Nejste přihlášen/a.
Hejkálku, máte mé sympatie, dělám to také tak. Co nejdelší trubici, abych stála co nejdál od něho, oči vyvalené, na čele pot a husí kůži jako pralinky! A jak se mi pokaždé uleví, když už je TAM. Mám z nich přímo panickou hrůzu.
Jaga.
ale fuj, chudáci pavouci... to si nezaslouží...
já je vždycky přiklopím zavařovačkou, podsunu papír a odnesu co nejdál na zahradu... když si předtavím, co s nima ten váš vysavač udělá, jak pomalu umírají uvnitř v prachu, celí pomlácení a dusí se...
líbí se mi, jak my LIDÉ, jsme si rozdělili zvířata na hezká a ošklivá . To by tady bylo halooo, kdybych napsala, že jsem si půjčila průmyslový vysavač a zbavila se tak koťat třeba ve stodole
. Všechno to je "boží čeládka", jak říkal můj tatínek
Milá "sebod", máte sice pravdu, že všechno je to boží čeládka, ale co když si z lesa z hub přinesete třeba na zadku klíště? Taky ho necháte bumbat? Je to přece jeho přirozenost. A také neznám nikoho, kdo by se pořádně neplácl do místa, kde mu nasával krvelačný komár a pomstychtivě ho nerozmázl. Je fakt, že oproti těm dříve uvedeným potvorám je pavouk víceméně neškodný, ale nemohu to prostě v sobě překonat. Zdůvodním si to pokaždé aspoň tím, že mi sem nemusel lízt a mohl zůstat venku. Tam by ho to nepotkalo. Jaga.
Jsem ráda, že někdo sdílí můj názor
Jsem alergická třeba na to, když někdo říká, že by nikdy nejedl třeba koně nebo psa a přitom se v klidu cpe prasetem, které je v určitém směru inteligentnější tvor, než ten pes. Prostě pán tvorstva rozhodl, že "žrat" jedno zvíře je v pořádku, zatímco jíst jiné je ohavnost a zvrácenost... no nic, to jen tak na okraj.
Já bych tipla, že odolnější pavouk to přežije, ale jestli dokáže vylézt, když je obalenej prachem a svinstvem, to nevím... Jednou někdo omylem vysál andulku a přežila to bez újmy, ale pavoukovi nejspíš způsobíte nějaký úraz.
Jinak pavoučky taky vynáším ve skleničce a opatrně je dám ven, aby si nepolámali hnáty :D
Myslím si, že většina hospodyněk cíleně hmyz vysává do vysavače, nevidím v tom nic špatného. Netýrám zvířata ale mít v ložnici několik pavouků a pavučiny jak na starém hradě také není normální. Hmyzu se nebojím ale pokud toho nešťastníka pavouka nebo mravence vyhodím ze čtvrtého patra tak je stejně odkázán k zániku. Každý tvor má právo na život, to je sice fakt, ale ať žije ve svém přirozeném prostředí a nestěhuje se mi do bytu.
Když vyhodíte hmyzáka ze 4. patra, tak se mu nejspíš nestane vůbec nic, pokud ho tedy dole někdo nezašlápne. Oni jsou moc rozložití a lehcí na to, aby nabrali rychlost; při pádu roztáhnou nohy a vzduch je pak natolik brzdí, že jen "pomalu" dopadnou.
doplněno 19.11.11 18:25:Podle mne je vyhození pavouka z okna rozumný způsob, jak se ho zbavit a nechat ho žít.
Doufám, že pavouk nevyleze. Jednou jsem luxovala na chalupě mravence, co si našli cestu na med. Luxovala jsem a luxovala asi deset minut, až jsem žádného mravence neviděla. Hned jsem celý vysavač vzala na zahradu a nechala pod stromem. Ráno tam nikdo nebyl, jen pár jedinců. Tak nevím.
Já tipuji že pavouk nemá šanci přežít... rychlost vzduchu trubkách je více jak 20km/h a hadice nikdy nemáte do rovna...
Nakonec v pytlíku je "falešná gravitace" která pavou přicucne směrem ku motoru kde do něj naráží další smetí o vysoké rychlosti..
Taková mučicí gravitační basa...
Já ty hnusný potvory pálím, kupodivu lze koupit plyn ve spreji na zapalovaní či podpalování/opalování který nedělá škody...
PS: Nevím k čemuby štestí mělo 8 nohou, 8 očí, klepítka, jedové žlázy a dělalo pavučiny.. fuj zabít je.
Pavouci přinášejí štěstí a kdo některého zabije, smůla se mu bude lepit na paty! Samozřejmě, jako každý jiný živý tvor, i hmyz cítí bolest. Ovšem na úplně jiné úrovni než vyšší živočichové, ale cítí.
také jsem to dělala už hodněkrát mám z nich panickou hrůzu... brrr.. a jak jsem ho vcucla a šla dát vysavač na své místo tak za 10 minut vidím na zemi zase něco černého.( nám totiž každý rok od srpna do půlky září letou pavouci do baráku. ) jasně že to byl ten pavouk byl u vysavače a už zase zdrhal.. opravdu to byl on všimla jsem si že mu chybí jedna nožička a tento to něml taky.. a to jsme měli novej vysavač :D
Ahoj, tak stejný problém jsem před časem řešila i já, pavouků se celkem bojím a když jsem nějakého vysála, večer jsem pak ani nemohla usnout protože jsem se strachovala, že vyleze, bude naštvanej a něco mi udělá Ale jak už tu někdo psal, je nemožné aby vylezl, ten tlak a ta síla ho zabije, leda by to byla nějaká velká potvora jako třeba sklípkan. Ale malej pavouček nemá šanci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.