Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyleze pavouk z vysavače?

Od: polednice* odpovědí: 22 změna:
Když vysávám za skříněmi a vidím pavouka nebo ho omylemm vcucnu, vyleze později z vysavače nebo umře?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Já pavouka nasávám do vysavače ne omylem, ale cílevědomě. I když jsou pavouci užiteční. A protože mám bezsáčkový cyklon, jsem v tom, že ho to v něm umlátí k smrti. Aspoň ve vysavači neumře hlady, když mu tam bezohledně nenasaji také nějaké mouchy.
doplněno 19.11.11 02:51: Tímto se omlouvám Ochráncům zvířat a prosím za prominutí...

Hejkálku, máte mé sympatie, dělám to také tak. Co nejdelší trubici, abych stála co nejdál od něho, oči vyvalené, na čele pot a husí kůži jako pralinky!*smich* A jak se mi pokaždé uleví, když už je TAM. Mám z nich přímo panickou hrůzu.;)Jaga.

ale fuj, chudáci pavouci... *bzum* to si nezaslouží... *plac*já je vždycky přiklopím zavařovačkou, podsunu papír a odnesu co nejdál na zahradu... když si předtavím, co s nima ten váš vysavač udělá, jak pomalu umírají uvnitř v prachu, celí pomlácení a dusí se... *ee*

sebod*

líbí se mi, jak my LIDÉ, jsme si rozdělili zvířata na hezká a ošklivá *zed*. To by tady bylo halooo, kdybych napsala, že jsem si půjčila průmyslový vysavač a zbavila se tak koťat třeba ve stodole *ee*. Všechno to je "boží čeládka", jak říkal můj tatínek

Milá "sebod", máte sice pravdu, že všechno je to boží čeládka, ale co když si z lesa z hub přinesete třeba na zadku klíště? Taky ho necháte bumbat? Je to přece jeho přirozenost. A také neznám nikoho, kdo by se pořádně neplácl do místa, kde mu nasával krvelačný komár a pomstychtivě ho nerozmázl. Je fakt, že oproti těm dříve uvedeným potvorám je pavouk víceméně neškodný, ale nemohu to prostě v sobě překonat. Zdůvodním si to pokaždé aspoň tím, že mi sem nemusel lízt a mohl zůstat venku. Tam by ho to nepotkalo. Jaga.

moxa*

Jsem ráda, že někdo sdílí můj názor :)

Jsem alergická třeba na to, když někdo říká, že by nikdy nejedl třeba koně nebo psa a přitom se v klidu cpe prasetem, které je v určitém směru inteligentnější tvor, než ten pes. *bzum* Prostě pán tvorstva rozhodl, že "žrat" jedno zvíře je v pořádku, zatímco jíst jiné je ohavnost a zvrácenost... no nic, to jen tak na okraj.

Já bych tipla, že odolnější pavouk to přežije, ale jestli dokáže vylézt, když je obalenej prachem a svinstvem, to nevím... Jednou někdo omylem vysál andulku a přežila to bez újmy, ale pavoukovi nejspíš způsobíte nějaký úraz.

Jinak pavoučky taky vynáším ve skleničce a opatrně je dám ven, aby si nepolámali hnáty :D

lidus*

Myslím si, že většina hospodyněk cíleně hmyz vysává do vysavače, nevidím v tom nic špatného. Netýrám zvířata ale mít v ložnici několik pavouků a pavučiny jak na starém hradě také není normální. Hmyzu se nebojím ale pokud toho nešťastníka pavouka nebo mravence vyhodím ze čtvrtého patra tak je stejně odkázán k zániku. Každý tvor má právo na život, to je sice fakt, ale ať žije ve svém přirozeném prostředí a nestěhuje se mi do bytu.

hm*

Když vyhodíte hmyzáka ze 4. patra, tak se mu nejspíš nestane vůbec nic, pokud ho tedy dole někdo nezašlápne. Oni jsou moc rozložití a lehcí na to, aby nabrali rychlost; při pádu roztáhnou nohy a vzduch je pak natolik brzdí, že jen "pomalu" dopadnou.

doplněno 19.11.11 18:25:

Podle mne je vyhození pavouka z okna rozumný způsob, jak se ho zbavit a nechat ho žít.

