Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 měsíční štěně teď přes noc venku

Od: di* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, mám dvou měsíční štěně samojeda. Mám ho 4 dny, zatím spával vevnitř v chodbě, a 2x spal v posteli. Ale když je vevnitř, tak strašně vyvádí, když ho dáme přes den ven, tak je v celkem v pohodě. Myslíte si, že ho můžu nechat i přes noc venku?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Samojed, krásný pejsek. Když si představím, že necháte své dvouměsíční miminko, venku v kočárku, sice v teplém spacáku, ale celou noc venku, protože má teplé oblečení, tak nevím, jak mimčo dopadne. Dva měsíce, to ještě štěňátko je většinou u maminky a hřeje se sourozenci. Nechte ho přes noc doma, třeba v chodbě, proč ho necháváte doma v posteli? Tam určitě nepatří. Takové štěňátko, to je malé dítě, které je od maminky a všechno co se učí je nové. Žádná postel na spaní, jen chodba. Před den by neměl být venku celý den, stačí na malé chvilky ho vzít domů ohřát a dát napít. Na vše si musí zvykat, to znamená i na to být venku a sám. Doma nebude vyvádět, když mu na chodbě vymezíte místo, kam může, dále do bytu ho nepouštějte. Do budoucna váš pes nebude chodit domů? Bude venku v boudě? Jak má boudu zabezpečenou? Chtělo by to naučit ho první spát doma v chodbě a přes den v boudičce, ale zateplené. Je to krásný pes, ale štěňátko. Nejsem toho názoru, že pes je jen na hlídání. V každém případě, je to živé zvířátko, které neumí mluvit, ale má ohromné srdce, které umí milovat člověka.

di*

V budoucnu bude venku, v zateplené boudě, domů ho brát nebudeme. Právě když je malý tak si nevím rady. Nechci ho zase vystavovat takovým šokům z tepla do zimy, ze zimy do tepla. Sotva se ohřeje, tak musí jít ven čůrat, tak ho jdu do zimy vyvenčit, pak zase do tepla. Raději bych byla kdyby byl pořád v jedné teplotě. A taky chci ať mu naroste pořádný kožich, ale když bude doma v teple, tak se neotuží a nenaroste. A taky jsem chtěla aby si na zimu zvykal. Do postele jsem si ho vzala, protože jsem nechtěla aby první dny spinkalo úplně samo, když bylo zvyklé spát se sourozenci. Když je v chodbě štěká, kňučí a když ho dám ven tak přestane. Tudíž nevím co je pro něho lepší. Bříško, i tlapky měl teplé. Přes den, když je na zahradě, tak tam taky spí a je v pohodě. Ale nechci, aby se mi hned nastydl. Myslím, že těma výkyvama teplot (z domu, ven) si může oslabit imunitu. Taky nejsem toho názoru, že pes je na hlídání, samojed ani není hlídací pes. A odkolika měsíců myslíte, že může spát venku?Chci pro něho to nejlepší tak prosím poraďte.

limetka*
hodnocení

3x

Je otázka, kde byl předtím, na jaké podmínky byl zvyklý ještě u maminky - pokud byl venku, tak mu to nebude vadit, ale jestli ne, tak bych to neriskovala, je ještě hodně malý.

hodnocení

2x

NE! Je to štěně, tak vyvádí. Nechápu, proč jste si ho brali! Je zima, v noci mráz, jděte a lehněte si tam sám. Jak se můžete takto ptát, styďte se. Přes den je to štěně aktivní a pohybuje se, tudíž mu proudí krev, ale i tak by se nemělo nechávat venku nonstopo, V noci se zklidní a lehne si, krevní oběh se zpomalí a to zvíře trpí zimou. Že se nestydíte. Taky jsem si vzala štěně a mám s ním nemalé problémy, ale na celou noc, bych ho ven v žádném případě nevyhodila. A to mu je už rok, a vy píšete, že je dvouměsíční. Co jste to za člověka?

hodnocení

2x

Je to sice plemeno sibiřského psa, který prý bezproblémů může být chován ve venkovním prostředí...ale u 2 měsíčního štěněte bych to opravdu nedělal..

pt®
hodnocení

2x

Ne, ne, ne, je "maličký". I kdyby byl dosud u maminky a spal u ní venku, tak jej maminka zahřívala svým tělem a možná i další psí sourozence. Alespoň tuto první zimu, jej nechejte alespoň v chodbě. - stařenka

