Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Březí fena co může?

Od: wrtulka* odpovědí: 40 změna:

Dobrý den,

mám dotaz mám doma fenku bígla 3 roky je od 13 října nakrytá tzn někdy kolem 10- 12 prosince bysme měli mít štěňátka možná o něco později když je průměrná délka březosti 60dnů.

Jde mi o tom že 4tého prosince bychom chtěly abslovovat "klubáček" to je něco jako zkoušky poslušnosti ZZO žádné skákání nebo tak jen sedni, lehni, přivolání..odložení..

Fenka je venkovní a zatím nemá žádný problém ani moc bříško..lítá (máme vekou zahradu) skáče..blbne..no jako by březí nebyla ani není unavená víc..prostě nic..Před březostí byla zvyklá chodit cca 1-2 týdně na cvičák plus 1x týdně agility - ty jsme teď už zrušili ale na cvičák ještě chodíme... nepozoruju na ní až na vyjímky ani moc změnu nálad..poslouchá tak nějak plus mínus stejně..

Na cvičáku mi hrozili že prý v nějakých případech by mohlo dojít otočení štěňat..a že to s ní snad radši nemám riskovat? co myslíte nerada bych samozřejmně ohrozila ji nebo štěniska..

Pak ještě jeden dotaz příští týden jedeme na víkend na hory máme zaplacené ubytování..fenka takhle s námi jezdí na dovolenou vždycky na auto je zvyklá i na ubytování v penzionu, hotelu.. chceme tam jít na menší výlet nemůže jít o nějak ublížit že ne? Chceme jí jako vždy totiž vzít sebou..

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lottka*
hodnocení

3x

Tak na ten cvičák opravdu nedoporučuji ..opavdu může dojít k nepředvýdatelným okolnostem např.pád,špatné doskočení apod. A výlet vřele doporučuji.Ba právě naopak pejsek bude právě smutnit když jí necháte doma..Procházka jí rozhodně neuškodí ba právě naopak jí prospěje.

almira*
hodnocení

2x

vrtulka: už nebudu řešit to,že se na vše ptáte až v průběhu březosti nepapírové feny kterou vám zřejmě obskočil ovčák po nakrytí bíglem ale co se týče vaší otázky tak : v řádech té zkoušky bude napsáno jestli je toto povoleno. Já dělám lovecký výcvik a všude je psáno : ,, účast fen v druhé polovině březosti je zakázána" a to samé platí pro výstavy...

martinaa*

Almira - co Vam vadi na "nepapirove" fence? Myslim, ze toto neni treba nijak zduraznovat... leckdy ma vorisek lepsi povahu i chovani nez preslechteny zmetek.

borax*

O povahu pisatelce nejde, spíš o množení štěňat (vlastně oříšků), kterých jsou plné útulky a nikdo o ně nestojí. Pokud je to nechtěné krytí, tak budiž, ale také si myslím, že záměrně chovat na psech bez průkazu, jen proto aby měli štěńata, je z výše uvedeného důvodu nezodpovědné...

martinaa*

POkud jsem pochopila z minuleho dotazu, tazatelka ma fenku papirovou, nebo ji aspon nakryli biglakem s PP. K obskoceni vlcakem doslo omylem, ale co uz ted s tim...bigl neni kdejaky "vorisek", plno lidi nema na psa s papiry, nebo ho cilene nechce kvuli preslechteni. A vzit si jiz starsiho psa z utulku je vzdy riziko, nevite, co se mu drive delo a jak se bude projevovat, coz je treba u rodiny s malymi detmi zasadni. Takze radi vezmou i stenatko bez papiru... mozna jsem to spatne pochopila, ale co je na tom nezodpovedneho?