ludak*

JO.Bacha na ně.Jsou děsně agresivní a krvelačný bestie.;)

hodnocení

2x

Doufám, že pavouk nevyleze. Jednou jsem luxovala na chalupě mravence, co si našli cestu na med. Luxovala jsem a luxovala asi deset minut, až jsem žádného mravence neviděla. Hned jsem celý vysavač vzala na zahradu a nechala pod stromem. Ráno tam nikdo nebyl, jen pár jedinců. Tak nevím.

hodnocení

2x

Já tipuji že pavouk nemá šanci přežít... rychlost vzduchu trubkách je více jak 20km/h a hadice nikdy nemáte do rovna...

Nakonec v pytlíku je "falešná gravitace" která pavou přicucne směrem ku motoru kde do něj naráží další smetí o vysoké rychlosti..

Taková mučicí gravitační basa...

Já ty hnusný potvory pálím, kupodivu lze koupit plyn ve spreji na zapalovaní či podpalování/opalování který nedělá škody...

PS: Nevím k čemuby štestí mělo 8 nohou, 8 očí, klepítka, jedové žlázy a dělalo pavučiny.. fuj zabít je.

1jara*

Pavouci přinášejí štěstí a kdo některého zabije, smůla se mu bude lepit na paty! Samozřejmě, jako každý jiný živý tvor, i hmyz cítí bolest. Ovšem na úplně jiné úrovni než vyšší živočichové, ale cítí.

polednice*
hodnocení

Chapu ze jsou uzitecni,ze bez nich by nas hmyz ovladl.to ze prinaseji stesti,si beztak vymysleli ti co je chrani.
polednice*
hodnocení

Vcera prave jsem mela na stene pokoutnika,tak 8cm.vcucla jsem ho a radsi sjela cely byt i skviry.mam taky bezsackovy 2000w tak aby nevylez,potvora jedna.lito mi ho fakt neni.

martinaa*
hodnocení

0x

Rekla bych, ze ho zabije ten tah a podtlak, co vznika v hubici vysavace...

polednice*
hodnocení

Takze kaput?,Nekdo mi prave rikal,ze to prezije.*nevim*

hm*
hodnocení

0x

Podle mne, kdyby se hned přestalo vysávat a vytáhla se z vysavače hadice a ten vysavač byl obyčejný se sáčkem, tak by možná vylezl. Jinak umře.

elisme*
hodnocení

0x

Já vysávám pavouky cíleně. Protože je mam radši ve vysavaci nezli na zdi. Nevím jestli vylezou pavouci z vysavace, já bych rekla ze ne. Ale jednou jsem minivysavacem vyluxovala mravence a z nej vylezli mrchy jedny :D

polednice*
Mravenci jsou lehký a zdá se mi,že je to nezabije, jen se proletí centrifugou :D

veri*
hodnocení

0x

také jsem to dělala už hodněkrát mám z nich panickou hrůzu... brrr.. a jak jsem ho vcucla a šla dát vysavač na své místo tak za 10 minut vidím na zemi zase něco černého.( nám totiž každý rok od srpna do půlky září letou pavouci do baráku. ) jasně že to byl ten pavouk byl u vysavače a už zase zdrhal.. opravdu to byl on všimla jsem si že mu chybí jedna nožička a tento to něml taky.. a to jsme měli novej vysavač :D

andyr*
hodnocení

0x

Ahoj, tak stejný problém jsem před časem řešila i já, pavouků se celkem bojím a když jsem nějakého vysála, večer jsem pak ani nemohla usnout protože jsem se strachovala, že vyleze, bude naštvanej a něco mi udělá :-D Ale jak už tu někdo psal, je nemožné aby vylezl, ten tlak a ta síla ho zabije, leda by to byla nějaká velká potvora jako třeba sklípkan. Ale malej pavouček nemá šanci ;)

nikolak
hodnocení

0x

Je to 5 minut, co jsem vysála vetšího pavouka sáčkovým vysavačem. Vysavač jsem nechala chvilí bežet a i přesto po chvíli vylezl. Naštěstí jsem okamžitě zasáhla a umlátila ho mou pantoflí. Tkže vylézají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]