neboj, já jsem doma stále, , kromě toho, když musím na nákup, nebo k přátelům na návštěvu. V každém případě bude dnes poprvé venku, jsem zvědavá, co bude zítra ráno. Přiznám se Ti, že mám postel plnou písku, všechno jsem tolerovala, protože jsem si vzala já, ale fakt mi orvala dneska tu tapetu, kterou už ani neseženu. Nic jsem jí neudělala, jen je prostě venku. Koukám na ni a prochází se kolem altánu, jakoby se nechumelilo. Také je dnes docela teplo. No, budu informovat. Pa, Suzy.

Suzy, venku pro pejska nebude v noci moc teplo. Nastydne. Postel, to není to pravé pro psa, musí mít svoje místečko, kam jí kdykoliv můžeš poslat, myslím doma. Třeba v chodbě. Dříve jsme měli také malého pejska, takovou směs z útulku, naučili jsme jí na místo tím, že jsme jí přivázali na vodítko u jejího místa. Měla pelíšek na chodbě, hned vedle byla noha od skříňky, tak se tam protáhlo vodítko a pejsek mohl chodit kolem pelíšku, jen na vzdálenost vodítka. To jsme udělali jen když jsme jí kontrolovali, aby se nic nestalo, nebo nekousala vodítko. Věděla, že když neposlouchá, tak musí na místo a tam musela zůstat. Když ne, tak přivázat na vodítko, které tam zůstalo, pro případ, uvázání. Netrvalo jí dlouho, než pochopila, kde má místečko. Vodítko už nebyla potřeba, stačilo ukázat místo, zůstaň.

hodnocení

Viky, vodítko přehryzne okamžitě, mám okousanou násadu od koštěte, od vidlí, na zahrádce jsem nechala nějaké tyčky od rajčat, všechno překousané a nanošené před vchodové dveře. Rozkousané plastové květináče, ani nevím, odkud je vytahuje, nemůžu nikde nic nechat, okamžitě to zlikviduje. Není vystresovaná ona, ale já. A to mi věř, snad už mne záš natolik, že víš, že bych nekecala. Jak už jsem psala, nemám mezi obývákem a ložnicí dveře, nemohu jí zabránit vlézt mi do postele, to bych ji musela celou noc vyhazovat a nespat. Přála bych bych vám ho všem vidět, jak se chová. Není vystrašená, věřte mi to, spíš mám pocit, že se mnou cvičí ona, ne já s ní. Vynadám jí a ona schlípne, kouká jako neviňátko, ale po třech vteřinách začně hopsat jakoby se vůbec nic nestalo. Já už nevím, jak bych to vysvětlila. Čumí na mně a v jejích očích vidím, že mi říká, "já nic, já muzikant". A také jsem se chtěla zeptat, proč pořád krade kočičí hovínka, a nosí mi je na kanape? Já už teď stojím u kočky a když udělá hovínko, musím ho okamžitě vyndat. A myslíte si, že nemám nic jiného na práci, než hlídat, kdy se kóča vykaká, a já byla rychlejší než Kesy? To ona si udělala otroka ze mne. Ach jo. Své místečko, ona má svá místečka všude, kde se jí zamane. Rajtuje s pískacím balónkem jako divá, nebojte se není to ona, která je vystresovaná, ale já.

doplněno 21.11.11 18:38:

Jo, a ještě jsem zapoměla. Sama zavřená! Vždyť já jsem neustále doma, dojdu si na nákup, to trvá hodinu a když jdu na návštěvu, tak to jsou dvě a ne každý den. A jak to dělají lidé, co chodí do práce?

hodnocení

2x

Dobrý večer Suzy.

Je mi líto, že je to takový malý nezbeda. Už je velká a něco si musela prožít. Nyní se dostala k tobě, kde se má dobře, jen jí to trvá dlouho, než si zvykne, že nezůstane sama zavřená. Třeba dřívější majitel jí zavíral když odcházel někam do místnosti, ona se jen brání. Nedávej jí pryč, už by ti moc chyběla a ona by byla znovu opuštěná, tím koho začala milovt. Venku určitě nastydne. Suzy, psala jsi, že s tebou spí, to znamená, když jsi doma, tak nic neudělá? Je to tak? Když je doma sama, tak se bojí. Nevím, na jak dlouho chodíš mimo dům, tak na ten čas jí nech venku kde bude mít boudičku, nebo v tom altánku. Na noc v žádném případě nenechat venku, nemá jí co zahřívat, byla by nemocná, nebo umrzla. Suzy prosím, vydrž to, bude lépe! *houpy*

Chceš vědět co dělala naše první dobrmanka?Musím vám všem napsat, co nám dělala naše dobrmanka na chalupě, kam jsme jí přestěhovali, když měla půl roku. V paneláku už byla moc divoká. Na chalupě jsme sázeli s manželem svůj malý lesík. Borovice, břízy, smrky, thúje, stříbrný smrky a různé okrasné dřeviny. Stromečky zdárně rostly už 5 let, kdy se na zahradu, jako obyvatel dostal náš dobrman. První jsem na chalupě byla dva měsíce s ní, chodili jsme na cvičák, pak tam zůstal jen strejda. Když jsme po týdnu přijeli na chalupu, čekala nás jedna překousaná borovice, která byla asi přes metr vysoká. Kompletně jí vyrvala ze země a v polovině překousala. Udělala to v noci, než jsme přijeli. Manžel vzteky nemohl mluvit, tolik si na stromech v lesíku zakládal. Ona to musela vědět/ dobrmanka/. Příště vytahala a rozkousala stříbrný smrk, který se hrozně dlouho nemohl zakořenit. Přitom spala doma v teple, kde měla vyhrazený koutek pro sebe, volně mohla procházet ven, kdy chtěla, zahradu měla velikou. Průchod ve stěně domu. Jen tam neměla paničku. Takhle nám zlikvidovala asi 5 stromků už větších. Manžel to nevzdal, nakoupili jsme větší stromky nové, kolem lesíka pletivo a boj pokračoval. Trvalo to do léta, kdy jsme byli celá rodina na chalupě a najednou se zklidnila. Jezdila s námi domů do paneláku, ani tam nebyla divoká, přešlo jí to. Píši to jen proto, aby bylo vidět, že žádný svatý z nebe nespadl. Je to u lidí, ale také u zvířat.

hodnocení

Viky, tak dobře, vzala jsem ji domů, ale dnes ji do postele nevezmu. Říkáš, že by jí byla zima, ok., Ty víš, že si také kladu tu samou otázku, ačkoliv dnes je docela hezky, ale to není podstatné, jde o princip.Já nevím jak se mám zachovat. Ale neboj, já vydržím hodně. To s tůjkama chápu, protože mi dnes vyrvala tříletou a krásnou dřevitou pivoňku, ani jsem o tom nepsala. Víš, já jsem z toho nešťastná. Tu pivoňku jsem opatrovala jako oko v hlavě, věř mi, že jsem si ji hned dovolit nemohla, byly jiné priority, a ona mi ji dneska vyrvala. Jenom doufám, že snad něco zbylo v zemi a že to na jaře obroste. Já vím, jak to myslíš, neboj, proto ani nemám vztek na toho psa, ale na sebe. Já si pro něho došla, musím to nějak vyřešit, musím. Papa, Suzy. A o psa se neboj, to se spíš boj o mne. ;)

des*

Suzy,já myslím že ta myšlenka,vrátit ji,byla dobrá.Tolik škody si určitě nezasloužíš(myslím).Pokud chceš pejska,pořiď si třeba čivavu,má taková krásná očička,dá se nosit v kapse a určitě nic nezničí.*palec*

hodnocení

Ahoj Des, jsi hodný, že jsi na chvilku pomyslel na mne, jak to zase prožívám já. Ale do útulku už ho nevrátím, nedokázala bych to. To, co mi radíš Ty, mi také radil můj syn, jenomže já neposlechla a v impulsu z bolesti, kterou mi způsobila ztráta všech mých kočiček, jsem pádila pro pejska. Je to moje vina a za chyby se platí. Ale díky. Suzy.

Suzy, nedalo mi to a ještě jsem se zašla podívat, jak to dopadlo. Vidím, že dobře.děkuji. Prosím, vyzkoušej to místečko doma, kde jí uvážeš, když chceš, aby na místě zůstala. Četla jsem, že ti radí, vrátit psa do útulku. Pořídit si psa do kapsy. To není kapesník, když se mi nelíbí, tak si vezmu druhý. Bude ještě chvilku trvat, než si jedna na druhou zvyknete. Budu vám držet palce. To jsem nepsala o nových lodičkách, kde mi naše slečna doma ožrala jeden podpatek a to jsem je měla jeden den nové. Nakonec to byla moje vina, boty nebyly v botníku, ale pod botníkem. Vím, že je to smutné, ale člověk má toho svého psa rád i když má na něj vztek, tak mu stejně odpustí. Přeji vám pěknou klidnou noc. Viky

hm*
hodnocení

2x

Teda, když to tady čtu, tak nevím, co bych poradil. Asi opravdu nějakou ohrádku. Radši kovovou. Jestli by bez úhony přežil venku (v zateplené boudě), taky nevím. Ale když devastuje zahradu, tak to stejně moc smysl nemá.