No vidíš stařenko, máš na to ten samý názor co já. Ach ouvej, proč jenom jsou na světě lidé, kteří nemají ani tak přirozený cit, jako má zvíře. A to prý jsme nadřazení, ale čemu a nad čím, nad kým. Devadesát procent lidí je sobecká a bezohledná se..nka, a věřte mi, že vím o čem mluvím. Předevčírem jsem měla problém se sousedem. Má šestiletou dceru, jezdí za ním s jeho matkou jen na víkendy. Na statku vedle, jsou tři koťátka, zvyklá na svůj způsob života. Ten idiot dovolil dcerušce, aby si vzala koťátko domů na odpoledne, aby si s ním "hrála". To zvířátko si myslelo, že už se ho někdo ujal, ale ouha, když musela dcerunka s babičkou na vlak, vyhodili kotě nemilosrdně na mráz. To se tam vrátilo a mňoukalo, nechápalo, proč se ocitlo najednou z ničho nic venku. Ten pitomec nemohl spát kvůli mňoukání pod oknem, vstal a vhodil ho nemilosrdně někam do roští. Kotě se vymotalo a bloudilo, až se objevilo u mne, vzala jsem ho domů. Byla jsem u nich a divila se, když jsem tam koťátko viděla, holka ho natřásala jako plyšového medvídka. Měla jsem vztek, ale jen jsem se zeptala co s ním mínějí dělat dál, ale hádat s nima jsem se nechtěla, tak jsem čekala co bude. No a bylo to, že kočička druhý den stála schoulená u mých vrátek. Pak jsem se s tím debilem opravdu pohádala. Naštěstí se šel ožrat do hospody, kde si na mé chování stěžoval a slyšel ho tam někdo, kdo mne zná a ten mi zavolal a koťátko si vzal domů on. Vyprávím to velice zkráceně.

pt®

Suzy, jsem z takových případů moc smutná. Lidé nějak ztrácejí soudnost, nemají svědomí, myslím školené svědomí, které by jim nedovolilo jednat takovým způsobem. Dříve, myslím hodně dříve, i když byli lidé chudí, na druhou stranu byli moc bohatí vnitřně, vnímaví a všímaví, milosrdnější a citlivější. Také ne všichni, ale dnes, jakoby se poměr otočil. Někdy to tak vidím, a myslím, že nejsem daleko od pravdy. Hlavně, že je to koťátko v dobrých rukou. Souseda už nezměníš. - stařenka

nick*

Ve všem s Vámi taky naprosto souhlasím,této době přestávám rozumět a setkávám se se spoustou zloby a bezcitnosti.Měla jsem štěňátka dvě,jsou to dnes dospělí pejsci obřího plemene,hodně chlupatí,zimu milují,nechávají se celí zasněžit,ani je nevidím,kde jsou a vždycky přijdou rádi domů na své pelechy.

IKdyž prší,vůbec jim to nevadí,ale zase rádi si lehnou na deku pod střechou,dávala jsem si pozor,když byli malí,aby neleželi na studeném.Nedovedu si představit,že bych je nechala venku.

Od štěňátek jsem je měla doma a nebála jsem se ,že z nich budou pak citlivky.

blackflamesiczi*

ve zkratce mam doma ted uz jen 2 aljasske malamuty a kdyz jsem shanel jednoho z techto dvou protoze me jednoho otravil soused jedem na krysy(na 99% od voziku ho delí to 1%) tak jsem ho sehnal ve slovenske chovne stanici pres jednatelku ceskeho klubu a vzal jsem ho , a pani me za 2 dny volala jesti nechci i toho druheho co mely volneho ze pan co si ho koupil ho vratil s tim ze je moc velkej (2,5mesice max 10kg) TAkze nechapu proc si ti lidi neco takoveho kupujou kdyz jsou tak na kulku do palice (pardon)

nick*

Napsal jste to správně,ani se nemusíte omlouvat,copak ten pán,který to štěně vrátil,si vůbec nezjistil,jak je to plemeno velké?Prostě lidská blbost nezná mezí ,měl si pořídit krysaříka. .Opravdu,někteří mi připadají jak padlí na hlavu.Když jsem si jela pro pejsky k chovatelům,tak jsem si všechno o tom plemenu pročetla poptala se a poradila.Věděla jsem ,že dorůstají až do 80 kg váhy.Doplatí na to malé štěňátko,které pak mění majitele .V některých případech ale věřím,že to tak mělo být,aby se pak ten malý brouček dostal do lepších rikou.

nick*

Vašeho pejska je mi moc líto,prošla jsem tím,jako Vy.Mě otrávili na 4 měsících zlatého retrívra,pořád se sama sebe ptám,komu mohlo to štěňátko překážet?

