Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protištěkací obojek. Zoufalost!

Od: manicka1821 odpovědí: 28 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám doma fenku malého psa a mám problém se štěkáním na lidi venku. Naučila se to, bohužel, cca ve 4měsících. Od té doby se to pokouším odnaučit tolika způsoby...podle cvičitelky-přivolat, pes přiběhne, dám piškot, podle účastníka služební kynologie-přivolat, pes přiběhne, uklidnit, nedat piškot, nepochválit, tak podle mých způsobů:nevšímat si toho(což ale nejde...lidé se netváří bůhvíjak slastně), běžet jinam, přijít a plácnout po zadku... Změna? Žádná.

Také jsem ji jeden čas brávala na všechna místa, kde se vyskytují lidé-výstavy, farmářské trhy, psí závody, nádraží, do centra...A nic..

Špatnou socializací to také není, to vím jistě, a u majitelky také nezažila žádnou špatnou zkušenost(dle mého mínění a názoru).

Dříve byla hodně bojácná, to jsem do jednoho roku zvládla, už je to v pohodě, jen pořád nemohu přijít na to co má proti těm lidem. Samozřejmě jsme zkoušela rozlišit, zda třeba ti, na které štěká nenosí kloubouky nebo šustivé materiály nebo cokoliv jiného,ale na nic takového jsem nepřišla. Štěká asi tak na 20-30%lidí(bez rozdílu muži/ženy/děti) za normálních podmínek, 95% na běžící lidi, 70%hlasitě se bavící lidi, 95%skateboardy, brusle, dětská rachotící kola...

K cizím lidem obecně nemá moc důvěry, resp. žádnou důvěru. Když se např. nějaký pejskař pomalu skloní a dá ji očichat ruku-Sindy se pomalu přiblízí, pejskař se pohne, Sindy začne štěkat. Strach?Agresivita?Ochrana? Kdo ví?

Co říkáte na protištěkací obojek na základě ultrazvuku? Elektrický nechci.

Momentálně má 1rok a 1měsíc.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Už jsme asi všichni totálně zblbli. Pes štěká! To mi je novina, já myslela, že má mňoukat. A co s lidmi, kteří co slovo, to hovadina a agresivita a nekonečná blbost, nasadit ultrazvukový obojek proti lidské tuposti. Kde se to dá koupit? Měla bych zájem, mám na ně několik adeptů.

Suzy, jsi jednička. Je vidět, že jsi psí máma. Děkuji za SUPER odpověď.

Bezmála jsem se mohla potrhat smíchy při čtení, nasadit obojky adeptům, bylo by jich hodně, podle názorů. Viky

ratafak

Tak Vás bych si přála potkat venku v situaci kdy, na Vás jiný pes bezdůvodně štěká! Říkáte to tak, jakoby to, že pes štěká na cizí lidi vůbec nevadilo. Jestli Váš pes takto reaguje na lidi, tak byste měla chápat, že je vcelku nevhodné ho nechat takto reagovat. Avšak podle Vaší reakce soudím, že s takovýmhle problémem nemáte zkušenosti, a tudíž nevím proč se navážíte do lidí, kteří mají s tímto problém a mají strach jak o svého psa, tak jsou ohleduplní ke svému okolí a snaží se odbourat toto nevhodné chování psa. Osobně mám zkušenost s podobným problémem, ale zjistila jsem proč můj pes takto reaguje a snažím se to odbourat. Ale dokážu pochopit lidi, kteří netuší, proč jejich pes takto reaguje nebo si už nevědí rady co s tím, a tak hledají možnosti. Upřímě, bych chtěla vidět Vás, kdyby na Vás venku začal vyštěkávat nějaký pes, nejlépe kdyby jste spěchala. Určitě byste měla radost, nemýlím se? :)

Ratafaku, mýlíš. Já skutečně na své cestě potkávám mnoho štěkajícjích psů, ale jedu, nebo jdu dál. Přece nepobíhají volně, mají svého páníčka, který je drří na vodítku a nebo jsou v zahradě domků, které míjím. Štěkají, a já jdu dál, přece se nezastavím a nebudu je přemlouvat, aby to nedělali, oni jsou doma, já procházím. A ve štěkání psa, nevidím nevhodné chování, ale v trhání *smich* všeho, co mu přijde pod zuby, to ano. Ačkoliv... i to je pochopitelné.