almira*

Martino velice často radíte v tématech co se týče pejsků ale nevíte ten hlavní základ. Pejsci s PP nejsou přešlechtěnější než "čistokrevní" bez PP... Naopak jsou zdravější. Jde o to,že Průkaz Původu není papír na výstavy ale je to opravdu osvědčení o původu štěňat. Tedy, že maminka byla skutečně Amálka, která byla zcela 100% bígl a byla bez exteriérových , povahových a zdravotních nedostatků a tatínek byl opravdu Karlík ,který měl také zdravotní, povahové i exteriérové testy... A tedy moje štěňátka jsou skutečně 100% bíglové a bíglí povahou a vzhledem. Nevyroste mi z nich cosi příšerného , agresivního nebo nemocného. Samozřejmě jsou to živé bytosti tak se stane cokoli ale ta pravděpodobnost je 100x menší. A samozřejmě pokud se stane nějaý malér třeba se zdravím tak není problém právě díky rodokmenu dohledat jak a kde tento problém mohl vzniknout... No a já když už bych měla kupovat psa bez PP (jakože nekupovala) tak raději po rodičích bez PP než s PP. Protože je velice podezřelé pokud někdo má 2 jedince,kteří mají průkaz ale má štěňata bez. Možná to vypovídá o tom,že rodiče neprošli zkouškami - třeba zdravotní? A nesou nějaké dědičné choroby? Nevím jestli správně rozumíte mému postoji a proč se snažím bojovat proti tomuto bezhlavému množení. Útulky jsou plné pejsků z takto plánoaných a očekávaných štěňat. Ano do útulku se dostane i "papírák" ale má čip,tetování tak ej ihned dohledám odkud pochází, komu a kdy se narodil.. Chovatel je kontaktován a hledání nových majitelů je mnohem mnohem rychlejší a pro pejska lepší...

Teď tu bude někdo argumentovat: ,,ale i psy s PP bývají nemocní, i psy s PP se dostanou do útulku"

Takže odpověď na toto: Ano, jsou to opravdu pouze živé bytosti a ne věci ale pravděpodobnost je mnohokrát menší, je to jen zlomek a HLAVNĚ je to o lidech. Tím,že má pejsek rodokmen (Průkaz Původu) si my můžeme vybrat zdali tohoto pejska ano či ne. Můžeme zapátrat na vlastní pěst v rodokmenu a zjistit si co naše konkrétní plánované štěňátko nese. Pokud se nám bude líbit tak máme parťáka do života. A pokud nezanedbáme péči nebo výchovu tak se nemusíme bát..

Velice častý argument je: ,, můj známý má psa s PP a je furt nemocný a jiná známá má psa bez PP a nic mu není"

To se řekne velice hezky. Kolikrát stojí za zváženou jestli je pes známého opravdu s PP a nebo mu chovatel nakecal cosi o tom,že je to už páté štěně z vrhu a tak nemá papíry (průkaz mají vždy VŠECHNA štěňata z vrhu nebo žádné). No ale častěji jde o to,že tento známý má o svého psa starost a tak ví,že je nemocný. Bere ho k lékaři a mluví o něm. Kupa dalších co mají bezpapíráky někde u boudy a ani neví ,že pejsek trpí si stěžovat nebude jestli rozumíte jak to myslím...

Doteď jsem používala pouze pojmy "s PP" a "bez PP" a vyhýbala jsem se pojmu oříšek. Oříšek jakožto kříženec je úplně jiná sorta psů. Mají jedinečnou schopnost brát si z obou rodičů to lepší. Zdraví, vzhled, povaha,... ale neplatí to vždy. Ovšem pokud nechceme dát za pejska moc peněz tak bych si místo "bezPP" koupila právě oříška (v útulcích bývají i štěňátka). Je to totiž stejný risk jako u nákupu bezpapíráka.. Stále nevíte co vám z něj vyroste ;)

Takže prosím nesuďte názory ostatních .. Mít štěňátka je hezké ale je to zodpovědnost za ně a nejen než se prodají ale celý jejich život. Tím ,že nemají rodokmen se jich prostě vzdáváte. Prodáte je a po několikáté změně majitele už nikdy nebude nikdo vědět odkud psík pochází... A vy nebudete vědět kde vaše štěňátka jsou.

wrtulka*

Dobrý den,

dobře už se nebudeme hádat ani nic podobného ano?Už jsem tu z toho osočování že jsem množitelka kříženců, vořechů nebo čeho dost znechucená.