Jenže když ho vrátíte do útulku, zas Vám to pak bude líto a budete si to vyčítat. Už jsem psal v předchozí otázce, buďte přísnější a "zlejší". Žádné do postele, nepodléhejte jejímu žadonění o něco, občas si jí nevšímejte apod., aby nebyla pořád středem světa a aby byla chvílemi i "odstrčená". A třeba zavést "v 10 jde pejsek spát" a když bude tak nějak ta doba, odvést ji do pelíšku na chodbu a trvat na tom, že teď už je pejsek tam a má spát. A když ji ráno najdete v ložnici, tak vyhubovat a vykázat.

Ale zatím na nutné odchody asi tu ohrádku.

doplněno 21.11.11 19:40: Píšete: Ví, že když udělá ten svůj kukuč, tak se "zlomím".
Takže úkol č. 1): Nenechte se zlomit. To prostě nemůžete.
hodnocení

Ahoj Hm, udělila jsem Ti poslední hokejku. Já vím, já vyhubuji, já vykáži, ale ona má ze mne stejně prču. Ta zvířata jsou chytřejší, než si myslíme. Teď tady oba dva, tedy Kesy a kocourek vandrovník, spokojeně vychrupují a je jim nekonečně jedno, co se kvůli nim právě odehrává na poradně. Ale přiznám se, že pohled na ta zvířátka mne naplňuje štěstím a pohodou, kterou vyzařují. Zítra bude samozřejmě zase nějaký "mazec", ale dneska bude spát Kesy na chodbě, do postele ji nepustím. Když já to tu mám tak divně zařízené. V chodbě mám ta provrtaná dvířka, všechno z dohledu, ale mám holt ještě ty tapety na stěnách. Spoléhám na to, že pes není kočka a v noci nevidí, tak snad nebude drápat.

doplněno 21.11.11 20:30:

A ještě se mi z ničehož nic vybavila vzpomínka na Formanův film, "Hoří, má panenko hoří", ten film mne provázel celá dlouhá léta v cizině, a byl mým útočištištěm a duševním poutem k mé vlasti. Nakonec příběhu, když si lidé vykradou tombolu, jeden z hlavních představitelů říká: "Přátelé, nepodceňovat lidi, lidi nejsou tak hloupí! Oni dobře vědí, že když si to rozkradli, tak že to nemohou vyhrát" A zrovna to samé si říkám o zvířatech! Přátelé, nepodceňovat zvířata, oni nejsou tak hloupí... Teď jde asi o to, kdo z nás to vyhraje...;) No, trochu jsem si poslední repliku upravila do svého příběhu. Ahojky všem Suzy.

wrtulka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

je mi moc líto že prožíváte takové problémy,ale ještě víc je mi líto té psiny. Ona je určitě skvělá jen hyperkativní a nudí se.

Ale to už vám tu psali. Já vás chci uklidnit. Klidně ji venku mít můžete! Lepší když bude venku na zahradě kde nebude vadit když někde vyhrabe jámu než když jí budete mít v posteli a šílet z ní že vám demoluje dům.

Já mám 3letou fenku bígla. Myslím že jsou si ta plemena do jisté míry dost podobná jak povahou tak srstí. My ji máme venkovní. Má zateplenou boudičku - doporučím fakt pořádně zateplit my máme 10cm polystyrenu určitě plus jí má vycpanou slámou. Přece jen jedná se o krátkosrsté plemeno. Pak když jsou velké mrazy tak jí bereme spát do zádveří..ale přes den je venku a teda přiznám se že má pelíšek i doma v obýváku a když jí to dovolíme tak hlavně v zimě je s námi ..ale spí venku a tím že chodíme do práce tak 90% času je venku. Má narostlou podsadu a na zimu je zvyklá. To že jí zima nevadí sem si ověřila sama..jednou jsme se s manželem přeli jeslti jí dát do zádveří nebo mělo být cca 10pod nulou a já že určitě musí do zádveří spát..Tak tam šla..v noci na mě škrábala a že chce ven..tak jsem si myslela že se jen vyvenčí a vrátí se čekám a čekám a pes nikde ..odpochodovala si do své boudy (mimochodem nakonec bylo -13!) takže tak.. celý rok je zdravá..nemá žádné problémy..

Pokud jde o ten cvičák ten vám opravdu důrazně doporučuji! Vy si možná myslíte že na to nemáte čas ale ono to tolik času nesežere ..z vlastní zkušenosti..máme dům v rekonstrukci..v týdnu nejezdíme domů dřív než v 16h a přes to cvičák průměrně 1-2týdně zvládám a to byste viděla..jak sem psala mám bíglici ..strašně moc lidí když jí vidí tak se ptá jak to že je tak klidná..no proč asi..pracuje se s ní a jí to baví...a nemá čas ani chuť vymýšlet kravinky!

Takže prosím žádné slzy..řekněte si že není důležité KOLIK času psovi denně věnujete..ale jak intenzivně..řekněte si ok budu se jí denně intenzivně věnovat 15minu! To stačí..opravdu..naučte jí sedni..,lehni, přivolání..nebo co jí vím třeba se s ní jen přetahujte o klacík..házejte jí míček..prostě se jí věnujte 15mintu denně a za pár dní uvidíte tu změnu!

hodnocení

Ano, také už jsem přemýšlela o tom polystyrenu, zbyl mi tady po zateplování zdí. A seno také mám. Loni jsem tím tu boudu vystala kočkám a krásně tam chrněly. Ale slzy neroním, spíš se vztekám a pak se tomu směji. Nemám brekavou povahu. ;) Já si dovedu představit, jak se o svou bíglici staráte a jak všechno umí. Vy jste holt ten pejskař, což já o sobě neříkám. Mám kamarádku, ta má také psa, už třetího. Tamti umřeli na stáří. Pes jí zezačátku doma čůral, i když s ním ven chodila na procházky, teď už ho má třetím rokem, pes už myslím nečůrá, na cvičák s ním nechodí, jen na ty procházky, a pejsek je spokojený. Když tam přijdu, vítá mne, a pak si mi lehne za záda a tam leží třeba dvě hodiny. prostě celou tu dobu co tam jsem. Je to nějaká rasa, nevím jaká, ale musí s ním chodit k holiči. Ale není to ten prťavec s mašličkou, je tak velký, jako moje Kesy a tje béžová. A ten pes, co měli předtím, tak ten zpíval na jednu určitou desku úplné árie. Nikdo jí to neučil, najednou si všimli, že jakmile si pustili tu desku, ten pes začal zvláštně kvílet vysokým hlasem, a když to zkončilo, pes ustal také. Když jsem to viděla a slyšela poprvé, byla jsem naprosto unesena. Jmenovala se Áda a tu jsem tedy já hodně obrečela. Víte, já vím, že to myslíte dobře, ale nejsem přesvědčena, že všichni psi potřebují cvičák, aby byli spokojeni. Ona zase tak neposlušná není. Když jí řeknu čekej. Sedne na zadek a sedí, to uměla hned. Nesedí na něm věčnost, ale sedne si. Když jí řeknu místo, tak na své místo skočí, nezůstane tam dlouho, jen pár vteřin, ale poslechne. Když si uvědomí, že přestřelila, stydí se, je zkroušená, ale trvá to také jen chvíli. Když je venku, stačí zavolat jednou, a okamžitě přiběhne. Její problém je, že prostě trhá a trhá. A to s tím balónkem, házela jsem jí ho alespoň půl hodiny, byla udýchaná jako lokomotiva, pak jsem šla na ten nákup, zavřela ji do chodby, protože to bylo zezačátku a já měla strach, aby neutekla dírou v plotě a po hodině mi rozervala na co přišla. Víte, on je každý pes jiný, jako jsou lidé a žádná šablona na to neexistuje. Tak díky za laskavou radu, Suzy. *placni*

wrtulka*

Já vůbec netvrdím že každý pes poteřbuje cvičák..

Víte co tam nejde tolik ani snad o to mít ze psa cvičenou opici co umí spoustu kravinek.. spíš že se spolu sehrajete jako tým. Vy máte pocit že jí teď rozumíte a ona vám..ale to byste se divila kolika chyb se lidé z neznalosti dopouští a jak se v chování pejska pletou..Jeden příklad za všechny..