doplněno 25.11.11 20:37:

A také, když spěchám, tak jde o pár vteřin, kdy ten pes na mne ńafe a nevěnuji tomu pozornost. Ta moje "potvora" neštěká zase tak moc, ale zato cílevědomě všechno rozerve, no. A taky jsem z toho byla zoufalá, však jsem kvůli tomu založila dvě otázky. No a vidíte, snažím se odstranit všechno, o co nechci přijít, z dosahu jejích zubů a těším se, až se umoudří .

ratafak

Když je pes na svém pozemku, tak nevidím problém ve štěkání-chrání své teritorium, to je pochopitelné. Avšak, když pes štěká, kdykoli s ním jdete na procházku, v tom už vidím nevhodné chování. Pejskaři to možná ještě pochopí, ale když potkáte člověka který nemá se psy mnoho zkušeností, spěchá do práce a Váš pes zničehonic vystartuje, že ho nestihnete zadržet, tak to asi nepochopí, že?!. Nebo jestli máte pejska menšího vzrůstu, který ovládá základní povely a chcete ho nechat volně chodit, tak tento problém začnete řešit. Každopádně jsem hlavně chtěla vyjádřit, že chápu pánička, kterému už jak se říká hrabe, jen z představy, že pujde se svým psem ven a bude muset poslouchat ten neustálý štěkot. Nejhorší je ta bezmoc.

A Vám bych poradila pořídit psovi (hádám že bude ještě štěněcího věku) nějakou kost či hračku. Mi osobně se vyplatilo pořídit psovi plnící hračku (dají se do ní dát pamlsky a pes je pak vytahuje pouze maličkou dírkou, a to tím, že si s hračkou kutálí). Psa to zabaví na dlouhou dobu, a poté bývá tak psychicky a vcelku i fyzicky vyčerpaný, že jde ulehnout ke spánku.

Ano, je z útulku, je jí rok, je to jezevčice s něčím zkřížená. Hračiček jsem jí nakupila plno, ale tuhle, o které píšete, tu tedy opravdu neznám. Ale děkuji, zeptám se v obchodě pro pejsky. A jaké pamlsky máte na mysli, můžu jí tam nacpat třeba i granule? Já jí dávaám jíst dvakrát denně. Ráno a večer. Ráno má konzervu třeba s rýží, nebo knedle, s omáčkou, co zbyde od večeře a tak podobně, a večer ty granule, jinak jí nic nedávám. Je to špatně? Díky. Suzy.

doplněno 25.11.11 23:15:

A ještě, také jsem koupila ty kosti pro psy, ale ani nevím, kam je zastrkala. Nikdy jsem je už nenašla. Co myslíte, neměla bych raději koupit nějakou opravdovou a jakou, aby si mohla jen hrát a neublížila si. Díky.

Pozdrav posílám Suzy. Ten tvůj super pejsek Trhačka, může kostičky na okusování i s kousky masíčka, bude od ní, chvilku klidu. Pozor na kosti z kuřete, ty pejsek dostat nesmí, jsou špatné. Když ale dostane třeba vepřovou kostičku se zbytky masa, tak se zblázní radostí. Kosti pro psy jsou jen umělé. Míček na hraní. Míček má v sobě dírky, jsou menší než nehet u malíčku. Granule se tam nevejdou. Pamlsky, mají v obchodech, kde mají jídlo pro psy. Mají různé psí salámy, takové tyčinky, různé malé pamlsky. Moje zkušenost je taková: Než ten balonek naplníš, to není tak jednoduché, tak je půl hodinka pryč. Když se pejsek začne honit za balónkem z kterého padají pamlsky, tak během chvilky je balónek prázdný. Suzy, pozor na přejídání. Aby neměla moc jídla. U suchého jídla záleží, kolik jí ho dáváš? Jestli jí moc, to poznáš, bude se zakulacovat. Tak se jídlo musí ubrat. To už je vše.