Jen pár věcí:

- budete se divit ale já se na březost své fenky připravovala velice poctivě. Dost mě mrzí Vaše reakce v tomo ohledu. Plánovala jsem březost aby už fenka byla vychovaná - mám ji až od roka a od toho roka s ní MAKÁM aby měla přivolání, celkovou poslušnost a i něco navíc..původní majitelka ji chtěla nechat nakrýt ve 2 letech bez ohledu na cokoliv..my čekali na 3 roky a to hlavně proto že jsem s ní chtěla před nakrytím složit zkoušky v poslušnosti ano s bíglicí! Kolik bíglů tyhle zkoušky má? Abych měla papír že má dobrou povahu a je šikovná což ona je..o zdraví nemluvím je zdravá už ji vidělo x veterinářů a kdo neví myslí si že je s PP ...nemá předkus ani žádnou jinou vadu.A to ani charakterovou! No to jsem trochu odbočila. Takže vše bylo plánované, byl vybrán krásný šikovný ženich a tak dál..poku jde o exces s vlčákem..vůbec se taky nemuselo a snad ani nestalo ..to se může mohlo stát každému..A pokud je o aktivitu v březosti já neměla ponětí že kdy se tyhle neoficiální zkoušky budou dělat tak jak sem mohla tušit že to budu potřebovat dopředu vědět? Nemám chovnou stanici a zkušenosti ..mám jen vše nastudováno a všude píšou že fenka nemá po první polovině březosti skákat..ale zase jí aktivitu úplně neodpírat...Tak jak jsem to mohla vědět...omlouvám se že se na stránkách které se jmenují poraďte ptám :-D

-Tak a na bíglákovi kterým jsme kryli není vůůůbec nic podezřelého - původní majitelé ho jako papírového asi 2letého dali do útulku tolik k tomu že prý se pes s PP nemůže do útulku dostat :-D Noví majitelé si ho odtamtud vzali a podle tetování na oušku dohledali chovnou stanici kde je uvedeno že je s PP tihle lidé ho mají jen jako mazlíka doma a dál situaci neřešili ..on klidně může být i uchovněný ..protože ten původní prní majitel umřel asi a do útulku ho daly děti nebo příbuzní ..aspoň tak nějak se situace má..prostě nejsou informace..takže pejsek opravdu žádnou vadu nemá :-D ani zdravotní ani v povaze :-D

Prostě už si vyprošuju aby když se zeptám na něco kolem březosti (jako že na těhle stránkách už se ptát nebudu protože se tu nedozvím nic kromě toho jaká sem čarodejnice množitelka) aby do mě někdo tímto stylem šel. Nemáte na to právo já dělám vše dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a jak píšete v první a poslední řadě je to o lidech! Chci nechat štěňátka čipovat a budu mít snahu zůstat s novými majiteli v kontaktu ..pomoct..poradit..což ani některé chovné stanice psů s PP nedělají ..a to nemluvím o chovných stanicích psů bez PP ze které mimochodem pochází moje fenka ..kdyby měl někdo potřebu..hledala jsem tu její rodiče..protože jsem se zajímala co si nese od rodičů..abych měla představu jak to se štěňátky může/nemusí vypadat...

No nic zase se obhajuju a to jsem nechtěla nemám důvod já dělám vše dle svého nejlepšího vědomí a svědomí o čemž vypovídají i moje dotazy!

martinaa*

Kamaradka je zkuseny chovatel, ma psy, co se pravidelne ucastni vystav, atestaci atd.a pokud neco nevim, zeptam se:) Papirovi psi (zejmena velka plemena) mivaji castejsi vrozene vady, protoze rod uz ma treba tak trosku "vyvanulou" krev a neustale se dokola predavaji jedny geny. Pokud mate takto uzavrenou komunitu, drive nebo pozdeji se zacnou objevovat vady. Ano, mate mit v zaruce skvelou povahu a kondici, ale vzdy se to povede. Toliko slova chovatele.