Naše psina se naučila..že když tahle sedím u počítače tak příjde ducne do mě čumáčkem..podstrčí hlavu pod opěradlo a "drbej mě"..nám se to s manželem tak líbilo! Ona nás má přece ráda a proto to dělá...:)) Prdlajs. Je to znak dominance - pes se nudí a říká vám "teď se mi budeš věnovat protože já chci"..to nesmí protože on není vůdce smečky ale vy.. Vy si možná řeknete a v čem je problém..ale ono to pak souvisí třeba s přivoláním..že pes pro kterého nejste dostatečný vůdce smečky na vás kašle a nepříjde když je potřeba..

No to mám moc velkou radost že si s ní hrajete a pak že to neumíte :))

Víte co..já nebyla pejskař..tak to není pejskařem se člověk nerodí ale z člověka se stane pejskař tak že má doma pejska a snaží se mu věnovat, porozumět..a to vy se snažíte:)) přece:)

Třeba u nás to bylo tak že ke mě přišla roční obludka..která na mě kašlala..nechápala proč by měla jako přijít na přivolání,utíkala a dělala si co chtěla navíc nic neuměla..já šla na cvičák z jediného důvodu..abych jí dokázala přivolat venku když mi třeba omylem uteče..a hlavně abych jí mohla venku na volno někdy pustit z vodítka..to byl můj jediný cíl..To že jsme u toho zůstaly je trošku i můj šprac..protože první reakce na cvičáku byla "co ste komu udělali že jste dostali bígla"prostě to sou hrozný psy..plemeno co se nedá vycvičit..jen na vodítku...no a já jim dokazuju že to tak není :-D navíc vím že psinu to strašně baví..jak vidí že jedeme na cvičák tak mi skáče sama do auta a hurá už abysme tam byli..

No to sem trochu odbočila zkuste jí koupit tohle zoohit.cz/...

vím že to ukazovali v polepšovně mazlíčků..měli tam v jednom díle fenku co z nudy taky dělala taková alotria..dovnitř se dá nějaké papů alep ejskovi se k tomu blbě dostává..takže má docela dlouho co dělat a nedělá kraviny..

cituska*
hodnocení

1x

Fotečka je povedená, mají se moc rádi a panička je také spokojená.

Naše rošťačka ještě stále pěkně škubá a trhá. Její poslední výkon . vyndala si pračky podprsenku a pěkně v klidu překousala obě dvě ramínka.Manžel se ráno chichotal a vzbudil mě ať se jdu na tu radost kouknout. No co , tak jsem vyprala a pěkně večer dělala švadlenku.Je jako nová.Co nás čeká zase příště, necháme se překvapit a to už vše schováváme, židle pěkně pod stůl zasunout nebo je hned na stole a hospodaří,snažíme se nenechat nikde nic ležet když odcházíme a tak to zatím snášíme.

Ale i přes to vše je to náš miláček

hodnocení

No teda Cituš, to tedy koukám! Ta moje úplně přestala trhat. Představ si to! Ničeho si nevšimne. A to jsem kvůli tomu založila i tuto otázku. Počkej, já ji vyfotím a pokusím se to přeposlat...

hodnocení

posílám foto.

Jezevčice, co s ní

"Suzy," je krásná a paní domu, už je to vidět. Proto nepotřebuje něco trhat. Viky

doplněno 09.02.12 07:05:

Je to pěknej štuclík.

Suzy, máte moc krásnou psinečku! Jsem ráda, že to dopadlo takhle dobře. Psina se našla a ví, co od koho má očekávat. Nemusí nic dokazovat, předvádět, jak je nezávislá. Je to radost!:)

pt®

Ahojky Suzy, no tady psí slečnu vidíme v plné parádě a jak se umí tvářit na focení, dokonalá modelka.*tuc* Máš pravdu, zvířátka jsou jiná než lidi, jsou pro nás příkladem. Proto ty naše pejsky a kočičky a jiné tolik milujeme /až na ty blešky/.*houpy*

gerapa
hodnocení

0x
Suzy, vzít si psa z útulku je rozhodnutí, které je třeba hodně zvážit. Je třeba si uvědomit, že tam pejsci nejsou na rekreaci, ale že většina z nich si prožila bití,zavírání kdesi a hlad, což na nich logicky zanechalo stopy. Nemůžete čekat,že si domů přivezete vyrovnaného veselého poslušného pejska. Chce to čas a hlavně hodně trpělivosti a lásky. A pokud uvažujete nad tím, že ho vrátíte, tak je mi pejska upřímě líto. Pochopila bych to v případě že by měl tendenci napadat vás něco vaše děti, něco pokud by se objevil jiný závažný problém. Chápu že to co dělá tě vaší nepřítomnosti musí být nepříjemné, ale určitě to nedělá pro nic. Přikláněla bych se k názoru, který tady už padl, sice že ho minulý panicek nejspíš zavíral doma. Bůhví co se mu stalo, protože pokud to tě vaší přítomnosti nedělá,je to stresová záležitost. Nic co by se nedalo řešit. Přeju pevné nervy. A spoustu trpělivosti a lásky, ukažte pejskovi že se vás nemusí bát, a pokud vám začne věřit a bude vědět že se vždycky vrátíte,jistě se vše srovná. Jen jedna rada! Nenechátejte. Pejska samotného na delší dobu, pokud se bojí musíte ho na to zvykat postupně. Odejdetě nejdřív na pár minut a interval po určité době (když uvidíte zlepšení) prodlužte. Hodně štěstí
hodnocení

Ahoj Gerapo. Nemám žádné malé děti, Kesy se mně nebojí, to se bojím já, co zase provede. Přečtěte si, co jsem psala výše. Já vás snad všechny pozvu ke mně domů, abyste viděli, kdo je vystresovaný. Trpúělivá jsem a chápavá, provrtala jsem si nábytek šroubkama, aby nemohla otevírat dvířka, tak m i servala tapetu. A kdybyste viděli, co všechno už stihla rozšmelcovat venku, na zahradě. Ono se to hezky říká, odejděte nejdřív na pár minut a pak se vraťte, ale já jedu na nákup, a taky musím nějak žít, a mám svou práci, nemám čas, abych si odcházela na chvíli s kolem jakoby na nákup, vrátila se, čekala a zase vyjížděla znova. To bych byla za chvíli já v Bohnicích a pes stejně v útulku. Ale jsi hodná, snažila ses pomoci. Ale takhle to určitě nejde. Suzy.

pt®
hodnocení

0x

Suzy, nevzdávej to. Psík je rád, že tě má, že našel domov, jen ti to neumí říct a zlobí, jako malé dítě, chápu, že je to o nervy. Náš první psík nemohl být vůbec sám doma, jak vyváděl. Když jsem ještě v bytě, šla stírat chodbu a schody, musela jsem nechat otevřené dveře do bytu a jak jsem stírala a mizela mu za rohem z očí, tak se plazil po břše, po té mokré dlážce, jen aby mě měl na dohled. A nechat jej v autě, to nešlo ani na pár vteřin, to by ulámal všechny páčky a snad by překousal i šaldpáku. Když zůstal doma, tak všechno dřevěné okousal. Když jsem šla jen se smetím, s hrůzou jsem čekala, co bude až se vrátím. Brala jsem si ho i do práce. Ležel pod stolem u mých nohou, maximálně ležel venku na trávě a koukal na mně do okna, byl ode mně asi tři metry. Nikdy jsem ho nevzala do postele, ležel mi na předložce u postele, a když mně manžel chtěl ráno vzbudit, tak na něj vrčel. Asi měl fobii z uzavřených prostor, ale jinak mně poslechl na slovo. Nynější náš psík zase vydržel doma sám, klidně devět hodin, spal v pelíšku neudělal nic, ale stále nám čůrá, a to jen když jsme doma a hlavně v noci. Chodíme s ním na travičku každé tři hodiny, ale pokaždé se to neuhlídá. Mám všude nové dveře, teprve šest let. Až jednou umře, tak musíme koupit všechny dveře nové, jak jsou zničené. Přesto jsme mu několikrát zachránili život. Prvně, když jsme si ho vzali z útulku a pak když musel na operaci s překousanou nožkou od vlčáka a za dva roky znovu operace s zdrátovanou nožkou. Do postele jsem ho nikdy nevzala, jen když byl po operaci, jsem s ním spala v obýváku na gauči, protože se neudržel na nohách a musela jsem jej vynést ven, aby udělal potřebu. Ví, že se na mně může spolehnout, ale jeho místo je v pelíšku ne u nás v posteli. Suzy , ještě to bude nějaký čas trvat, než vychytáš jeho mouchy. Teď o Vánocích si budou lidé brát pejsky, aby je darovaly, jako dárek a po Vánocích je zase budou do útulků vracet. Ti psíci prožívají šoky na hlavu, jako malé dítě, které nerozumí tomu, proč je od mámy pryč. Suzy, prosím tě za psíka, přes noc venku ne, ale do postele také ne. Posíláme psí holčičce pacinku a tobě pohlazení a povzbuzení. - stařenka

hodnocení

Ahoj stařenko, díky, já vím, že to myslíš dobře. Já ji do útulku nevrátím, to je samozřejmé, i když jsem byla včera na mrtvici. To je právě ten problém, ona to dobře ví, že jí vlastně z mé strany nic nehrozí. Ale stejně budu řešit způsob, jak ji nechávat venku. Ne na stálo, ale když odejdu. Bude to muset vydržet. Dala jsem jí do altánu dřevěnou boudu, vystlala huňatým koberečkem a uvídíš, že ho vytáhne ven a rozcupuje namaděru. A nemysli si, že ze mne bude mít hrůzu. Já mám pocit, že ví dobře, že se jí stejně nic nestane. Přes den jsem jí ukazovala rozedranou tapetu, tichým halsem jí povídám, "vidíš co jsi udělala?" A ona na mne udělá smutný a chápavý kukuč a odloudá se na křeslo, kde spokojeně zalehne a odtamtud mne chvíli pozoruje smutnýma očima. Po pěti minutách seskočí a začne honit a muchlovat kotě, které mi domů přivandrovalo předevčírem. Právě teď jsou oba dva na tom křesle, stulení do klubíčka. Kotě vrní, Kesy dělá že spí.