Díky Viky, pac a pusu. Suzy.

ratafak

Dávám Vám tady jednu verzi té hračky ( montasek.cz/... ), avšak existují i jiné alternativy. Osobně jsem musela svému psovi koupit tuto hračku od výrobce značky KONG, jelikož ostatní materiály zničil-rozkousal. Čím jej plnit musíte vědět sama-jestli Vaše fenka miluje granule a neomrzí ji, tak hračku můžete plnit i jemi, avšak mi se osvědčilo tam nalámat piškoty.

Jestli Vaše fenka stravu kterou jí dáváte dobře tráví a nemá po ní zažívací potíže, tak v tom podle mého názoru není žádný problém, jelikož jí krmíte tzv. BARFem. A toto krmivo je mnohdy i kvalitnější než kdejaké granule.

S těmi kostmi si nemusíte dělat starosti, Vaše fenka je nejspíše rozžvýkala a snědla. Já svému psovi kupuji kosti z bůvolí kůže-vydrží mu vcelku dlouho a chutnají mu. Abych řekla pravdu, tak když píšete o opravdových kostech, tak mi přechází hlava kolem. Nemám s nimi dobré zkušenosti-zapáchají a psi s nima mohou mít zažívací potíže. Můj pes je polykal a poté vyzvracel. Ale můžete to zkusit - možná Vaše fenka tyto problémy mít nebude, ostatně říkám jen své zkušenosti. ;)

hodnocení

2x

Štěká pes, vyzkoušela jste na svém pejskovi hodně drezůr, podle různých lidí.
Jak píšete, pes lidem nedůvěřuje, to znamená, že nemá s lidmi dobré zkušenosti.
Tím, že psa vezmete do spolku psů, ještě neznamená, že pes je šťastný, je to pro něj velká zátěž. Když střídáte jedno rádce a jeho pokyny a pak zase jiného, jak ten pes si má vybrat, co má dělat? Představte si, že vás budu tahat po všech výstavách, nádražích, trhy, závody, to je zatěžující pro myslícího člověka, jak si to má přebrat ten pes, kterému, to nikdo neumí vysvětlit? Píšete, že byl u jiného majitele. Nikdy nevíte, jak tam žil. Zajděte sama za majitelem a zeptejte se jak pejsek žil? To je ta nejlepší rada, kterou vám mohu dát. Možná to bude hned jasné.
Suzy správně píše, je to pes, tak štěká.!
Nyní mu chcete nasadit obojek, aby přestal štěkat, nebo aby štěkal, kdy budete chtít, to je holej nesmysl. Pes bude nejen vystresovaný, ale také bude mít strach zaštěkat.
Když máte psa, nechcete to vyzkoušet normální cestou? Čím více budete vyvádět, když jdete se psem a bude na někoho štěkat, tím více pes bude štěkat.
Začněte v klidu doma. První musíte se psem navázat komunikaci, musí si zvyknout na nového pána, nové prostředí.

manicka1822
hodnocení

Dobrý den, špatně jste mne pochopila, nevadí, měla jsem to lépe napsat. Původním majitelem byl myšlen chovatel, kde byla jako štěně 2 a půl měsíce.

Ty metody, které, jak říkáte střídám pořád, tak to tak úplně není. Vždy byl velký odstup. Jenže to nemůžete vyvádět, když vám pes štěká na člověka, který spěchá do práce. Jednou do ni někdo kopne a mám po psovi, což bych byla opravdu nerada. Kdyby to lidím nevadilo, tak je to samozřejmě v pořádku, vím, že pes štěká...Jenže ono to je o ohleduplnosti a zodpovědnosti pejskaře aby tohle pes nedělal.

Na nádraží, výstavy a tak jsem ji "tahala" proto, aby se přestala bát, aby zjistila, že lidi jsou lidi, že jí nikdo nic neudělá, a také v rámci socializace. Toto radí jak v knihách, tak na cvičištích ap... A prováděli jsme to cca 1-2x za měsíc, mylsím, že to není moc.