Pritel ma dva psy bez papiru a lepsi a oddanejsi povahy by snad nesehnal. Nikomu nezalezelo, zda maji nejaky papir , nebo ne:) Povaha psa je dana nejenom plemenem, ale i vychovou - znam dost lidi, co maji doma pitbula, dobrmana, vlcaka - a jsou to psi pritulni, vyrovnani a peclive vychovani.

Rikate nesudte prispevky ostatnich - ale sama jste jiz odsoudila tazatelku, protoze stenata nebudou s PP. Vite, nezlobte se, ale pripada mi to dost pokrytecke.

almira*

Martino jestli se v genech opakuje jedna krev si snadno v Průkazu ověříte... Máte se kam podívat...

martinaa*

Ja Vam verim:) Nicmene nesouhlasim s tim, ze psi bez PP jsou nejaci podradni zmetkove, kteri by vubec nemeli existovat.

almira*

Psala jsem proto ten dlouhý příspěvek,aby jste si ho přečetla... neříkám,že jsou psi bez PP zmetci. Pokud je pes narozený je mazlík jako každý jiný ale nelíbí se mi jejich další množení! Jednou jsem si koupila psa bez potenciálu do chovu tak chovat nebudu a budu ho mít jako mazlíka s čímž byl pořizován.. Pokud chci chovat koupím si na to psa :)

martinaa*

Samozrejme psi s PP by se meli dale krizit jen s opet PP, jenze k obskoceni vlcakem doslo omylem. Ma radeji majistelka prikrocit k rizikove operaci-ukonceni brezosti? Vzdyt tohle muzou byt mazlici a dalsi vrh muze mit klidne PP...

Ovsem vsechno je to vec nazoru:) Vy s tim nesouhlasite, me to moc nevadi, stejne se nedohodneme:) Muzeme polemizovat, ale to je asi tak vsechno:D

almira*

Ne ne majitelka úmyslně připouštěla bíglem. K obskočení ovčákem došlo až poté... Takže o to mi jde. Že se jedná o úmysl... A přijde mi to škoda. Fenečka by byla jistě super společník i bez štěňat...

martinaa*

Vsak prave kdyz je bigl, tak by to melo byt v pohode..? Nebo psala, ze byl bigl bez PP? Mozna jsem to nekde prehledla... ovsem biglici jsou dneska moderni a oblibeni, stenatka podle mne budou hned pryc:) Nekdo si proste poridi fenku s PP, protoze chce dobrou povahu a vlastnosti, ktere se pak muzou prenest na stenatka... alep nepotrebuji, aby linie PP dal pokracovala, protoze se pak musi delat papiry, prukazy, samozrejme steniska jsou drazsi (buhvi, zda by se nasel kupec)... muze toho byt mraky. Mozna ten bigl kluk byl od nejakeho kamarada, ktery si stenatko taky vezme...

almira*

Ono právě u rodičů s PP a štěňat bez PP jde o tom,že rodiče nmemuseli být uchovněni z určitého důvodu. Třeba zdraví,povaha.. A proto nejsou puštěni do chovu s PP. Ale "množit" bezPP zvládnout..Ale noví páníci neví co si nesou domů... Tady slečna má třeba promyšlený záměr ale neví co bude s odhovem. Kdo miminka koupí a co s nimi budou dělat...

wrtulka*

Už jsem psala viz výše proč nebyl býglák uchovněn (možná dokonce byl jen to noví majitelé neví). V okolí znám chovnou stanici měli 4 bíglata taky neměli majitele dopředu dvě štěňátka pořád nemůžou "udat"...Já vím že si jedno chceme nechat..pokud to budou bíglové tak je možné že ten zájemce od majitelů bígla trvá..pak už je na "udání" jen jedno nebo dvě šteňata...a to nejsou ještě narozená...