pt®

Suzy, to je dobrá zpráva, možná se Kesy s kočičkou zabaví a dá věcem pokoj. Suzy, zatím není zima a na nákup jedeš když je venku přijatelně, tak tě Kesy počká v altánku v boudě. A možná se do zimy, než začnou mrazy vzpamatuje a bude ráda a hodná i doma. Kesy našla domov, tak si jej označuje a trochu předělává podle sebe, protože je mladá, věřím, že se to časem bude měnit. Možná, kdyby jí už teď byly 4, 5 roků, že by byla v klidu. Suzy našemu bylo sedum roků, lítáme s ním po intervalech na travičku, a co myslíš, že dnes odpoledne udělal? Zase se vyčůral doma. Tak se to uklidí, jiného nic neudělám. Suzy, možná až přijdou vnoučátka, tak to bude pokračovat. Naše vnoučátka pomalovaly doma stěny, nábytek a jak se jim to líbilo, stačila chvilka nepozornosti, když musela máma na záchod. A s tím psíkem je to podobné. Myslím, že nám ještě párkrát napíšeš, co jsi s Kesy zase řešila, ale bude toho méně a méně, uvidíš. - stařenka

hodnocení

Stařenko, nestraš, ještě abych měla takto rozjívená vnoučátka! No a to s tím Tvým pejskem, to já velice dobře chápu, mám stále tu starou Mícu, kočku, ta je venku a přijde domů, a kam asi jde? No rovnou na svůj záchod a vykadí a vyčůrá se tam. Ale to je kočka a jde na své místo. Taky tomu nerozumím. A taky musím písek neustále kupovat a měnit. Teď tady mám toho malého přivandrovalce, jenomže Míca si usmyslela spát v kočičím záchodě, on obchází kolem a ona prská, nechce ho tam pustit. Udělala jsem mu jiný, ale on chce do toho jejího. Já už se z těch zvířátek asi zvencnu. Pa Suzy.

pt®

Suzy, u tebe si všichni na sebe zvykáte. Jedna Míca na kotě a na psíka, psík a kotě na tebe a ty si zvykáš na všechny. Je to teď náročné, ten tvůj nový zvěřinec. Ještě, že nejsou ty malinká vnoučátka, to by bylo pak větší veselo. Suzy uvidíš, co napíšeš na Vánoce, to už snad budou mít zvířátka jasno, kde je jejich místo. Ty jsi "panička", ty jsi "velitelka", tebe budou poslouchat. Nebudou se s tebou dělit o postel, ani o jídlo, nejste si rovni, ty jsi nadřazená a zvířátka podřízená, ale milovaná. - stařenka

fran
hodnocení

0x

To vypadá, že:

1. Psisko má hodně energie, takže vyběhat, vylítat, vyblbnout..přetahovat se o hadr...100x aport balónku... pokud lze.

2. Není možná zvyklá na vlastní věci určené k trhání, co jsou např staré odložené páníčkovy pantofle, plyšáci, kousací kosti, ...něco nakonec musí "sedět".

3. Malý pes venku být může, pokud je dost otužilý, ale u psa kategorie "domácí mazlík" je to divné.

4. Do pelíšku, ať venku nebo nebo doma, dejte vlastní starý svetr.

Chce to trpělivost, pozornost, nekonečně dokazovat lásku, nezaleknout se "divné" reakce.. Ona to vrátí třeba po roce, dvou, třech...Přesně takový útulkový příběh znám z blízkého okolí.

hodnocení

0x

No jo! Kdybyste trefila na klidnější povahu, bylo by to všecko daleko snadnější. Trefila jste na Dominu a rebela v jednom. *srdce*Včera mi známá vyprávěla, jak její kamarádka vždycky na začátku zimy navštíví s dárečky útulek. Vyloží granule, hračky a deky. Zamáčkne slzu do oka a odjede. Ale minulý týden řídil její muž a tak ona sebou vzala fenečku, kterou před léty vysvobodili z útulku. Psina vesele vyskočila z auta a zkopněla. Na fleku se z ní stala vibrující socha. Paní ji vzala do náručí a pocelou dobu ji nepustila na zem. Psinečka se nesmírně třásla a srdéčko ji tlouklo tak, že to bylo slyšet. Tichounce plakala a tiskla se k paní. Doma, že s paní musela i va wecko. Chvilku to ještě bude trvat, než získá jistotu a bude vědět, že ji neodnesou zpět. *uf*Je těžké být ostrý na takového psíka, a zvláště pak pro povahu, jakou máte vy. Ale pár věcí psině musí být jasné. Pelech a potrava! Tam je to, co jí staví do funkce šéfa. A mate ji to. No, co už?! Třeba někdy dostane rozum.*zed*Když si však vzpomenu na Tomíčka, pudla aprikot, který dělal o trošku větší rotyku a na jeho, velmi laskavého pána, na hodně stará kolena pokousaného do krve 3x za týden, tak mě optimizmus opouští. Tomíkovi bylo 12let a pánovi 75. Dej jim Pane, oběma lehké spočinutí.*modla*

hodnocení

Pro Fran a babku. Kousací hračky má a i ty pískací - kousací, ten rámus vydržím jenom já. Když přijde někdo na návštěvu, musím jí to vzít, není slyšet vlastního slova. Má ten provaz stočený do pevného uzlu, koupila jsem jí ouška, ty mimochodem nekouše, okamžitě je někam čumákem zastrčí, většinou mezi polštáře sedačky.Už jí je nedávám, protože by mi to také někde mohlo hnít. Ten pantofel mne nenapadl, ale všechny, co jsem jí ani nedala, už mi v altánu rozkousala. No, podívám se ještě do boudy, nějaký starý škrpál tam asi najdu.

Jinak, co se týče toho útulku, už jsem to tady psala, ale je to dávno, tak si to nepamatujete. Ten pejsek tam byl pouhý týden! Ani mi ho v ten den, kdy já tam přišla, nechtěli dát, protože prý podle nějakého jejich zákona, musí pejsek zůstat v útulku 14dní, pokud by si to původní majitel nerozmyslel, a nevrátil se pro něj. Já je tenkrát přemlouvala, že bych ho v tom případě samozřejmě vrátila, ale že pro psa bude lepší, když ho vezmu co nejdřív, aby nezdivočel. Napřed nechtěli, tak jsem odjela s tím, že když si to rozmyslí, ať mi zavolají, že si pro něj ihned přijedu. Byla jsem tam na kole a ani jsem ještě nedojela do poloviční cesty domů, a už mi volali, že ať si pro pejska tedy přijedu, ale že musím zaplatit 300stovky, protože byl očkovaný. Dojela jsem domů pro peníze a vrátila se se známým autem pro psa. Očkovaný byl 27.9. a já si ho vzala 29.9. Datum vím proto, že mi vystavili potvrzenku o přijetí peněz. Řekli mi, že kdybych si to rozmyslela a chtěla pejska vrátit, musím to udělat do týdne, aby si u mne nestačil zvyknout a netrpěl pak ještě víc. Tomu jsem snadno porzuměla. No, začala řádit hned, to bylo jak jsem založila otázku, "jezevčice trhá a trhá", ale vrátit bych ji už nedokázala ani tenkrát. Bylo by mi jí líto. Tak jsem provrtala skříňky a začala se učit, co to vlastně znamená, mít psa a ne kočku. I když jsem zavadila o nápad ji vrátit, stejně bych to neudělala. Spíše jsem chtěla vědět, co vy k tomu řeknete.