Fenka má pohybu dost. Každý den ráno cca 15minut(já vím, to není moc), odpoledne 1hod-2hod a večer 20minut. Samozřejmě ještě plus mínus půl hodiny hry doma. Myslím, že to je na tuto rasu a její povahu velmi vyvážené. Možná to některým přijde málo, tak chci podotknout, že to nejsou procházky typu: Pes na metrovém vodítku, pomalá chůze u nohy, ale pes vždy na volno, na louce a poli se cvičením poslušnosti. Psychické zaměstnání(nebo jak to mám nazvat?) také má-často ji učíme novým povelům, věnujeme se dogdancingu(zatím jen jednotlivé povely) ap.

Fenka nemá žádnou špatnou zkušenost. Alespoň jsem u ní nebyla. Jediná špatná zkušenost by mohla mít z bratra-když něco doma rozkouše(vždy křeslo, naštěstí staré), tak ji zavře do pokoje, seřve ji a ještě fyzicky potrestá. Nechci ho tu nějak pomlouvat, snad chápete, ale výcviku se neúčastní a jednou za dva týdny si zahraje na cvičitele a učí ji většinu povelů blbě, jediný důvod, proč ho má ráda je, že si s ní velmi často hraje,častokrát trochu víc tvrdě než by bylo vhodné, ale kdyby se jí to nelíbilo, tak by odešla, psi jsou chytří, že...

Nicméně, ještě chci říct, že nejsem nějaký sadista. Jen jsem prsotě v den, dky jsem to psala přišla z venku, mírně řečeno naštvaná, protože Sindy štěkala na každého, kdo prošel kolem. Nevím, proč je tak "uječená", když žádný jiný pes toho druhu, co znám tak uječený není. Stejně mi ale přijde, že štěká vždy víc, když má dobrou náladu. Divné :)

Děkuji tedy za názory, uvažuji te´d spíš nad koupí knihy:Konejšivé dignály, štěkání-kniha o zvukových projevech psa. Neznáte je náhodou?

Nemusíte žádnou knihu kupovat, stačí dojít do knihovny a půjčit si knihy o psech. Mají tam ohromný výběr. Když jsem četla vaše vysvětlení, tak vím, proč se váš pes bojí. Bojí se a štěká. Váš pes nemá pána, má pánů více. Něco psa učíte vy, něco jiného zase bratr, / jak píšete, blbě, /každý od psa chcete poslušnost, neví koho má poslouchat. Z bratra bude mít strach, když ví, že jí zavře někam do místnosti a ještě ji fyzicky potrestá. Proč tomu psu, doma neuděláte koutek v chodbě a když jdete do práce, tak psa nechte, jen v chodbě. Pak nemůže nic roztrhat a vy ho nebudete bít. Žádné zvíře se nemá bít.

manicka1822
hodnocení

Protože se zavíráním psa do jedné místnosti máme zkušenosti, vy asi ne. Jestliže zavíráte spa do jedné místnosti, pak se více nudí, více ničí věci, pak se přivazuje na dva metry dlouhý provaz aby nemohl nic ničit a je týrán. Na co to prosím vás je zavírat psa do jedné místnosti? Pokud to tak děláte vy, pak k tomu asi máte dobrý důvod. Například nedostatečné nezaměstnání psa?A pokud psa nezavíráte, proč mi to radíte? Máte vůbec psa, který vám rok štěká? Máte vůbec bázlivého(!)psa? Máte s takovým psem zkušenosti?

Pokud ano, pak se vám opravdu upřímně omlouvám, pokud ale tyto zkušenosti nemáte...

hodnocení

2x

Já si myslím, že máte psinečku velice bázlivou. Štěká ze stresu a čím více ji to chcete odnaučit, tím více ji nervujete. Měla jednu nebo více špatných zkušeností a tak se jen brání. A jestli má bázlivost navíc v povazeusí to být pro ni veliká hrůza. *plac*Já, za svoji osobu, bych ji do prostředí, které ji tak stresuje, brala co nejméně. Ale udělala bych všechno pto to, abych ji zvedla sebevědomí. Chválit, nechávat vyhrát, nechávat kořist, kterou si vybojovala, ať už je to hadřík nebo hračka. Povzbuzovat, klidnit, utěšovat. Musí mít ve vás ochránce. Někoho, o kom ví, že se na něho může spolehnout, u kterého najde útočiště, za kterého se může schovat. Žádné obojky, žádné pomůcky, budou jí přinášet jen strach a stres. Je to totéž, jako zavírat klastrofobika do sklepa. Také ho strachu z malých prostor nezbavíte. Mějte s rakovými tvory soucit. Nevíte, kdy ho sama budete potřebovat. Jako úplně všichni.