Když to budou kříženci tak je dávat nebudeme a necháme je uspat..až na jedno aby fenka neměla problém s mlíčkem..toho pak dáme zadarmo do dobrých rukou..už jsem takhle na internetu udávala kočky! A to byste se divil odkud si pro kocourka rodina přijela..a jak se u nich má...no nic dělám co můžu ale vám to bude vždycky málo

martinaa*

Verim, ze vic nez vlastnosti zdedene po PP rodu bude mit hlavni slovo vychova... samozrejme ne vzdy se to povede, ale i u lidi ma hlavni slovo vychova a okoli. Ja bych taky podle genu mela byt bud alkoholik, nebo na drogach, zavrena v nejake lecebne pro psychicky narusene:) A nejsem, nepiju, drogy jsem nikdy nezkusila. Byla jsem vychovou vedena k jinym cilum:)

wrtulka*
hodnocení

Á pán je inteligent.

Píšu že se jedná o "klubáček" tj. neoficiální závody které ale budou posuzovány budou bodovány a budou vedeny dle zmíněných zkoušek..takže se neplatí poplatek..je jen pro nás abysme viděli jak na tom naši psy jsou takový trénign na nečisto.

almira*

Paní. A nejsem zaujatá či co. Jen mi přijde zvláštní,že se na vše ptáte až teď když je fena nakrytá. Pokud to tedy chci dělat zopovědně tak si vše nastuduji předem a nebudu se ptát na webu plném laiků co mají doma pejsánka. Ze začátku jsem s vámi v jiných diskuzích mluvila velice v dobrém a slušně a snažila se vysvětlit svůj úhel pohledu ale vy si jdete zarytě za svým a stále nic nevíte o březosti feny. Já vám slušně odpověděla jak je to s účastí na ofiko akcích a vy si sama musíte položit otázku jaké to bude zrovna pro vaši fenu. Já bych ji tam netahala ale je to opravdu na vašem rozhodnutí stejně jako jste nedbala rady ohledně krytí...

wrtulka*
hodnocení

Sem čekala jeslti se ozvete. Podle mě musíte být hodně nenávistný a zlý člověk. Když podle vás záleží na tom jestli je fena papírová nebo ne aby se na ni bral ohled nebo ne..aby záleželo jeslti si danou činnosti ublíží nebo ne. No když nad tím přemýšlím je to spíš smutné jak vidím podle vás je pes věc a když není papírový tak ani ta věc je mi z vás na blití.

almira*

Pozor (!) ohled se na ní má brát v každém případě - vůbec by mě nenapadlo říct,že ne jen proto že nemá PP. Nic nemám proti psům bez PP. Jsou stejně prima jako psy s nimi. Vadí mi jejich další množení...

wrtulka*
hodnocení

A ještě si neodpustím asi to tu přejmenujeme z poradte na urazte co? Já dám otázku a místo odpovědi mě jen urážíte jak je hrozné že mám nepapírovou fenu a na ní chovám a ještě do mě jdete protože se nám stal průšvih..je to mimo otázku..no prostě kdyby tu fungoval nějaký admin tak bych byla už docela ráda aby ZASÁHL!

hodnocení

1x

Vrtulko, vezmu to rychle. Zkoušky ne, výlet ano, ale nepřetěžovat, na blbé keci nereagovat.

wrtulka*
hodnocení

Lidi prosím jde mi o to že na cvičáku mi tvrdili že by mohlo dojít k nějkému "otočení" štěňat..a to ohrozit fenku..vrh..slyšeli jste o tom? Taky tvrdili že není vhodné aby při dlouhodobém odložení ležela na zmrzlé zemi na tom bříšku..prostě jí nechci ohrozit..původně jsem myslela že to v pohodě dáme když vypadá jako že nic..ale teď jsem znejsitěla..

martinaa*

Wrtulko, ja tedy moc cvicakum nerozumim, ale podle me by brezi fena nemela byt takto namahana. Tak vynechate, to snad neni velky problem:) Tehotna maminka v 6.mesici Vam take nepujde na aerobik...