Takže tento pejsek určitě ještě za tak krátkou dobu v tom nalezinci, nemohl utrpět žádná traumata. Byl vitální, to bylo vidět hned, ale okamžitě mi v autě skočil na klín a začal mě olizovat, jakoby mě znal bůhví jak dlouho. Žádný strach z auta, dívala se z okénka. Byla dobře krmená, voněla, srst má hebkou a zlatou. Nebylo s ní určitě špatně zacházeno. Odzačátku je veselá, lidí se nebojí, jde ke každému a radostně vyskakuje do vzduchu.

fran

...Je veselá, nebojí se lidí...no tak to je báječný pes, ne? Máte dost kliku, snažte se brát zastrkávací žerty pozitivně, je dejme tomu kreativní. Opakuji, je-to jezevčice, je pravděpodobně chytrá. Takoví psi berou špatně drezúru, na cvičáku je nemají rádi. TAkže ještě znova radím: důslednost a laskavost. Hračky nemusí pískat, i když bych jí tu zábavu pokud možno přála, zavažte balónek do punčochy, uvažte ho k topení...Vymýšlejte si, když budou všude ležet vlastní hračky a ty hračky bude dokonce někdo házet nebo se o ně přetahovat...nekousne vám do nábytku, ovšem až za čas, to garantuji. Pes se učí, chytrý rychle, pořát jde o soudržnou "smečku"... a také umí pěkně šálit... U dospělého psa je vycepovávání těžší, tvrdý oříšek, vytrvejte. A ten rozumný, vychovaný, vždycky nakonec vycítí vaši náladu i přání...v 19,00 se bude chystat ven, když bude naučený ..a bude vám s vervou aportovat balonek nebo větev. To je ale právě ta báječná zábava, pro co jiného chováme mazlíka - společníka?

hodnocení

Aha, tak to já nevěděla, že když chce ven, tak to dává nějak najevo. Je pravda, že se mi najednou začne motat pod nohama a doráží, no já ji nakonec otevřu dveře ven, protože bych se o ni přerazila. To je právě to, já nikdy psa neměla, jen v dávných časech, na vesnici, to jsme měli Barika, uvázaného u boudy. Je to už padesát let a tak to tenkrát bylo. Psi byli jen na vesnicích, v bytech se žádní miláčkové asi nepěstovali. No nevím, tvrdit to nemohu, ale i když, tak těch lidí bylo hodně málo. Dneska má psa snad každý. A vím, že mají i obrovské psy v bytech o čtyřiceti metrech čtverečních. Jdou do práce a pes tam blafe. Mám jednu kamarádku, bydlí v paneláku v pátém patře, a ve třetím je zavřený takovýto velký pes. Bydlet bych tam nechtěla a té majitelce bych dala pár facek. A právě ty bych také nejraději uštědřila sobě. Byla jsem nezodpovědná, já to vím. Já vím, že je báječná, a jak je hezká. A chytrá je asi hodně. Protože už dva dny spí v té chodbě. Včera už si všimla, že je u dveří klika, kterou se dveře dají otevřít. Dala jsem jí její dečku do chodby a zavřela. Po chvilce začala vyskakovat na kliku a snažila se ji zmáčknout. Pozorovala jsem ji přes tu zrnitou skleněnou výplň. Když už se začala na to i rozbíhat, aby vyskočila výše, tak jsem otevřela, přísně se na ni podívala a důrazně řekla její jméno. Schlípla a provinile se uložila na kobereček. A pak už byl klid. Uvidíme co vymyslí dnes večer.

Fran, Vy to asi nevíte, ale já si vzala pejska ze smutku, že mi během jednoho měsíce, asi tak, na silnici přejeli všechny kočičky a mně z toho smutku asi přeskočilo. Přestala jsem uvažovat normálně a letěla pro pejska. Bylo mi příšerně smutno, brečela jsem, nespala jsem a kočky už nechtěla. proto ten pejsek. No a nakonec mám stejně ještě to nové kotě, co ke mně doputovalo minulý pátek.

mari1
Suzy,ocividne se nudi-hrajete si s ní vubec?nebo jak ji unavite?
hodnocení

Mari, nehraju. Já si hrát se psy neumím. Musí se unavit sama. A když mi budete psát, že si musím neustále s psíkem hrát, tak se z toho zvencnu. Tak ať tedy raději trhá. Budete mít pravdu, nudí se a je to bezva pejsek, jen já stojím za prd. Ale co mám tedy dělat, když už jsem si ho vzala? Tak já už raději nic psát nebudu. Vidím, že vina je na mně. Já to ale říkala, já jsem samotář, někdy nemusím s nikým ani promluvit, vystačím si sama se sebou a vlastním vnitřním životem, to ten pes nemůže samozřejmě pochopit. Proto jsem milovala kočky, taky mají svůj život, nevyžadují hry, opatřím je jídlem a když chtějí pohladit, pohladím. Ale nemusím jim donekonečna házet žádný balónek a nemusím je cvičit, ani venčit. Mají svůj život, do kterého nezasahuji. Promiňte mi, uvědomuji si, že jsem udělala chybu. neměla jsem si pejska brát. Neustále to opakuji, vím o své chybě. A už budu mlčet. Stejně tím nic nevyřeším. Leda, že by někdo z vás měl zájem o hezkého, chytrého pejska. Přijeďte. Když budu vědět, že je v dobrých a hlavně kompetentních rukou, tak ho ráda někomu dám.

fran

...Ze smutku? Každý si bere psa trochu ze smutku. Dělá člověku společníka tak 3000-5000 let a dostalo se to podle mne oboustranně do genů.

Rozumím dobře, přeškolit se z "kočkaře" na "pejskaře" je složutějš, než kdyby jste nechovala nici : Kočkovité šelmy jsou převážně samotáři, žijí si víc posvém a nehrnou se tak do kontaktů s člověkem.

Hrozně se mi líbí, ja se "sžíváte", úplně klasicky, opravdu asi máte štěstí, a tak něco pro vás a ze života:

Moje babička dostala 1. psa k svatbě v r. 1924, PŘEDPOKLÁDALO SE nejspíš, že bude po svatbě nakonec v doácnosti a tudíž osamělejší a od té doby...a byl jeden fox za druhým, i za války. Vždy vycepovaný perfektní společník, o poslouchání to bylo jen v rámci domácí demokracie. . Když mi ho jako rozumné svěřili a někam jsem jela s partičkou, dělal ze mne kinga společnosti. Když babička zestárla a byla spavá, naučila jsem ho budit ji (s hračkou, jen tak šťouchnout čumáčkem "něco chci, ty víš co", když ve dne nebyl nikdo doma. Zvládal to zcela sám a babička pravidelně jedla :).

Tak je to prosím s psiskem. Mimochodem, láska prochází žaludkem, jo?: Hovězí masíčko s rýží, vařenou zeleninu z polévky, žádné sladkosti, žádné uhlohydráty (zbytky knedlíků)... do vlastní misky, na stejné místo, ve stejnou hodinu. Vodu tamtéž a k dispozici stále a čerstvou. Za chvíli se vám (možná delší chvíli, rok, dva...) jenom "připomene", dospělý pes prospí až 3/4 dne. Ale bude vás "cítit", má 700x lepší čich než člověk,. Takže ti policejní najdou prý stopu zanechanou skrz gumovou podrážku. Pozorujte, jak si na procházce chytrá jezevčice "čte" zprávy čichem...

hodnocení

0x

Z pískacích hraček jsem pískátka vypreparovala, jinak by to se mnu skončilo špatně. :D Vypadá to na hlavu, že radím, abyste vykázala psinu ze svého pelechu a přitom sama s Dorkou spávám. Jsme s Dorkou závislačky na sobě. Když mě někdo potká samotnou, hned se ptá, kde je Dorinka. Ne, jak se mám, ale co je se psem :D Večer, když nlásím, že jdeme spát, Dori si sedne k posteli. Já zalezu pod peřinu, Dorka vyskočí na židli a čeká. Nikdy jsem ji nezakázala, nikdy jsem ji nevyhnala, nikdy jí to neučila. Ale na postel skočí, až řeknu. Někdy chvilku zapomenu a ona tichounce fňukne. Musím vydat zvací zvuk. :D Totéž s jídlem. Když je něco, co miluje, sedí opodál a zírá. Až se najím, nastrkám do myčky nebo umyju, dostane ona. Většinou proto, že je jídlo teplé. V neděli to bylo zelí a dnes rizoto. Je to uznání mého šéfování. Takovým zásadním nebo drobným počínáním se to určuje. Ten stahovák je jen pomůcka na pomoc psovi, pochopit to. Bohužel ústupky a benevolenci psi neberou jako laskavost, ale jako slabost, kterou oni musí řešit. Berou jim jistotu. *jasne* Dobrá, necvičte, nebuďte ostrá. Jen dělejte věci tak, aby ona věděla, že záleží jen na vás, jestli ano nebo ne.