almira*

Dávám bod ale trochu bych to poupravila: Zvedat sebevědomí to ano - hrou a necháváním vyhrát ALE rozhodně bych neutěšovala ,když dojde na tu situaci. Protože pes neuvažuje jako my. Psa když budeme ve stresové situaci utěšovat tak ho jen utvrdíme v tom,že se děje něco zlého. Takže to nene. Když se stane,že začně na někoho štěkat tak se otočte a utečte na druhou stranu. Ale ne kousek ale pořádný kus dokud pejska nepůjde za vámi. Když přijde tak ji moc pochvalte a dejte pamskek. Pokud to uděláte po každé tak by jste měla dosáhnout toho,že vždy místo štěkání půjde k vám. Ale je to běh na douhou trať. Jen ji neujišťujte,že dělá správně s tím štěkáním. Takže v tu chvíli nechválit, k jejímu chování se "nevyjadřovat". Vymyslet jinou činnost ,za kterou ji pochválíte. A často pomůže když se naučíte povel "štěkej". Od toho je jen kousek k povelu "neštěkěj " :))

mrnousek*
hodnocení

0x

Existuje takový obojek, na kterém je přidělaná taková... "pumpička" a vy když zmáčknete čudlík na ovládání, tak to na pejska vystříkne. Je to humání verze elektriky. :)

mrnousek*
hodnocení

0x

Tady! Už jsem to našla! Jmenuje se to Sprejový obojek.

pesprotebe.com/...

sisinka*
hodnocení

0x

dobry den,mam podobny problem,zakoupila jsem na internetu protistekaci obojek,ale vubec neplni svuj ucel.Piska si kdy chce i kdyz pes zrovna nesteka.Nyni nam lezi doma v supliku a pes steka vesele dal.Bohuzel vyrobce uz si nepamatuji,tak s tim vam nepomohu,ale nevylucuji,ze od jineho vyrobce nebude treba fungovat.*nevi*

vendajsek

Zdravím za kolik peněz vyste byla ochotná protištěkací obojek prodat?děkuji za odpoved

ludak*
hodnocení

0x

Malý psi jsou většinou uštěkaný.

Neštěká třeba jen proto že si chce zadovádět?

Má dost aktivit?Zkuste čubu víc zaměstnat at nema tolik přebytečné energie.

julineckaaa*
hodnocení

0x

Taky jsem měla přesně takový problém. Když jsem šla ven s mým jorkem, štěkal na každého kolem jdoucího člověka. Chodila jsem s ním i na cvičák, ale tam mi stejnak s tím moc nepomohli. :( Když stárnul, blížil se 2 rok jeho života. Přišlo mi jak kdyby zmoudřel a zklidnil se. Z ničeho nic s ním můžu jít bez vodítka i kolem vlakového nádraží kde projde denně několik lidí a NIC. Ale u dětí se to nezpravilo, ae to je zase jiná záležitost.(Od sousedů děti po něm házeli kamínky a mu se to nelíbilo, od té doby nemá rád žádné děti). Doufám, že budete i vy takový případ jako my a kolem 2 roku se Vaše fenečka také zklidní :)