doplněno 19.11.11 19:48:

A zkuste odpovedi, ktere se Vam nelibi, brat s humorem:) Vzdycky potkate nekoho, komu se libit nebudete, kdo Vas bude urazet... neberte to tak vazne:) Reknete si - to je ale blb - a reagujte s humorem:) Nastvanosti a urazkami dotycnemu akorat ukazete, ze Vas dostal tam, kde Vas chtel mit.

wrtulka*
hodnocení

Děkuju za radu.Tak sedni,lehni se k aerobiku přirovnat snad ani nedá..navíc je to bíglice temperamentní která lítá a skáče i jako těhule..proto si myslím že by s tím problém neměla ale na cvičáku mě vyděsili.

Tak myslím že, pokud dám otázku na sevru kde chci odpovědi tak není úplně "normální" že místo odpovědi dostanu nálož urážek :( no ale máte pravdu beru si to moc osobě..budu se to přítě snažit ignorovat..

hodnocení

0x

I když už to tady bylo dost na ostří, přesto se přidám k tématu. Fenečku, která má 10. - 12. prosince rodit, se mi zdá nezodpovědné tahat na nějaké zkoušky. Nevím, jestli jste rodila Vy, ale určitě týden před porodem by Vám také nešla k duhu nějaká prostná, byť i jen "sedni" "lehni". K otočení plodů může dojít a pak jsou problémy, často porod císařským řezem. Je to jako u dětí, správný spontánní porod probíhá hlavičkou napřed, ale někdy se stane, že jde miminko napřed nožičkami, nebo se prostě vzpříčí. U fenky je to tím složitější, že těch miminek je tam víc.

A ten víkend na horách - já už bych jí nechala do porodu v klidu. Je to prostě cizí prostředí, půjdete s ní na menší výlet, nevím kolik to je km, my jsme kdysi nazývali menší výlety, když jsme šli padesátku. Sedmdesátka - to byly větší. *smich*Vím, že to tolik nepůjdete, to bylo myšleno spíš v žertu, ale opravdu bych si asi tak krátce před porodem víkend odpustila a snažila se, aby paní psová byla hlavně v klidu a dobré pohodě. Vám by se asi také nechtělo týden před porodem s "bubnem" štrádit po horách, raději byste se natáhla s knížkou. Tak to berte podle sebe. A hlavně nám pak dejte na Poradnu fotky malých pejsáčků, těším se.;)Jaga.

martinaa*

Pridavam se k Jaze s zadosti o fotku, ty steniska chci pak taky videt!:)

wrtulka*

Dobrý den,

tak se spousta věcí vyřešila sama do Špindlerova Mlýna nejedeme protože jsme na antibiotikách. Pokud jde o ten klubáček tak tam to s největší pravděpodobností taky neklapne..

Pro martinaa děkuju že se mě zastáváte :) Už jsem se zařekla že sem psát nebudu. Zeptám se na něco a dostanu odpověď na něco jiného. Ale jen pro upřesnění fenka není papírová bohužel. Je krásná a odpovídá standardu plemene jak exteriérem tak povahou. Bígl naopak papírový byl. Štěňátka jsme plánovali a chtěli jen jednou...jedno si chceme nechat a máte pravdu měli jsme už zájemce od "otce" na štěně..doufejme že to budou bíglouškové a my jim najdeme ty nejlepší páníčky.

Fotky pak dám...termín máme prý kolem 14 prosince tak už se nám to blíží...

martinaa*

Aha:D Tak v tom pripade se tady hadame vlastne o nicem:D

Fenka je krasna, toz to budou nadherna stenatka. Prave jakmile je z jedne strany rodicu PP, je o stenatka, myslim, vetsi zajem. To budete mit krasny darek skoro pod stromeckem:)

wrtulka*

Krásné ale možná moc smutné. Pokud se prokáže že to jsou kříženci nezbude než nechat jedno a ostatní uspat a upřímně jedno mi to nebude už teď ty malé mám moc ráda...chodím fence hladit bříško a čekám kdy je ucítím i já..zatím nic..:-D