psa do bytu ale s určitejma mezema,jak se rozmazlí,rychle si na tozvykne a blbě předělává,,bude dělat naschváli a vyžadovat pozornost,aby jste z toho neměla kulničku ,a nepletla si kdo je pániček.pes má poslouchat.a mit svuj režim,jinak jezevčík klido ven,ale musí mit boudu ,pokud je zvyklej na postýlku těžko ho budete přemlouvat,

hodnocení

Díky Pajars, já ji teď zvykám na tu chodbu. Zatím tedy v tomto momentě chrní na gauči, v objetí s kotětem, Já bych je takhle i nechala celou noc spolu, jenomže já nemám ty dveře do své ložnice a jakmile tam vejdu, okamžitě racají se mnou a lezou do postele oba dva. postel jsem si už převlékla, měla jsem ji plnou písku z jejích tlapek. Přece ji nebudu každý večer koupat, to už raději vylezu na půdu a hodím si tam mašli. *ee* A pak, nemyslete si, že se vyspím.Je to horší než chlap. Tlačí se mi na záda, oddechuje do ucha, až jsem z toho zpocená, nebo si mi lehne na nohy, že se ani nehnu. A když ji vyruším, protože mám křeče, tak mi další půlhodinu pochoduje po těle, než si ulehne v ta samá místa. Je malá, ale je dost těžká na těch mých nohou.

hm*
hodnocení

0x

Ano, pejsek je opravdu jiný, než kočičky. Kočka přijde domů, když uzná za vhodné, nají se, třeba se nechá chvíli hladit a pak spí nebo prostě odejde a o Vás se dál nestará. Pejsek ale spíš dělá to, co rozhodnete: teď se jí, teď se jde na procházku, teď jdeme domů, teď si budem hrát, teď se bude ležet a po očku hlídat, ... U méně divokého psa je i ležení a "hlídání" chápáno jako důležitá práce, když mu to naznačíte, protože "tohle mám dělat, tak to budu dělat, protože je to tak správné" a bude hlídat třeba půl dne. Pejsek je rád, když ví, co má dělat. A většinou dělá rád cokoliv, hlavně když to může dělat s Vámi. Problém je, když má nutkání něco dělat, ale neví, co by.

Nemyslím si, že jste udělala chybu. Jen jste natrefila na divocha se zvláštní povahou a to je smůla. Mašli si neházejte. Pořád doufám, že se spolu co nejdříve "dohodnete" na způsobu soužití. On je pejsek pak za všechno velmi vděčný a to zas kočky neumějí. (aspoň u nás to tak bylo)

hodnocení

Ahoj Hm, tak teď jsi určitě trefila hřebíček na hlavičku. Pejsek je asi neslučitelný s mou povahou. Já nehledám a hlavně nechci ničí vděčnost, to mne obtěžuje. Jednám někdy impulsivně, většinou se nechám ovládnout nějakým vnitřím pocitem. To pak dokážu i horu přenést. Ale když už ji přenesu, postavím ji na její místo, a jdu dál. Proto jsem se asi tak dobře snášela s kočkama. Velice dobře vás všechny poslouchám a uvažuji o všem, co se mi tak hezky snažíte vysvětlit. A čím víc toho je, a je to logické, láskyplné a rozumné, tím víc si uvědomuji, že to bude pro mne obrovský problém. Jsem prostě jaká jsem, s tím už težko něco udělám. Každý jsme nějaký. Říkali jste, že má pejsek pochopit, kdo je v domě pánem. Tak tedy Kesy bude muset pochopit mou povahu. Nebude jí u mne špatně, já jí ubližovat rozhodně nebudu, ale určitě se jí nedokáži věnovat tak, jak píšete, že se to musí. Bude to holt těžké, pro nás obě, ale myslím, že si na sebe vzájemně nakonec zvykneme. ono nám totiž nic jiného nezbývá. Bude z ní "divný pes", o mně se taky říká, že jsem divná. Bude to dlouhá trasa, ale pevně věřím, že ji to taky přejde a že se pomalu zklidní. Ale budu se snažit dodržovat ty nejhlavnější zásady, kterým jste mne naučili.

Je obdivuhodné a současně úsměvné, s jakou láskou a humorem vyprávíte o pohromě, jakou je silná a svéhlavá Jozefčice. :D Přeji vám oběma, ať najdete společnou řeč.;)

hodnocení

Díky babko, já jsem přesvědčena, že tomu tak nakonec bude. Máme na tom obě dvě eminentní zájem. Ono to jde tšžko vysvětlovat takhle na papír, ale někdy lituji, že tady nemám někde nějakou kameru, aby to všechno snímala. Ale největším zvířecím pánem, je tady moje stará,tlustá Míca. Před tou Kesynka hezky couvá pozpátku, nebo čeká, až s ní půjdu do kuchyně i já a Mícu obezřetně obloukem obejde. Největší legrace je, když jim dávám jíst. Každé zvíře má svou misku, ale napřed přijde Míca a zkontroluje, co je v ostatních miskách, když to zjistí, tak se rozhoduje, vezmu ji a posadím k té její, začne jíst, mezi tím hopsá ten kocourek a ochutnává ze všech misek, Míca vrčí temným hlasem, jako nějaká příšera, Kesy stojí nerozhodně a čumí na mne, takže je jednoho po druhém posadím k vlastní misce, začnou jíst, ale na Kesy je vidět, že si myslí, že ty kočky mají něco lepšího. Takže to dělám tak, že jim mezi jídlem prohodím misky i s obsahem. Kesy dám to její do misky Mícy a Míce do misky Kesy, to jsou spokojené. Asi už ty misky rozeznávají a žárlí na sebe. Kotěti je to fuk, to je na tom nejépe, protože zatím-co já manipuluji s miskama, on zblajzne to svoje a pak se ještě přifaří ke Kesy. K Míce ne, tam je to nebezpečné a ono to dobře ví. Já opravdu věřím, že se ta jedna jezevčice zrzavá do jara zklidní, protože pak začnu pracovat na zahrádce a začne mi to tam růst, takže se dost bojím, jak to její ničení bude pokračovat. Tak zatím pa, zdraví Jozefčice, Suzy, Šery a Míca. :)

hodnocení

0x

Spousta jezevčíků žije celoročně venku a jsou spokojení.Stačí jim zateplená boudička.V rodině mé kamarádky měli jezevčíka Filípka 16 let.Byl to pejsek venkovní,domů ho nebrali,Moje kamarádka i její manžel mají moc rádi zahrádku,slepice,králíky...tráví hodně času venku.Filípek běhal kolem nich a byl spokojený.Nikdy nebyl nemocný.Na vesnicích chovají lidé jezevčíky i jejich křížence běžně venku.

hodnocení

Arwi, díky, já ji také sleduji, když je venku. Vůbec na ní není vidět, že by nějak strádala, ona v jednom kuse šmejdí kolem dokola a já ji také puštím domů, ale ona sama chce za chvíli zase ven. V noci tedy spí na chodbě, ale jakmile ráno vstanu už maže ke dveřím. Boudičku tam má v tom altánu, takže si tam může zalézt. Ještě jednou díky za odpověď a názor na věc. Suzy

limetka*
hodnocení

0x

Suzy, píšete, že na cvičák chodit nechcete - ale tam by vám právě mohli nejlépe poradit, jak na toho vašeho lumpíka. Ukážou vám základní principy výchovy a pak už tam chodit nemusíte, můžete tu základní poslušnost dál cvičit s pejskem sama. Dobrý cvičitel poradí i s problémovými psíky. Pokud cvičák opravdu naprosto zamítáte, pak si kupte nebo vypůjčte v knihovně nějaké knížky o chování a výchově psů - můžou vám pomoci se vyvarovat některých chyb. Někdy máme tendenci posuzovat psí chování podle našich lidských měřítek, ale psi uvažují jinak. Kéž bych u prvního pejska věděla tolik, co dnes u jeho "nástupce", mohli jsme si oba ušetřit tolik nedorozumění! A ta klec na dobu, kdy budete muset být pryč, je výborné řešení. Určitě si ji pořiďte.

hodnocení

Limetko. Klec už neřeším, protože jde Kesynka hezky na zahrádku, zrovna tam teď tam dovádí. Nádherně to snáší. Sice neustále loví ty květináče, ale s tím už jsem se smířila. Vy asi budete mít nějakého mazlíčka bytového, kterému se nanejvýše věnujete a cvičíte si ho. Takového pejska já nemám. Ta moje je dryáčnice, ale jsem si jista, že z toho vyroste. Je jí tady určitě lépe, než v tom útulku. Bude z ní holt pejsek venkovní a vesnický puňta. Cvičit ji nebudu, protože jsem si ji kvůli tomu nebrala. kdybych byla bývala věděla, že se pejsci musí cvičit a chodit s nima na cvičák, tak by v tom útulku ta chudák Kesy seděla v kleci ještě teď. Já ji odtamtud vysvobodila, má tady zázemí, jídlo a má svůj prostor, ze kterého ji nikdo nevyžene. Je radostná a není na ní vidět nespokojenost. To je spíše vidět na mně, když mi tady něco rozerve ;) . Ale díky za odpověď. Suzy.