ann*
hodnocení

0x

Na chování Vaší fenečky je znát veliká nejistota, co bude! Základ je trénovat přivolání a to aby se na Vás dokonale soustředila a brala Vás jako ochranitelku a zároveň aby nevnímala rušivé elementy - lidi kolem, toto je potřeba trénovat do "úmoru". Vlastního psa jsem naučila (žili jsme ve městě) cizí lidi ignorovat. Už od mala jsem cizím lidem "zakazovala" ho hladit a dlachnit! Od malinka chodí na volno, na cizí volání nereaguje a natahovaným rukám se v podstatě vyhýbá. Přitom je velice mazlivý a to i s lidmi, které vidí třeba potřetí u nás na návštěvě. Naše kamarády zbožňuje a kdykoliv přijdou (oni to chtějí :) tak jim pomalu skáče po hlavě :D Měla by jste důsledně trvat na splnění povelu a to jakéhokoliv. Mě se velice osvědčilo vlídné (přivolání, ale ne jménem!) a pak kdyžtak druhé hlubším hlasem. Jakýkoliv povel plní od malička bez odměn, které až dokonce odsuzuji. Až si budete s fenečkou jistá základní DOKONALOU poslušností na pár potřebných povelů, teprve začněte trénovat povel "ukončující" jí štěkání. Musíte být ideálně její jediná autorita! Hodně trpělivost, TO PŮJDE ;)

manicka*
hodnocení

Velice vám děkuji za odpověď, neboť to byla asi jedna odpověď z celkového počtu tří, která k něčemu byla. Já jsem taky vždy zakazovala cizím lidem i k lidem známějším(kamáradky, návštěva...) dávat jakkékoliv jídlo. Já vidím spíš problém jak v mém psovi, tak ve mně. Ona...ona má prostě povahu, která se vidí dle mého názoru dost vzácně. Vždy jsem viděla psy spíše jako velmi, velmi aktivní, nebojácné, všem důvěřivé, což bylo podníceno i mým prvním psem, který byl úplným opakem než můj dnešní-Hyperaktivní, ničitel věcí (z nudy), vítací typ k lidím, odolný kříženec... Teď mám ale bázlivého, malého a spíše bytového pejska, který má rád sice pohyb, ale po 6 kilometrech se už na mě dívá typem No tak...vezmi mě..., silně nedůvěřivého k lidem, opatrného... Možná se vám to bude zdát divné nebo si budete myslet, že netrávím dost času se svým psem, ale za ten rok, co ji mám doma nevím, co si myslí, nevím jak uvažuje. Občas mě to trápí, ale není to to nejhlavnější, to nejdůležitější. Nejpodstatnější je podle mě to, že ji mám ráda a ona mě. Nejsme sice spřízněné duše, ale pouzí přátelé, ale i tak nám to stačí k dokonalé lásce a pochopení..

Ale dost filozofie...Jak píšete o DOKONALÉ poslušnosti, tak vám musím odporovat. Pes nikdy nemůže být dokonale vycvičen, nikdy dle mého názoru nemůže mít na 100°% poslušnost. Kdybyste šla na pole a váš pes, ať už to je bišonek, bígl nebo chrt uviděl zajíce, rozběhl by se za ním. Mohla byste volat a volat, ale u psa stejně převládnou lovecké pudy a kašle v ten moment na paničku a jde za zajícem. Odběhne si své, a pak se vrátí. Možná existují i nějaké vyjímky, ale to se vidí opravdu jen velmi vzácně, a gratuluji tomu, od koho pes i v takovéto situaci poslechne.

Na splnění povelu trvám a v štěněcím věku byla poslušnost tip ťop, občas se ji nechtělo lehnout nebo tak... Ale pak přišla tzv. puberta, kdy na přivolání přišla až potřetí, začala vnímat rušitele jako různé pachy ap... Teď za klidových podmínek(tzn. bez extra pachu, zvláštních lidí...) přijde napoprvé, ale když se někde začmuchá, tak volám i šestkrát, sedmkrát, nervy zpočátku úplně nadranc, teď už se snažím to brát jakž tak s klidnou hlavou, nejednat teplokrevně a tak...Jak jsem četla z vašeho příspěvku, myslím, že máte stejný názor na fyzické tresty psa, které jsem nikdy neudělila, možná tak leda plácnutí přes zadek a takové. Asi bych dokázala přijmout Sindy k tomu, aby přestala štěkat ap., ale na to ona nemá povahu, Doteď si pamatuju, jak jsem jí jednou pořádně vytahala za kožich a seřvala ji za to, že na povel čekej si šla kam chtěla. Po té zkušenosti už má čekej na 90%, ale to si můžu dovolit samozřejmě jen velmi, velmi, velmi(!) zřídka a určitě něco takového nechci opakovat.