Stařenko a Suzy máte pravdu, lidé ztratili cit, neumí a nechtějí si vážit živých zvířat. Jsou to pro ně bezcenné věci. To není jenom pes, kočka je to i kůň, ovce, kráva a další zvířata, které jsou někdy týrána a nikomu to nevadí. Je to pro člověka, jen věc a může si s ní dělat, co chce, tvrdí majitelé takových zvířat. Viky

zima*
hodnocení

1x

Samojed je severský pes, který by i v tomto věku měl zvládnout noc venku, dospělý je pak vybaven hustou podsadou. Osobně, bych tam štěně ale nenechala. Pokud byl chovaný ve venkovním chovu, tak by to nebyl žádný problém a pokud by měl zateplenou boudu mohl by tam být, aby si zbytečně nezvykl na teplo. Pokud vyrůstal doma, je to ještě celkem rychlý skok ho nechat venku celé dny. Jak uvádíte, chcete ho chovat venku, takže ho rozhodně nezvykejte na postel, jen tak podporujete jeho náchylnost k nemocem, protože si tak navykne na ještě větší teplo a přechod ven pak nebude dobrý. Protože bude čím dál tím větší zima, bude o to horší ho nechat spát venku. Nejlepší by bylo, kdyby jste ho postupně navykl na nízkou teplotu - chladná chodba, nebo třeba garáž pokud máte, kde by mohl být přes noc.

Samojed je severský pes, ano, máte pravdu. Ale v dospělosti. U šlechtěných psů, nekoupíte štěně ve dvou měsících, až ve čtyřech. Štěňátko umí jíst, je soběstačné a schopné se aklimatizovat na nové podmínky. To jsou moje vlastní zkušenosti, měli jsme doma dobrmany s průkazem původu! Rodiče měli doma Německého ovčáka s průkazem původu.

To štěně, je malé dítě, / které ještě dva měsíce má být v inkubátoru, / - to je u maminky, aby bylo schopné přežít ve zdraví.

Pro dvou měsíční štěňátko je to týrání, nechat ho venku v mrazu! Štěně si musí pomalu zvykat na zimu.

zima*

Mně spíše děsí myšlenka, že majitel bude psa držet třeba 2 měsíce doma v teple a pak ho dá ven v lednu až budou větší mrazy. Osobně bych na to neměla ho nechat venku, protože máme pro psy udělanou doma místnost. Chápu, ale že pro někoho to není reálný mít psa v domě. Chyba byla spíše, že si štěně takový člověk měl vzít na léto. Ale je spousta lidí, co mají psa venku již od štěněcího věku a to i krátkosrstých plemen. Záleží taky na tom jak je tuhá zima.

Jinak prodávat štěně staré 8 týdnů je normální. V tomto věku jde koupit ať už pes s PP nebo bez.

almira*

To si jistě pletete. Klasický odběr štěněte je v 7mi týdnech v pořádku dle chovatelských řádů ale slušní chovatelé prodávají v 8mi týdnech. Tedy dvou měsících věku. Já bych si štěně ve 4 měsících za plnou cenu nekoupila. To je věk na prd. Ideální je 8 týdnů kdy si štěně nejlépe vštěpuje nové vjemy. No ale možná si to pletete jelikož 4 měsíce to trvá od zapuštění feny k odběru miminek :)

ann*
hodnocení

1x

Tak jsem Vám k počtení našla tento článek, ale ten jste již doufám četla a jste si vědoma toho, co tento "pejsek"obnáší, potřebuje, vyžaduje ... samojed-klub.cz/... Já se při čtení přinejmenším zasmála :D

nick*

Už jsem to četla 10x ,prostě nádhera.

koleda
hodnocení

0x

Klidně, má-li svojí boudičku, nebo na verandě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]