Jo, a když už jsme u toho, tak zrovna včera v noci mi proběhlo do chodby také to kotě, a já si toho nevšimla. Ráno mne probudil rambajz, vyletěla jsem a oni si s Kesynkou po krásné noci začali hrát. Na chodbě mám mimo jiné kytky, veliký fíkus. Je to strom. A kvůli kytkám tam mám kbelíky s dešťovkou a tak se milé kotě vyšplhalo na ten strom a huplo rovnou do toho kýble. To bylo radosti. Kotě vylítlo, Kesy skákala jako pominutá a já chtěla tu spoušť vytřít, ohnula jsem se s hadrem a špatně si vypočítala prostor nad zády, tam leží přes skříňky prkno, na kterém je ibišek jako hrom, no a ten jsem zády nadzvedla, shodila ho a roztřískala květináč. Hlína, voda z kýble, mokré kotě, já mokrá a špinavá, a mezi tím Kesy, radostně poskakující. Tak nevím, jestli by mi na tohle dali ve cvičáku nějaký mustr.

Normálně, akční film. Kdybyste to chtěla vymyslet, nikdo neuvěří. *haha*

hodnocení

To jsem ráda babko, že tě to rozveselilo, i já se teď směju, ale v ten moment jsem byla na "vyvraždění neviňátek". Papa Suzy.

Suzy, je mi líto, ale já se popadám za břicho smíchy, když čtu tvoje řádky, co tvoje divoška dělá. Musíš ale uznat, že za tu katastrofu, která následovala po honičce kočičky, už Kesy nemohla. Když to budu číst někde v knížce, tak se tomu od srdce budu smát a nebudu věřit, že se to stalo *hej* Co myslíš, neměla jsi ten život do nynějška nějak jednotvárný? Všechno jsi měla naklizené, hotové,vždy si všechno našla na svém místě, nebylo to už únavné? Prosím, Prosím, nezlob se, ale o tom přesně je život se psem. Nikdy nevíš, co udělá a že něco, někdy udělá, je jasný. Život je změna, někdy i krásná. Pá,Pá, Viky

hodnocení

Viky, samo, že se nezlobím! Ale bohužel, nebo vlastně bohudík, jsem nikdy neměla jednotvárný život. To se k mé povaze jaksi nehodí. Jenomže už jsem zestárla a taky zmoudřela, což přesně očekávám také od Kesynky. Proto mám pro ni pochopení, ja mladá a řádí jako "černá ruka". A neboj, to není můj styl, mít neustále naklizeno, všechno hotovo včas a HLAVNĚ, nikdy nic nenajdu na svém místě! :D*ee*. Ono se ne nadarmo říká, že "vrána k vráně sedá, rovný rovnýho si hledá". Kesy je mi dost podobná. Taky má tvrdou palici. No a teď ještě to kotě. Kesy už chrní na té chodbě, ale od té katastrofy s květináčem, dávám sakra bacha, abych je tam nenechla oba, takže mám každé ráno tak kolem páté hodiny ranní, kdy bych ještě ráda spala, nárok na důkladnou očistu kočičím drsným jazýčkem, kterým mi pečlivě olizuje celý obličej, hlavně se mi chce dostat do pusy, proč, to nevím, a snaží se mi asi vykousat blešky, protože mi urputně žužlá nos. Nemohu nic dělat, musím to vydržet. nemám kam ho zavřít, nemám tady ty dveře a do chodby, jak jistě chápeš, tam už teprve ne. Takže se ho snažím odstrkovat, ale to je marné. No já pak už nemohu zabrat a tak koukám na kotě, které když skončí s mou očistou, začne si omývat prdelku tím samým jazykem a za chvíli jde zase na můj obličej. Asi má pocit, že na něho koukám proto, že mu to závidím. Tak prskám, protože mi fakt strká svůj jazýček přímo do pusy. Nevím co ho na tom tak strašně baví. Takže já mám o zábavu fakt postaráno. To kotě to dříve nedělalo, když s námi totiž spala ještě Kesy, tak si to dělali vzájemně a mne nechali na pokoji. Jenomže kotěti jsem teď zbyla v posteli jenom já, tak tu jeho péči, holt musím vydržet. Tak zatím ahoj a když zase něco bude, tak podám raport. Suzy. *uspech*

cituska*
hodnocení

0x

Máme také jezevčici.Štěně 5 měsíců a také trhá.Doufáme, že z toho vyroste, není to náš první jezevčík, ale první kerý

je takový divoký ,škube, trhá a vše vytahuje a kam došáhne to si podá. Ale je naše a chceme ji i takovou, a chceme ji doma.

Tak se pomalu a spolu naučíme žít.

doplněno 27.11.11 18:35:

Její dílo po naší dopolední nepřítomnosti

Jezevčice, co s ní #2
hodnocení

Cituško, hurááá, tohle je přesně "vono"! A teď si v té změti představte dvě kila mouky, nějaké těstoviny a láhev olivového oleje! (mám dlaždice a ona tu láhev shodila z té první poličky a ta se nakřápla a pomalu z ní olej vytékal) A to je potom prča k popukání *ee* . Tohle znám! Ta moje, je taky už moje, ale raději bych byla, kdyby tohle nedělala. ;)

doplněno 27.11.11 20:02:

ten váš obrázek, ten se mi děsně líbí, *haha*, budu se na něj chodit dívat, až zase ta moje něco provede, abych si uvědomila, že v tom nelítám sama. Dííííky moc, Suzy.

cituska*
hodnocení

0x

Suzy-rádo se stalo.Jak píšete nelítáte v tom sama. Ale někdy to fenečka přehání.Stačí plyšáček a za chvilinku létá molitan nebo to čím je naplněn.Ale když jí rostou nové zoubky, tak musí kousat.Ta vaše už je starší a byla zvyklá na jiný život.Ale doufám že se jak nám tak i vám podaří pejsánka odnaučit temto jejich lumpáren.

hodnocení

Cituško, normálně bych ani neměla odpovídat. Zepsuli mne tady a skoro vyhostili, ale nedá mi to, vůči Tobě. ;) A musím Ti odpovědět. Podle mne, to tu mou Kesy přejde věkem. Já ji dávám všechno možné ke kousání, ale ona má nejraději to, co jí nedám. Je to jako u lidí, mají nejraději to zakázané. A lumpárnám je bohužel neodnaučíme. Ani lidi, ani psy. Papa Suzy

lottka*
hodnocení

0x

Tak pokuď jí nedáš za vyučenou tak se nikdy nepoučí.Nebiju svého psa..ale to si nechala zajít daleko.Mě trhala plyšáky na které už si nenechám šáhnout.

Pejska si vem domů a ukaž mu tapety řekni mu fuj!Co to bylo a zvyš hlas!

Rozhodně se neboj jí dát za vyučenou!

koukám že pes je pomalu pánem domu,tohle bych nesnes,potřebuje poznat režim,ne nasilně ale pokud něco provede vynadat,a zavíst nějakej režim,popřípadne nějakou klec když nejste doma,pes se naučí,hlavně nesmí přerust přes hlavvu,jinak je to váš byt

Režim: Doufám, že režim, nahoře navrhuje dospělá osoba. *ee*Co by asi ta osoba dělala, když by byla zavřená v Bohnicích v blázinci. Jen tak bez ničeho, bez vysvětlení. Po nějakém čase, najednou by osoba byla volná, ale u úplně cizího člověka, zavřená doma? Nesnažila by se ta osoba, osvobodit? Zrovna tak je to s pejskem z útulku, úplně stejné. Pejsek potřebuje čas, pozná, že mu nic nehrozí a uklidní se.

hodnocení

Lotko, díky, mluvíš mi z duše! Tapety jí ukazuji, pokaždé zatáhne ocásek a mašíruje co nejdál. se sklopenýma ušiskama. Ví to moc dobře, a ne že ne, jak mi tady někdo psal. Pappa Suzy.

riky99*
hodnocení

0x

Pokud je pes zvyklý doma, tak venku už se asi nenaučí.Sousedka taky tak postupovala, ale ta potvora vydržela ( k naší velké radosti*zed*) vít v její nepřítomnosti i přítomnosti celou noc i den a nakonec ji stejně musela vzít domů.Vím o čem píšete,taky jsme měli jezevčici a ani nebudu vyjmenovávat co všechno doma zlikvidovala. Venčili jsme ji dlouhými procházkami v lese,nechávali na zahradě norničit, neůnavně celá rodina házela míčky a klacíky,přesto jsme brzy byla celá rodina bez kapesníků,přezůvek a ponožek. Nakonec si ji vzali babička s dědou na které byla zvyklá,kterým zemřel milovaný pejsek.I když s nimi byla celý den a žila v klidnějším prostředí, přesto zůstala tvrdohlavá a nic volně položené před ní neobstálo. Nyní ( po 25ti letech! ) jsem dceři koupila vytouženého maltézáčka a musím říct,že s jezevčíkem se to nedá srovnat.Naprosto zlatý pes, poslušný,nic nerozkouše,neutíká,jen údržba je náročnější .