Radila jsem se s ostatními, co chodili na cvičák(nebo spíše s asistentkami cvičitelů) a jedna mi poradila, že když začne štěkat, mám ji rozprašovačem postříkat vodou. Že tak odnaučila štěkat svého psa. Takže momentálně sháním malý odprašovač, abych venku nevypadala jako adept do psychologického ústavu. Myslím, že to je velmi dobrá rada a také nejhumánější a i možná nejúčinnější způsob, jak toto chování odnaučit.

Omlouvám se, že vždy píšu takové slohovky, ale snažím se tak nějak vysvětlit nejlépe situaci...

ann*

Určitě i pro ostatní by bylo přínosné, když by jste napsala, jestli nějaký postup na alespoň částečné odnaučení štěkání pomohlo. Jinak s tou poslušností, když jsem u psa nebo v jeko dohledu a doslechu opravdu by měl být naučen bezpodmínečně poslechnou a to především v požadovaném případě! Psa mám levecké plemeno OPRAVDU NEODBÍHÁ ZA ZVĚŘÍ AKDYŽ UŽ HNED NA ZAVOLÁNÍ PŘIBĚHNE, volám ho během vycházky několikrát i bezdůvodně jásavým hravým tone, nechám jej doběhnou až ke mě pochválím a dám povel volno. Toto umí KDYKOLIV i když feny hárají! I s mým psam mám občas "problém" se štěkáním, ale on štěká na mě z hecu a z radosti a když je toho moc pohrozím k tomu určeným proutkem, kterým jsem ho párkrát kdysi lupla a je klid, ví že to znamená definitivní STOP. To vám ale u ustrašeného psa radit nechci ...

vendula*
hodnocení

0x

Zdravím,mám křížence od štěněcího věku cca 3 měs. dnes je mu rok,malého vzrůstu... nemůžu ji nechat samotnou...je schopná hodinu štěkat,když ji vezmu s sebou do krámu,nakupuji cca 15-20minut,štěká celou dobu než přijdu a chodím do toho samého krámu s ní v podstatě už od té doby co jí mám... má pohybu atd dost... bylo období,kdy přestala štěkat uplně cca 2 měs. a pak nanovo,má někdo nějakou normální radu?

ann*

Toto vnímám jako velký fix na Vaši osobu, ikdyž svým způsobem mám svého psa na sebe taky zafixovaného, ale odchod do potravin a jeho čekání problém není. Zkuste (nejsem zastánce odměn) vždy koupit a nebo sebou mít nějakou specifickou mlsací odměnu (jindy bych ji nedávala) třeba piškot a nebo špičku rohlíku a po návratu z obchodu ji pejskovi dát?! Pokud po po pár pokusech nebude mít valný efekt, tak to zrušte. Pak bych vyzkoušela jít ještě s jednou osobou, která bude s pejskem po dobu Vašeho nakupování venku, aby měl jakousi jistotu?! Nebo zkuste jít do jiného obchodu :D

vendajsek

tak mlsky jses zkoušela a chodíme i do jiného obchodu a na poštu pravidelně a zná to tam také od té doby co ji máme,pokud to jdem nachám ji se synem venku čekat,je mu teprve 5 takže to musí být opravdu jen na skok a to ale něštěká

ann*

Jak koukám kolem sebe, spostu malých psů je štěkacích :) u Vás je ještě šance, že z toho vyroste, ikdyž bych se stále snažila jí dát najevo, že se z toho obchodu vrátím/vrátíte. Zkuste k ní více mluvit, řekněte jí, že jdete jen nakoupit a že se hned vrátíte. To opakujte u každého "opuštění". I když ji třeba budete nechávat na chvíli samotného doma ... Vytrvejte nějakou dobu u jednoho ať si na to zvykne a pochopí to, pokud to nepomůže, můžete zkoušet něco jiného. Je to jako u trénování jakéhokoliv jiného povelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]