Mimochodem fenka je pořád pes "blázen" lítá jak fredka jako by březí nebyla :-D Jen trochu víc žere..:-D už jí krmíme 2x denně a jak rychle se obludka naučila že je krmení i ráno :-D normálně spinkala a ani se neprobudila když jsme šli do práce a teď už čeká u dveří netrpělivě ráno kdy už jí otevřu a dám žrádlo:-D

wrtulka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

tak jsem slíbila informaci a fotku (fotky budou později) ale včera se naší fence při 3hodinovém porodu narodila krásná štěňátka je jich nakonec 5 a JSOU TO BÍGLOVÉ! Je jedno jako druhé všechna trikolorní s bílým koncem ocásku. Jsou to 4 kluci a jedna holčička ta u nás zůstane. Maminka se o mrňousky vzorně stará takže jsme šťastní :))

doplněno 16.12.11 09:46:

Jen jedna fotka rodinky samostatná štěňátka zatím vyfocená nemám.

Jo a jsou zkontrolovaná x lidmi - veterináři. Rodili jsme totiž na veterinární klinice..

Březí fena co může?
martinaa*

Tak jesteze jste stenatka nedala pryc:) To je hemzeni, to jsou drobecci... :) Tak mate krasne darecky skoro pod stromeckem...

wrtulka*

Jsou úžasní a pod stromeček možná už budou koukat..na silvestra možná už budou na vratkých nožičkách trošičku čumíkovat po pelíšku :)) jsou fakt úžasní strašně je milujeme..teď už jen najít dobré páníčky..ale na tom se už pracuje!

martinaa*

Tak sem potom jeste hodte fotky, jak mzouraji:)

Gratuluji! :) Je to krása, že? Je to jeden z nejkrásnějších pocitů v životě. Na který se nikdy nezapomene. *slunce*Mamině i štěňátkům přeji hodně zdraví a štěstí na lidi s dobrýma rukama *slunce*

wrtulka*
hodnocení

0x

Zdravím dlouho jsem se neozvala.

Slíbila jsem nějaké fotky malých..tedy už trošku větších pejsků..jsou úžasní krásní je to fakt nádherný zážitek :))

Jinak je to radost o to větší že v jejich 17 ti dnech už stahuji inzeráty - mám páníčků že si můžu vybírat:)) dva pejsci už jsou zarezervovaní konkrétně jeden už má i vybrané jméno (slíbila jsem novým majitelům že mu budu od malička říkat jménem ) a další dva zájemci si pejska vyberou v tomto týdnu (konkrétního zamuveného už ho mají). Tak se mi ulevilo a nejsou to špatní lidé..mají zkušenosti, odhodnlání se pejsoi věnovat..moc se na něj těší..prostě mám z toho celého moc velkou radost :))

Březí fena co může? #2

Je to krááása! A radost. :) Mamina má hodně mlíka a na pejscích to je vidět. Mají dobrý základ, budou to zdraví bíglíci *slunce*Na jedno místo učíte čurat? Už je třeba nechat na jednom místě počuranou plenu nebo alespoň noviny. ;)

wrtulka*
hodnocení

Děkuju jsou to naše zlačítka :)) Včera jseme zkoušeli první příkrm kašičku z vývárku, mrkvičky a jiné zeleninky a trošky mlíčka..malí papali jak zjednaní :)) už začínám mít pocit totiž že jsou hladoví..přece jen budou jim 3týdny..

Na záchůdek nám to zatímn ejde..dala jsem do rohu porodní bedýnky noviny a nakapala na ně kapičky aby věděli že tam mají chodit ale jednoho sem tam našla spinkat a žádná loužička nic..já chodím do práce takže s nimi pořád nejsem..a oni mají ty nožičky ještě vratké takže kam dojdou tam dojdou..ale budeme se snažit dál..

Březí fena co může? #3
martinaa*

Jedním slovem nádhera:) Úplně se rozplývám:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]