hodnocení

Riky, Riky, tak to jste mne teda nepotěšila. Já se také divím, proč neúnavně vyhledává plastové květináče, už jsem zatarasila i vstup do míst, kde je uschovávám, ale ona pokaždé nějaký objeví, kde je bere, je mi záhadou. nejhorší je, že je přinese rovnou na schody, přímo před mé vchodové dveře a tam je cupuje. Kolikrát ani neotevřu, protože se úlomky zašprajcují pod dveře. Nebo někde najde kus dřeva a ten taky přitáhne před dveře a tam to hryže. Kdybyste věděli, co všechno jiného a povoleného má na hryzání, ale to ji nebaví. Naštěstí nevyje, trochu štěká, ale moc ne. Snad ji to z ničeho nic nenapadne. Já ji výt určtitě učit nebudu, a tady v blízkosti žádný pes nevyje, že by to od něho odposlouchala. *smich* A pak, já jsem stále doma. Nechodím už do zaměstnání, jenom na nákupy a tak. No, uvidíme, jak to bude dál. Stejně už tu je, ta jedna bestie trhavá. Teď dřepí jako mílium na gauči a tváří se: \já nic, já muzikant\. Tak papa, Suzy.

pt®

Suzy, přece jen mají i pejskové různou povahu, i když některé rysy převládají. Myslím, že už jsi vychytala, co ta tvoje psí holka dokáže. No a ty kořenáče u dveří, to je přece její úlovek, který ti přitáhne na zápraží a čeká pochvalu. Náš psík mi tahá a kouše po zahrádce taky plastové kořenáče a nedá a nedá. No, ale bude lépe, když zatím budeš ve střehu. ;) - stařenka

hodnocení

Stařenko, Ty jedna srandistko. :) Takže úlovek! Papap Suzy *placni*

hm*

Květináče? Pche, to je dobrý. Naše hafina nosila boty. Od sousedů! *hi* "To zas tak moc nevadí, stejně už jsou starý", říkali, když jsme jim je vraceli. No, popravdě, vypadaly dost sešle, jen si nejsem jist, jestli tak vypadaly už před tím, než je našla. :D Snad jo.

Nový plot s podezdívkou z betonových panelů jsme měli poměrně brzo. :)

cituska*
hodnocení

0x

Suzy-nikdy je nestačíme uhlídat.*ee*Květináčky, to se jí také líbilo, rozebrala i kus skalky,okousala kytky v květináčí a poroznášela po zahrádce.No,já si to vždy vyfotím abych se později mohla kouknout a pobavit nad tím co vše vyvedla. ;)Ještě nás čeká tvrdý boj a uvidíme kdo zvítězí.

Tady zrovna jeden nese pryč

Jezevčice, co s ní #3
jezevec*

Kdo umí, ten umí. Je to lepší, než aby trhala normální boty. Uklidní se!

hodnocení

Cituško, bože, já mám tu samou! Jen je o něco světleší. To je přesně ta má potvora! A přesně takhle to "cokoliv" tahá! Co budeme dělat, holka zlatá? *ee*

cituska*
hodnocení

0x

Suzy-co bychom dělali. No budeme se snažit přesvědčit jezevčíka, že to vše nesmí,že je to fuj.Doufám a věřím že to někdy pochopí,a potom nám bude dělat jen samou radost.Jen to ještě pěknou chvíli potrvá.Zatím vždy jen doma koukáme co zase vymyslí a vyvede. Ještě, že jsme důchodci a většinu času doma a dáváme pozor jen se někam vrtne. No ale nakoupit se musí potom se dohadujeme co nás doma zase čeká. Ale zatím to bereme s humorem.My jsme totiž za něj zodpovědni, když jsme si ho pořídili jak v dobrém tak i ve zlém.

hodnocení

Cituško, kdybys viděla, jak tady teď spí s tím kotětem, tak bys tomu neuvěřila. Ten pohled je nádherný, musím se už konečně naučit s tím foťákem. To byste se pobavili. Ale jakmile půjdu do postele, tak se mi tam tam ta dvoučlenná banda nahrne, a to fakt nejde. Takže i když s lítostí, musí Kesy do chodby a já zase musím vydržet neustálé vykusování blešek, o kterých je kocourek přesvědčený, že je mám, a že je musí zlikvidovat. Tedy vychovala jsem už několik koťátek, ale takového jsem ještě neměla. Každé ráno mne probudí, nedá se odehnat, prostě mi žužlá kůži na krku, slintá u toho strká mi jazýček do pusy a do nosu a usilovně mne pucuje. Ne pět minut, ale třeba i hodinu, prostě dokavaď nevstanu. Tak papa Suzy.

hodnocení

ahoj Cituško, posílám taky fotku té mé "zrzavice", i s koťátkem papa Suzy

doplněno 07.02.12 19:49:

no já se snažím poslat tu fotku

doplněno 07.02.12 19:51:

HURÁ POVEDLO SE!

Jezevčice, co s ní #4

Jé, to je krása! *palec*Miláčci...

Dobrý večer "Suzy." Jsou krásné a v pohodě. Věděla jsem, že se budete milovat všechny. Fotka je výborná.

doplněno 07.02.12 21:26:

Viky

hodnocení

Ahoj Viky. Ano, jsme v pohodě, já jsem sice samá blecha, *smich* ale jinak OK. Už jsem učinila opatření. Pejskovi obojek, byl pěkně drahý, prý na sedm měsíců, ale drbe se ta potvora dál, a kočičákovi ampuli za krk. Z kočičáka blechy vypadly do mé postele, tak ten je asi v poho, ale já a pes, my se drbeme dál...Celkem investice 780kč. A že prý to je ještě levné. Tak nevím...

pt®

Suzy to je spokojený pelišek se zvířátky. Jak se spolu zahřívají. - stařenka

hodnocení

Ahojky Pt. díky za pochvalu. Ano, pelíšek se zvířátky. Od nich hrozí tak maximálně ty blechy. Ale určitě ne zloba a další lidské nepříjemné vlastnosti. Já mám zvířata ráda a snažím se ze šech sil, abych se jim alespoň trochu vyrovnala... Jsou bezelstní, nejsou poháněni závistí. Jsou vděční za pohlazení a někdy ani to nevyžadují. Kam se ně hrabem...my lidé, omezení přízemními touhami po majetku, po sexu, po moci, po uznání a tak dál...Ale to jsem se zase rozpovídala, viď.

cituska*
hodnocení

0x

Suzymon- tak slečna je ale domácí paní tak jak ta moje.Vybere si vždy to nejpepší místo

A pro pejskaře nějakou potěchu :

Jiří Žáček

Hop a hop a hopsasa
pes je vzácná okrasa.

Sluší dámě, sluší pánu,
i když jinak mají ránu.

Pes je hezčí nežli brož -
ozdobte se taky! Což?

doplněno 09.02.12 14:54:

Chtěla jsem přidat fotku-nepovedlo se

Jezevčice, co s ní #5
hodnocení

Cituško a ostatní dobré holky, co už se mezi sebou známe a víme, co jsme "zač" a jak jsme utvořeny vnitřně. Tak pro Citušku, komentář k nové fotce. Ta Tvá "zrzavice" je nějaká ušlechtilá, jak se umí tvářit, a jak si lebedí na kanapátku. Kráááásná fotečka. Ta moje momentálně něco řeší, sedí a děsně přemýšlí. Asi nad účinností toho obojku, což já taky. Dnes tady napadl sníh, trochu, ale děsně se jí to líbilo. Pozorovala jsem ji z okna, jak v něm radostně ryla. Vzala jsem kotě a chtěla ho šoupnout také ven, aby se spolu vyřádili, ale nedalo se hihi, to je takový mazel rozmazlený. Půjde na na "vykulkování", já o něj nechci přijít. Je děsně upovídanej a strašně zlobí, ale přináší mi ta zvířátka hodně radosti do života. Mám zamrzlou vodu, není to žádná sranda, ale tak nějak mi to ani nevadí. Vím, že přijde jaro a že to zase roztaje. Tak Vás holky moje všechny zdravím ze svého domečku u Labe a jakmile se mi podaří udělat nějakou hezkou fotečku, pošlu. Teď už to umím. Vaše Suzy. *placni*

doplněno 09.02.12 17:57:

A ještě! Jak má ta Tvoje toho králíčka, tak takhle to vypadá s kocourkem, když si ti dva spolu povídají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]